Değerlendir:
  • 24 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

alcocoden
Yazar Mesaj
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
alcocoden
astrolojide yaşam uzunluğunu ölçen kelime. konu ölümle ilgili diye 8.eve açtım konuyu.

şu sitede anlatmış hesaplanışını
http://www.astrologyweekly.com/forum/sho...hp?t=46808

[Resim: 3w5g4.jpg]

robert zoller'in bir kitabı varmış detaylıca anlatan : tools & technuques of the medieval astrologer. şöyle bir yer buldum ama indiremedim, indirebilen olupta paylaşırsa ne güzel olur. http://ebooks-files.org/download/tools-a...loger.html

konuyla kel alaka, şöyle bir astroloji kitapları dizini buldum bu kitabı ararken, başka konulara ilgisi olanlar buradan kitaplara bakabilir, sonra arama motorlarına hücum.
https://www.facebook.com/astrologybooks?...es&__adt=2
03-28-2012 04:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #2
RE: alcocoden
http://www.bernadettebrady.com/Pdfs/Hyleg.pdf

örneklerle anlatılmış, değişik yaşam süresi saptama methodları olan bir yazı. yukarıdaki linke göre daha güzel anlatılmış.
04-05-2012 03:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
smoochy Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 272
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 30

Mesaj: #3
RE: alcocoden
hyleg genel sağlığınız, bireysel dayanıklılığınızla ilgilidir. yaşam verendir. hyleg bizim canlılığımızı ve gücümüzü gösterir. Alcocoden ise yıl verendir., yaşamın uzunluğuyla ilgilidir.


ilk adım : eğer natal güneşiniz 1. , 10. ya da 11. evdeyse hyleg güneştir. 7. , 8. veya 9.evde maskülen bir burçtaysa güneş hylegtir.


ikinci adım : eğer güneş hyleg değilse ay'a bakılır. ay femenen bir burçta ve değişken ( 3. 6. 9.12. ) evlerde DEĞİLSE hyleg aydır.


üçüncü adım : ne güneş ne de ay hyleg değilse, yükselene ve part of fortuna bakın. ayınız küçülen aysa part of fortuna bakın. ay büyüyen aysa yükselene bakın. gezegenin eğilimlerine ve açılarına bakın. hangi gezegen daha çok varlığını sürdürmekteyse o hylegtir.
bir haritada hiç hyleg olmamasıda olasıdır.


eğer hyleg güneş ya da aysa, alcocoden hyleg'in almutenidir ( hylegte büyük değeri-yüksek mevkisi olan gezegen). eğer hyleg yükselen ya da part of fortunsa , onun gezeginine en eğilimli - açı yapan gezegen alcocodendir.


hyleginizin güçlülüğünü ve değerini değerlendirirken belirli zamanlardaki transitlerin bu noktalara olan etkilerini, planetinizin bu transitlere tutulduğu zamanlarda fiziksel hastalık ya da kederle sonuçlandığı durumları göz önünde bulundurun.
solar fire 5 dakika da hyleg hesaplıyormuş alcocodeni hesaplamıyor.
herneyse, hylege olan bir kaç zorlayıcı açı ölümün habercisi değildir. ölümü tahmin etmek olanaksızdır, hayattaki değişimlerimiz, kaza ve hastalıklarımız 17. yüzyıl şartlarında değil, hylege olan ağır açılarda öleceğiz diye bir şey yok, modern tıp oldukça gelişti.
8.evimizde ölümümüzün şekli hakkında bilgi verir zamanıyla ilgili değil. eğer ölüm zamanınızı bulmak istiyorsanız 4. eve bakmalısınız ( sonların ve başlangıçların evi )


----


şimdi buradan giderek. güneşim 9.evde ikizlerde ( maskülen ) demek ki güneşim aynı zamanda hylegim. güneşime şiron kavuşumda, uranüse ve neptüne karşıt, plutoyla üçgen, jupiter ve ayda 60lık açıda. burada güneşimle savaşanlar : şiron - uranüs - neptün. bunlardan biri alcocodenim. şironla orb 6 , uranüsle 4 orb. galiba uranüs alcocodenim. listede 9 orbluk olan satürnüm olduğundan onu hesaplayayım dedim çok zor gerçekten, lesserlar ay olarak katılıyormuş hesaba, tabloda son 3 gezegen ve şiron yok.

[Resim: 442x1.jpg]





[font=tahoma][/font]
04-05-2012 10:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir