Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koç Burcunun 10 Temel Özelliği
Yazar Mesaj
Jackal Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 99
Üyelik Tarihi: Nov 2011

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Koç Burcunun 10 Temel Özelliği
ÖNCÜ VE YARATICI FİKİRLER: Yeni fikirler ve projeler, yenilikçilik, girişimcilik.


MACERA VE RİSK TUTKUSU: Tedbirsizlik, savaşçılık, kendine aşırı güven, tehlikeden zevk alma.

AGRESİFLİK: Kabalık, kavgacılık, küstahlık, hoşgörüsüzlük, kızgınlık, sinirlilik.

SONU GELMEZ İSTEKLER: Bitmeyen ihtiyaçlar ve istekler, aşırı cinsel arzular.

YANLIZ KENDİSİ İÇİN ÖZGÜRLÜKÇÜLÜK: Yönetilememe, baskıya direnme, özgürlüğüne düşkün olma fakat başkalarının özgürlüğüne saygılı davranmama.

EGOİZM VE BENCİLLİK: Kendini aşırı beğenme, dünyanın kendi etrafında döndüğünü sanma, övgü ve gösterişten hoşlanma, yanlızca kendini düşünme, başkalarının duygu ve düşüncelerini önemsememe, öğüt almama, başkalarına danışmama.

İŞ YAPARKEN PLANSIZLIK: Daldan dala atlama, işi yarım bırakıp başka bir işe geçme.

CÖMERTLİK, SAVRUKLUK: İyilik sever olma, müsriflik; parasını, aklını, bedenini cömertçe harcama.

GİYİMDE AŞIRI TİTİZLİK VE ÖZENTİ: Zengin bir gardolap, markalı ve süslü giysiler.

ACELECİLİK: Telaşlı davranma, acele ve yanlışlıkla yanlış kararlar verme, deneyimlerden yararlanmama, danışmama, öğüt dinlememe, aceleyle kafasını kolunu bir yerlere çarpma.


KOÇ’A DAİR
DOĞARKEN

Doğanın kış uykusundan uyandığı, sanki yeniden doğduğu, ağaçların çiçeklenmeye başladığı, hayvanların yavruladığı günler. lkbahar ekinoksu adı verilen, gece ile gündüzün eşitlendiği 21 Mart, ilk baharın başlangıcı. Güneş içimizi ısıtmaya, toprak ve ağaçlar rengarenk halleriyle gözümüzü okşamaya başlar. O günlerde kırmızımtırak pembe görünümlü bir bebek doğar.Sanki bahar gibidir, cıvıltılı, şen şakrak, hareketli. O bütün bebekler gibi bir bebek olarak görünse de, bütün bebeklerden daha fazla bebektir. Bitmeyen istekleri yerine getirilirse ondan mutlusu, ondan daha şirini yoktur; istekleri yerine gelmediği taktirde ise ne susturabilirsiniz, ne de durdurabilirsiniz. Kısa boyluca tombalak bir bedene sahiptir. Şişman olmamakla birlikte, boyu uzun
olmadığı için kilolu gibi görünür.

BÜYÜRKEN

Durmadan”Bu ne?Bu ne?” diye soran, sanki içinde volkan kaynayan, sürekli hareket halinde olan bir çocuk.Kısa boyluca, biraz sinirli, biraz haşarı.Bir dağı ikiye ayıran kanyon, derin bir uçurum. Yol bitti. Ya karşıya atlanacak, yada bir kaç kilometre dolanılacak. Bir kaç kilometre çok uzun gelir Koç’a ve atlar, uçuruma düşme riski pahasına. Kısa yoldan öğrenmek, bir amaca kestirmeden ulaşmaya çalışmak onun tarzı.Zira biraz beklerse usanıp yarı yoda kalacağını hisseder.Sabırsız ve aceleci davranır. İstekleri yerine gelmediği taktirde dahada hırçınlaşacaktır. Ve deneyerek öğrenmeye çalışır.Durmadan birşeyler dener. Diğer çocuklar ateşin ne olduğunu parmağını aleve tutarak öğrenirken Koç çocuğu alevlerin içine dalmayı tercih edebilir. Zaman zaman dinlendirilmeze bedeni direncini yitirebilir ve kolaylıkla mikroplu hastalıklara yakalanabilir. Yeterince spor yapmazsa, aşırı enerjisini kavga yaparak harcamaya kalkışabilir. Az çok disiplin altına alınamazsa evi yönetmeye, kendi istek ve ihtiyaçlarına göre bir aile oluşturmaya çalışabilir, ağlayarak yada şirinlikler yaparak…

DÜNYAYA GELİŞ AMACI

Koç insanı, deneme yanılma yoluyla hem kendi hayatını, hemde salt hayatı şekillendirmek, istek ve arzuları tavır ve davranış olarak ortaya koymak için doğmuş gibidir. O özgürce davranır, hareket ve davranışlarının başkalarının onayına sunmak için bahaneler ve sebepler aramaz.Onun yüzleşmesi kendi kendisiyledir.
O bir rekabet timsalidir. Diğer insanlarla olduğu kadar hayatla da yarışmak temel amacıdır. Bu yarışta korkularla yüzleşmek çok önemlidir. Koç’ta korkularıyla yüzleşir. Ya ona karşı kor, ya da korku haline gelmiş halde bütün gücüyle kaçar. Rekabet ve savaş temel amaç olunca, ortada uğrunda savaşılacak bir konu ve düşmanın varlığı gereklidir. Nasıl istiyorsa öyle yaşamak isteyen Koç için konu sıkıntısı da yoktur, düşman sıkıntısı da. Düşman bulamazsa kendi ailesine, arkadailarına, içinde yaşadığı topluma ya da devlete karşı savaş açabilir. O, her insanın, korkularından kurtulma, cesaret edinme ve isteklerinin önündeki engelleri ortadan kaldırmak için mücadele etme yönüdür.Bu kıvama ulaşamamış bir Koç, kayalıklar arasında veya mağaralarda gizlenen, fırsat buldukça hedef belirlemeksizin birilerini öldürmeye çalışan kurt durumuna düşecektir.

DÜŞÜNCESİZCE

Hain astrologun Koç’a taktığı isim ”eşek kafalı”.Yani inatçı, bildiğinden şaşmayan, sonuçlarını düşünmeden hareket eden, birden bire sinirli davranışlar içine giren, sonra aniden sakinleşen bir yapı. Koçun başına buyruk hareket etmesi, burnunun dikine gitmesi, özellikle Boğa ve Oğlak gibi toprak burcu insanlarının hoşuna gitmez ama o herşeyi deneyerek öğrenmek zorundadır. Zaten başkasının fikrine de ihtiyacı yoktur. Zira onda fikirden bol bir şey yoktur. Yeter ki bu fikirlerin içinden doğrusunu bulabilsin.Biraz daha dikkat. Diyelim ki bay Koçumuz bir kurumda yöneticidir. İyide ücret almaktadır. Görevine ve talimatlarına dikkat etse, işe geliş gidiş saatlerine uysa, hiç bir problem çıkmayacaktır. Ancak o, böyle bir hayata katlanamaz. Üstün fikirlere sahip olduğu inancıyla amirlerinin talimatlarına uymayı reddeder, onlarla çatışmaya gider.Alışılagelmiş işleri yapmakta onun önder karakteriyle bağdaşmadığından, hobileriyle uğraşırken işini aksatır. Bu iki olumsuzluk bir araya gelince de işine son verilecek, yeni bir iş, yeni bir gelir kapısı aramaya başlayacaktır. Bu günlerdeki umutsuzluğu, kızgınlığı, yakınlarını canlarından bezdirecek derecededir. Yakınları özellikle de eşi böyle durumlarda çok sabırlı olmalıdır.Ancak işten atılma konusunda kesinlikle o suçlu değildir, suç hep kendisini anlamamakta direnen amirlerindedir. Anlıyorsunuz değil mi, bebekler yaptıklarından sorumlu tutulmamalıdır.

ÇALIŞMA HAYATI


Koçların bir ekip içinde, ekip ruhu çerçeveside çalışması zordur, buna ancak kişiliğinden çok büyük fedakarlıklar yaparak katlanabilir.Zira ekip içinde kendisini kısıtlanmış, belirli bir şekilde davranmaya zorlanmış hissedecek, bu da onu isyankarlığa, başına buyruk davranmaya yönlendirecektir. Onun verimli çalışması üç şartın bir araya gelmesine bağlıdır:Özgür bir ortam, kendisine ihtiyaç duyulduğunun hissettirilmesi ve yararlı olabileceği görevler. Koçların ”mesai” kavramına alışması zor, hatta olanaksızdır. O dilediği zaman işe gelmeli, dilediği zaman hobileriyle uğraşabilmelidir.Merak etmeyin, aldığından fazlasını verecektir. Gururu kibre yakşalan ve doğuştan ”bencil bebek” rolünü üstlenen Koçlar, kendilerine ihtiyaç duyulduğu açıkca söylendiğinde, yapması gerekeni bütün gücüyle yapacak, bulunması gereken yerde olacaktır. Ona ihtiyaç duyulmadığını anladığında ise bu, çalışma arzusunun kaybolmasına, hatta hastalanarak yatağa düşmesine sebep olacaktır.Ona en uygun işler ise araştırma, problem çözme ve proje üretme faaliyetleridir. Ancak aceleciliği ve enine boyuna düşmeden karar verebileceği dikkate alınmalıdır. Dikkate almakta zorlansalar bile Koçlara ”durmadan iş değiştirerek enerjilerini boşa harcamamaları, en fazla iki iş üzereinde yoğunlaşmaları”konusunda uyarıda bulunmadan geçemeyeceğim. Zira belirli bir yaşa gelip ”bir baltaya sap olmak” istediklerinde, her konuda biraz birşeyler bildiği, fakat hiç bir konuda derinlemesine bilgi ve tecrübe sahibi olmadığı gerçeğini üzüntüyle fark edebilir.


ALINTIDIR.
KAYNAK: http://www.burclarfal.com/

''...tırnaklarım kanadıkça aydınlanır yolum...''

Beni öldürmeyen her ''açı'',beni güçlendirir.gülücük

http://imageshack.us/photo/my-images/829/harrita.gif/
05-05-2012 10:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir