Değerlendir:
  • 10 Oy - 2.9 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

türk müzik grupları
Yazar Mesaj
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
türk müzik grupları
şimdi mesela irfan alış diye başlık atsak, herkes anlamayabilir. ya da konu tıkanabilir. bu başlık altında olunca özellikle grupların söz yazarları - solistlerini incelemek açısından daha iyi olur diye düşündüm.
devam edersem, irfan alış'ın sadece yay burcu olduğunu biliyorum, kendisi kanımca türkiye'deki en iyi türk grup olan "peyk"in solistidir. yazdığı şarkılar farklıdır. grup olarakta farklılar zaten, henüz popüler kültüre hitap edecek bir şarkı yapmadılar.


en iyi 2. grup ile devam edersek "redd" her şarkıları için anlama klavuzu yazılacak adamlar. o kadar yabancı grup dinliyorum, sözlerini biliyorum ama redd hakkatten bir başka.
solistleri güneş duru
güneş - başak
ay - aslan
merkür - terazi
venüs - akrep
mars - boğa
jüpiter - kova
satürn - yengeç
uranüs - terazi
neptün - yay
pluto - terazi

her şeyden bir parça var. güneş aynı zamanda arkeolog. ikizi , grup arkadaşı doğan ise opera mezunu.
ikiz kardeşlerin farklı bölümleri okuyup, nihayetinde aynı işi yapması..
merkür - uranüs terazide kavuşmuş. merkür ikizleri uranüs kovayı yönetiyor ve bunlar ikizlerle kovanın tam ortası olan terazide kavuşmuşlar. aslında şarkılarında anlatmak istedikleri bir çok şeyi anlatıyor bu konum. uranüs etkisi çok yoğun saat belli olmadığı için evlere bakamıyorum.
temel felsefe : daha iyi bir dünya, adaletli dünya. her konu hakkında gerçekten çok güzel görüşleri var, sessiz kalmıyorlar, şarkı sözlerinde bazen venüs akrebini görüyoruz, üstü kapalı şekilde anlatıyor bazı şeyleri, ya da taşı tam gediğine oturtturuyor
" herkes maskesini boyarken biz çimlere uzandık"
bir ara twitterda takip ediyordum ama egosal durumlara dayanamadım, uzun zamandır bakmıyorum ne durumda. ay aslanı geliyor insanın ilk önce. tamam süper bir adamsın, çok şey biliyorsun, bu ülkede % 5lik kısımdasın her şeye tamam ama işte bunu çok belli edince olmuyor.
güneş başak - ay aslan, venüs akrep. çok tehlikeli bir kombinasyon.






en iyilerden saymasakta fena olmayan bir başka grup zakkum.belki artık yerlerden yerlere düşmüş, paylaşılmaktan ögh gelmiş 'anason' yüzünden düştü değerleri gözümde. şarkı sözlerini grubun davulcusu yazıyor, çok rastlanılan bir durum değil bu.
cem senyücel

güneş-merkür-satürn : başak
ay kova , venüs - uranüs akrep
mars - pluto terazi , jüpiter aslan
neptün yay

başak burcunun yöneticisi merkür^de başak burcunda bu sefer.
iyi söz yazıyor ama bir parça daha arabesk kalıyor mesela güneş duru'ya göre.
aşka dair duyguların yoğunluğu ağırlıkta. redd sosyal mesaj içerikli şarkılar yapar, hicivli şarkıları vardır. zakkumda aşk temalıdır ve olmayan bir şeyi yazabiliyor.
yüzük şarkısı misal, buram buram yaşanmışlık kokuyor ama değil, öyle bir anda gelmiş yazılmış, gerçeklikten uzak. üstelik merkür - satürn kavuşumu varken nasıl gerçekten uzak oluyor yazılanlar. yani şu şarkının öyle olduğunu öğrendiğimde kendi ağzından bir hayli şaşırdım

sadece ay kovasından kare alıyor bu kavuşum.
her ikisinde aslan etkisi var, biri ay aslanı diğeri jüpiter aslanı, tanınmalarına, meşhur olmalarına yardımcı olmuş olmalı.
venüs - uranüs kavuşumu işte bu şarkıdır, ben kelimelerle anlatamam bunu. ki yaptıkları en iyi şarkılarıdır kuşkusuz.





kargo ve koray candemir

güneş - merkür - ay : aslan
venüs : başak , mars : boğa
jüpiter : koç, satürn yengeç
uranüs - plüto : terazi, neptün yay

ilk yaptığı şarkılar gerçekten çok iyi, "ruhlarda hiç bir sızı yok", " yalnızlar çağı" , " söyle" "sürgün" ve daha çok.
ama 2000 yılından sonra bir bozulma böyle, düşüş, zaten sonra dağıldılar. kargoya mirkelam geldi solist, koray candemir'in maskot diye başarısız yeni bir grubu var.
sanırım transitlere bakmalı. ya da ateşin gazı mı demeli, hızlı ve önde parlayan sonra kısa sürede sönen bir ateş. şu şarkıyı yapan bir adam nasıl körelir, diyorum ki o zaman daha ilhama bağlı gelen bir yetenek, yaşadıklarına göre, misal veriyorum, ünlü olduktan sonra kızlar çok hastasıydı, her istediğini elde edip yeterince acı çekmemesi onu köreltmiş olabilir. venüs başakta, değişken burçta. yukarıdakilerle karşılaştırınca venüs akrepler daha istikrarlı, işte sabit burç farkı.



ve son olarak pihani
sinan kaynakçı
pinhani şarkıları çok çalındı, artık usanıldı ama itiraf etmek gerekirse başarılı bir söz yazarı, aynı zamanda değişik tona sahip bir sesi var.
pinhani şarkıları dışında sanatçılara verdiği şarkıları da göz önünde bulundurmak gerek, sertap erener - bir damla gözlerimde gibi.

güneş - oğlak, ay - balık , merkür - yay , venüs - kova
mars - jüpiter - satürn başak.
neptün yay, uranüs akrep, pluto terazi.

şarkılarda sürekli bir içinden bahsetme hali var, oğlak burcu, satürn başak, tutuyor tutuyor içinde sonra bunları ay balığıyla harmanlıyor şarkı yapıyor.
merkür - neptün kavuşumu var yay'da. bazı şarkılar kitap gibi, dinlerken klip canlanır gözünüzde, bir tek bende olmuyorsa bu adam bunu başarıyor. şarkıyı öylesine dinlemiyorsun, dinlerken kafada canlanıyor bir şeyler.
venüs kovasıda, türkiyede vokal alanında farklı bir tarza sahip olmasını destekler nitelikte. gitardan, klarnete, davula kadar bir çok enstrumana karşı olan yeteneğide anlatabilir. venüs kovası önemli bence müzikal anlamda çeşitlilikte.

04-23-2012 04:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: türk müzik grupları
Kargo Yillar Sonra

04-23-2012 01:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Amarth Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 91
Üyelik Tarihi: Jun 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: türk müzik grupları
Güneş Duru merkür başak demişsin ama 29 Eylül doğumlu Terazi olması gerekiyor...

http://img710.imageshack.us/img710/3623/unledmxa.jpg
05-29-2012 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir