Değerlendir:
  • 8 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Zor bir aileye dogmak
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Zor bir aileye dogmak
İçine doğduğumuz aile bizi hayata hazırlayan yer olduğu gibi, kimi zaman bir cehennem de olabilir. Öyle hikayelerle karşılaşıyorum ki Sinderalla Külkedisi masalını aratmazlar. Kişiliğini geliştirememiş anne babaların çocuklarının hayatını, ruh sağlıklarını büyük ölçüde yıprattıklarını görüyoruz. Kimi zamanda elde olmayan nedenlerle ailemizin, hatta atalarımızın kurbanı durumuna düşebiliyoruz. Aşırı koruyucu anne ya da baba ya da atalardan gelen tutumlar çocuklar üzerinde o kadar bağlayıcı etki yapabiliyor ki, farkında bile olmadan onların kurbanı olabiliyoruz. Kuşkusuz böylesine durumların içinde elde olmayan koşullara bağlı olanlar da var. Örneğin çoğu zaman isim yapmış bir aileye doğmak, eğer aile yeteri kadar bireyselleşmeye önem vermiyorsa, çocuğun tüm hayatına sahip çıkabiliyor. Kişi ancak kırklı yaşlarında, ortayaş krizinde kendi hayatına sahip çıkmaya, kendini daha iyi anlamaya başlayarak, ailesinin ruhsal hükümranlığından kurtulabiliyor.

İletişim yayınlarından çıkan Susan Forward ve Craig Buck’ın yazdığı Zor Bir Ailede Büyümek kitabında yazdığı gibi toksik anne-babalar var. Bu ebeveynler bir şekilde, kendi korku ve öfkelerini çocuklarına geçirerek, onları esir alabiliyor. Örneğin yetersiz ebeveynler ya da aşırı kontrolcü olanlar kendi problemlerini değişik manipülasyonlarla çocuğa yansıtarak, yaşam boyunca etkin olabiliyorlar. Doğal olarak, çocuklarına sözel, fiziksel, hatta cinsel taciz uygulayanlar büyük yaralara ve hayat boyu yıkımlara neden olabiliyorlar.

Astrolojik haritanız, anne ve babanız, hatta atalarınız hakkındaki hikayeleri, geçmişten gelen, ailenin psikolojisine gömülmüş olan korku ve öfkeleri anlatabilir. Geçmişten gelen olumlu psikolojiler, tutumlar olabileceği gibi, hayat boyu bizi meşgul eden önemli sorunların aslında, aile içinde çözülmemiş problemler olduğunu görebiliriz. Haritamızda, Güneş’in ve Satürn’ün durumu babamızla olan ilişkimizin rahatlığını ya da sıkıntılarını açıklarken, Ay annemizin kendi hayatımıza yansıyan şartlarını anlatır. Aynı zamanda, haritamızda dördüncü evde ve dip noktada yer alan burç ve varsa bu evdeki gezegenler ailemiz, atalarımız ve onlardan psikolojik olarak miras aldığımız tutumları, yetenek ve blokajları da açıklar. Zor bir aileye doğmuş olmak, doğal olarak bir dezavantaj olsa da, kişi olarak, bu tuzakların farkında olmak için bilinçli bir çaba içine girmek ve kendi bireyselliğimizi, yaratıcılığımızı, bizi geliştiren özelliklerimizin önünü açmaya başladıkça, ailemizin getirebileceği olumsuz gölgeleri anlamaya başlayabiliriz.

Çoğu zaman böyle durumlarda, geçmişi affetmek öneriliyor olsa, aslında anne-babamızı affetmenin bizi bir yere götürmediğini söyleyen Forward ve Craig, kişinin aslında affederek, varolan problemleri gömerek hayatını onaramadığını ifade ediyorlar. Bunun yerine, öfkeyi yapıcı biçimde boşaltmak ve bizi hayat boyunca tutsak alan olumsuz varsayımlarla bağlayan zayıf ebeveynlerimize karşı dik durabilmek önemlidir. Astrolojik açıdan Satürn ve Uranüs’ün haritamıza olan transitleri, özellikle 1., 4., 7. ve 10. Evleri geçişinde, kendi kişiliğimiz, kişiliğimize bize yansıtan ilişkilerimiz ve köklerimizle ilgili konularda daha kalıcı iyileştirmeler yapabilir, geçmişin hortlaklarından kurtulabiliriz. Hayatımızı geri kazanmak ancak bizim bilincimizde gerçekleşebilir.

R.Hakan Kirkoglu
04-13-2012 02:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #2
RE: Zor bir aileye dogmak
Paylasim icin tskler gercekten... Ama sunu ilave etmek istiyorum.. her ne kadar insan kendini gelistirerek bireyselligini olusturmaya cabalasa da... ailede ki var olan ve gercekten bilmedigini bilmeyen "bilincsizlik" durumu var oldugu müddetce.. bizde birer insan olarak en ama en zor durumumuzda bizi anlayamayan ve aslinda bilincsizligin olusturdu kötü kadere (iradeyi kullanamamaya) itilmemek cidden ama cidden elde degil... Bunu bizzat yasayanlardanim... Yani ailenin korkularini aslinda iradenizi saf disi birakarak yasiyorsunuz, ya kacacaksin ya duracaksin ama bir bayan olarak da bu kacisin sonuclarini gözönünde bulundurmak gerek... kendi iradenizle yaptiginiz secimleri aileden onaylanmasini beklediginiz o zor anlarda onaylanmama durumunda zaten olumsuzluklariniz ard arda dizeliyor... ve olumsuzlugun icinde yeniden dogmaya calisan bir siz cikiyor.. en dibe vurarak bu cok aci... 4.ev Satürn ve marsi akrepte olan bir bayanim...

sevgilerimle...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
04-14-2012 12:13 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
mili Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 35
Üyelik Tarihi: Sep 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Zor bir aileye dogmak
ben de ay burcu akrep ve ay saturn kare açısı olan bır bayanım , aılem hayatımda çok büyük bir engel oldu her zaman .......daha yenı yenı kendı yolumu çizmeye başladım dıyebılırım
04-19-2012 04:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir