Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.87 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bergen
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
Bergen
http://e1204.hizliresim.com/w/9/48bnn.gif


Güneş'ten başlıyorum.Nasıl kararlar alıyoruz,nasıl hedefler belirliyoruz sorularının cevabını Güneş veriyor.Herşeyden önce zaten mizacımızı anlatıyor.Yaratıcılığımızı hangi konuların tetiklediği hususunda ipucu veriyor.

Yengeç burcu denince aklımıza gelenler:

Güvenlik,güvende olma ihtiyacı:Bergen'in hayatına göz attığımızda,Güneş'inin açılarına baktığımızda bu kendisinin abarttığı veya özgüvensizlikten kaynaklanan bir ihtiyaç değil.Hayatındaki dönüm noktasının temeli korunmasız olması.

Öncü:Yerinde saymayı sevmeyen biri.Ptt'deki memurluktan ayrılıp şarkı söylemeye başlamış.Akabinde yaşadığı krizler de böylelikle başlamış oluyor.Monotun,tekdüze giden bir iş yaşamından yarının asla tahmin edilemeyeceği bambaşka bir yaşama...


Geçmiş:Yengeç geçmişe,anılara,aileye bağlılığı ifade ediyor.Bergen'in ailesi hakkında bir bilgi bulamadım.Fakat ''geçmiş'' konusu şunu düşündürttü bana:Eğer yaşasaydı belki Nostalji Kraliçesi olabilirdi.Ve ölümüne neden olan adam geçmişten biri:Eski kocası.

Karamsarlık,endişe hali:Karamsarlık ve Yengeç'in alakası nedir bilemiyorum ama içten içe korkarak yaşamış olması ihtimali pek süpriz değil.

Yaratıcılığının,kimliğinin ana maddesi duygusallık.Nitekim Güneş Ay'a 120 derecelik bir açı yapmış,destekleyen bir konum.İçi-dışı bir olan bir kadın diyebilir miyiz?

Koruyuculuk:Sezen Aksu geliyor aklıma ve birçok sesi yetiştirmesi..Belki yaşasaydı diyebiliyorum sadece..

Sezgi oldukça güçlü.Lakin Akrep etkisinden dolayı duyguların yanında mantık da devreye girecektir.

Ay yansıtma ile ilgili.Kişi iç dünyasını,istekleriyle bütünleştirebiliyor..

Güneş Jüpiter üçgeni=Kişi isteklerine nasıl ulaşıyor?
1.Güneş Ay üçgeni,yani duygularını olduğu gibi yansıtarak.Doğal olarak.
2.Güneş Jüpiter üçgeni;Bergen umudunu,inancını yitirmiyor,ne fiziksel şiddet ne o kezzap olayı yıldıramıyor kendisini.Yaşadığı tecrübelerin kendisini geliştirmesine izin veriyor.''Ne yaapcağım?'' diye olduğu yerde saymıyor,bu Jüpiter etkisi Akrep'in,Yengeç'in karamsarlığını kırıyor.
Ve o olaylar sebebiyle ''İlahi adalet''ten sıklıkla bahsetmiş olabilir yaşamında.Bundan güç alması muhtemel.

Ay:Duygusal yanımız,iç dünyamız,ailemizle,annemizle,kadınlarla olan ilişkilerimiz,anılarımız,geçmişimiz.

Güneş Ay üçgeninden bahsetmiştim.Akrep'e ait depresifliği,melankoliyi,Güneş(sanat,sahne)yoluyla anlatma.
Aile,kadınlarla ilgili krizlere,dönüşümlere açık olabilir.Ay burada çok önemli çünkü T-karelerin fokal gezegeni.Nitekim annesi-babası boşanıyor ve annesi ile Ankara'ya yerleşiyor.

Ay-Şiron-Mars
Ay-Şiron-Merkür
Ay-Şiron-Uranüs

Sabit burçlarda T-kare,değişime kapalılık,inatçılık,fikirlerin sabit olması.

Ay'ın kritik ve gölge yanlarından bahsetmek mümkün.Üstelik kişisellere de açıları var:Duyguların sürekli değişmesi,güvensiz olma,hemen savunmaya açık olma,her an birşey olacakmış gibi tetikte olma,hassaslık,geçmişte yaşamak..
Ay'ın karşıt gezegeni Satürn,Akrep'in karşıtı ise Boğa.
Satürn-Boğa desteğine ihtiyacı var.
Satürn Toprak yöneticisi.Boğa maddi güzellikleri anlatan bir gezegen.Sadece kişisel güvenlik değil maddi güvenlik de ortaya çıkıyor.
Devlet konservaturarında Piyano bölümünü okurken maddi durumlardan Ptt'de çalışmaya başlamış.

Bu T-karelerde Jüpiter de fokal gezegen ama kişisel değil.
Merkür ve Mars da önem kazanıyor.

Ay-Merkür karesi:Ay kareleri kişinin duygularını ifade etmede zorlandığı alanları gösteriyor.Meraklı,öğrenmeye açık bir insan -meraklı bir anne ya da-ama iç dünyasını sözel anlamda ifade etmekte zorlanması olası.Ailede de boşanma ve taşınmadan,uzaklıktan dolayı bir kopukluktan söz etmek mümkün iletişim anlamında.Ayrıca bir çatışma var burada.Akrep-Aslan çatışması.Merkür'ü Aslan.Bir yandan içindekileri paylaşmak,anlatmak istiyor,Aslan kendinden bahsetmeyi seven bir burç ama Akrep de gizlemekten yana.
Merkür solunum ve sinir sistemini yönetiyor.Sinirleri hassas olabilir,ailede astım gibi solunumla ilgili rahatsızlıklar olabilir.Dikkati çok kolay dağılabilir.

Ay kare Mars:Duygu dünyasına Koç özellikleri ekleniyor,öfkenin birikmesi(Akrep) ve Mars etkisiyle patlamalar yaşaması,sabırsızlık,inatçılık gibi..Fevri olabilir.Bunlardan dolayı da baş bölgesi ile ilgili sağlık sorunları yaşayabilir.Migren gibi.31 Ekim 1982'de eşi yüzüne kezzap atıyor.İlgili transitler bu açıyı tetiklemiş olabilir mi?

http://d1204.hizliresim.com/w/b/49kxq.gif

Tr.Uranüs,Mars'ına kare.Uranüs ani olayları temsil ediyor.
Tr.Jüpiter Ay'a dokunuyor.Tr.Şiron iki güce de dert açılar yapıyor.

Ay Jüpiter kavuşumu da Güneş Jüpiter bağlantısını destekliyor.
İyi niyetli biri ve ahlaki değerlere çok bağlı.Akrep'in kinci yanını yine bu konum kırıyor.

Ay Uranüs açısı:Özgürlüğüne düşkün,kısıtlanmaya gelemeyen biri.Kocasının şiddetinden,kıskançlığından çok kez kaçmış,inandığından vazgeçmemiş.

Ay Şiron karesi:Ay burcuna katılan Başak özellikleri.Geçmişten,aileden kaynaklanan yaralar.Ve bu yaraların gündeme gelmesi kişiye yine acı veriyor.
Bergen'de şöyle bir durum var,her ne kadar pozitf bir insan olsa da sürekli şarkı söylüyor,şarkılar karamsar kendisini dinleyen insanlar öyle.Her şarkıda yaşadığı acıları tekrar tekrar yaşıyor.Sesi bile ağlamaklı.

Merkür Aslan:Merkür Aslan'dan önce,Bergen'in yükseleni,görünüş itibariyle Aslan olabilir mi?80'ler modası da var tabii işin içinde ama o saçlar ne gür öyle..
Sözleriyle insanları etkileyebilir,yöneticilik kabiliyeti var.Gururunu ön lana alan bir düşünce sistemi geliştirmiş.Merkür'ün de Sabit bir burçta olması sabit fikirli olma olasılığını kuvvetlendiriyor.Aslan'ın cömertliği burada da var bilgiyi paylaşmaktan çekinmiyor.Kendini sık sık anlatmayı hem seviyor hem istemiyor bu çelişki Ay Akrep'le olan açıdan kanaklanıyor.Açık sözlü bir insan.Yaptığı açılar bu Aslan etkisini azaltıp artırabilir.

Merkür kavuşum Mars:Koç etkisi.Aslan'dan farklı olarak öncü fikirlerden söz edebiliriz.Hızlı hızlı konuşabilir diyeceğim ama değil.Orbun fazla olmasından mı kaynaklanıyor acep?
Merkür kare Jüpiter:
Merkür kavuşum Uranüs:Bu açı Aslan'ın kendini düşünme gölgesini kırabilir çünkü Uranüs objektif bakabiliyor olaylara,konuyu bir bütün olarak ele alıyor.Düşünceleri,fikirleri uç,farklı olabilir.Uranüs ani olayları temsil ediyor Mars da düşünmeden karar almayı.Bu durumda zaman zaman fevri ve yaşamını kökten değiştirecek kararlar alabilir.
Merkür karşıt Şiron:İletişimde yaşayabileceği sorunların bir nedeni de çok düşünüp,kılı kırk yarması,eleştireyim derken karşısındakini kırabilir.

Venüs Başak:Sosyal ilişkilerimiz ve aşkta kendimizi nasıl ifade ettiğimizi Venüs ve açıları belirliyor.
Venüs Başak.Yani bu konulara oldukça gerçekçi yaklaşıyor.Zaten güvenceye ihtiyacı vardı be,Başak burcu-Toprak elementi etkisiyle maddi güvence de ekleniyor.
İnsanlar,sevdiklerine,sevgilerini ifade etmeleri için çeşitli yollara başvurur;hedyeler,güzel sözler,iyi vakit geçirmek..Venüs Başak ise hizmet etme yoluna başvurur.Aşk hayatında da,sosyal ilişkilerinde de çokluktan çok kalite önemlidir.Mükemmeliyetçidirler.

Venüs'ün Mars'la kavuşumu ve Satürn'le olan üçgen açısı:Sırf Venüs Mars açısı olsaydı,Başak'a özgü soğuk duruşun o kadar da göze batmayacağını,kıskanç olabileceğini,gerekirse ilk adımı atmaktan çekinmeyeceğini,az biraz da olsa rekabet olacileceğini söyleyebilirdim.Ama hem orb biraz fazla hem de Satürn-Oğlak'a uyumlu bir açı var.
1.Yine soğuk ve mesafeli bir duruş.
2.Sevgisini ifade etmede zorluklar ama bir kare açı kadar zorlayıcı değil.
3.Güzelliği/yetenekleri konusunda takdir görmek isteyebilir.
4.Yine sanat alanında oldukça disiplinli olabilir.
5.İlgili konularda karamsar ve takıntılı olabilir,depresif düşünebilir.
6.İlişkilerde/evlilikte engellenmeler,gecikmelerden söz etmek mümkün.(Oysa ki Bergen çok genç yaşta evlenmiş aşağı yukarı benim yaşlarımdayken)Aynı zamanda da sadıktır.

Venüs Şiron'la da 9 orbluk karşıt açı yapmış.Çifte Başak etkisi diyebiliriz.
Venüs Plüto kavuşumu:Herşeyden önce soğuk olmasına rağmen güzel ve çekici biri.Duyguları çok yoğun ama Satürn-Başak etkisi ile bunları belli edememe durumu var.
Sahiplenme/kıskanma Plüto'nun ve Mars'ın ifade ettiği şeyler.Gelgelelim toprak etkileri de var.Bu da kişinin içsel bir çatışmasına işaret edebilir.
Venüs'ün temsil ettiği konularda krizlere,dönüşümlere açık olabilir.

Mars Aslan,Bergen'in isteklerini mücadeleci,gururunu ön planda tutan,kendini göstererek,yaratıcılığını kullanarak,organize ederek elde ediyor.

Mars Jüpiter karesi var.Mücadeleci ve inançlı.İdeallerini mücadele ve Aslan potansiyeleleini kullanarak savunuyor.Lakin ortada bir kare açı var ve Mars-Jüpiter güçlerini dengede tutmak gerekiyor yani abartılı bir özgüvene,fevri davranışlara,hırsın aşırılığına dikkat etmek gerekiyor.Mars zaten eli açık bir burç,Jüpiter de parayı temsil ediyor bu yönden aşırı harcama yapmamak da önem kazanıyor.

Mars'ın Satürn'le olan uyumlu açısı;Mars Jüpiter bağlantısından bahsederken bazı tehlikeli olasılıkları sıralamıştım.Satürn bunu dengeliyor en azından tehlikeyi düşürüyor.En önemlisi hedeflere ulaşmada kişiye konsantrasyon sağlanıyor.

Mars Plüto kavuşumu:''Öfkesini biriktirip sonra aniden patlama'' açısı.Ve yine hırsların,isteklerin bastırılması.Mars Plüto açıları konusunda sadizm,şiddet vs.bahsedilmiş.Bergen'in burada şiddete maruz kalan taraf olması da dikkatimi çekti.

Mars Şiron kavuşumu:Mars,Koç yöneticisi.Koç da öncü,başlatan bir burç.Çabuk sıkılabiliyor ve sabırsız.Fakat Şiron-tabii Satürn'ü de es geçmemek gerek-bunu engelliyor,Başak burcu özelliklerini katarak.Peki Satürn'den farkı ne?
Satürn kararlılık,azim veriyor.Şiron ise detayların atlanmasını önlüyor.Mars'ın sabırsızlığına birebir.

http://g1204.hizliresim.com/w/f/4dtw3.gif
14 Ağustos 1989'u 15 Ağustos 1989!a bağlayan gece eski eşi tarafından öldürülüyor.İlgili transit haritası..
04-13-2012 09:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Bergen
Alıntı:Merkür kavuşum Mars:Koç etkisi.Aslan'dan farklı olarak öncü fikirlerden söz edebiliriz.Hızlı hızlı konuşabilir diyeceğim ama değil.Orbun fazla olmasından mı kaynaklanıyor acep ?

Öncelikle çalışman gayet detaylı ve güzel olmuş tebrik ederim Mahinur

Kezzap olayı için 31 ekim 1982 demişsin ancak orada 1 ekim'in haritası görünüyor sanırım yanlışlıkla oldu , düzeltebilirsin.

Ve evet cevaba gelince Merkür-Mars arasında 10 orb var ( etki hafif )

Alıntı:Yaratıcılığının,kimliğinin ana maddesi duygusallık.Nitekim Güneş Ay'a 120 derecelik bir açı yapmış,destekleyen bir konum.İçi-dışı bir olan bir kadın diyebilir miyiz ?

Yükselen burcunu bilmiyoruz o nedenle DIŞI konusunda çok net konuşamayız

Güneş - Ay uyumlu açısı onun istekleriyle en derin ihtiyaçları arasında uyum olduğunu gösterir.
SU elementiyle ifade edebileceğimiz duygularla alakalı istek ve ihtiyaçlardan sözedebiliriz.
Yengeç - Akrep karışımı olan bir kadının duygusal anılarının hayatındaki rolü önemlidir.

04-14-2012 07:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #3
RE: Bergen
(04-14-2012 07:33 AM)Neptunian Yazılan:  
Alıntı:Merkür kavuşum Mars:Koç etkisi.Aslan'dan farklı olarak öncü fikirlerden söz edebiliriz.Hızlı hızlı konuşabilir diyeceğim ama değil.Orbun fazla olmasından mı kaynaklanıyor acep ?

Öncelikle çalışman gayet detaylı ve güzel olmuş tebrik ederim Mahinur

Kezzap olayı için 31 ekim 1982 demişsin ancak orada 1 ekim'in haritası görünüyor sanırım yanlışlıkla oldu , düzeltebilirsin.

Ve evet cevaba gelince Merkür-Mars arasında 10 orb var ( etki hafif )

Alıntı:Yaratıcılığının,kimliğinin ana maddesi duygusallık.Nitekim Güneş Ay'a 120 derecelik bir açı yapmış,destekleyen bir konum.İçi-dışı bir olan bir kadın diyebilir miyiz ?

Yükselen burcunu bilmiyoruz o nedenle DIŞI konusunda çok net konuşamayız

Güneş - Ay uyumlu açısı onun istekleriyle en derin ihtiyaçları arasında uyum olduğunu gösterir.
SU elementiyle ifade edebileceğimiz duygularla alakalı istek ve ihtiyaçlardan sözedebiliriz.
Yengeç - Akrep karışımı olan bir kadının duygusal anılarının hayatındaki rolü önemlidir.

Teşekkür ediyorum Neptünian hem çalışmam hakkında düşündüklerin için, hem de sorularımı cevapladığın için.
http://e1204.hizliresim.com/w/g/4fh8y.gif
Evet,düzeltmeyi de yaptım.
Güneş'e pek çok gezegen sert açılarda bulunmuş.
Ay'a ise Tr.Jüpiter dokunmuş ve Şiron sert bir açı yapmış.
Gerilimli bir zamanmış.
04-14-2012 01:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Bergen
bu Bergen in ayida benim ayim gibi full kare acili makara bence ya bu ay ya da marsli uranuslu kisim 7. evinde adam kadinin gozunu kor etti yaaa :(
hatta oldurdu :(
aslinda ne dusundum ; bence bu aslanli kisim 7.evinde olursa olayin ve evliligin sansasyonelligi acisindan uygun gibi
04-14-2012 06:20 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #5
RE: Bergen
(04-14-2012 06:20 PM)Derin Yazılan:  bu Bergen in ayida benim ayim gibi full kare acili makara bence ya bu ay ya da marsli uranuslu kisim 7. evinde adam kadinin gozunu kor etti yaaa :(
hatta oldurdu :(
aslinda ne dusundum ; bence bu aslanli kisim 7.evinde olursa olayin ve evliligin sansasyonelligi acisindan uygun gibi

Aslında olabilir 7.ev Aslan ise,10.ev Akrep olur.
Önce konservatuara git,sonra memur ol,akabinde arabesk kraliçesi.Sürekli bir değişim var.
04-14-2012 06:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Bergen
zaten yukselen kovanin son derecelerine gelirse chiron da yukselene uyar bence sert acili zaten
04-14-2012 06:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir