Değerlendir:
  • 11 Oy - 3.09 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
Jackie Kennedy’nin eşi John F. Kennedy’nin suikast zamanına göre hazırlanan haritasında, Solar Arc Mars’ın 8. Evdeki yükselen yöneticisi Pluto’ya (Mars=Pluto “aşırı kuvvet; acımasızlık ve fazla çaba”) kare açı yaptığını görüyoruz. Ayrıca -ve bence talihsiz bi şekilde - transit Pluto Mars’ına kavuşum yapmış, transit Satürn tam tamına yükselenine kare açıda ve transit Neptün tam olarak yükseleninin üstünde !

Jackie ve eşinin özel hayatlarında zor zamanlar geçirdikleri, hatta boşanmayı düşündükleri ortadaydı. Jackie birçok yönden, benliğinin yok olmasına karşı savunmasız kalmıştı. Ama suikast gerçekleşti ve Jackie herkese nasıl hem güçlü hem duygusal olabildiğini gösterdi.

Solar Arc yükselen = Venüs, 7. Evinin yöneticisi. Eğer John F. Kennedy Jr. size gelseydi, diyelim ki 30 yıl sonra 1993 yılının sonlarında, size güvenerek annesinin çok çok hasta olduğunu söyleseydi ve ne kadar zamanı kaldığıyla ilgili görüşlerinizi sorsaydı. Bu durumda annesinin o zamana ait bir Solar Arc haritasını çıkarıp incelediğinizde, haritanın açıkça 1994 yılı Haziran ayının ortalarına işaret ettiğini görürdünüz. Solar Arc Mars’ın yükselenine yaklaştığını da… (“Savaşçı ruh” ama aynı zamanda sağlık merkezine tehlikeli bir saldırı, özellikle kişi zaten hasta, güçsüz ve savunmasız bir durumdaysa.)

Solar Arc Uranüs’ün natal Mars’a kare açı yaptığını da görürdünüz.(Birdenbire oluşan enerji isteği) Harita aynı anda hem transit Pluto’nun tepe noktasına, hem de transit Uranüs’ün Ay’ına derecesi derecesine kare açı yaptığını gösteriyor. Daha da önemlisi tepe noktasının karşısında olan Solar Arc Saturn’ün, Mars Arc ile birlikte hastalığına tehditkar bir saldırı da bulunduğunu görebiliyorsunuz. Astrolojik olarak bu, hayatının en zor dönemi olabilir. Gerçekten de 1994 Haziranı Jackie Kennedy-Onassis öldüğü ay haline geliyor.

Burada görülen işaretler kesin bir ölümü ifade etmiyor. Böyle bir astrolojik işaret yok. Ancak, Jackie’nin bedensel faliyetleri çökmüştü, kanser yüzünden tahrip olmuştu. Enerji isteğine sağlık merkezi olan yükselenin aldığı açılar yüzünden(Mars ve Saturn Arcları) cevap alınamadı ve vücudu daha fazla dayanamadı.

Çeviren = Silence ( Büşra )

Alıntı = Konu başlığına isim veren kitap astrolog Noel Tyl'e aittir.

Büşra müsait oldukça bu kitabın -seçeceğimiz- diğer sayfalarını da çevirecek , bence akıcı bir şekilde gayet güzel yapmış çeviriyi , teşekkürler Büşra verygood

Konuyu kilitliyorum , kitapla alakalı bundan sonra da ilave bilgiler olacaktır , bizlerin mesajları arasında o bilgiler karışmasın diye hem bu konuyu hemde diğer çeviri çalışmalarını kilitlemek daha verimli olacaktır forum takipçileri açısından.

Silence yani Büşra'ya ( yada çeviri yapan elo , melike gibi arkadaşlara ) teşekkür etmek isteyen bunu rep puanı vererek yapabilir.

Ayrıca çeviriler üzerine yorum , soru ve paylaşımlarınızı herkese açık olan ÇEVİRİLER HAKKINDA adlı konu üzerinden yapabilirsiniz.

01-29-2012 07:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
İlk mesaja ait çeviriyle ilgili olan doğum haritasını da ekliyorum

Suikastle öldürülen J. F. Kennedy'nin eşi Jackie Kennedy Onasis doğum haritası

Ve gerçekten bu kadının öldüğü sene Solar Arc Marsı Natal Asc noktası üzerinde görünüyor.

Natal Mars ile Asc noktası arasında yaklaşık 64 derece var ve kadın 64 yaşlarında ölüyor.

* Tabii astrolog sırf bu göstergenin ölüm işareti olmadığını da vurgulamış , hemen solar arc mars-asc hesabı yapıp endişe etmenize gerek yok gülücük

[Resim: jkennedyonasis.png]

01-29-2012 07:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Silence Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 10
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 7

Mesaj: #3
Elizabeth'in Kraliçe İlan Edilmesi
Solar Arc Güneş=MC süresince öne çıkan tarih açıkça görülüyor ki Şubat 1952. İngiltere Kral’ı VI. George (Elizabeth’in babası) 6 Şubat’ta öldü ve Elizabeth kraliçe ilan edildi.

Şimdi, Solar Arc haritasının içine yerleştirilmiş bu natal haritayı tekrar gözden geçirelim. Güneş, Elizabeth’in 7. Evinde bulunan görkemli ayına ne zaman kare açı yapacak?
(Solar Arc Güneş= Ay – bir ilişkinin simgesi-) Tam tamına 11°55' fark var. Elizabeth 13 yaşında kendisinden 5 yaş büyük olan Prens Philiple tanıştı ve evliliğe doğru gidecek olan ilişkileri başlamış oldu.(Bu yavaş hareket eden, gerçekleşmesi uzun süren bir Arc, dolayısıyla açı derecesinden daha fazla zamana ihtiyacı var.) Solar Arc Güneş=Ay ergenliğin kıyısında olan bir çocuk için çok önemli bir zamanı belirtiyordu, özellikle yakından korunan soylu bir çocuk için.(Solar Arc=Güneş zamanında transit Pluto 0 derece Aslanda, 7. Evinin yardımcı yöneticisi Güneş’e tam kare durumundaydı. 1947’de evlendiklerinde ise Elizabeth, Solar Arc Venüs=Merkür, Solar Arc Ay Düğümü=Ay, transit Neptün kare Pluto ve transit Saturn kavuşum Neptün açılarını deneyimledi.)Alıştırma yapmak için ilişkileri görün ve derecelerin süresini hesaplayın. Bunun ne kadar kısa bir süre içinde alışkanlık haline geldiğini görünce çok şaşıracaksınız!

Daha ileriye de bakabiliriz, örneğin 33 derecedeki güçlü Uranüs=Güneş Arc’ını fark ederek, 34. Yaş ( Yavaş Arclar için, yukarıda da belirtmiştik.)Bu tam 1960 Mayıs’ındaydı. Elizabeth’in evliliğinde güçlü problemler yaşadığı anda (Güneş 7. Evinin yardımcı yöneticisi) ve kız kardeşi Prenses Margaret (3. Ev) bir burjuva olan Anthony Armstrong Jones ile evlendiği zaman. 33 derecede bulunan bu Arc natal Saturne uygulandığı zaman Solar Arc Saturn 27 derece yaya, natal Uranus’e tam tamına 90 dereceye denk geliyordu, yükseleninin yardımcı yöneticisine! Bu demek oluyor ki Kraliçe Elizabeth aynı anda Solar Arc Uranüs=Güneş ve Saturn=Uranüs etkisi altındaydı… çok kuvvetli.

Kendimizi gittikçe geliştiriyoruz. Kullandığımız yöntem o kadar kolay ki kısa süre de istediğimiz bilgiye ulaşabiliyoruz. Ama kolay olduğu için biraz şüphe duyuyoruz kendimizden, bu kadar önemli bir tekniğin daha zor olması gerektiğini düşünüyoruz. Ancak Solar Arc’ın bu sembolik ve aydınlatıcı gücü inkâr edilemez ve biraz pratikle gerçekten zaman ölçümleri konusunda uzmanlaşmaya başlayacağız.

Şimdi sizin haritanıza bir göz atalım: Herhangi bir gezegeni ele alalım özellikle 2,3,5,6,8,9,11 ve 12. Evdeki Satürn, Pluto, Mars ya da Neptünü. Seçtiğiniz gezegeni saat yönünün tersine doğru ilerletin. Dereceleri ölçüp bulduğunuz sonucu yıllara çevirin.( Yaşınız 30’u geçmişse ya da Mart-Eylül ayları arasında doğduysanız bir yıl daha ekleyin.) Bulduğunuz zaman dönemini bir süre düşünün. Hayatınızda o zamanlarda neler olmuştu? Solar Arc uyguladığınız gezegenin özelliklerine uyan bir şeyler var mıydı?

Ne kadar çok şey öğrendiğinize ve hayatınızda olanları gördüğünüze bakın! Yakında gözlerinizle hesapladığınız gezegenler arası açılar için kendinize daha çok güveneceksiniz.

Ama unutmayın: Herkes her Solar Arc açısına cevap vermez tıpkı herkesin her astroloji açısına uymayacağı gibi. Ayrıca Solar Arc’ın gösterdiği işaretlerin gerçekleşebilmesi için zaman tarafından da desteklenmesi gerekir.
Örneğin; Solar Arc Venüs=MC ya da ASC bir aşk hikayesine ya da bir çocuğun doğumuna işaret eder (hem erkek hem kadın için)
, ama tüm bunlar kişi eğer diyelim ki 15 yaşın üstündeyse olabilir. Ve tabi ki hamile olmak mesela 40 yaş üstü kadınlar için söz konusu değil, ancak genç bir kadınla evlenmiş 40 yaş üstü erkekler de Solar Arc Venüs bir çocuğa işaret edebilir.

Erken yaşlardaki güçlü Arclarda ise, örneğin 7 yaşında gerçekleşen bir Solar Arc Pluto=ASC açısında, açının manasına ebeveynler yakalanır, ailenin altyapısı. Hatırlayın 7. Ev 4. Eve göre dördüncüdür;(7. Ev ise ebeveynlerle ilgili olan 10. Eve göre tepe noktasıdır.) yükselen ise 4. Eve göre tepe noktasıdır bunun gibi. Açılar da ebeveynlerimize aittir özellikle çok küçük yaşlarda.

Özel Not: Yükselene gelen güçlü Arc açılarında, sağlıkla ilgili problemler oluşabilir yaş fark etmez, özellikle bu bilgiyi doğrulayan başka transitler de olduğunda. Çünkü yükselen haritanın sağlık merkezidir.
02-16-2012 05:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Silence Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 10
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 7

Mesaj: #4
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
Kraliçenin Natal ve Solar Arc haritası (Mavi gezegenler Solar Arc gezegenlerdir.)

[Resim: queenelizabethsolararc.jpg]



02-16-2012 05:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Silence Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 10
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 7

Mesaj: #5
Prince Charles Harita
Mavi renkli gezegenler Solar Arc, yeşil renkli gezegenler ise ikincil progresyon gezegenlerdir. Konumuzla alakalı olan mavi renkli solar arc gezegenler oluyor.

[Resim: princecharlese.jpg]
06-30-2012 02:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Silence Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 10
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 7

Mesaj: #6
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System (Prince Charles)
Bir başka örnek: Prens Charles’ın haritasına tekrar bakalım.(*) Prens Charles burada evliliğinin derinliklerinde. Eğer onunla bu zaman içinde, danışmanlık sırasında konuşsaydınız; evliliğindeki büyük sorunlar, fazlasıyla önemli olan sosyal statü, protokol ve bürokrosi (kraliyet ailesinden biri için SA Saturnün tamamlayıcı parçası) ön planda olacaktı. Hatta başka bir aşk macerası olup olmadığı hakkında da bilgi almanız gerekecekti: Bu konu hakkındaki hazırlığınız SA Venüs = MC resmine de ışık tutacaktır. [Bilgisayarınız bu açıyı size gösterebilir ama bir yardıma ihtiyaç duymadan da 24° akrepteki SA Venüsün 24° Balığa üçgen açı yaptığını görebilirsiniz. Buna bir 15° daha ekleyelim 39°Balık yani 9° Koç, bu da MC ile kavuşmasına 4°(4 sene) kalmış demek oluyor¹.

Charles’ın haritasını biraz daha inceleyelim: Natal arc Venüs=Güneş birleşmesine 36°
var, bu da Charles için 36. Yaş demek yani Diana ile evlendikten 3 yıl sonra. Güneş=Venüs ya da Venüs=Güneş teması her zaman beraberinde bir aşk ilişkisi, evlilik ya da evlat sahibi olmayı beraberinde getirir, tabi zaman uygunsa². Aynı zamanda Natal arc Uranüs=Yükselen de 36° [Gerçekten hesaplayabilirsiniz 29° İkizler artı 36 =65° İkizler ya da 5° Aslan!] Arc Uranüsün teması (Transit için de aynı şey geçerlidir, fakat Arc daha büüyk bir etki bırakır.) hayatın en sıkıntı veren ve zrolayıcı anlarına işaret eder. Her şey altüst olmaya meyillidir.

Prens Charles, Venüs=Güneş ve Uranüs=Yükselen Arclarını aynı zamanda yaşıyordu. Bununla birlikte transit Pluto yükselenine kareydi ve transit Satürn de Güneş’i üstünde gelip gidiyordu. Tecrübelerime dayanarak söyleyebilirim ki, eğer Prens Charles evliliğine sıradışı protokollerle bağlı olmasaydı, bu aşk ilişkisi evliliğini geri dönüşü olmayacak şekilde sonlandırırdı. Ancak bunun yerine Charles kendini her türlü hükümet işine adadı ve Diana da ikinci erkek çocuklarını dünyaya getirdi.

Dışsal gezegenlerle çok vakit geçirdik:

Pluto Arcları hayata bakış açımıza meydan okur, çok büyük değişimler getirir (Küçükken bu açıdan ebeveynlerimiz etkilenir. Aileyi etkileyen büyük değişimler olabilir, uzak bir yere taşınma, aileyi sarsan bir ölüm, babanın hayatının merkezi değişebilir.)

Neptün Arcları birkaç istisna dışında, hayret verici, bastırıcı ve zayıflatıcı zamanları işaret eder. Öyle gözüküyor ki bu birkaç istisna sadece hayal gücü, ilham ve merhamet gibi özellikler yeni hayatınızın bir parçasıysa gerçekleşiyor.

Uranüs Arcları kişinin bireysel durumuna odaklanan en sarsıcı olayları beraberinde getirir(çoğu zaman planların suya düşmesi). Kar veya zarar, özgür olmak ya da geri çekilmek… Yeni hayatınıza odaklanmış onu değerlendiren keskin ve güçlü bir flaş gibi.

Saturn Arcları hırsa, otoriteye karşı stratejilere, altyapıların yeniden düzenlenmesine, hayati planları etkileyen olası ölüm kaygılarına odaklanır.

Tepe Noktası Ayak Ucu Noktası ile beraber özellikler erken yaşamdaki ebevynleri, mesleki hayatımızı (Tepe Noktası (MC): hayati yön değişiklikleri, terfiler, bağımsızlık, motive edici hale gelen memnuniyetsizlikler) ve yaşam alanlarımızı (Ayak Ucu Noktası (IC): taşınma, alım-satım, yeni bir başlangıç duygusu) ifade eder.

Yükselen ve Alçalan Ekseni öz farkındalığa, kişisel sağlık merkezine (hayat boyunca) ve ailesel yapılanma değişikliklerine (erken yaşlar boyunca) işaret eder. Burada şunu hatırlamak çok önemli, ikisi de aynı eksende bulunduğundan dolayı Yükselene etki eden herhangi bir açı aynı zamanda Alçalana da etki eder. Örneğin; kişinin kafasını ne meşgul ediyorsa, bu hayat arkadaşını da etkiler(iş arkadaşı, eş, ilişkiler).

Arcların önemi aslında transitler hakkında ne öğrendiysek ondan ibaret, sadece “uyarıları” daha güçlü ve daha uzun sürüyor. ( Uzun süren gerilemeleri yüzünden Pluto ve Neptün transitleri hariç.) Arclar neredeyse bir yılın boyunca arka planda işleyen bir düşünce haline gelicekler. Bu ölçüm sisteminde zayıf bir nokta değil. Aksine, hayatımızı oluşturan değişimlerin yavaş yavaş gerçekleştiğinin geçerli bir yansıması. Bir şeyler doğal olarak zamanla gelişirler. [Örneğin; birinin boşanmaya giden süreci ne zaman başlamıştır? Geçen hafta mı? Geçen yıl mı? İki yıl önce mi? Yoksa evlilikten de önce mi?] Arka planda işleyen bu Arclar bir şeyler tarafından tetiklenir, bu çoğunlukla arclara eşlik eden transitlerdir( ve genelde daha önce de gördüğümüz ikincil progressed ay tarafından).

50 yıl önce bulduğu Solar Arcların bu muhteşem formülasyonunda, Ebertin örneğin Satürn=Merkür ile Merkür=Satürn arasındaki farkı göz önünde bulundurmadı. Benim deneyimlerime ve Ebertin’in çalışmaları üzerine yoğunlaşmam sonucu edindiğim bilgilere göre, hangi gezegenin Arc olduğu ortaya büyük farklar çıkarmakta.

Örneğin; Satürn=Merkür zihinsel sürece getirilen denetimlere, olası depresyonlara karşılık gelir. Sonuç olarak, Arcın amacı deneme ve zorlama yöntemleriyle bilgiye ve bilgeliğe ulaşmak; ağır sorumluluk sonucu olgunlaşmaya ulaşmak.

Ama Merkür=Satürn aklı işe odaklar. Planlar, analizler yaparız, yoğun iş hayatını tecrübe ediniriz, stratejiler kurarız.

Aynı şekilde Satürn=Venüs Arcında duyguların bastırılması, yaşça çok büyük insanlarla ilişkiler, aşk hayatında güven duygusunu öğrenme ya da sakinlik ve sükuneti anlamaya çalışmayı bekleyebiliriz. Ancak Venüs=Satürn Arcında hırsa-ihtirasa nezaket, incelik gelir, kurnazlıklar,hileler hayatın içine sunulur.

İkinci bölümün başından buraya kadar olan kısımda olası bütün kombinasyonları anlattık( doğal olarak hepsine zamanla aşina olacaksınız). Analizleri iyi kavrayabilmeniz için işaretleri bu şekilde görmeniz kolay bir yol olacaktır:

Güneş’i aydınlatıcı olarak,

Merkür’ü düşünce sistemi,

Venüs’ü zerafet ve sevgi,

Mars’ı yüksek enerji ve ikna edici,

Jüpiter’i durumsal gelişim,

Satürn’ü ağırbaşlılık ve mücadele,

Uranüs’ü bireyselliği kuvvetlendirme, mevcut durumu devirme, mükemmel bir fikir olarak,

Neptün’ü kafa karıştırıcı, verilen önemi azaltıcı, bireyselleşmeyi baskılayan, belki de hayal gücü ve ilhamı çağıran,

Pluto’yu bakış açısı ve büyük değişim, kuvvet ve güç olarak görebiliriz.


NOTLAR:

¹Gösterilen harita 1986 senesine ait. Buna 15 yıl eklersek 2001 yılında Kraliçe Elizabeth Prens Charles ve Camilla’nın birlikteliğini kabul ediyor. 4 sene sonra ise 2005 yılında evleniyorlar.
²Burda bahsedilen zamanın uygunluğunu şu şekilde açıklayabiliriz: Örneğin yukarda belirtilen açıları yaşayan 6 yaşındaki bir çocukta belirtilen olaylar gerçekleşemez.
06-30-2012 02:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
Çeviri çalışması için çok teşekkür ederim Silence , emeğine sağlık verygood

Progresyon konusunu merak eden arkadaşların fikir edinmesi için yazılanları okumalarını öneririm içeriğinde lezzetli bilgiler bulacaklardır -ben buldum kendi adıma-

Bu kitabın son bölümünde solar arc progresyonları kullanıp rektifikasyon (doğum zamanını saptama) üzerine yazılanları da eğer müsait olursa ilerde elo'dan (yada başka bir arkadaşta olabilir) rica ederiz ve ekleriz.

Silence ile Sinastri üzerine çevirilere ağırlık vermeye karar verdik bakalım ortaya neler çıkacak.

06-30-2012 05:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
merkür_yen Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 38
Üyelik Tarihi: Feb 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
Cvp: Solar Arcs: Astrology's Most Successful Predictive System
solar arc progress venüsüm natal merkürüme kavuşum yapıyor 8. evimde ne gibi etkiler alırım?
8. evim boğa burcu venüsün yöneticisinde olması sanki iyi etkiler gibi geldi.

https://resmim.net/f/a7jQCt.png
03-18-2019 12:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir