Değerlendir:
  • 99 Oy - 2.58 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pluto Transitleri
Yazar Mesaj
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Pluto Transitleri
PLUTO TRANSİTLERİ

Tracy Marks

Çeviren Naz Bayatlı

Pluto yumruğu patlatıverir. Size çarptığında anlarsınız. Haritanızda nereye değerse değişime uğrar. Pluto ölüm ve yeniden doğumdur, çürüme ve yenilenmedir. Eğer Pluto elinizden birşeyi alacaksa ona sıkı sıkı tutunmanız imkansız olacaktır. Bazen en iyisi bırakmaya razı olmaktır. Bu gezegenin olumsuz tarafı stresli açılarda ortaya çıkar. Üçgen ve sekstil gibi uyumlu açılarda nereye dokunursa ona güç kazandırır.

Pluto Güneş sisteminin en ağır hareket eden gezegenidir ve doğum haritanızdaki gezegenlere yaptığı transitler iki ya da üç yıl sürebilir. Horoskoptaki her 12 evden geçişi 12 yılın üzerinde bir zaman alır. Pluto’nun etkisi her zaman güzel bir bahar temizliği yapmak gibidir. Evet Pluto nereye giderse siler, süpürür, yeniler ve yeniden doğarsınız. Ancak önce herşey ölmek ve çürümek zorundadır. Haritanızda hangi evinizdeyse o evle ilgili konulara dikkat etmelisiniz. Bu önemli bir nokta çünkü genelde Pluto işin başında gizli gizli çalışır. Bir volkan gibi yıllarca basınç birikir ve patlama yapmasından önce yıllar geçebilir. Negatif açıdan düşünürsek Pluto yer altı dünyasını ve yasadışı işleri yönetir. Pluto bir evinize geldiğinde bu yöne gitme dürtüsüne karşı koymalısınız.

PLUTO 1. EVİNİZDEN GEÇERKEN
Bu Pluto’nun yükseleninize kavuşum yapmasıyla başlar fakat etkisi yıllarca sürebilir. Bu transitle genellikle kendinize daha güven duyan bir hale gelirsiniz. Bu sanki bir “var mı bana yan bakan” durumudur. Diğer yandan bastırmış olduğunuz duygu ve arzuları yüz üstüne çıkarır, ki bunlar aslında yüzleşmek istemediklerinizdir. Bazı kişiler baskın bir kişiye dönüşürler. Bazıları bunu bastırıp göstermemeye çalışırlar ama bu sefer de baskı kuran kişilere karşı çekim duymaya başlarlar. 1. evinize transit yapan Pluto sayesinde çevrenizde olan bitene karşı daha duyarlı ve farkında hale gelirsiniz. Diğer insanların niyetlerini bilir ve anlarsınız. Aslında herşey de değişmiş olamaz değilmi?

PLUTO 2. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Paranıza ve mal varlığınıza dikkat edin, özellkle Pluto natal gezegenlerinize stresli açılar yapmaktaysa ( birleşim, kare ve karşıt açılar). Stresli açılarda Pluto’nun yıkım etkisi vardır Elbette herşey yeniden kurulabilir, ama herşey önce dibe vurmalıdır. Gözünüzü açık tutun. Özellikle dürüstlükten uzak yollardan para kazanmak konusunda. 2. ev aslında sadece mal varlığımızı temsil etmez , değer yargılarımızı ve kendimize duyduğumuz saygıyı da içerir. Bu transit neticesinde sadece sahip olduklarımız değil, değer yargılarımızda değişime uğrayabilir. Evinizi temizlemeye hazır olun.

PLUTO 3. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu transit ile konuştuğunuzda insanlar sizi dinler. İstesenizde istemesenizde bunu yapacaklardır. Pluto konuşmalarınıza güç verir. Önce fark etmesenizde insanların sizing söylediklerinize farklı tepkiler vermeye başladıklarında bunu anlarsınız. 3 ev kardeş ve komşuları yöneten evdir. Pluto transiti ile birlikte derinlerden çıkıp gelen bazı konular gündeme gelir.Eğer stresli açılar varsa bu alanda dertler ortaya çıkabilir. Komşular veya kardeşler arasında anlaşmazlıklar bu dönemde ortaya çıkar ve uzun zaman sürer. Diğer yandan eğer dikkatli davranırsanız ilişkileriniz değişime uğrayıp güçlenebilirde. Eğer satış, reklam yazarı , veya terapist gibi mesleklerde çalışıyorsanız bu transit size yardımcı olur. Sözleriniz le insanları etkilersiniz.

PLUTO 4. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu transitle beraber Pluto haritanın dibinden yani “Nadir” den geçmektedir. Pluto bunu yaptığında aynı zamanda Tepe noktasınıza da karşıt açı yapar. Bu nedenle bir iki yıl boyunca iş ve ev hayatınızda değişim yaşarsınız. Evde ve iş yerinde erş, patron ve ebeveynlerinizle yaşayabileceğiniz güç savaşlarına karşı dikkatli olun. Pluto alınganlıkların içe atılmasına neden olabilir. Bu duyguları patlayana kadar içinizde biriktirebilirsiniz. Pluto nadir noktasını geçince kariyar alanındaki etkisi geçer ve sadece ev hayatını etkiler. Ev sigortanızın ödenmiş olduğuna emin olun. Pluto eşyaların kırılmasına neden olur. Yine de ev tamiratları için harika bir zamandır. Pluto transitleri rehabilitasyon için harika bir dönemdir. Çok dikkatli olmanızda fayda var çünkü evde dıştan bir problem yokmuş gibi gözükür ama görünmeyen sorunlar ortaya çıkabilir. Su tesisatı arızaları veya tahta kurdu sorunları gibi.

PLUTO 5. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu ev aşkın, yaratıcılığın,çocukların, kumar ve spekülatif yatırımların evidir. Pluto aşırılıklar ve takıntılara neden olabilir. Eğer kumar oynamayı seviyorsanız özellikle bu transite dikkat edin, içinizdeki kumar ateşini canlanabilir ve büyük kayıplara uğrayabilirsiniz. Aynı uyarıyı borsa için de yapabiliriz. Astrolojiyi bir kenara bırakın zaten emeklilik günleriniz için bir kenara birşeyler ayırmak iyi fikirdir. Özellikle Pluto 5 . evinizden geçerken stresli bir açı yapıyorsa . Bu dönemde kumara kafayı takabilirsiniz. Spor, oyunlar ve hobiler de buna dahildir. Keyfinize bakın ama aşırıya kaçmadan yapın. Ama yaratıcı bir sanat dalında çalışıyorsanız ona diyeceğimiz birşey yok. Ozaman bütün frenleri kaldırın. Harika birşeyde başarabilirsiniz. Elbette aşk da 5. ev konusudur. Bu dönemde ilişkiler şip şak ilişkiler olmaz. Daha çok tutkulu ve takıntı halindedir. Bir diğer Pluto problemi olan kıskançlığa dikkat edin. İlişkilerin bu dönemde terapi yapan bir etkisi de olabilir. Ya da sizi terapiye gönderebilir. Çocuklarla aranızda güç çatışmaları olabilir. Pluto ortalardayken fazla baskı kurmamaya dikkat edin.

PLUTO 6. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu günlük işler ve sağlık evidir. Kitapların size söylemediği Pluto bu evden geçerken uzun sürecek sağlık problemleri ortaya çıkmasıdır. Ve sonuçlarını yıllar sonra ancak anlayabilirsiniz. Hatta bazen bu sağlık problemleri Pluto 7. eve geçerken ortaya çıkabilir. Bu nedenle düzenli controller yaptırmanızda fayda var. Pluto aynı zamanda rehabilitasyon demektir. Vücudunuzla ilgili bir sorununuz varsa bu zaman tedaviye başlamak için en uygun zamandır. Pluto takıntıyı da arttırır, aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Hani o hızlı kilo vermek için yaptığınız diyet gibi. 6 ay kendinizi açlığa mahkum etmeyin. Eğer aşırıya kaçacaksınız en iyisi ılımlı olmakta aşırıya kaçın. Bu transit sırasında ofis arkadaşlarınız ve ofis politikaları konusunda dikkatli olun. Pluto üst düzeydekileri de temsil eder ve yönetir, aniden iş yerinde küçülmeye gitme kararı alabilirler. Kendi işinizi yapıyor olsanız bile , içinde bulunduğunuz endüstride olabilecek değişikliklere dikkat edin ki işsizler ordusuna katılmayasınız. Eğer iş sahanız Plutonyan bir alansa örneğin inşaat sektöründe hafriyat veya renovasyon ya da terapi veya rehabilitasyon gibi işlerse korkmanıza gerek yok.

PLUTO 7. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Pluto 7. evden geçerken ortaklıklara girerken dikkatli olun. Negatif açıdan bakarsak Pluto güç savaşları ve el altından yürütülen işler demektir. Diğer taraftan her ortaklık size karşı olacak ya da her karşılaştığınız kişi size zarar verecek demek değildir. Yine de bu transit sırasında bu tip şeylerin ortaya çıkma ihtimali vardır. Ortaklarınızla ya da eşlerinizle iletişim kurarken oldukça açık olmaya gayret gösterin. Alınganlıklar, kırgınlıklar bu dönemde içe atılır. Acısı sonradan çıkacaktır. Evlilikte ise tutkular artış gösterir. Eşlerden biri daha tutkulu olmaya başlar. Formunuzun yerinde olduğundan emin olun.

PLUTO 8. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Vaayyy! Seks gezegeni seks evinden geçiyor. Pantalonunuza sıkı sıkı sarılın! Bu aynı zamanda başkalarının parasını temsil eden bir evdir. Borçlarınızı süresi içerisinde ödemeye gayret edin yoksa iflas edersiniz. Pozitif düşünürsek eğer işiniz için büyük miktarlarda kredi gerekiyorsa , şimdiye kadar yapamadığınız kadar güzel imkanlar ayarlayabilirsiniz. Bir kötü ihtimal, borç verenler altınızdaki halıyı almasınlar diye gözünüzü dört açmalısınız. Bu transit bazı işleri halletmek sonuca ulaştırmak için iyi zamandır. Evinizden vücudunuza kadar herşeye bakım yapabilirsiniz. Yine de Pluto haritanızdaki diğer gezegenlere stresli bir açı yapıyorsa dikkatli olun.

PLUTO 9. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu din felsefe yüksek bilinç ve uğruna yaşadığımız prensiplerin temsil edildiği evdir. Pluto aşırılıklar ve takıntılardır demiştik. Pluto geldiğinde herşeyi farklı hissetmeye başlarız. Varolan inançlarınız konusunda daha bir fanatik hale gelebilirsiniz. Bazen bu inançları bir kenara atabilir ve tamamen farklı birşeye inanmaya başlayabilirsiniz. Genel prensipleri ilgilendiren konularda tartışmalara girebilirsiniz. Silah satışlarını kontrol ya da aynı cins arası evlilikler hakkında hararetli tartışmalar yapabilirsiniz yine de bilin ki bu konular ölüm kalım meselesi değiller. 9 ev uzun yolculuklar ve yüksek öğrenim evidir. Kursa başlamak için iyi bir zaman özellikle Pluto yu ilgilendiren bir alandaysa örneğin: Psikoloji, sosyoloji, biyoloji, arkeoloji, antropoloji ve paleontoloji gibi konular. Eğer bu konulardan biri size göre değilse ozaman dedektif romanı okumaya başlayabilirsiniz. Ya da yaşam ve ötesi ile ilgili konular sizi çekebilir. Uzun
Bir yolculuğa çıkacaksanız bu gizemli bir yere doğru yapılabilir. Belki içinde arkeolojik kalıntılar olan bir yer. Eğer Pluto haritanızdaki bir gezegene stresli açı yapıyorsa dikkatli olun yolculuklarda hoş olmayan insanlar karşınıza çıkabilir.

PLUTO 10. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu transit Pluto haritanızın Tepe noktasından geçerken başlar ve kariyer hayatınıza büyük değişiklikler getirir. Bir müşterimin işi distribütörlük dağıtmak için en uygun zamandaydı, Pluto 10 evine transit yapıyordu ve bu genişlemek için en uygun zamandı ancak o değişim istemedi ve işleri olduğu gibi bıraktı. Pluto transitinin başlamasından kısa bir sure sonra kira kontratının süresi bitti ve ev sahibi kirayı ikiye katladı . Müşterim bunu ödeyemedi ve bu nedenle iş yerini kapatmak zorunda kaldı. Pluto’yla ya büyürsünüz ya ölürsünüz. Bütün riskleri göze alıp büyümeye de dikkat edin tabi. Bu transitle birlikte herkeste fazlalıkları kesip kısıntıya gitme eğilimi vardır veya kanun ve kuralları hiçe sayan davranışlara eğilim gösteririz. Unutmayın Pluto aşırılıktır. En yüksek ve en alçaktır.

PLUTO 11. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu arkadaşların, umutların ve dileklerin evidir. Bir çok kitabın bahsetmediği şey ise bu evin grupları yönettiğidir. Bu transit esnasında bir gruba karşı çekim hissetmeniz kuvvetle muhtemeldir. Pluto takıntılarımızı yönetir. Kült gruplara karşı dikkatli olun. Diğer taraftan pozitif amaçları olan bir gruba dahil olup zamanınızın büyük bir kısmını burada harcayabilirsiniz. Böyle olsa bile yine de aşırıya kaçmamaya özen gösterin. Arkadaşlıklar bu transit süresinde değişir. Eski arkadaşlarınız dan bazılarını eskisi kadar size çekici gelmeyecek , bazı dostluklarınızında etkisi artacak. Eğer Plutu natal haritanızdaki bazı gezegenlerle stresli bir açı kuruyorsa bazı arkadaşlarınız tarafından aldatılabilirsiniz. Umutlarınız ve dilekleriniz de etkilenecektir. Bazı umutlarınızı bir kenara bırakabilirsiniz ve başka hedeflere hevesle yönelebilirsiniz. Pluto size başarmanız için gerekli olan enerji ve konstrasyonu sağlar. Yine de kendinizi acile servise yoğun bakıma kaldırılana kadar yormamaya dikkat edin.

PLUTO 12. EVİNİZDEN GEÇERKEN:
Bu bir dağılma sürecidir. Bu ev natal haritamızın çöplüğü gibidir istenmeyen şeyler buraya atılır. Pluto ise çöplükleri dolaşmaya bayılır. Bu transit süresince eski psikolojik problemleriniz tekrar ortaya çıkabilir ve dikkatinizi çeker. Panik olmayın. Yüzleşin. ( söylemesi kolay tabi) bunu yapmak zorundasınız. Burası aynı zamanda gizli düşmanların evidir. Hayır siz kendi işinizle meşgulken bu insanlar gelip sizi rahatsız etmiyor. Kendi davranışlarınızı kontrol edin bakalım siz ne kadar bu konuda kabahatlisiniz.

PLUTO NATAL GÜNEŞİNİZE AÇI YAPARSA:
Transit yapan Pluto Güneşinizle stresli bir açı içerisindeyse ( kavuşum, karşıtlık ve kare) ilk farkedeceğiniz şey kendinizi çok yorgun hissetmenizdir. Tüm enerjiniz çekilmiş gibidir. Bu bana olduğunda hatırlıyorum. Pluto’nun buna sebep olduğundan emindim ama bir arkadaşımı arayıp ona da sordum çünkü bir kaç yıl önce oda aynı transiti yaşamıştı. “oh evet” dedi “ o yıl kendimi lanetlenmiş gibi hissetmiştim” dedi. Pluto yavaş hareket eden bir gezegen olduğu için etkisi iki yıl sürer. Görmezlikten geldiğiniz ufak tefek şeyler birdenbire önemli olmaya başlar. Gerçekten kendinizi bitmiş tükenmiş hissedersiniz. Fakat bu durum ne kadar kötü hale gelirse çevrenizdekiler size okadar harika göründüğünüzü söylemeye başlarlar. Bu Pluto’dur. İçten içe kendinizi berbat hissedersiniz oysa dıştan harika görünürsünüz. Boşuna aşırılıkların gezegeni dememişler ona. Ayrıca gözlemlerime göre bu transiti yaşayanların 3 te birinde uykusuzluk ortaya çıkıyor. Pluto bilinçsiz ya da savunmasız olmanıza izin vermez. Peki size çarpınca ne olur? Herşeye olan yaklaşımınızda emniyeti elden bırakmayın. Unutmayın ki Dünya Pluto gelmeden öncede böyleydi. Değişen sizsiniz. Eğer sizi sinirlendiren bir şey varsa kendinize şunu sorun “ bu beni daha önce böyle kızdırıyormuydu?” eğer cevap hayır ise bilin ki Pluto sizinle biraz eğleniyor demektir. Yapabileceğiniz bir başka şeyde bazı şeyleri ya tamir ettirin ya da atın gitsin .Pluto enerjisi rehabilitasyon ve ortadan kaldırmak açısından harika bir enerjidir. Uykusuzluk çekmeye gelince , W.C Fields’in bir keresinde dediği gibi, “en iyisi uykunuzu ihmal etmemek ve bıl bol uyumaktır” Transit esnasında oluşan üçgen ve sekstil açılarında durum oldukça farklıdır. Bu açılar sizi enerjik kılar, neşeniz yerine gelir, güçlenirsiniz, korkularınız azalır. Bütün iyi açılarda olduğu gibi biraz tembelleşebilirsiniz. Herşey istediğiniz yönde gelişiyorsa neden uğraşıp durasınız ! Fakat unutmayın ki asıl bu zaman fazladan çaba göstermek için güzel zamanlardır , çünkü iyi açılar size kapıları açar. Bu yeni bulduğunuz enerjinin avantajlarından yararlanın. Bir şey daha hatırlatmak isterim, başkaları üzerinde baskı kurma dürtüsüne karşı koyun, hatta onlar bunu isteseler bile yapmayın. Eğer genelde pasif bir insansanız Pluto yaşamınıza sizi kontrol altında tutmak isteyen insanlar getirecektir. Bazen de birdenbire agresif olma eğiliminde olursunuz. Bu duyguları kendine güven gibi olumlu bir duyguya dönüştürmeye gayret edin.

PLUTO NATAL AY’INIZA AÇI YAPINCA:
Ay duygularınızı, evinizi, bilinç altını ve kadınları kontrol eder. Pluto aşırılıklar , ölmek ve yeniden doğmak, güç savaşları ve eşyalardan insanlardan ve birşeylerden kurtulmaktır. Uyumlu açılar size değişim arzusu ve ilişkilerinizdeki duygu seviyesi hakkında derin bir farkındalık verir. Stresli açılar ise bilinç altımıza açılan kapıları yerinden söker ve içerde tuttuğumuz küçük şeytanları ortaya döker. Çocukluktan beri saklamış olduğunuz korkular ve öfkeli duygular yüzeye çıkar. Psiko terapiye başlamak için en uygun zamandır çünkü harika bir ilerleme kaydedebilirsiniz. . Eğer terapiye başlayamıyorsanız birşeyleri atmaya başlayın. Evinizi temizleyin. Kendinizi değiştirin.

PLUTO NATAL MERKÜR’ÜNÜZE AÇI YAPINCA:
Pluto derin ve göze çarpan şeyleri sever. Sığ olmak silik olmak size bu transitte yaramaz. Bu transit esnasında yeni fikirlerle ilgilenin, ciddi ciddi eğitime başlayabilirsiniz. Özellikle Plutonyan konularda; psikoloji, sosyoloji, biyoloji ,paleoantoloji, arkeoloji gibi. Pluto zaten ölüm ve yeniden doğum ile ilgili her konuyla alakalıdır. Bu transit kapıyı çalınca fikirlerden başka bir ilham almaya başlarsınız, geride gizli kalanlara bu fikirlerin uygulamalarından çıkacak sonuçlara karşı daha hassas duruma gelirsiniz. Plutu sırları açığa çıkarmakta gayet başarılıdır ve kelimelerin etkisi artar. Sarfettiğiniz her kelimenin çevrenizdekileri etkilediğini göreceksiniz. Ayrıca duyduğunuz ve okuduğunuz her kelimede sizi aynı şekilde etkileyecektir. Eğer Pluto stresli bir açı yapıyorsa , dediklerinize dikkat edin. Konuşma biçiminiz can yakıcı olabilir, siz bunun farkına varmasanız da karşınızdaki insanlara böyle gelecektir. En masum söz bile sert olarak algılanabilir. Pluto nerede yara açacağını bilir.

PLUTO NATAL VENÜS’ÜNÜZE AÇI YAPINCA:
Pluto değdiği herşeyi yoğunlaştırır. Ümit ediyoruz ki bu transit geldiğinde eli yüzü düzgün bir ilişki içerisindesinizdir. Eğer bir ilişki yaşamıyorsanız bu dönem zor olabilir çünkü seksüel enerjinizde bir artış olacaktır. Hem de çok. Pluto en içten bilinç altınızda yer alan ve en derin arzularınızı yönetir. Bu transit ile eğer stresli bir açı oluşmuşsa, içte sakladığınız her duygu ortaya çıkar. Bu aşk hayatınızı etkiler. Pluto gelir geçer şeylerle uğraşmaz. Derinlik ve yoğunluk arar. Hatta takıntı bile diyebiliriz. Stresli bir açınız varsa güç savaşlarına dikkat edin. Partenerleriniz sizin ya da siz onların üzerinde baskı kurmaya eğilim gösterebilirsiniz. Eğer bir sanatçıysanız veya yaratıcı konularla ilgili bir işiniz varsa, içten içe çarpıcı ve çok etkileyici birşeyler üretme ihtiyacı duyarsınız. Bu duygunun peşini bırakmayın. Uyumlu açılar altında bu yoğunluğu daha kolay yaşarsınız. Venüs’ün natal haritanızda hangi evde yer aldığına bakın. Örneğin bu 4. evse evde bazı değişiklikler yapma veya hatta taşınma gereksinimi olarak ortaya çıkabilir. Aynı zamanda ev girişleri Terazi ve boğa olan evlere de bakın. Bu evler de etkilenecektir. 9. evinizi Terazi kesiyorsa ( uzun seyahatler ve yüksek öğrenimle ilgili ev ) Uzak, egzotik ve gizemli biryerlere seyahat etme isteğine sahip olabilirsiniz. Ya da sanatla ilgili bir kurs almak isteyebilirsiniz.

PLUTO NATAL MARS’INIZA AÇI YAPIYORSA:
Pluto derinde yer alanları yüzeye çıkarır. Bu yazıyı yazmadan bir iki gün önce sakin sessiz bir müşteri geldi. Pluto tam Mars’ının üzerinden geçiyordu ve kendisinin morali oldukça bozuktu , çünkü aniden içinden herkesin haddini bildirmek geçiyordu. Arkadaşlarına bile. Hayır , Pluto onu öfkeli yapmamıştı. Sadece yıllarca içinde tuttuğu duyguları yüzeye çıkarmıştı. Bundan bir iki yıl önce , benim de Mars’ımın üzerinden Pluto geçmişti. Pizza salonunda bir adama paranın üzerini eksik verdiği için öyle bir bağırmıştım ki sokağın karşısından bile duyulmuştu. Mars enerjiyi temsil ediyorsa Pluto bunu super bir biçimde şarj eder. Sonucu iyi de kötü de olsa bu gerçekleşir ve stresli açılarda içe atılmış öfkeyi patlatabilir buda doğrudur. Açı ne olursa olsun aslında Pluto Mars açısı size enerji verir. Bu enerjiyi yapıcı bir yöne aktarmaya dikkate din yoksa unutmayın Pluto Volkanları da yönetir. Patlayan siz olabilirsiniz. Eğer bu enerjiyi tutarsanız, bastırırsanız hayatınıza baskıcı ve ne olduğu belli olmayan insanları çekersiniz. Karanlık sokaklardan sakının.

PLUTO NATAL SATÜRN’ÜNÜZE AÇI YAPIYORSA:
Eğer zor bir açı altındaysanız, kendinizi güven ve korunma konularında yetersiz hissedebilirsiniz. Hatta bu konularda herşeyin paramparça olmakta olduğunu hissedebilirsiniz, bu aslında doğru olabilir , ama çoğunlukla sadece kendinizi böyle hissediyorsunuzdur. Satürn korkunun gezegenidir. Pluto bunu ortaya çıkartır. Satürn disiplin ve irade verir, Pluto bu konuları harekete geçirir. Bu dönemde uzun vadeli bir değişim programına başlamakta fayda vardır. Evinizi mi yaptırmak istiyorsunuz ya da kilo kaybetme programlarına ve spora mı yazılmak istiyorsunuz? Zaten hayatın yönü sizi buna zorlamaktadır. Sizi zorlayana kadar beklemeyin.

PLUTO NATAL URANÜS’ÜNÜZE AÇI YAPIYORSA:
Her iki gezegende değişikliği temsil eder. Haritanızda hangi evlerinizde bulunduğuna ve aynı zamanda hangi evleri yönettiğine de bakın. Bu alanlar büyük değişimin olacağı alanlardır. Doğal olarak, stresli açılar haliyle başa çıkması daha güç durumlar yaratır. Hayatınıza arkadaşlar girip çıkabilir. Uyumlu açılar değişiklikleri daha kolay hale getirir.

PLUTO NATAL NEPTÜN’E AÇI YAPIYORSA:
Zor açılarda Pluto hayallerinizi, fantazilerinizi ve inançlarınızı yok edebilir.( Bu yüzyılda doğanlar endişelenmesinler , karşıt açı ancak 125 yaşına kadar yaşarsınız başınıza gelecek)
Bu transitler altında inananlar ateist olabilir, ve ateistler inançlı olabilir. Pluto’nun umurundamı. O sadece değiştirir. Bir kez daha Pluto’nun ve Neptün’ün yönettiği evlere bakın o alanlar en çok değişime açık olacaklardır. Uyumlu açılar sezgilerimizi ve hayal gücümüzü arttırır.

PLUTO NATAL PLUTO’NUZA AÇI YAPIYORSA:
Pluto yörüngesinin hızlı kısmında yer aldığı için karşıtlığı deneyimlemek mümkün, eğer 80 lerinize 90 larınıza kadar yaşamak istiyorsanız, kare 40 lı yaşlarınızda gerçekleşir. Hayatınızda yaşadığınız en güzel sekse hazır olun. Hayatınız alt üst olabilir ama kim dinler. Pluto’nun haritanızda yönettiği evlere baktığınız gibi elbette transit yaptığı eve de bakın ve girişinde Akrep bulunan evi de unutmayın.Hayatınızın bu alanları etkilenecektir. Sağlığınıza dikkat edin çünkü Pluto saklı kalan ve gizli gizli gelişen hastalıkları da yönetir.(illaha böyle bir hastalığa yakalanacağınız söylemiyorum ama yine de kontrollü olmakta fayda vardır) Ani öfkelenmelere ve takıntılara karşı dikkatli olun . Herzaman ki gibi bu transit esnasında tamir edin eskileri atın kendinize bakın. Harika sekside unutmayın! Uyumlu açılar size zorlanmadan değişiklikler yapmanıza neden olur.

PLUTO NATAL YÜKSELENİNİZE AÇI YAPIYORSA:
Pluto yükseleninizden geçerken, yeni bir insane olursunuz. Seveceğiniz biri olmaya özen gösterin. Bu transite ben “ var mı bana yan bakan” transiti diyorum. Daha emreden, kontrol eden biri olmaya eğiliminiz artar. Eğer bu eğilimi bastırmaya çalışırsanız bu sefer bu tip insanları hayatınıza çekmeye başlarsınız. Kare ve karşıt açılarda bu olur ancak daha çok fırtınalı ilişkiler görülür. Bir pembe dizi yazarını bile şok edecek güç savaşları ve baskınlıklardan kaçının.

PLUTO NATAL HARİTANIZDAKİ TEPE NOKTASINA AÇI YAPIYORSA
Bu açılar kariyerinizde değişikliklere neden olabilir. Ev ve arkadaş çevreniz hatta patronunuzla olan ilişkilerinizde bile . İş yerindeki ayak oyunlarına ev hayatındaki tartışmalara dikkat edin. Evde değişiklikler yapmak, iş ,kariyer değiştirmek harika bir zamandır. Yine de hazır olmadığınız değişiklikler yapmamaya dikkat edin.

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-13-2007 05:11 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kurby Çevrimdışı
.
**
Kayıtlı

Mesajlar: 96
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
Cvp: PLUTO TARNSİTLERİ
PLUTO NATAL SATÜRN’ÜNÜZE AÇI YAPIYORSA:
Eğer zor bir açı altındaysanız, kendinizi güven ve korunma konularında yetersiz hissedebilirsiniz. Hatta bu konularda herşeyin paramparça olmakta olduğunu hissedebilirsiniz, bu aslında doğru olabilir , ama çoğunlukla sadece kendinizi böyle hissediyorsunuzdur. Satürn korkunun gezegenidir. Pluto bunu ortaya çıkartır. Satürn disiplin ve irade verir, Pluto bu konuları harekete geçirir. Bu dönemde uzun vadeli bir değişim programına başlamakta fayda vardır. Evinizi mi yaptırmak istiyorsunuz ya da kilo kaybetme programlarına ve spora mı yazılmak istiyorsunuz? Zaten hayatın yönü sizi buna zorlamaktadır. Sizi zorlayana kadar beklemeyin.

PLUTO NATAL YÜKSELENİNİZE AÇI YAPIYORSA:
Pluto yükseleninizden geçerken, yeni bir insane olursunuz. Seveceğiniz biri olmaya özen gösterin. Bu transite ben “ var mı bana yan bakan” transiti diyorum. Daha emreden, kontrol eden biri olmaya eğiliminiz artar. Eğer bu eğilimi bastırmaya çalışırsanız bu sefer bu tip insanları hayatınıza çekmeye başlarsınız. Kare ve karşıt açılarda bu olur ancak daha çok fırtınalı ilişkiler görülür. Bir pembe dizi yazarını bile şok edecek güç savaşları ve baskınlıklardan kaçının.

PLUTO NATAL HARİTANIZDAKİ TEPE NOKTASINA AÇI YAPIYORSA
Bu açılar kariyerinizde değişikliklere neden olabilir. Ev ve arkadaş çevreniz hatta patronunuzla olan ilişkilerinizde bile . İş yerindeki ayak oyunlarına ev hayatındaki tartışmalara dikkat edin. Evde değişiklikler yapmak, iş ,kariyer değiştirmek harika bir zamandır. Yine de hazır olmadığınız değişiklikler yapmamaya dikkat edin.


Plutonun yumruğunu ben görüyorum.Dilerim ıskalar ve burnumun ucundan geçer.Aksi halde dağılmış bir suratla hayatıma devam edeceğim demektir.Ancak değişim isteğime baş kaldırmayıp, yoluma devam edeceğim.Sinyaller öyle gösteriyor ki, bu ailemle büyük güç savaşları anlamına geliyor.Pluto ayrıca 4.evime girmek üzere.Yani düzelince 4.eve girecek.Yıldırımın ve Uranüsün dediği gibi güçlü bir karakter ile dünyaya gelmek, güçlü savaşlarla uğraşmayı gerektirir.(Kuzey ay düğümüm 4. evde ya Uranüs benim savaşıp öğreneceğim yer ailem.Artık bunu daha iyi anlıyorum.Ailemle neden bu kadar çok karşı karşıya geldiğimi yani.)Daha önceki transitlerde kendim için değil ailemin kararları doğrultusunda kararlar almıştım ve bu benim için tam bir yıkım olmuştu.Yıllarca psikolojik tedavi gördüm.Ancak sanırım gün dönüşüm gün.Sadece kendim için.
05-13-2007 08:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
uranus Çevrimdışı
.
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 448
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 15

Mesaj: #3
RE: PLUTO TARNSİTLERİ
Plutonu anlamak için en iyi yol, onu bizzat yaşamaktır... bazen kelimeler yetersiz kalır onu anlatmak için... çok içten, çok derin... gizemli, sessiz ve derinden gider... biz onu yanardag patlamasına benzetiriz...içten içe hazırlık yapar aylarca bazen yıllarca , sonra birden patlatır ve etrafını yerle bir eder... ve sonra yeniden doguş başlar... bence cok heyecan verici, yaşanması gereken ve cok ögretici bir transittir... Aklınızı özgür bırakırsanız çok güzel ve olumlu yaşarsınız.....

Mutluluğumun sınırı, başkalarının mutsuzluk sınırına kadardır.
05-13-2007 11:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
salmakis Çevrimdışı
Scorpio Vip
*****
Scorpio Vip

Mesajlar: 172
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 10

Mesaj: #4
Transit Pluto'nun Natal Ay'la Açıları
Pluto, odaklayan ve derinleştiren etkisi yüzünden, olaylara yüzeysel kalmayı imkansız kılar. Kişinin kontrolünün dışında olanı, kaderseli, masif etkileri gösterir. Sert açılarında kontrol edilemeyen bir dönüşüm söz konusu. Israr, baskı ve güç kavgası vardır.

Ay, duygusal hayatımızın yönünü gösterir. Ay nerede ise, tinsel aklımız oradadır. Kendini duygusal ve fiziksel olarak güvende hissetme arzusu Ay ile alakalıdır.

Transit Pluto’nun natal Ay’a olumlu açılarında derin araştırmaya dönük, çok derin duygular getiren etkiler gösterir. Kadın figürleriyle ve aileyle ilişkiler adına yapıcı, insancıl değerlere açık, güçlü bir aidiyet hissi, ev ile ilgili değişiklikler yapma adına uygun bir zaman dilimidir.

Sert açılarda transit Pluto Ay’ı ezer. Bu kavuşumlar için bile geçerlidir. Önemli duygusal değişimler, duygusal anlamda baskı yaratan, ruhsal hayatı zorlayan, duygusal olarak derinden etkileyen durumlar söz konusudur. Karanlık şeylere götüren, ölümle yaklaştıran, anneye, eşe veya aileye dönük yıkıcı etkiler getirebilir. Geçmişle ilgili konular yeniden karşımıza çıkıp canımızı sıkabilir.

Karşıt açıda kadın figürleriyle çekişmeler, duygusal tansiyon, eleştiriler gelebilir. Mücadele ederiz, ama içsel olarak çok yıpranırız. İlişkilerde fazla sahiplenici, kıskanç ve kuşkucu tavırlar ortaya çıkabilir. Kare açıda özellikle sağlıkla ilgili yıpranma, alışık olduğumuz davranış kalıplarını değiştirmek zorunluluğu can sıkıcı olacaktır. Kendini duygusal ve fiziksel olarak güvende hissetmek zordur. Ay değişken burçlarda ise, değişim nispeten daha kolay olacaktır. Karakterimizin zayıf yönlerini ortaya çıkaran ve zorlayan şartlar oluşabilir.

Genel etkilerin dışında, haritaya özel etkilerden bahsedebilmek için Ay’ın natal haritada hangi evde yerleştiğine, hangi evleri yönettiğine ve açısal bağlantılarına bakılmalıdır. Ben bu anlamda sadece Ay’ın burç yöneticisi olduğu Yengeç burcunun kestiği ev girişine değil; aynı zamanda yüceldiği Boğa burcunun da haritada hangi ev girişini kestiğine bakıyorum. Böylelikle, etkiyi alacak olan kimdir veya nedir tespit etmiş oluruz. Özellikle Ay’ın fiziksel olarak yerleşimde bulunduğu ev konuları en güçlü etkiyi alır. Örneğin Ay 3. ev ile bağlantılı ise, etkiyi alacak olan kardeşlerdir; 2. ev ile bağlantılı ise maddi konulardır; 6. ev ile bağlantılı ise yanımızda çalışanlar veya bizim sağlığımızdır (Ay genel anlamda vücudun sağlığı ile ilişkilidir).

Pek tabi ki Ay’ın ne kadar güçlü yerleştiğine de bakmak gerektiğini düşünüyorum. Zira Ay burç veya yücelme yöneticiliğine sahip olduğunda, dışarıdan gelecek sert etkilere karşı daha güçlü ve dayanıklı olur. Natal haritada köşe evlerden birinde yerleşmiş olması da önemli oranda güçlülük etkisidir. Yalnız, sert açı almıyor olmak kaydı ile. Diğer taraftan, natal Jüpiter veya Venüs’ten ve hatta Güneş’ten iyi açı alıyor olmak da Ay’ın dışarıdan alacağı sert transitlere karşı dayanıklılığını arttırır. Yani bu sert açıdan, başkaları kadar etkilenmeyiz.
ÖNER DÖŞER

http://i1105.hizliresim.com/2011/5/4/3215.gif
05-24-2007 10:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Angel Çevrimdışı
Angel
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 1,250
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
PLUTO TRANSİTLERİ
PLUTON

pluto transitleri için ilginç bir yazı, sizde değerlendiriniz lütfen yaşadığınız pluto trabsitlerini

The Mountain Astrologer dergisi Ağustos sayısında yer alan Dana Gerhardt’ın izniyle.

Çeviren : Naz Bayatlı


Bu duruma örnek, benim kendi Pluton transitlerimden kesitlerdir: Kanyon’daki evimin salonunda yerde, yarı çıplak biçimde ağlıyorum, ellerim kocamın ayak bileklerine kilitlenmiş, beni de beraberinde sürükleyerek, ön kapıdan çıkmaya çalışıyor, en nihayetind bende onunla birlikte sürüklenerek dışarı kaldırıma kadar çıkıyorum. Evliliğimizi terkediyordu. İntihar etmekle tehdit etmiş olmalıyım ki, az sonra kocam itfaiyeyi çağırmış. Kapımızın önünde üç tane parlak kırmızı itfaiye aracı belirdi. Komşular çevremize toplanırken ve itfaiyeciler durumu gözlemlemeye gelmişken, kocamın gitmesi gereken bir yer olduğunu söylediğini duydum. O sıralar astrolojiden anlamıyordum. Daha sonra keşfettim ki, natal Güneşim Akrep’teydi ve kocamın yükseleni ile birleşmişti ve tam o noktaya Pluton transit yapıyordu. Kocamın hayata bakış açısı transformasyona uğruyordu (Pluton yükselene transit yapıyor) . Benim Satürn’üm ise ona sıkı sıkı sarılmaya çalıştı ve olayların akışını ertelemeyi denedi. Ancak, bunun yerine hayatımın tüm yapısı değişmek zorunda kaldı. (Pluton Satürn transiti) Pluton kocamın yükseleni üzerinden gitti geldi, ve kısa bir süre sonra eski olacak kocamın MC si ile kare yapmaya doğru yöneldi. Bu sure içerisinde , hem boşandı, hem alkolü bıraktı, kız arkadaşı ile başka bir eyalete taşındı, baba oldu, ve yeni bir işe başladı. Hepsi kişiliği ve mesleki yönelimi değiştirebilecek kadar güçlü transformasyonlardı. Ben de değişiyordum. Zordu. Bir çok gün yere yatıp tavandaki en güçlü kirişe bakıp durdum. Kendimi asarak herşeyi sona erdirebilirdim. Kızkardeşim, kocasının terkettiği bir kadından bahsetti. Yandaki odada yatan bebeğine rağmen, kadın bir sandalyeye çıkıp, tavan kirişine bir kablo atıp, kabloyu boynuna geçirip , ayağının altından sandalyeyi itmişti. Ben bunu yapmadım, fakat kelimenin her anlamıyla aslında bunu yapmış kadar oldum. Öldüm ve yeniden dirildim. Bu hayatımın en acılı ama buna rağmen en ödüllü zamanıydı.

Bunu takip eden bir çok ay içerisinde, Ölüler ülkesine yolculuk yaptım, kendimi çektim çıkardım, rahatlamaktan öte çok korkarak, teslim oldum. O kadar gururum incinmiştiki, eskiden sahip olduğum ve beni bu noktaya getiren tüm naïf ve bencilce nosyonlarımdan kurtuldum. Bu serbest kalıştan sonra, yeniden doğdum. Ondan sonra geçen yıllardan bu yana, bu transite öyle çok şey borçluydum ki, her ne zaman Pluton’dan bahsetsem, dediklerime dikkat ederim. Çatlak transformasyonel psikolog Stan Grof gibi gözükmekten korkarım; çocuk doğurmanın zevkli hatta orgazma benzer bir deneyim olduğunu iddia etmişti ( NASIL YANİ?!) . Fakat bu doğru: Bu gün keyfini sürdüğüm hayat Pluton Satürn’üme transit yapmaya başladığı zaman değişmeye başlamıştı. Yeraltına gidip gelmek sayesinde bir çok fayda sağladım. Bu nedenle bir parçam Pluton transiti yaşayacak insanlara, “ Ne şükran duyulacak bir deneyim olacak bu “ demek istiyor.

Elbette bir yanımda, korkuyla titriyor. Geçmiş 18 yıl boyunca birkaç Pluton transitinden geçtim. Pluton Merkür’ümle , Venüs’ümle, Güneş ‘imle birleşti, Ay’ıma ve yükselenime kare yaptı ve MC ime karşıt durdu. Bu dönemler stres, dönüşüm, ve yeniden doğmayı getirdi. Fakat hiçbiri yine de o ilk Pluton Satürn transiti kadar etkili olmadı. Bazı transitlerde Pluton hayatımdan parmak ucundaymışçasına geçti.Yine de Pluton’nun gücünü asla küçümsemem. Güneşim’le Pluton’nun birleşeceği yıl favori psişiğimi aradım. Huzursuz bir gülümsemeyle, “bu yıl, sevdiğim birisi ya da ben ölecekmiyim” diye sordum. “Hayır” dedi” fakat oldukça değişeceksin!”

Ben psişik değilim. Bir müşterim aradığında, Pluton’nun nasıl bir olay getireceğini bilemem, ayrıca kolay mı zor mu olacağını da tahmin edemem, fakat sizi bekleyenin ne olacağını bilebilirim. Bütün Pluton transitleri,aynı temel senaryo ile gelir- Sümer mitolojisindeki Inanna’nın karanlık kızkardeşi Ereshkigal’I ziyareti ile, Yunan mitolojisindeki Pluton’nun tatlı Persephone’yi yeraltı dünyasına kaçırıp tecavüz etmesi hikayesinde olduğu gibi bir kombinasyon. Müşterilerime genellikle bu kombinasyonu anlatırım. İşte siz hayatınızın çiçek dolu yollarında masumca dolaşırken, birden Pluton ayak bileklerinize sarılır ve sizi yer altı dünyasına çeker. Orada sizi çırılçıplak soyar ve bir et çengeline tepe aşağı asar. Müşterilerim de, bir Pluton transitinden sonra veya tam bu transiti yaşarlarken aynı şeyleri hissettiklerini söylerler.

Pluton hikayeleri genellikle mutsuz bir sürprizle başlar. Hikayenin Yeraltı kısmı bir kaç gün, bir kaç hafta veya bir kaç ay sürebilir, bu yapmış olduğunuz seçimlere bağlıdır. Tek başınıza acı çekersiniz ve bir gün yeraltı dünyasında bir kapı açılır ve Pluton içeri girer ve size şöyle der:” Nasılsın” “Berbat” diye cevap verirsiniz. “ Et kancasından kurtulmak istermisin?” “Evet!” “Harika” der Pluton “ Tek istediğim senin için en çok değerli olan ve onsuz yaşayamayacağını düşündüğün şeyden vazgeçmen” “Bunu benden isteme “ diye ağlarsınız. “ Senin seçimin” der Pluton. Çıkar ve siz yine acı içinde kıvranmaya devam edersiniz.

Pluton bizden birşeyi bırakmamızı ister. Ama neden bukadar acı çekmemizi ister bizden? Bir tanrı bize değişimi acı olmaksızın veremezmi? Ben 10 yaşındayken, aynı soruyu, Hristiyan tanrısına sormuştum “ Okadar güçlüysen ve istediğin herşeyi yapabiliyorsan, neden tek oğlunu öldürmeyi seçtin, neden insanlar onunla ellerine ve ayaklarına çiviler batırarak alay ederken hiçbirşey yapmadın? Daha iyi bir yol bulamazmıydın? Acı çeken kahraman motifi, yerli halkların kültürlerinde de yer alır, şamanlar ruhani adayları gerçek ya da sanal olarak parçalara ayırdıkları ruhsal yolculuklara çıkarırlar, onlar ürkütücü ölümün kıyısına kadar gelirler, hatta bazen bu çizgiyi bile aşabilirler, ancak ondan sonra şaman güçleri kazanırlar. Budizm de bile büyük öğretmenler, ilk başlarda kendi öğretmenleri tarafından dövülmüş, aşağılanmışlar , feci deneyimlerden geçip, kayıplar verdikten sonra ancak aydınlanmaya kavuşmuşlardır. Neden Pluton, birçok mitolojik ve spiritüel gelenek gibi aynı acı dolu ölümü, değişimi ve yeniden doğuşu anlatır?

Pluton, Satürn’ümü terkederken yıllarca önce bana bu şu şekilde açıklandı. Al-Anon toplantısının yapıldığı ilkokul sınıfında beni iyileştirdi. Eskilerden biri şöyle dedi:” Şöyle düşünün , diyelimki bir bebek emziğine çok bağlı, eğer o allahın cezası emziği emmeye devam ederse, tavşan dişli olacak. Siz onun güzel ve kendine güvenli olmasını istiyorsunuz, çünkü o plastik emziğe bağlı olmadan kendini sakinleştirmesini öğrenmesini istiyorsunuz ve elinden alıyorsunuz. Bebek acıyla haykırıyor. Bunu onu sevdiğiniz için yaptığınızı anlamıyor. Eğer anlayabilseydi, ona zaten açıklardınız, ama anlamıyoır ve siz de anlatamıyorsunuz. Bunun yerine sanki cinayet işleniyor gibi bağırmaya devam ediyor, taa ki kendi artık onu istemediği an gelene kadar. Emziksiz özgür bir hayata başlayana kadar. Ve bundan sonra harika bir gülümsemeye sahip olacak.”

Pluton iyi birer anne baba gibi davranır veya akıllı bir spiritual öğretmen gibi. O bizim acılarımızın yaratıcısı değildir; bizim kendi akıl karışıklığımız bunu yapar. Transit değil , bizim karşı koyuşumuz bunu yaratmaktadır. Bu bizi geride tutan, gücümüzü elimizden alan bir bağımlılıktır .Pluton’nun sorgulamasının en önemli kısmı “ en sevdiğimiz ve bağlı olduğumuz “ kısmıdır. Böylelikle neyi bırakmak zorunda olduğunuzu bilirsiniz. İlk başlarda, elle tutulur birşeyi kaybetmekten korkarız- bu bir evlilik, çocuk, hayattaki yerimiz olabilir. Bunlar kaybolmak zorunda değildir, ancak genellikle bu sıkı sıkıya bağlı olduğumuz emzik gibi bir nosyon olabilir. Bu fonksiyonel olmayan kanı gelişmek istiyorsak yıkılmalıdır. Albert Einstein’dan bir alıntı yaparsak “ Problemlerimizi yaratan bakış açısıyla onları çözümleyemeyiz”

Çektiğiniz acıdan yorulup ve artık dayanamaz hale gelirsiniz, Pluton tekrar ortaya çıkar. Siz “ Al, vazgeçiyorum” dersiniz. Derhal yardımcıları gelir, sizi kancadan indirir. Sizi kokulu yağlara bular, yeni elbiseler giydirirler. Kraliyetten biri gibi davranırlar. Pluton “yaşayanlar ülkesine geri dönebilirsin” der .” fakat gitmeden önce seni takdirimin şu küçük hediyesini almayı unutma” bu ufak bir hazine sandığı içinde çok nadir ve çok seçkin bir mücevher var”
Pluton zenginlik tanrısıdır. Ve onun transitleri bizi zenginleştirir. Oldukça sert tarzda işlem yapsada, amacı bizi bulduğu andan daha iyi bir hale getirmektir. Yıkmak değil, güçlendirmektir amacı. Pluton MC noktama karşıt durduktan sonra, harika bir terfi aldım. Fakat öncesinde, şirkette küçük düştüm ve neredeyse işten atılacaktım. Patronumun Güneşi İkizlerde ve benim MC ile birleşiyor. O da bir Pluton transiti yaşıyordu. Ailesiyle ilgili problemler yaşadığı dedikoduları ayyuka çıkmıştı. İşte kızgındı ve ben hedefi haline geldim. Bununla birlikte, ona karşı çıkmadım veya kurban rolünü oynamadım. Her saldırısından birşeyler öğrenmeye çalıştım. Vazgeçtiğim neydi? Hep 10 alan harika kız ben, herkes tarafından sevilmeliyim nosyonu ile yüzleştim. Zordu, ancak Pluton’nun teslimiyet istediğini bildiğim için acım azaldı. Bir kaç ay sonra, yeni bir yönetici işe alındı. Patronumun direktifleriyle benim performansımı inceden inceye gözden geçirdi. Belki de beni işten atacaktı. Sonunda, maaşımın artmasına karar verdi.


PLUTON KLANLARI

Pluton transitleri aynı zamanda nesilleri belirler. Her burçta yaklaşık 10-20 yıl arası kalır, Pluton o yıllarda doğan insanların hangi konularla kültürel bütünlük yaratacaklarını , hangi konulara takıntılı olacaklarını belirler. Bulunduğu burca ait grup, dünyanın ne açılardan transformasyona uğrayacağını açıklar. Pluton 1913-1939 yılları arasında Yengeç burcundaydı. Bu yıllar içerisinde doğan nesil ( ki depresyon ve savaş yıllarına tanık oldular) oldukça korumacı, güvenlik bilincine sahip ve milliyetçiydiler. Bunlar ev ve aile konuları içine alan derin Yengeç eğilimleridir. Bu eğilimlere uygun olarak bu grup Amerikan hayalini tekrar oluşturdular ki biz hala günümüzde bu versiyonu beğensekte, beğenmesekte ortalama 2.4 çocuklu, banka kredisi ile alınmış çitlerin gerisinde , mutlu evlerde yaşıyoruz.

“Bana bakın” diyen Pluton Aslan grubu hakkında çok şey yazıldı ( 1937-1958) diğer adıyla bebek nüfusunu patlatanlar ya da BEN jenerasyonu. Her zodyak burcu , ondan önce gelen burcun aşırılıklarına karşı bir reaksiyondur, bu özellikle farklı Pluton nesilleri için oldukça geçerlidir. Eğer Yengeç klasik anne baba arketipiyse, Aslan İlahi Çocuktur. Yaratıcı, gösterişçi,oyuncu ve narsistik. Bebek doğuran grup, Amerikan Hayalini, kendilerini bulmak veya en azından rock yıldızı olmak için kullandılar. Şimdi 60 lı ve 70 li yaşlardalar, hala rock gruplarının peşindeler veya oralarda çalıyorlar. Bu grup zamanının çoğunu terapilerde geçirdi, çocukluklarının üzerine eğildiler ve çocuklarını şımartmak için bol bol para harcadılar. Genç görünmek gibi bir obsesyonları vardı.

Şirketimde yarattığı rahatsızlığı hatırlıyorum, ve Pluton Başak grubu (1957-1972) ortaya çıktı. Gen X lakaplı ya da Bol paçalılar dediğimiz grup, bu fanila giyen, yeşiller grubu daha yakları yere basan, anne babalarından daha eleştirel ve kaşı havada, çok eğitimli ve çoğunlukla değerlerinin altında işler yapan insanlardı. Bizi kandırmaya çalışarak önümüzde havuç sallayan Pluton Aslan patronlara karşı vurdumduymazlardı. Onların maaşını arttırıp ödüllendirirdik, onlarsa bir kaç hafta sonra daha iyi bir fırsatı değerlendirmek için , başka bir alanda tamamen sıfırdan başlamak üzere işten istifa ederlerdi. Bu genellikle değişken burçlarda böyledir. Toprak grubundan bir burç olan Başak için durum böyledir, bu grup ekolojik yapıyı düşünür, yeniden dönüşüm ve organic gıda için gerekli yeni kültürel standartları oluşturur. Başağın sağlığına düşkünlük eğilimini gözönünde bulundurursak, bu grup alternative tıbba kayıp bunu yaygınlaştırmıştır. Umarız, hala yeryüzünü kurtaracak kadar vakitleri vardır.(Hatta bozulmuş sağlık sistemimizi onaracak kadar zamanları da vardır.)

Pluton Terazi insanlarını ( 1971-1984) yürüyüş ayakkabıları ve fanilayla göremezsiniz. Tatoo, vücut deldirme, vücut bakımı şekillendirilmiş saçlar, bu grup insan vücudunun bir sanat eseri olduğunu bilir. Terazi burcunun yöneticisi Venüs gibi, bu neslin hanımları seksi utanmadan veya özür dilemeden yaşarlar. Metro seksüel beyler de hanımlar gibi, sekse yeni bir anlam kazandırdılar, çöpçatan siteleri ve şirketleri kurdular,şehir hayatındaki meşgul insanları birbirleriyle tanıştırdılar. Güzellikleri seven, idealist Terazi, bir ilişkiler burcudur. Kolay karar veremezler. Bu nesil herşeyi ister- heyecanlı randevular, romantic bir evlilik, tapılası bebekler- ancak bu 20 li, 30 lu yaşlardaki insanlar, ideallerindeki erkeği bir türlü bulamazlar. Bekarın gülleri seramonisi veya buna benzer TV reality show ları bu grup için düzenlenmiştir. Kuaförler, iç mimarlar, en iyi şefler, modeler, modacılar onlar içindir. Siyah aşkının yerini pembe almıştır.

Pluton Akrepler ( 1983-1995) için siyah hiç bir zaman demode olmaz. Orta okul yıllarında onlar saçlarını siyaha boyadılar, Got pantolonlar ve Tişörtler giydiler, üzerlerine zincirler doladılar. Pluton’nun kendi burcu olan Akrep, karanlık, derin ve görünmeyeni görmeye yatkındır. Harry Potter serisi sizce kitapları almak için sıraya geceden girenler olmasaydı bukadar meşhur olurmuydu. Akrep nesli, gangster müziklerindeki veya video oyunlarındaki açık şiddetten veya seksten çekinmez. Libra grubundakiler gibi gece klüplerine ellerinde süs köpekler ile gitmezler, veya ellerinde parlak renkli hasırlarıyla yoga veya pilates yapmaya gitmeyeceklerdir. Bu grubun il mensupları üniversiteye girdiler, bazıları Irak’ta savaşıyorlar, belki geriye yeni bir takım kültür meselesiyle dönecekler. Columbine, Jonesboro’da ve Virginia teknik okullarında gerçekleşen ölümcül saldırılar bu grubun Slytherin’leri arasından çıktı. Harry Potter ‘ın Akrep kahramanları bakalım ne yapacaklar. Şu sıralarda Pluton Yay nesli doğuyor, ve ilkokula başlıyor (1995-2008). Bakın izleyin onlar nasıl SECRET kitabındaki prensipleri benimseyip uygulayacaklar ve işleri kolaylaştıracaklar.

DEĞİŞİMİN KRİZALİTİ

Pluton’nun kültürel transformasyonları ve çektikleri takıntılar Pluton’nun temel paradoksunu da açıklar. Transitiyle, biliyoruz ki o güçlü bir değiştiricidir, fakat natal pozisyonuyla, çok büyük bir sabit takıntı ve odak noktasını yansıtır. Aynı zamanda Pluton nerelerde güçlü olduğumuzu gösterir. Bazen de nerelerde sıkışıp kalacağımızı anlatır. Bulunduğu ev ve açıları, hayatımız boyunca karşımıza dönüp gelen olayları çıkaran bir hamster tekerleği gibidir, o konular içerisinde dönüp dururuz.
Son zamanlarda, bir müşterimden bir e-posta aldım, dünyadaki yerini bulmakta zorlanıyor, işte ve evde güçlükler çekiyor. ( Anne ve babası ile yaşamakta) “ şu aralar herkes ailemden bile kötü” diye yazmış Dean “ işte aşağılamaktan hoşlanan, farkındalığı olmayan, kaba, zehir dolu, kızgın, umutsuz ve kötü niyetli insanlarla çevriliyim. Bunca kötü şeyin sürekli tekrarlanması komik, acaba neden bunlardan hiç uzaklaşamıyorum?” Bunun Pluton’nun suçu olduğunu söyleyebiliriz. Pluton Dean’in 4.evinde aileyi ve evi temsil ediyor, akrep güneşinin yöneticisi, o da 6. evinde, iş alanının yönetiyor ve yükselenine kare yapıyor ve kişiliğini etkiliyor. Pluton’nun dokunduğu evlerde potansiyel bir değişim ihtimali vardır ve hep en çok arzu ettiğimiz bizden uzaklaşır. Bir Pluton 4. ev durumunda hep bakım ve destek hayali güderiz ama hiç bulamayız. Pluton ile kendi felaketlerimizin senaryosunu kurar ve hep en çok korktuklarımızı ve nefret ettiklerimizi yaşarız.
6. evde iş yerimizde güçlü olmaya çalışırız ama nedense hep iş arkadaşlarımızla ve patronla aramız bozuk olur. Pluton’nun yükselene kare yapması sonucunda, ilişkilerde sadaket ve takdir edilmeyi ararız, ama maalesef kendimizi güç savaşlarında veya daha kötüsü görmemezlikten geliniriz.

Hades yeraltı anlamına gelen eski Grekçe bir sözcüktür, original olarak görünmeyen demektir.. Görünmezlik Pluton açısından önemli bir karakteristiktir, görünmeyen güçler bizi Pluton’nun mağarasında çevreler. Yerin üstünde gücümüzü kaybederiz , çünkü içsel şeytanlarımız saklandıkları karanlık köşelerde güçlüdürler. Onları yok etmek için, onları açığa çıkarmalıyız, bu onların bilincine varmamız anlamına geliyor. Bu gizleneni ortaya çıkarma Pluton Akrepten geçerken ortaya çıkan bir takıntıdır. 80’li yıllarda, sırları açığa çıkarma konusunda kültürel bir takıntı yaşadık, gizlenmiş ve üstü örtülmüş psikolojik ve fiziksel tacizler konusunda bilinçlenme başlattık. Çocuk tacizleri, ensest ilişkiler, aile içi şiddet, bağımlılıklar vs. Bu tür konularla ilgili derinlemesine inceleme yapmak psikolojinin bir koluyken, astrologlar falcı türbanlarını çıkarıp psikolojik danışmanlara dönüştüler.
Bunun yansıra, Pluton’nunYay burcuna geçmesiyle, bu tür ifşa etme olaylarından bıktık, müşterimlerimle ben çocukluklarını irdelemekten vazgeçtik. Bununla ilgilenmek gereksiz değil, bu akrepin hepimizde ortaya çıkardığı psikolojik suçlama eğilimini, daha ziyade yeni bakış açıları edinmek için kullanmalıyız. Pluton’nun dokunduğu yerlerde potansiyel bir kurban edilme konusu vardır, ancak müşterilerimize bu konuyu kendilerini taciz edilmiş hissetmeden nasıl anlatabiliriz.
90’lı yılların ortalarında Pluton felsefi Yay burcuna girdiğinde, hepimiz anlamlarla ilgilenmeye başladık. Hepimiz ilahi gizemlerle uğraşmayı istedik. İlham veren kitaplar okumak istedik, spiritual, maceracı ve umut dolu olduk. Geçmişimizin kafeslerine tıkılı kalmadık, şimdi geleceğimizi değiştirmek için ne yapabiliriz diye düşünmeye başladık. Astrologlarda Pluton’ya yeni paradigmalar açısından bakıyorlar , O bizim inançlarımızın yeni matrisini temsil ediyor. Inançların değişecebileceğini düşünmek sayesinde yeni bir güce sahip olduk. İlk Pluton deneyimlerimiz gerçeğin bir yüzüydü ama yeni deneyimler elde edebiliriz.

Pluton yakında oğlak burcuna geçecek, paradigma yine değişecek, Pluton’nun bazen katlanılmaz olan çılgınlığını görebiliriz, Pluton bize güç verir, ya da gücün nasıl kazanılacağını öğreneceğiz.

Yazar ve öğretmen Carolyn Myss’ e göre, bu hayatımızın amacı olabilir, gücü kullanmanın yollarını öğrenmek. Pluton zodyak üzerinde ilerledikçe bunun 12 yolu olduğunu görürüz. Fakat bu yola ne engel koyuyor? Myss’in medical bilgisi bir avantaj, ancak uzun bir sure bazı insanların neden iyileşemedikleri üzerinde kafa yormuş. Bir astrolog olarak ben de aynı konuda ikileme düşmüşümdür. Neden acaba bazı insanlar aile sorunlarının üstesinden hiç gelemezler ve istedikleri yönde gidip gelişimlerini yapamazlar? Myss bu konuya şöyle bir açıklama getiriyor. Bazı insanlar oldukça naïf, sipiritüel veya farkında olmakla her kötü şeyin sonu gelecek zannediyorlar. “Bu çocukça bir düşünce” diyor. “ İsa’dan Buda’ya kadar büyük öğretmenlere baktığınızda, onlar kendilerine hiç bir zaman harika ve güvenli bir yer hazırlamadılar. Bu ne anlama geliyor? Belki de Pluton ile gelen zorluklardan korkup kaçmamalıyız, hatta onların değerini bilmeliyiz.
Pluton Oğlağa girerken,Yay naifliğimiz ( örneğin: secret kitabı ne istersek yaratabiliriz diyor) Oğlak pragmatizmi ile rafine olacak. Pluton transitleri herzaman gerçeği görmek için yeni yollar ortaya çıkarır. Geleneksel yaklaşımlar, birçok alanda yeniden popüler olacak, astrolojide buna dahil. Oğlak yönetimindeki kurumlarda, hükümetlerde, liderliklerde, iş dünyasında vs. Kokusu şimdiden çıkmaya başladı.
Yine de çok ilerisini düşünmeyelim, transformasyon kaçınılmaz, ödüllerini alacağız, kendimizi Pluton’nun ellerine bırakıp, beklenmedik bir yaşam kalitesine ve harika bir enerji ritmine kavuşabiliriz. Pluton’nun değişim sembolleri olan Anka kuşu ve yılana bir de tırtılı ekleyebiliriz. “Ben bir tırtılım, şimdi yediğim yaprakların tadı acı, içten içe büyük bir değişimin geldiğini hissediyorum. Sana sunduğum şey insanoğlu, kendi yok oluş ve değişime olan isteğim. Sonucu ne olacak bilmeden bunu yapıyorum, bu nedenle sizinle paylaştığım cesaretimdir aynı zamanda”
Bu Pluton değişimini anlatan cümleler üzerinde düşünün.

Dana Gerhardt.

"Güneş gibi ol şefkatte, merhamette
Gece gibi ol ayıpları örtmekte
Akarsu gibi ol keremde, cömertlikte
Ölü gibi ol öfkede, asabiyette
Toprak gibi ol tevazuda, mahviyette
YA OLDUĞUN GİBİ GÖRÜN, YA DA GÖRÜNDÜĞÜN GİBİ OL !!!!!!!! "
MEVLANA
[align=center][color=#008000][size=x-large]
[i]
11-05-2007 10:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Uranos Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 47
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #6
Güçlü Pluto Transitleri
Pluto transitleri çok sık görülmez ama yaşım genç olmasına rağmen şimdiye kadar oldukça güçlü pluto transitleri yaşadım. Bu sene ise durum daha da ilginçleşti. Transit pluto aynı anda hem merkür hem mars hem de jüpiterim ile trine açı yapıyor. Oldukça da uzun sürecek. Sizce aynı anda bu kadar güçlü etkiler nasıl yorumlanabilir?
08-01-2008 05:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Melike Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 57
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
Cvp: Güçlü Pluto Transitleri
Hosgeldin Uronos ! Rica ederim herkesin yazdigini okumaya calisiyorum. Baska turlu ogrenilmiyor astroloji.
Soruna cevap yazmak isterdim ama yanlis birseyler yazmak istemem,cok bilgili degilim. Ama pluto en etkili gezegenlerden bana gore.Etkisi yavas ve derinden diye biliyorum. Trine aci iyi acilardan Pluto'nun degistirici etkisi bence cok guzel bir sekilde hayatinda degistirmek istedigin konulari geri donulemez sekilde degisrirecek. Mars,Jupiter,Merkur hangi evde tabii bunlarda etkili. Bilenler daha iyi yorumlayabilir. Iyi gunler.
08-01-2008 09:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Uranos Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 47
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Cvp: Güçlü Pluto Transitleri
Melike Yazılan:Hosgeldin Uronos ! Rica ederim herkesin yazdigini okumaya calisiyorum. Baska turlu ogrenilmiyor astroloji.
Soruna cevap yazmak isterdim ama yanlis birseyler yazmak istemem,cok bilgili degilim. Ama pluto en etkili gezegenlerden bana gore.Etkisi yavas ve derinden diye biliyorum. Trine aci iyi acilardan Pluto'nun degistirici etkisi bence cok guzel bir sekilde hayatinda degistirmek istedigin konulari geri donulemez sekilde degisrirecek. Mars,Jupiter,Merkur hangi evde tabii bunlarda etkili. Bilenler daha iyi yorumlayabilir. Iyi gunler.

Evet transitlerimin senin söylediğin gibi çok güzel etkiler getirdiğinin farkındayım Melike ama üçünün aynı anda olması insanı acaba serseme çevirmez mi diye de düşünmüyor değilim.

Bir de zaten lafını esirgemeyen bir insandım pluto-mars transiti sayesinde içimdeki kalan her şeyi en yakın arkadaşım bile olsa acımasızca söyledim. Bilinçaltım öfkesini kustu ve rahatladıgülücük)
08-01-2008 10:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #9
RE: Güçlü Pluto Transitleri
Uranos Yazılan:Pluto transitleri çok sık görülmez ama yaşım genç olmasına rağmen şimdiye kadar oldukça güçlü pluto transitleri yaşadım. Bu sene ise durum daha da ilginçleşti. Transit pluto aynı anda hem merkür hem mars hem de jüpiterim ile trine açı yapıyor. Oldukça da uzun sürecek. Sizce aynı anda bu kadar güçlü etkiler nasıl yorumlanabilir?

transit plüto'yu haritana yapıştırırsak TOPRAK elementinde büyük şans üçgeni oluşacak , plüto transidi süresince.
büyük şans üçgeniyle ilgili çeşitli yorumlar bulabilirsin forumumuzda.
bu arada belirteyim ; senin transit plüto örneğinde olduğu gibi haritanın belirli potansiyellerini TAMAMLAYAN transitleri , o dönem boyunca haritanın sanki bir parçasıymış gibi yorumlayabiliriz.
transit plüto senin haritanda büyük şans üçgenini TAMAMLAYICI görev üstleniyor.

08-02-2008 01:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Soleil Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 23
Üyelik Tarihi: Jul 2008

Rep Puanı: 0

Mesaj: #10
RE: Güçlü Pluto Transitleri
Yıldırım Yazılan:
Uranos Yazılan:Pluto transitleri çok sık görülmez ama yaşım genç olmasına rağmen şimdiye kadar oldukça güçlü pluto transitleri yaşadım. Bu sene ise durum daha da ilginçleşti. Transit pluto aynı anda hem merkür hem mars hem de jüpiterim ile trine açı yapıyor. Oldukça da uzun sürecek. Sizce aynı anda bu kadar güçlü etkiler nasıl yorumlanabilir?

transit plüto'yu haritana yapıştırırsak TOPRAK elementinde büyük şans üçgeni oluşacak , plüto transidi süresince.
büyük şans üçgeniyle ilgili çeşitli yorumlar bulabilirsin forumumuzda.
bu arada belirteyim ; senin transit plüto örneğinde olduğu gibi haritanın belirli potansiyellerini TAMAMLAYAN transitleri , o dönem boyunca haritanın sanki bir parçasıymış gibi yorumlayabiliriz.
transit plüto senin haritanda büyük şans üçgenini TAMAMLAYACI görev üstleniyor.

Yildirim, Uranos'un buyuk sans ucgeni hakkinda soyle bir yorum yapmak geldi iznin olursa, ogrenmek amacli yorum yapiyorum, bildigimden degil. Toprak elementlerinde olusacak olan bu sans ucgeni, mal mulk konularinda jupiterin de yardimiyla kar getirir mi? Umarim sacmalamamisimdir hımm

Soleil
08-02-2008 11:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Pluto' nun Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 20 86,576 05-29-2021 02:51 PM
Son Mesaj: Feslegen
  Pluto Transitinin Evler ve Natal Gezegenlere Etkileri salmakis 94 168,437 03-23-2021 09:54 PM
Son Mesaj: justicee
  Transit Plüto Doğ.Haritasında Marsa Açı Yaparsa astrosohbet 11 22,853 06-17-2018 02:43 PM
Son Mesaj: 1102
  PLUTO Oğlak burcunda 2008 2024 Angel 17 36,948 10-29-2016 07:38 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Plüto Doğ.Haritasında Venüse Açı Yaparsa astrosohbet 7 16,405 02-12-2013 03:27 PM
Son Mesaj: cigdempsa
  SATÜRN-ÖTESİ PLANETLERİN TRANSİTLERİ Angel 7 12,748 11-28-2011 12:23 AM
Son Mesaj: Arkadaş
  Plüto Devinimi & Transitleri astrosohbet 33 49,928 11-16-2011 06:21 PM
Son Mesaj: Mavisahram

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir