Değerlendir:
  • 10 Oy - 4.3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Osmanlı İmparatorluğu
Yazar Mesaj
aphrodite Çevrimdışı
Uranyen Vip
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Osmanlı İmparatorluğu
Osmanlı Devletinin kuruluş yılı bile tarihçilerce tartışılan bir mevzu iken astrotheme'de doğum haritasını görünce şaşırdım.
Sitede harita 29 Mayıs 1453 saat 23.00'a göre alınmış. Yani İstanbul'un fethine göre. Herhalde İstanbul'un fethini İmparatorluğun başlangıcı olarak almışlar ve harita öyle oluşturulmuş. Bana haritadaki yerleşimler mantıklı geldi ama sitede astroloji konusunda daha bilgili olanlar yorumlarsa iyi olur.
[Resim: 1xx34.png]

Yükselen burç aslan devletin güçlü ve cesur bir görünümü olmasını sağlamış. Aynı zamanda aslan şaşayı ve gösterişi, ön planda olmayı sever..
Güneş ikizler burcunda 10. evde. Güneş ülkeler astrolojisinde yöneticiyi gösterdiğinden ülke yöneticilerinin yani padişahların entellektüel kişiler olduğunu çıkarabiliriz. Çok küçük yaşlardan itibaren birçok ders alan ve yabancı dil öğrenen padişahlar ikizler özelliğini yansıtıyor. Güneşin 10. evde olması ise güçlü yöneticilerce yönetilmiş olduğumuzu gösteriyor. -tamam burayı biraz uydurdum. bana göre yöneticiler koç ve akrep karakterinde. belkide yöneticiler için plutoya bakmalıyız-
Ay balık burcunda yücelmiş durumda, 7. evde asc ye düşük orblu 180 derecelik bir açı yapıyor. Ay kadınları, aileyi ve tarımı gösteriyor. Osmanlı'da -saray dışındaki-kadınların fedakar,pasif ve geri planda kalmış olmaları bununla ilgili olabilir mi? Ama eğer saray kadınlarını düşünürsek zeki ve entikacı kadınların ülke için açık birer tehdit olduğunu düşünebiliriz bence.
Venüs sanatçıları,eğlenceyi,müziği temsil ediyor. Venüs yöneticisi boğada güçlü durumda. Resim alanında dini nedenlerden ötürü çok fazla gelişmişlik gösteremesekte şiirde çok iyi sanatçılar yetiştirmiş bir milletiz. 10. evde olan bu yerleşim hükümetin bu konulara yaptığı desteği gösteriyor gibi.
Mars yengeçte düştüğü bir burçta. Mars askerleri,orduyu yönetiyor ve 12. ev yani gizli düşmanlar evinde. Uranüsle kavuşum-isyanlar,ayaklanmalar- durumunda. Osmanlıda birçok ayaklanmayı yeniçerilerin başlattığını ve kendileri için tehlike olarak gördükleri padişahları da öldürebilecek kadar ileri gittiklerini düşünürsek bence mantıklı bir konum.
Jüpiter ise 8. evde olumsuz bir konumda gibi gözüküyor. 8. ev konusu borçlar,ölümler ve bunun gibi olumsuzluklardır. Jüpiter hangi evdeyse o konularda bolluk getirir. Özellikle Kanuni döneminden sonra kapütilasyonlar nedeniyle dış borçlar için ayrı bir bina yaptırmaya ihtiyaç duyduğumuzu düşünürsek,bence mantıklı. Ve savaşlar nedeniyle birçok insan öldü..
Merkür,Neptün,Satürn ve Plutoya yorum yapamadım.

Sizin yorumlarınızı bekliyorum.
01-19-2012 11:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
michiru Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jan 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Osmanlı İmparatorluğu
saturn yanılmıyorsam dersler-bir yerde öğretiler demekti,terazi denge,diplomasi hukuk ilişkileri....malum,osmanlı imp. artık eski gücünü kaybetmeye başladığında bir yerde diplomatik yolları,denge unsunuru öğrenmek zorunda kaldı,yapılan antlaşmalar yüzünden de gene çok zor zamanlar oldu...tabii bu benim bir tarih ve astroloji öğrencisi olarak amatörce bir yorumum,diğerlerini de düşünüyorum...
01-21-2012 12:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aphrodite Çevrimdışı
Uranyen Vip
*****
Uranyen Vip
lt=
Mesajlar: 61
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: Osmanlı İmparatorluğu
satürnün 3. evdeki konumu matbaaya çok geç geçmemizin nedeni olabilir mi? sonuçta normal astrolojide 3. ev konuları yazı,iletişim vs.
01-23-2012 12:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir