Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.64 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kerim Tekin
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
Kerim Tekin
http://a1202.hizliresim.com/u/u/3151b.gif

Güneş Koç bildiğimiz üzere hareketli,lider,yeniliklere açık rekabetle güçlenen,çabuk sinirlenebilen,gururlu,kendinden taviz vermeyen bir karakteri anatır.Haritadaki diğer potansiyellerle bu güç azalabilir,artabilir.

Güneş Merkür kavuşumu:Kendini ifade etmek için kullanılan ekstra yollar kavuşum açılarıyla anlatılır:İletişim,sosyal olmak çok önem kazanır.Kardeşlerinden yakın çevresinden güç alması,onlardan gelen destekle motive olmak da olası.(Bunu tam hatırlamıyorum Ekşi'den okuduydum galiba.Şu patladığı Karbeyaz şarkısı Tayfun Duygulu-Beste Duygulu çalışması.Şarkıyı Kerim Tekin almak istiyor Tayfun Duygulu da kendi albmüne almak istemediği şarkıyı istemeye istemeye veriyor arkadaş hatırı deyip.Sonrası malum.)
Kendinden bahsetmekten hoşlanabilir.Çabuk konuşma/düşünme söz konusu.Burada bir de yanık Merkür durumu var.Merkür'ü pek etkili kullanamayabilir.

Güneş karşıt Uranüs:Burada iki durum söz konusu.İlki iç çatışmalar diğeri insanlarla çatışmalar.İstekleri,amaçları anlatan Güneş ile çevre-şartlar,kendisi gibi olmayan kişiler uyuşmayabilir.O şartlar karşısında alışılmışın dışında davranmış olabilir..Böylesi durumlar karşısında mesafeli bir tavur takınması olası.Keza,evlenmek,çocuk sahibi olmak istediğini dile getiriyor fakat şöhreti var.O camiada evlenmek,o evliliği sürdürmek çok zor.Nitekim ''Ya evleneceksin ya star olacaksın.İkisi birden olmaz.'' oluyor aldığı cevap.Evlenmek isteği o dünyaya göre hayli Uranyen kaçıyor.

Güneş Şiron kavuşumu:Kenan,Tarkan vb.hepsinden farklı.''Mütevazı,efendi''oluşuna vurgu yapılyor hep.Başak burcu özellikleri kazanmış.Hayat tecrübelerinden,duygusal yaralanmalarından kazanılan bir güç söz konusu.Bu duygusal yaralanmalarının sebebi babsından kaynaklanablir.Şiron düzeltme ile ilgili.Olumsuzlukları düzeltme,başarma azmi var.Şiron egoyu da götürmüş ama..

Şunu Ekşi'den aldım:
onu megalomanliga azmettiren huylari:megaloman degilim.
kendini tanimamazliktan geldigi huylari:begenmedigim huylarim yoktur.


Ay Yengeç:Aileye,sevdiklerine oldukça bağlı,sevecen,korumacı.Oldukça duygusal,merhametli.Yaratıcılık için iyi.Duyguların çok çabuk değişmesi olası.
Ay T-kare açı kalıbının fokal gezegeni.Gölge özellikleri daha baskın.
Ay kavuşum Satürn=Duygu yoğunluğu var ama bunu ifade edememe sorunu var.Ya da duygularını bastırması gerektiğine inanmış.Tabii karamsarlık da var.Geçmişte takılıp kalma ya da.Satürnyen kişilere çekilmesi olası.Sorumluluk sahibi,ciddi,hırslı.

Ay-Merkür karesi:Duygu-mantık çatışması.Duyguları sözel olarak ifade etmede tutukluk.Karşı cinsle ilişkilerinde fikir uyuşmazlığı.Bunun yanı sıra zeka ve yetenek veren bir konum.

Ay Jüpiter karesi:İdealler-duygular çatışması.Güneş Uranüs karşıtlığında uzunca bahsettiğim şeyi aslında bu konum da karşılayabilir.Karamsarlığının yanı sıra bazen vurdumduymaz bir yaklaşımda da bulunabilir sorunlara karşı.

Ay kare Plüto:Ay Satürn konumunun aşmış hali.''Ya hep ya hiç'' yaklaşımı.Oldukça duygusal,merhametli,affedici bir tutumu var ama damarına basılınca ilişkilerini koparıp atabiliyorTakıntılı, olma hali burada da var.

Ay şiron karesi ve Ay Merkür karesi.Bunlar aynı zamanda Güneş'le bağlantılara sahip.İsteklere,amaçlara,kendini ifade etmeye dair takınılan tavır duygular,aile,karşı cinsle ilişkiler,geçmiş için de geçerli.

Merkür Koç:Koç özgüveni ,kendinden bahsetme isteği burada da geçerli.
Merkür-Uranüs karşıtlığı:Matematik alanında yetenek:Ekşi'dn aldım bu bilgiyi de.Anketin eğitimle ilgili kısmında Maden Mühendisliği okuduğu yazıyor.
Bunun dışında:Asi,alışılmışın dışında bir öğrenci olma potansiyeli.Yenilikçi düşüncelere sahip ve bundan kaynaklanan fikirsel çatışmalar.Bilgiye ulaşma konusunda meraklı.Olumsuz özellik olarak da fazla düşünmenin yarattığı huzursuzluk.

Merkür kavuşum açıları,iletişim kurma yöntemlerimize detay katar.
Merkür Şiron kavuşumu:Şiron Başak burcu etkisi verebilir ama çok da güçlü değil bence bu Koç burcu,Uranüs bağlantısı varken.Yine de çok az da olsa detaylı bir şekilde düşünmeyi,analiz etmeyi deneyimlemiştir diye düşünüyorum.Konuşmalarında tecrübeleri büyük yer tutabilir yani yaşadıklarını anlatma isteği var.Yaşasaydı belki bir kitap çıkartabilirdi kendisi hakkında.

Venüs İkizler=İlişkiler söz konusu olduğunda iletişim ihtiyacı çok yüksek.Fikirsel tartışmalar yapabilmek,bu yolla kendisini geliştirebilmek çok önemli.Zaten Merkür'ün açıları konumu da,Venüs İkizler de yakın çevre,kardeşlerle arasının iyi,bağlarının güçlü olması yüksek.Venüs aynı zamanda yetenekleri anlatıyor;İkizler-Merkür'ün temsil ettiği konularda yetenekli olabilir örneğin el sanatları.
Venüs-Merkür bağlantısı güzel ses potansiyeli barındırdığına göre fikrimce aynı şeyi Venüs İkizler için de söyleyebiliriz.

Venüs kare Mars=İlişkilerdeki zorlukların nedeni ne olabilir?Bağlantı yaptığı Mars'ın gölge özelliklerinden dolayı.Yani sabırsızlık,acelecilik,tartışma sorasında kişinin öfkesini kontrol edememesi,o esnada kabalaşabilmesi,alınganlığı olabilir(Tabii bu ayrıca paa kazanma konusunda da geçerli olabilir.).Bunun haricinde burada yüksek bir enerji söz konusu,kişi bu enerjiyi etkin olarak ilişkilerine yansıtabilecektir bu da sosyalik için iyi birşey.

Venüs 60 Jüpiter=1)Para kazanma konusu Venüs'ün temsil ettiği mesleklerle ilgili olabilir.Venüs de Boğa ve Terazi'yi yönetiyor:Para,güzel sanatlar,yapı,kozmatik,hukuk ile ilgili meslekler.
2)Sosyal ilişkilerinde neşesiyle,cömertliği ile tanınması mümkün olabilir.

Venüs karşıt Neptün=Venüs Neptün dinamik açısı ilk olarak yetenekleri akla getiriyor.Zaten toprak yoğunluğu yok.Yapı+para ile ilgili meslekler gitti.Onun dışında ilişkilere Neptünle ilgili özellikleri yansıtma potansiyeli var.Olumlu olarak şarkılarının teması malum duygusal temalar.Bu haritadan Demet Akalın şarkıları çıkacak gibi değil.puhahaNeyse.Gölge özellikler olarak da alınganlık,sıkıntılardan bağımlılıklar yoluyla kutulmaya çalışma,karşısındaki insanları idealize etmesi=Hayalkırıklığı sonra o hayalkırıklıkları şarkılarda yanstmak..

Venüs Plüto üçgeni:Venüs'ün yeterince dinamik açısı var.Plüto'nun ayrıca buraya güç ve çekicilik kattığını söyleyip geçeceğim.Saçlarını uzattğı albümünü çıkarıdğı sıradaki transitlerine bakacaktım üşendim herhalde bu açıyı tetikleyen bir transitti.O değişim vs..

Mars Balık:Kişinin amacı ''hayallerine ulaşmak'' tüm enerjisi buna yönelik.Romantik olduğunu söyleyebiliriz.Mars Koç gibi çalışmayacaktır burada.Daha yumuşak,hafif etkiler söz konusu.

Mars üçgen Satürn:Mars Balı konumunu Mars-Neptün bağlantısına da benzetebiliriz-Ki bu bağlantı da var zaten-.Yani hayal kırıklılarıyla hemen bu cesaret,enerj kırılabilir diyebilirdim ama Satürn'le güzel bir açısı var.Karamsar düşünse de etse de isteklerini gerçekleştirme isteği,saygın biri olma isteği,azim,hırs bir şekilde devreye girecektir.Düşünceleri gerçeğe,pratiğe çevirebilme potansiyeli var.Zaten çevresinin de desteği söz konusu haritadaki diğer potansiyelleri şöyle bir gözden geçirdiğimde.

Mars 90 Uranüs=Sabırsızlık vermesinin yanısıra yeniliklere açık olma,üretken olma..Üstelik sıkılıp bırakma söz konusu değil Satürn'den ötürü.
02-29-2012 11:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Kerim Tekin
Teşekkürler Mahinur

Trafik kazasının olduğu günün transitlerine baktım, Plütonun güçlü transitleri dışında çok çarpıcı bir görünüm yok gibi ( Satürnün de Güneşe dokunmasını ekleyebiliriz ama 4 orb kadar uzaklaşmış )

Oysa o gün gökyüzünde ciddi bir elektriklenme görünüyor.

Vikipedi doğru yazmışsa 27 haziran 1998'de olmuş kaza. Ve o gün gökyüzünde Mars-Jüpiter karesi var + Jüpiter-Uranüs 45'lik gerilimi var
( Jüpiter sert etkiler altında ve biliyorsunuz Jüpiterin yolculuklarla alakası vardır )

Kerim Tekin'in doğrudan kişisel gezegenlerini etkileyen transit plüto , venüs ikizlerine ve mars balığına TAM ( 0 orbluk ) sert açılar yapıyor. Yinede daha fazlası olmalı diye düşünüp şu noktaya vardım :

eğer kişisel gezegenler fazla etkilenmemişse , kişisel noktalar ve evler gökyüzünün o sert elektriğinden etkilenmiş olabilir.

Yanılma payı olmakla birlikte bir tahmin = Yükselen burcunu Terazi alırsak ki çekiciliğiyle ve yüz hatlarıyla benziyor

Plütonun zıt açı yaptığı Venüs = Yükselen yöneticisi olur ( transit plüto 3.evine , natal venüs ise 9.evine yerleşmiş olur ki 3.ev-9.ev aksının trafik kazalarıyla bağlantılı olabileceğini biliyoruz )

+

Yükselen Terazi alırsak Transit Satürn 8.evinin tam girişinde Güneşe dokunmuş oluyor

+

Gökyüzünde Jüpiterle sert açılanan Mars 9.eve ( yolculuklar evi ) yerleşmiş oluyor.

03-01-2012 04:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir