Değerlendir:
  • 13 Oy - 3.31 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

gitar efsaneleri
Yazar Mesaj
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
gitar efsaneleri
gitara özelliklede elektro gitara ilgisi olan herkes az çok bilir elektro gitar markalarını.

blues çalanlar fender'cidir. jimi hendrix, kurt cobain, john mayer gibi. gibson, epiphone gibi blues kasa gitarlarıda tercih ederler.
metalciler ibanezcidir, bunun steve vai ile ilgisi çoktur. yine jackson marka gitarlarda sert müzik yapanların tercihidir.
yumurtada kinder gitarda fender, sucukta polonez gitarda ibanez, alıJackson çalıJackson, alırsın Cort olursun mort gibi bir çok klişe vardır, gitarlar hep yarışır. prs vardır iyilerden birde.
Ama içlerinde Fender'in tartışmasız bir büyüklüğü vardır.

[Resim: fender_guitar.jpg]

Fender gitarının mucidi muzisyen Leo Fender, kendisi ismi gibi aslan burcu.

[Resim: 4h4ly.gif]


öyle bir gitar yapmış ki, kaç sene geçerse geçsin değer kaybetmiyor hatta değer kazanıyor zira serileri var, a serisini bulmak zor. kurt cobain'de her konser sonu Fender parçalardı ama değerli olan Fender'ini değil. Yeni aldıklarından birtanesini.
yaratmak deyince akla ilk önce uranüs geliyor ki güneş burcuda aslan sanatsal yaratıcılık vermiş merkürle birleşerek. uranüs oğlakta forumda aynen şöyle yazıyor : Sen ilhamlara ve yeni fikirlere sahip olma kapasitesine sahip olduğun için onları kolaylıkla pratiğe çevirebilirsin.Özgürlük ve bağımsızlık senin için çok önemlidir.Sen diğerleri tarafından kendi yolunda gitmekte caydırılmazsın,bundan dolayı istediğin şeyi ısrar edebilir ve başarabilirsin. Kurumlarda, politik ideallerde, iş ve endüstride değişiklikler peşindesin vevbu arayış seni sosyal imkanlarının yeterli olduğu ölçüde araştırmacı, atılımcı yapacaktır. diğer yandan oğlağın yöneticisi satürn'e baktığımızda uranüsle karesini görüyoruz, uranüs ağır basmış ki reform yaratmış ve dünyanın en sevdiği gitarı bulmuş. satürn koçta zorluklar yaşatmışsa da çalışma hayatında mars koçu onu biraz hafifletmiş, engellerin aşılmasında mücadele yeteneği vermiş olabilir.
bir ay ikizleri var karşımızda , açıp baktığımda şunu görüyorum : temel prensini - "yeni olan ne var" senelerce öğrendiği bilgileri aklında tutup , canlı zekasını yetenekleriyle birleştirmiş. venüsle jüpiterden sextili olan bir neptünü var, venüs jüpiteri ona sanatla ilgili konudan bol para getirmiş , neptün - venüs etkileşimiyle sanatsal ilham gelmiş, baktığınız zaman fenderlerin duruşu estetiktir, ayrıca blues sesi verir ama blues kasa gitar gibi olmadığından kolun alt kısmını rahatsız etmez, bunu düşünebilen biri Leo Fender.


Yine önemli bir kişi Les Paul, Gibson gitarlarının kuşkusuz en çok tutulan modelidir.
http://www.astrotheme.com/celestar/portr...7rMDt52Vya

Les Paul'ünde ilk önce uranüs'üne bakıyorum ve kovada olduğunu görüyorum, kendi evinde. 11.evde gözüküyor haritaya göre. yükselen - ay - mars - venüs boğada. ay ve venüs boğa'da oldukça güçlüler. mars boğada, enerjisini sanatına, müziğe boşaltıyor olabilir mi. güneş ikizler ve uranüs kovasıyla hoş bir üçgen yaratmış. pluto - satürn - merkür ve neptünde yengeçte. balıkta olan jüpiter ile neptün arasında 120 derecelik açı, hayal gücü açısından zenginlik vermiş. yine venüs ve jüpiter arasındada sextile var, para kazanmak açısından güzel bir konum. jüpiter hem sevdiği bir burçta.

[Resim: gibson-les-paul.jpg]

iki gitar efsanesindede ortak olan güzel venüs - jüpiter - neptün bağlantıları. hayatta bizi en çok mutlu eden şeyler venüs'ün ve jüpiter'in bulunduğu evdedir demişti Yıldırım, bu bizim mutluluk kaynağı gezegenler neptünle etkileşince demek ki, ortaya gerçekleştirilebilir sanatsal hayaller çıkıyor.

pedalsız düşünürsek, verdikleri ton olarak, fender daha blues'dur. parayı bulan gider Fender alır, şuan Türkiye'de pop şarkıcılarının arkasında Fender'le çalan adamlar görüyoruz sırf şekil olsun diye, ağırdır biraz aslında. diğer yandan Lp ( Les Paul ) gitar yine Fender'e göre bir çok müzik türünde kullanılır. Buarada bir mantık ayrılığı var, Fender'in güneşi - merkürü sabit burçta, Les Paul'ünse güneşi değişken merkürü öncü bir burçta.
Genel hayatları hakkında bir bilgim yok, daha çok ürettiği gitarlarla anılan insanlar. bende o açıdan irdelemek istedim.
04-15-2012 06:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: gitar efsaneleri
Joe Satriani de ibanez gitar kullanır. Hatta İbanez'in JS serisi Joe Satriani için üretilmiş. Joe Satriani modeli gülücük
04-17-2012 10:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: gitar efsaneleri
(04-17-2012 10:42 AM)impromotive Yazılan:  Joe Satriani de ibanez gitar kullanır. Hatta İbanez'in JS serisi Joe Satriani için üretilmiş. Joe Satriani modeli gülücük


genelde gitar markaları bunu yapıyor. kitleler tarafından beğenilen sanatçılarla anlaşıyorlar. paul gilbert imzalısı da var.
baktığınız zaman hemen hemen bir çok meşhur rock gitar virtüözleri ibanez kullanır andy timmons , john petrucci, john scofield. yaptıklara tarza uygundur ibanez'in tonu.
ibanez kataloğuna bakınca zaten sayfaları çevirdikçe yüzlerce ünlü.

öte yandan yngwie malmsteen, bob dylan, david gilmour ( pink floyd ), kurt cobain, eric clapton gibi efsanelerin tercihi fender'den yanadır. onunda david gilmour, eric clapton imzalı gitarları var.

virtüözleride bu başlık altında kısaca bakabiliriz diye düşündüm.

aklıma gelmişken yngwie malmsteen haritasına bakayım, inanılmaz hızlı gitar çalan virtüözlerden biridir.
haritası : http://www.astrotheme.com/astrology/Yngwie_Malmsteen

venüs - merkür ikizler'de , ay terazi'si. güneş yengeç.
mars başakta, jüpiter koçta.
ellerini çok hızlı kullanması ikizler'deki venüs ve merkür'le ilgisi olmalı. bu anlamda bir ünü var ayrıca, en hızlı gitar çalanlar arasında adı üstlerde zira.
keşke yükseleni de bilinseymiş, bu dünyaca ünlü adam evlendiğinden beri piyasa da yok, bilin bakalım kimle evli ?
bir türk kızıyla gülücük
ay düğümü ve güneş yengeç burcunda, evlenince adam elini ayağını çekti her şeyden inanılır gibi değil, romantik ay terazisininde parmağı var mı bilemiyorum.

( 3 senedir ortalarda olmayan robbie williams'da bir türk kızıyla evli belirtmeden geçmeyeyim )

çok güzel bir filmden bir parçayla kapatalım bugünlük gülücük steve vai ibanez'le fender telecaster kapışıyor, epey keyiflidir , buyrun :

04-17-2012 03:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir