Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.5 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Terazi Burcunun 10 Temel Özelliği
Yazar Mesaj
Jackal Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 99
Üyelik Tarihi: Nov 2011

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Terazi Burcunun 10 Temel Özelliği
SONU GELMEYEN DENGE HESABI: Siyasi, ekonomik, ailevi, toplumsal tüm dengeleri hesaplama, bu nedenle kararsız kalmakta kararlı olma, mecbur kalmadıkça harekete geçmeme.


DİPLOMASİ: Güzel, mantıklı ve ikna edici konuşma, ağzı laf yapma, hem kırma hem gönül alma.

İŞBİRLİĞİ: Ortak girişimde bulunmayı sevme, insanları bir araya getirmeyi ve bir arada tutmayı becerme, ticari ve zihinsel alışveriş.

MÜKEMMELİYETÇİLİK: Aşırı titizlik, zor beğenme, kaliteli olma ve kaliteleştirme, yetinmezlik, yapılan her işte ve harekette
hata bulmaya çalışma, çevresinden kusursuz iş bekleme ve bu nedenle acı çekme.

AYKIRI HUYLARIN BİRLİKTELİĞİ: İyi ve kötü huyların birlikte bulunması, kötü bir söz veya beğenmediği bir kişinin varlığı halinde güzel huylu kişiliğinin tam tersi kişiliğe bürünmesi, karmaşa ve çelişki dolu yapı, çift kişilik.

ZEVKLİLİK: Güzellik ve lüks tutkusu, giyimde özentiye varan özen, sanata ve zevke düşkünlük, orijinalite, zarafet, nezaket, kibarlık.

ADALET TUTKUSU: Adalet, barış ve düzen tutkusu, haklıdan ve adaletten yana olma.

DIŞSAL ALGILAMA: Olayların dış görünümünü algılama, meselenin derinliğine inememe, insanları tanıma konusunda yanılma ve bu yüzden acı çekme.

KARŞILIKLILIK: Yaptığı iyiliğin karşılığını bekleme, birşey isteyebilmek içinde iyilik yapma, vefalılık.

ROMANTİZM: Duygusallık, olaylara duygularıyla yaklaşma, insanları siyah yahut beyaz olarak görme, farklılıkların birleşmesini kabul etmekte zorlanma.

TERAZİYE DAİR

DOĞARKEN

Yaban ördeklerinin, leyleklerin, turnaların ve diğer göçmen kuşların daha sıcak ülkelere göç etmeye başladıkları günler. Dallarda yapraklar sararmakta, gökte güneş gülümsemekte ancak başlayan rüzgarlar ısısını eritmekte, alıp götürmektedir. Tatil yöreleri ve sahiller tenhalaşır, tarlalarda çalışanlar gitgide azalır. O günlerde sevimli bir bebek doğar. Biraz çegingen, biraz uyuşuk ama sevimli. Daha bebekliklerinden itibaren tehlikeli şeylerden uzak durur, az ağlarlar. Yaramazlıkları neredeyse yok gibidir. Sanki sevilmek için yaratılmışlardır.

BÜYÜRKEN

Akıllı, uslu, sevimli, alımlı, ilgi odağı bir çocuk. Aşırı zeki olmamakla beraber deneme yanılma yoluyla dengesini bulduğunda başarılı olabilen bir öğrenci. Ev işlerini severek yapan, misafir ağırlamaktan zevk alan bir kız. Onlar koşup sarılmak için açılmış kollar ararlar. Sevdiklerine karşı fedakar ama sevmediklerine karşı asık suratlıdırlar. Sevmekten ve sevilmekten aşırı hoşlanırlar. Onları okşayın, onları kucaklayın, onlara sevgi dolu kalbinizi açın, mutlaka karşılığını bulursunuz. Estetik ve adalet onlar için herşeydir. Çevrelerini güzelleştirmeye çalışır, eksiklik gördüklerini eleştirirler. Adil olmadığına inandıkları bir davranış karşısında isyankar yanları ön plana çıkar, ya düzeltir, yada tümüyle uzaklaşırlar.

DÜNYAYA GELİŞ AMACI

Terazinin dünyaya geliş amacı, karşıtlar dahil olmak üzere, her şeyle her şey arasındaki dengeyi ve uyumu sağlamak, böylelikle hem çevresinde barışı, hemde iç huzuru yakalamaktadır. O, karmaşayla birlikte yaşayabilme ve bundan uyum çıkarabilme yönümüzdür. Terazi insanı, bunu gerçekleştirmek için yakın dostluklar kurar, uyuşmazlığı ikili ilişkilerle çözmeye çalışır ve adil davranır. Bunun içinde sinirlerinin çelik gibi sağlam ve altın gibi esnek olması gerekir. Terazinin kefeleri, kiçük dokunuşlarla hareketlenir. Oysa dengeye ulaşmak için sükunet gereklidir. Sürekli hareket fakat aynı zamanda dengeleme çabası. Terazinin işi zordur. Buy yüzden herşeyi, hatta zıtları bile olduğu gibi kabul etmesi gerekir. Terazi dengeye ulaştığında mükemmeli veya estetiği yakalamış olur. Aşırı titizliği dengeyi sağlamasını zorlaştırır. Ancak bir şekilde birbiriyle uyumsuz, birbirinin zıddı insanlardan ekip oluşturmayı bile başarabilir. Zira o, ışıkla karanlık, çirkinle güzel gibi karşıtların birbirini tamamladığına inanır. Ancak çoklukla gerçek hayatla ideal dğnyayı birbirine karıştırır. Bu onun çıkmaz sokağıdır. Bu kadar uyumsuzluğu veya zıtlığı bir araya getirmek ve bunların uyumlu hale gelmesini beklemek ve her konuda onay almak için bekler de bekler. Bu kararsızlıktır. Yüz olayadan ikisinde bu dengenin gerçekleşmesiyle avunmak, geriye kalan doksan sekiz meselede gülümseyerek dengenin kurulmasını beklemek, Terazinin kişiliğinin yok olmasıyla sonuçlanır.

HÜZÜNLÜ GÖZLER

Mevsim sonbahar… Ekinler biçilmiş, harmanlanmış, ürünler kaldırılmıştır. Başta ağaçlar olmak üzere her yere hüzün çöker, özellikle de Terazi insanlarının yüzüne ve gözlerine. Ağaç yaprakları kahverengimsi sarıya dönüşmüş, soğuklar ağır aksak kendini göstermeye başlamıştır. Sonbahar mevsiminde atılan kahkahalarda bile hüzn vardır. Yaz kahkahaları gibi sevinç dolu, yaz kahkahaları gibi coşkulu değildir. Ya buruk bir sevinç ifadesi taşırlar, yada çekilen bir acıyı boşluğa fırlatırlar. Terazi insanları da en mutlu,
en sevinçli günlerinde bile o hüzünlü halleriyle boy gösterir karşınızda. Belki bu halleri, sürekli daha iyiyi, daha mükemmeli aramalarından ve bir türlü bulamamalarındandır. Akşam güneşini temsil eder Teraziler. Sembollerinden biride gurupta batmakta olan güneştir. Biraz hüzün, biraz karamsarlık…Terazi burcu, hayvansal simge taşımayan dört burçtan biridir. Bu nedenle ikizler, Başak ve Kova gibi Terazi insanlarında da içgüdüsel tavır ve davranışlar bulunmaktadır.

ÇALIŞMA HAYATI

Teraziler genel olarak sessiz ve sakin tiplerdir. Koç, Aslan ve Yay gibi agresif tavırları, Akrep ve Oğlak gibi ihtirasları yoktur. Birileri kanına girmişse… Onlar işini yapar ve aldığının karşılığını vermeye çalışır. Zira onlar karşılıklılık ilkesine inanmışlardır. Dostluk ve uyumu ön plana aldıklarından iş arkadaşlarına veya amirlerine karşıda önemli problem çıkarmazlar. Ancak aşık oldukları sürelerde kendi içlerinde oluşan problemli ruh hali işlerine de yansıyacaktır. Ve aşık olmadan duramazlar. Bu nedenle evli olmaları, iş hayatında önemli bir avantajdır.


ALINTIDIR.
KAYNAK: http://www.burclarfal.com/

''...tırnaklarım kanadıkça aydınlanır yolum...''

Beni öldürmeyen her ''açı'',beni güçlendirir.gülücük

http://imageshack.us/photo/my-images/829/harrita.gif/
05-05-2012 11:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Terazi Burcunun 10 Temel Özelliği
Terazinin bırakması gerekenler
[/font]

Dışsal uyuma takıntı
Modaya takıntı
Hak hukuk saplantısı
Alma verme hesabı tutma
Yüzeysel zerafet
Kendini başkalarının gözüyle değerlendirme
Ne pahasına olursa olsun uyum
Talepkarlık


[font=Verdana]Terazinin geliştirmesi gerekenler



İşbirliği, Diplomasi, Arabuluculuk
Öteki insanın istek ve ihtiyaçlarını öğrenmek
Öteki insanı desteklemek
Karşılık beklemeden vermek
Karşıtlıkları uzlaştırmak
Ortaklık yapmak
10-17-2012 10:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Terazi Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 19 38,994 01-16-2018 12:48 PM
Son Mesaj: esmerkuzen
  Terazi Burcu ve Terazilerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,940 02-06-2015 02:19 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Terazi Burcu ve Özellikleri ay_se 16 21,218 10-08-2014 04:14 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Terazi Kadını yaren 19 26,280 02-05-2013 11:44 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Terazi Burcu Erkeği qulsah 4 9,194 07-14-2012 11:16 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Terazi Burcu & Vedud astrosohbet 39 52,440 04-07-2012 05:20 PM
Son Mesaj: Félicé
  Terazi Burcu ve İlişkiler ( Evlilik , Aşk ) astrosohbet 7 10,787 11-15-2011 01:20 AM
Son Mesaj: Mahinur
  Terazi'den Dersler Yargıç 4 6,853 02-08-2011 02:34 AM
Son Mesaj: Yargıç
  Diger Burclara Göre Terazi Mavisahram 3 6,732 10-09-2010 12:46 PM
Son Mesaj: Nâr
  Gücün Karanlık Tarafı : Terazi raisisset 1 4,457 09-28-2010 11:44 AM
Son Mesaj: gullusutcu

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir