Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.36 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Eddie Vedder
Yazar Mesaj
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
Eddie Vedder
Herkesin içine dokunan bir ses vardır ya hani duyunca, kalbinizden size seslenirmiş gibi gelir işte Eddie Vedder. İngilizler Thom Yorke için Tanrı'nın sesi derler. Eğer o Tanrı'nın sesiyse Eddie Vedder' daha hiç dinlememişlerdir. ( thom yorke'u da çok severiz ayrı )

şöyle bir haritası var kendisinin
http://www.astrotheme.com/astrology/Eddie_Vedder

güneş oğlak - ay başağı ve jüpiter boğasıyla üçgen.
diğer yandan merkür ve venüs'ü yay'da. ( bu merkür - venüs yaylarının sesi tarifsiz nedense)
mars - pluto - uranüs başakta. satürn balık , neptün ise akrepte.

genel olarak bakınca buram buram toprak kokan bir adam. yükselen belli değil ama yay karizmasını es geçmemek lazım.
[Resim: eddie-vedder_2135.jpg]

lisedeyken eğitimini bırakıp çalışmaya başlamış. doğumundaki merkür ve jüpiter retrosu etkili olabilir bu konumda, güneş oğlakları sorumluluk hissedip para kazanmak için okulu bırakabiliyorlar.
babasından habersiz büyümüş, astrozoom belki de bu yüzden yükselen koç almış, satürn ve chiron 12.evde balığa düşer, güneş 10.evde dişil burçta olduğundan baba olarak satürn alınır. satürn güneş arasındaki sextile gerçekleri ayırma güdüsü vermiş olmalı. güneş ay trini bu yaşadığı zor durumu aşmasına yardımcı olmuş, annesinin soyadını kullanıyor babasından habersiz büyüdüğü için.

ay başağından bahsedersek biraz, karşımızda duyarlı biri, her türlü sosyal sorumluluk projesinde, yardım konserlerinde onu görebilirsiniz. en güzel huylarından birtanesi ise, konserde sadece kendi şarkılarını çalmaması, başka gruplardanda söylüyor, yüce gönüllü bir adam. kim düet yapmak isterse hemen gidiyor. tabi bu noktada ay uranüs ve plutoyala kavuşumda. sahnede bazen çıldırıyor, mikrofon parçalıyor, headbang yapar uranüs etkisiyle, öte yandan, konsere gelen işitme engellilere çevirmen tutmuş bir insandır . plutoyla kavuşum yapması ay başağını daha mükemmelliyetçi yapıp, biraz telaşlı, temizliğe ve düzene ihtiyacı olan biri yapmış. ilişkilerinde de kalıcılık var, bu süper adamın adı çıkmaz öyle çok kadınla. ay venüs karesi, yaşadıklarını içinde tutmamış bilakis şarkılarından yaşadıklarını pek rahatlıkla anlarsanız, ay satürn karşıtlığı aslında çok sevdiği eşinden ayrılmış, çok değerliymiş onun için ama boşanmışlar. venüs ve satürn karesi ne kadar hayalkırıklığı yaşadığını anlatıyor, bunu sanatında kullanmaktan çekinmemiş. ( i know someday you'll have a beautiful life, i know you'll be a sun in somebody else's sky, why, why can't it be mine - biliyorum bir gün çok güzel bir hayatın olacak, biliyorum bir başkasının gökyüzündeki güneşi olacaksın, neden, neden benim ki olmuyor )

ona müthiş şarkıları yazdıran retro merkürü, mars'ına, pluto'suna ve uranüs'üne kare.
merkür - mars karesi hareketli, dinamik bir zihin, uranüs onun söylediklerine cesaret vermiş, içinden gelen her şeyi söylüyor, pluto'su gerçekleriyle yüzleşmesinde ve bunları dile getirmesine yardım etmiş. hem merkür yayı, hem sadece kare alan bir merkür, ama sivri dilli bir adam değil, gerçi eşine düğün hediyesi olarak ( benden daha iyi bir adam bulamazsın ) şarkı yazmış, ilişkiler konusunda kaypak değil net, yinede 2 kere evlenip boşanmış ve üzüntüsünü anlayabiliyorsunuz, once şarkısında, geçmişten kalan pişmanlıklarını söylüyor, öyle olabilirdi, böyle olabilirdi diye. gezegenler ağırlıkla dişil burçlarda ve sanırım bu ona biraz geçmişte kalma durumu vermiş, çocuklukta yaşadığı problemleri bir çok şarkıda görüyoruz ama yaptığı müzik grunge olduğundan baymıyor ( venüs-merkür yay).
onda herkeste kolay bulunamayan bir şeyde var, annesi kızılderili, kanında bir asillik var. 4.evi hangisi olur bilemiyorum. eğer yengeçse, yöneticisi 6.evde başakta, orada uranüs, pluto, mars var. haritada ay aynı zamanda anneyi temsil ediyor, anne dünyanın en harikulade ırklarından birinden geliyor, hem savaşçılar, hem diğer insanlara benzemiyorlar görünüşleriyle, yaşamlarıyla, gerçi teknolojiyi sevmiyorlar.

jüpiter, uranüs ve plutoyla üçgen bir açıda. neptüne karşıt.
uranüsle olan açı ona çok güzel fırsatlar sunmuş, uzak yollara yolculuklar yapmasına ( dünya turneleri ) özgür ruhludur ( release me - beni azat et , diye haykırır bazen sonra gidip into the wild filmine harika soundtrackler yapar ).
jüpiter - neptün karşıtlığı için aynen şöyle diyor, çok iyi kalpli ve yardımseverlerdir. sanatçı olurlarsa yapıtlarını kullanıp çok para kazanabilirler. sanırım onu anlatan en güzel açılardan biriydi bu.

mars jüpiter trini, inandığı konular üzerinde mücadele dürtüsü vermiş, bu alanda hiç bir türlü yardımdan kaçınmıyor. radyo programında yardım için telefon numaralarını verebilen bir insan kendisi. mars neptün sextili, hayallerinin peşinden gitmesine, ona sanatsal başarıyı getirmesine yardımcı diyebiliriz.

neptün akrebi, o yıllarda uyuşturucuyla ilgili bir çıkış olmuş, bir kaç yerde eddie'ninde özellikle genç yaşlarda kullandığı yazıyor.
pluto giyim kuşamla, modayla ilgili çağ, eddie vedder'de ceket takıntısı var, ve genelde belirli renklerde giyiniyor. ( toprak renkleri )
jüpiter boğada 80 milyon dolar kadar serveti olduğu söyleniyor ki az aslında ama niye az, çünkü adam paylaşmayı seviyor.yardımsever. jüpiter boğası ses güzelliğide verirmiş.
uranüs başakta, farklı öğrenme yolları konusunda başarılı demiş, şöyle ki bu adam okulu bırakıyor ama öğrenmeyi hiç bir zaman bırakmamış, dışarıdan dersler almış, yanında hep bir defter taşır yazarmış.
satürn balıkta, "enerjisini yardıma muhtaç olanlar için yardım ederek harcar, maddi bir talebi olmaz" bu konum ayrıca zayıf, duygusal bir konummuş.
mars başakta öfkesini, enerjisini çalışma hayatında gösteriyor, bazen şarkılarında haykırıyor, bazen sahnede mars hiddetini boşaltıyor.
merkür yay ve retro, işte bu çok karışık. merkür ikizlerin gezegeni, yayda tam karşısında. söylememesi daha iyi olacak fikirleri bazen ona atakta bulunabilir, yani söylememesi gerekenleri söylüyor olabilir mi, öyle olsa nasıl bu kadar herkes tarafından sevilen biri olurdu. grup arkadaşları onun için, biz sıradan müzisyenleriz ama harika bir solistimiz var diyorlar ki yabancı gruplarda bu pek rastlanılan bir durum değildir, hep ego savaşları vardır.


venüs yay, ilişkilerinde yurtdışı bağlantılı durumlar olmuş tabi. dürüst - cömert biri.
ay düğümü ikizlerde güçlü diye biliyorum ama o bile retrodaymış. yine de eddie vedder sadece 25 yaşına kadar zorluk çekmiş. 16 - 17lerinde kendini çok yalnız hissediyormuş, müziğe yönelmesinden büyük etken olmalı ama çok şanslı bir adam bakınca tanıştığı insanlar müziğe başlarken : rhcp davulcusu, audioslave'den chris cornell.
venüs yayda, jüpiter boğada (retro) birbirlerini güzel ağırlamışlar. aslan - kova - koç -terazi bunları hep boş bırakmış haritada. egoları gerçekten yok denecek kadar az, ama hakettiği yerde mi ? hayır. ve en meşhur şarkıları, şarkıyı söylerken bir ara kopuyor, işte onu sağlayan hangi açı - gezegen bilmiyorum.

04-14-2012 10:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Eddie Vedder
1-2 saatir başlığı görüyordum gülücük
İsmini bir yerden hatırlıyorum ama, tam çıkartamadım.

İnto The Wild filminin müziklerinimi yapmıştı ?
04-15-2012 01:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: Eddie Vedder
16 yıllık ilk eşi, beth liebling ( hatunun soyadı almanca sevgili demek bu arada )

merkür - güneş balığı. ay - venüs -satürn koç , mars - neptün akrep. uranüs - pluto başak.
bu hatunda sanatçı, bass gitar ve davul çalıyor. bir bayan için zordur bass gitar çalmak, davulu söylemiyorum bile. bass gitar bir şarkı içinde belki en az farkedilendir ama şarkıyı şarkı yapan enstrumandır, insanın parmakları nasır tutar artık. ay - venüs koçu ona biraz erkeklere özgü enstruman seçtirmiş.
sinastrilerine bakıyorum bol bol kare, karşıtlık var.
güneş - merkür karesi : birbirini anlamakta güçlük çeken çift, yalanlar olabilir.
merkür - venüs karesi : birbirlerine uymayan fikirleri tartışan, hatalarını kabul etmeyen çift.
satürn - güneş karesi : hatun eddie'ye göre biraz fazla katı ve kaba kalıyor.
güneş - mars karşıtlığı : kişiler özgür ruhludur, bağımsızlık ister, sakin tartışamayan birbirine öfke dolu olurlar.
merkür - uranüs karesi : entellektüel düzeyde birbirlerini anlamaları zordur.
venüs - merkür üçgeni : bu birlikte konuşmayı seven çift, ( ama diğer türlü merkür - venüs karesi var böyle olunca nötrleniyor mu iyi olanı mı alıyoruz bilemedim )
eddie'nin marsı hatunun pluto ve uranüsüyle birleşip , satürnüne üçgen yapmış heralde o açılar götürdü ilişkiyi. ve de güneş - neptün üçgeni : birbirilerine günlük hayatta anlayış gösteren, çekim içinde olan çift. yine de zorlayıcı açılar çok fazla. yükselenleri belli değil, evlere düşmelere bakamıyorum.


2. eşi amerikan modeli jill mccormick, 2 kızları var çiftin.
bu bayan ise güneş - venüs - ay- uranüs akrep. merkür - neptün yay . mars - satürn aslan. jüpiter yengeç , pluto terazi.
ilk başta dikkatimi çeken, jenerasyon farkı uranüs - satürn - neptün - pluto hepsi değişmiş bu bayanda.
şimdi açılarına bakalım
merkür - venüs kavuşum : beğenileri benzer, paylaşmayı, konuşmayı severler.
güneş - venüs sextili : birbirini seven, uyumlu, birlikteyken mutlu çift.
güneş - neptün kavuşum : birbirlerine çekim duyarlar bir süre sonra günlük problemler içinde aşk gidebilir.
venüs - mars üçgen : birbiriyle tutkulu çift.
güneş - jüpiter karşıtlığı : bazen beğenileri, onları mutlu eden şeyler farklı olabilir. güneş oğlağı eddie çalışmayı severken jüpiter yengeci jill belki evde daha vakit geçirsinler istiyordur.
merkür - satürn karesi : hatun zaman zaman eddie'nin sabrını zorlayabilir.
güneş - mars sextili : enerjik, hayat dolu, birbirini çekici bulan çift
güneş - satürn trini : güneş güveni bulunca satürn ( bayan ) harika bir eş olur. dengeli uyumlu çift.
venüs - satürn trini : mutlu ve uzun ömürlü birliktelik.

toprak erkeği su kadınlarında hayat bulmuş demek ki, biri balık biri akrep.
04-15-2012 01:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #4
RE: Eddie Vedder
(04-15-2012 01:02 AM)By Ceykp Yazılan:  1-2 saatir başlığı görüyordum gülücük
İsmini bir yerden hatırlıyorum ama, tam çıkartamadım.

İnto The Wild filminin müziklerinimi yapmıştı ?

evet o mükemmel filmin harika soundtrackleri bu şahsa ait, kendisi pearl jam solisti.
04-15-2012 01:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Eddie Vedder
(04-15-2012 01:30 AM)smoochy Yazılan:  
(04-15-2012 01:02 AM)By Ceykp Yazılan:  1-2 saatir başlığı görüyordum gülücük
İsmini bir yerden hatırlıyorum ama, tam çıkartamadım.

İnto The Wild filminin müziklerinimi yapmıştı ?

evet o mükemmel filmin harika soundtrackleri bu şahsa ait, kendisi pearl jam solisti.

Çok güzel yapmıştı ama ses tonuda biraz kalındı, hoştu gülücük
Teşekkür ederim smoochy, pearl jam solisti olduğunuda senden öğrendim.
04-15-2012 01:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #6
RE: Eddie Vedder
(04-15-2012 01:42 AM)By Ceykp Yazılan:  
(04-15-2012 01:30 AM)smoochy Yazılan:  
(04-15-2012 01:02 AM)By Ceykp Yazılan:  1-2 saatir başlığı görüyordum gülücük
İsmini bir yerden hatırlıyorum ama, tam çıkartamadım.

İnto The Wild filminin müziklerinimi yapmıştı ?

evet o mükemmel filmin harika soundtrackleri bu şahsa ait, kendisi pearl jam solisti.

Çok güzel yapmıştı ama ses tonuda biraz kalındı, hoştu gülücük
Teşekkür ederim smoochy, pearl jam solisti olduğunuda senden öğrendim.

grunge - alternatif rock sevenler beğenir genelde. haluk levent'te çok seviyormuş, konserine gidip tanışmış, bende onu duyduğumda çok şaşırmıştım. haluk leventte bir akrepmiş buarada.
bir balık içinde güzel bir şarkısı o zamansa gülücük ( filmden )


04-15-2012 02:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Eddie Vedder
(04-15-2012 02:02 AM)smoochy Yazılan:  
(04-15-2012 01:42 AM)By Ceykp Yazılan:  
(04-15-2012 01:30 AM)smoochy Yazılan:  
(04-15-2012 01:02 AM)By Ceykp Yazılan:  1-2 saatir başlığı görüyordum gülücük
İsmini bir yerden hatırlıyorum ama, tam çıkartamadım.

İnto The Wild filminin müziklerinimi yapmıştı ?

evet o mükemmel filmin harika soundtrackleri bu şahsa ait, kendisi pearl jam solisti.

Çok güzel yapmıştı ama ses tonuda biraz kalındı, hoştu gülücük
Teşekkür ederim smoochy, pearl jam solisti olduğunuda senden öğrendim.

grunge - alternatif rock sevenler beğenir genelde. haluk levent'te çok seviyormuş, konserine gidip tanışmış, bende onu duyduğumda çok şaşırmıştım. haluk leventte bir akrepmiş buarada.
bir balık içinde güzel bir şarkısı o zamansa gülücük ( filmden )


Sevdim, müzikleri güzeldi. Sezsiz sakin böyle, rahatlatıyor.
Hatta filmi izledikten sonra indirmiştim. Society şarkısı hoşuma gitmişti.
Buda güzel long night gülücük

04-15-2012 02:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #8
RE: Eddie Vedder
thom yorke iyidir gülücük ama bunun seside kurt cobainin sesine benziyor

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
04-15-2012 12:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir