Değerlendir:
  • 16 Oy - 3.19 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karmik Aşkın Ölümcül Sonuçları: Whitney Houston-Bobby Brown
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
Karmik Aşkın Ölümcül Sonuçları: Whitney Houston-Bobby Brown
Danışanlarımın bana en sık yönelttikleri sorulardan biri; “sevgilileri ile aralarında karmik bir bağ olup olmadığıdır”. Her seferinde haritalar arasındaki karmik bağlantıların her zaman olumlu bir sonuca işaret etmediğini söylerim, zira bu karmik bağlantılar yoğun karmik borçlara da işaret ederler ve bazen harita sahibini olumsuz bir kadere doğru sürükleyebilirler. Bunun bariz bir örneğini Whitney Houston- Bobby Brown arasındaki ilişkinin yansıttığını düşünüyorum.
[font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Hepimizin bildiği gibi, Whitney Houston yaklaşık 400 ödül kazanarak ve en fazla ödül kazanan kadın şarkıcı unvanını alarak, muhteşem bir kariyere imza atmıştı. Ancak Bobby Brown ile evlendikten sonra, gerek uyuşturucu alışkanlığının gerekse çalkantılı evliliğinin etkisiyle, kariyerinde büyük bir düşüş yaşadı. 2007 yılında ilişkileri noktalanmasına rağmen madde bağımlılığı ve alkol kullanımı devam etti ve maalesef 11 Şubat 2012 günü saat 23:55 civarında bir otel odasında ölü bulundu. Ölüm sebebi benim bu makaleyi yazmaya başladığım saatlerde henüz açıklanmamış olmakla birlikte,
Houston’ın hayranları, kendisini uyuşturucu ve alkolle tanıştıran ve bağımlı hale getirenin eski eşi Bobby Brown olduğunu savunuyor ve bu yüzden ünlü yıldızın ölümünden Brown'u sorumlu tutuyorlar. Özellikle sosyal medya da Bobby Brown'a tepkiler giderek büyüyor.
Peki, tüm bu gelişmelerin arkasında yatan astrolojik göstergeler ne olabilir diye kendime sorduğum zaman, cevabın hem Houston’ın doğum haritasında hem Bobby Brown ile aralarındaki “karmik aşkta” yattığını fark ettim!

[Resim: 2vd7d.jpg]



[/font]Öncelikle karmik aşka dair çeşitli astrologların öne sürmüş olduğu astrolojik göstergelerden bahsetmek istiyorum. Rose Murray, karmik aşka dair 5 tane gösterge tanımlamıştır. Bunlardan biri: bir kişinin haritasındaki Satürn ile diğer kişinin haritasındaki Güneş’in kavuşum halinde olmasıdır. Mitolojideki Zaman Tanrısı (Kronos) ile ilişkili olan Satürn doğrudan tekâmül ve karma ile ilişkilidir. Hatta Stephen Arroyo tarafından “karmanın lordu” olarak tanımlanmıştır. Şekil 1’de görüldüğü üzere, Houston’ın haritasındaki Satürn ile Brown’ın haritasındaki Güneş kavuşmaktadır. Üstelik Brown’ın haritasındaki Güneş, Houston’ın haritasındaki 12. eve denk gelmektedir. Ezoterik bağlamda 12. ev bir önceki yaşamın sonunu ve ödenmemiş geçmiş karmayı ifade etmektedir. Rose Murray’ın karmik aşka dair öne sürdüğü bir diğer gösterge ise “karma noktasıdır (Karma noktası= ASC + Satürn – Güneş). Bir kişinin “karma noktası” ile diğerinin Güneş’i, Ay’ı, ASC, MC veya karma noktası arasındaki kavuşumların karmik aşka dair önemli bir gösterge olduğunu savunmuştur. Buradan yola çıkarak, Houston’ın 12 derece Başak burcundaki karma noktası ile Brown’ın haritasındaki Ay’ın kavuşum halinde olmasının da, aralarındaki karmik aşka işaret ettiğini söylenebilir.

Bir diğer karmik astroloji uzmanı olan Judy Hall “Karmik Bağlantılar” isimli kitabında; kişilerin ruh eşi olduğuna delil sayılabilecek 2 astrolojik gösterge tanımlamıştır. İlk olarak, Bir kişinin kişisel göstergeleri (Güneş, Ay, ASC, Merkür, Venüs) karşı tarafın ay düğümleri ile bağlantı halindeyse, bu kişilerin ruh eşi olma ihtimali olduğunu belirtmiştir. Şekil 1’de görüldüğü üzere; Houston’ın haritasındaki güney ay düğümü ile Brown’ın ASC derecesi kavuşmaktadır. Bunun yanı sıra, Judy Hall, bir kişinin haritasındaki Neptün ile diğerinin kişisel göstergeleri (Güneş, Ay, ASC, Merkür, Venüs) arasında bağlantılar varsa (özellikle kavuşum), bu iki kişinin ruh eşi olma ihtimali olduğunu savunmuştur. Şekil 1’de görüldüğü üzere; Houston’ın haritasındaki Neptün ile Brown’ın haritasındaki Mars kavuşmaktadır. Kısaca; Hall’un ruh eşi olmaya dair tanımladığı her iki astrolojik gösterge de bu ilişki de mevcuttur. Hem Murray hem de Hall’ın tanımladığı göstergelerden yola çıkarak, Houston ile Brown arasında “karmik bir aşk” olduğunu söyleyebiliriz… “Peki bu karmik aşk neden bu kadar kötü sonuçlara sebep oldu?” sorusunun cevabını ise, analizi derinleştirdiğimiz zaman bulmaktayız…

[Resim: 2vdbx.jpg]


Şekil 2’de; Houston’ın haritasındaki ASC yöneticisi olan Neptün’ün ölümün şekli ile alakalı olan 8. evde yerleşimde olduğu ve aynı zamanda T-kare açı kalıbının apeksinde olduğu görülmektedir. T-kare açı kalıbı astro-psikoloji literatüründe psikolojik bozuklukların tespit edilmesinde çok önemsenir, özellikle apeksde duran planetin fonksiyonlarının tutarsızlaşacağı ve gölge özelliklerinin ortaya çıkacağı vurgulanır. Bu haritada, apeksde duran planet Neptün’dür. Neptün’ün gölge özellikleri ise: öz-aldatma, gerçeklerden kaçış, aşırı idealize etme sonucu hayal kırıklıkları, yön kaybetme, dağılma, izolasyon ve bağımlılıktır (özellikle alkol ve madde bağımlılığı)… Neptün Houston’ın haritasının içinde uyuyan bir canavar gibidir. Bu canavarı uyandıran ise, Brown’dır, zira Brown’ın haritasındaki klasik astrolojinin kötücüllerinden biri olan Mars ile Houston’ın haritasındaki Neptün kavuşmaktadır. Mars T-kare açı kalıbının tüm olumsuz etkilerini tetikleyerek, bu etkileri Houston’ın hayatında görünür hale getirmektedir. Yani Brown ile evlendikten sonra Houston’ın hayatında öz-aldatma, gerçeklerden kaçış, yön kaybetme, dağılma ve hepsinden önemlisi alkol ve madde bağımlılığı devreye girmektedir.

Buna paralel olarak, Stephen Arroyo karşılaştırmalı analizlerde Neptün’ün en problematik olan kavuşumunun “Neptün-Mars” kavuşumu olduğunu belirtmiştir. Neptün ile temsil edilen kişinin; karşı tarafın bencilliğini, saldırganlığını ve aşırı dürtüselliğini sürekli olarak tolare etmesinin, ilişkiye uzun vadede zarar verebileceğini” savunmuştur. Ne kadar manidardır ki, Houston, evli oldukları dönemde evinin güvenlik görevlilerini arayıp, kocasının kendisine şiddet uyguladığını söylemiştir. Ünlü çiftin evine giden polis, şarkıcıyı hırpalanmış bir halde bulmuş ve Houston apar topar hastaneye kaldırılmıştır. Bu olay, Houston’ın eşinden şiddet gördüğünü ve buna rağmen onu affederek evliliğe devam ettiğine işaret etmektedir.

Bunların yanı sıra, Stephen Arroyo; Neptün kişisinin (Houston) diğer tarafı (Brown) kurtarma ihtiyacının da aşırı olabileceğini ve bu yüzden ilişki içerisinde aşırı fedakâr davranabileceğini belirtmiştir. Nihai olarak, ilişkide kurtarıcı-kurban rolleri yer değiştirebileceğini savunmuştur. Belki de ilişkinin başlarında Houston Brown’ı uyuşturucunun pençesinden kurtarmaya çalışırken, sonradan kendisi “kurban” rolüne düşmüştür.

Arap noktaları incelendiğinde de, Houston’ın hayatındaki Neptün vurgusu bir kez daha dikkat çekmektedir. Zira hayatın üzerine kurulu olduğu temel ile ilintili olan “Pars Hyleg” 13 derece Boğa burcundadır ve Neptün ile karşıt açı yapmaktadır. İnançlar, ruhun gizil nitelikleri ve ruhun geleceği ile ilintili olan “Pars Futurorum” ise 8 derece Akrep burcundadır ve Neptün ile kavuşmaktadır. Arap noktaları da; Houston’ın kadersel olarak Neptün’ün sembolize ettiği “kurtarıcı-kurban” rolleri arasında gel-git yaşayacağına işaret etmektedir.

Ölüm şekli ve sebebi ile ilintili olarak 8. ev incelendiğinde,
şunlar dikkat çekmektedir: Placidus ev sistemi kullanıldığına Neptün 8. evde yerleşimdedir, “whole sign” ev sistemi kullanıldığında ise, Mars 8. evde yerleşimdedir. Mars Terazi burcunda zarar görmekte ve “kendini kurban etmek” ile ilintili olan Diadem sabit yıldızı ile kavuşmaktadır. Her iki durumda da, ölüm sebebi olarak intihar ihtimali gündemdedir. İntihar olsun veya olmasın Houston’ın kendini kurban etmiş olduğu ortadadır, zira yıllar boyunca süren alkol ve madde bağımlığı “öz-yıkımın” en belirgin göstergeleridir. 8. evin yöneticisi olan Venüs’ün “yanık” olması ve Neptün ile arasında kare açı olması da, ölümün şeklindeki belirsizliğe ve öz-yıkımın sonucunda gelen ölüme işaret etmektedir.


Ölümün sebebi ve şekli ile asteroitler incelendiğinde ise, “Arachne” (29 derece Koç) ile Plüton arasında paralel açı, Arachne ile Bacchus iarasında kare açı olduğu dikkat çekmektedir. Arachne; başkaları ve bağımlılıklar yüzünden tuzağa düşmek ile ilintilidir. Bacchus (24 derece Yengeç) ile arasında kare açı olması, bağımlılıklar yüzünden ortaya çıkabilecek skandallara işaret etmektedir, zira “Bacchus” (Neptün doğasında) bağımlılıklar ve zehirlenme ile ilintilidir. Arachne ile Plüton arasındaki bağlantı ise, bağımlılıklardan ve başkalarının kurduğu tuzaklardan kaynaklanan bir ölüme işaret etmektedir. Buradan yola çıkarak, Houston’ın ölümünde hem eski eşinin hem de bağımlılıklarının büyük bir payı olduğu söylenebilir. Sağlıkla ilintili olan “Hygeia” (14 derece Boğa) ile Neptün arasındaki karşıt açı ise, bağımlılıklardan kaynaklanacak olan sağlık sorunlarını bir kez daha vurgulamaktadır.

Tüm bunları karmik açıdan değerlendirecek olursak;
Neptün kişisinin (Houston) karşı tarafa (Brown) geçmiş yaşamından borçlu olduğunu, zira karşı tarafın geçmiş yaşamda bu kişiye karşı hiç bir karşılık beklemeden fedakârlıklarda bulunduğunu ve onu “kurtardığını” söyleyebiliriz. Stephen Arroyo’nun da “Astroloji, Karma ve Dönüşüm” kitabında belirtmiş olduğu gibi; Neptün kişisi; bu borcunu bu hayatta kuvvetli bir şekilde hissettiği için, karşı tarafa karşı aşırı affedici, yumuşak ve hoş görülü olacaktır. Ancak zaman içinde aşırı fedakârlıktan kaynaklanan hayal kırıklıkları, öz-aldatma ve bağımlılıklar devreye girecek ve ilişkinin içinde “kurtarıcı-kurban rolleri” yer değiştirecektir. Özetle, Houston her şeye rağmen Brown ile birlikteliğini 15 yıl boyunca sürdürmüş, nihai olarak kendi kendini kurban etmiştir. Nihai olarak; şu çıkarımımı bir kez daha tekrarlamakta fayda görüyorum: “Haritalar arasındaki karmik bağlantılar ve bunun sonucunda ortaya çıkan karmik aşk her zaman bizi olumlu bir sonuca götürmez, bazen karmik aşkların arkasında ciddi karmik borçlar ve ölümcül sonuçlar vardır”. Sevgiyle kalın ve kendinize iyi davranın…
YAZAN: Barış ÖZKIRIŞ
02-19-2012 07:54 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Karmik Aşkın Ölümcül Sonuçları: Whitney Houston-Bobby Brown
karma demek borç demektir ; geçmiş yaşamların borcu . karmik eş denilen şeyle sanrım geçmiş yaşamların borcu ödeniyor ve bu kişi kadersel olaylar yaşatıyor.

bir türlü hayatınızdan çıkmıyor veya çıksa da kalıcı etkiler bırakıyor ya da bir şekilde pişmiş tavuğun başına gelecek cinsten olaylar yaşatıyor .
02-19-2012 08:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Karmik Aşkın Ölümcül Sonuçları: Whitney Houston-Bobby Brown
Geçmiş yaşam borçlarına-alacaklarına pek itibar etmiyorum çünkü geçmiş yaşam diye birşey yoktur fikrindeyim.

Yinede yazıda gayet kullanışlı bilgiler var okunmasını öneririm. Örneğin sinastride Mars-Neptün üzerine yapılan açıklamalar güzeldi ( lakin whitney ile o adamın mars-neptün kavuşumları arasında çok fazla orb var bunu da söylemeden edemeyeceğim )

Bence ( karmaya ve arap noktalarına pek ihtiyacımız yok )

Whitney Houston zaten doğum haritası programı gereği bir Neptünyen.

Hemen hesaplayalım Neptün puanını

Yükselen Balık = 3 puan

Güneş-Neptün karesi = 3 puan

Venüs-Neptün karesi = 2 puan

Merkür-Neptün sekstili = 1 puan

Satürn-Neptün karesi = 1 puan

Evlendiği dönem güçlü Neptün transitleri yaşıyor = 1 puan

En az 11 puanla Neptünü çok güçlü bir kişilik ve zaten buram buram sanat kokan bir kadın.

Neptün bağlantılarına dikkat ederseniz , onun birşeylere bağlanma ihtiyacını da , yanlış kişileri gözünde büyütüp idealize edebileceğini de farkedebilirsiniz.

Hele ki o adamla evlendiği dönemde Transit Neptünün Ay burcuna kare açı yaptığını da düşünürsek..

Özetle = Whitney bize Neptünün güzel tarafınıda ( sanatsal kişilik ) negatif tarafınıda ( bağımlılık ve hayal kırıklıkları ) yansıtıyor

02-19-2012 09:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #4
RE: Karmik Aşkın Ölümcül Sonuçları: Whitney Houston-Bobby Brown
Ben de inanmiyorum gecmis yasam falan diyorlar.. ama bu karmanin ne oldugunu merak ediyordum borclanmami demekmis simdi ama ben size gercek bir ruh esi, tam bir ask senfonisi sinastrisini eklemek istiyorum yüzde yüz ruh esi... ama cok farkli iste.. foruma kendimi attigim sebep haritamdir...

Simdi bu neptün-marsi da okuyunca kötü oldum ne bileyim ya... neptün kisisini bilemiyecegim de mars kisisi olan -ben- tamamen dagildim toparlanmaya calisiyorum.. hayirlisi bakalim...

Buyrun harita...

[Resim: thumb-192156.jpg]

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
02-20-2012 02:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir