Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.13 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Terazinin hüznü
Yazar Mesaj
body snatcher Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Terazinin hüznü
Eylül sonunda yaz elini eteğini çeker. Hayatta hafif bir dalgalanma olur. Havada sanki bir salınım vardır. Terazi hava burcudur. Hava serinler. Terazi üşütmekten korkup telaşla içeri girer. Terazi durduk yerde nezle olur. Terazi sıcaktan da aynı derecede çekinir. Soğuk ve sıcak teraziye terler döktürür. Ancak ılıman iklimlerde kendini iyi hisseder.

Simgeler gelip geçer. İşte Zodyak’ın yarısındayız; Koç’un tam karşısında. Koç işaretler çakıp dikkat çekmeye çalışır. Terazi görmezden gelir. Terazi durduk yerde hüzünlenir. Tedirgindir. Kaygılıdır. Terazinin çok ince kaygıları vardır; bu kaygılar ara sıra peşini hiç bırakmayan bir eğlence arzusuyla kesilir. Terazi kılı kırk yaran bir eczacıdır, sonsuz küçüklükte dozajlarla uğraşırken birdenbire karşı konulmaz bir dans etme isteğiyle dolar. Dans etme isteğiyle, tepinme isteğiyle değil. Terazi tepinmekten nefret eder.

Kaptırmışım kendimi; terazi hiçbir şeyden nefret etmez. Şöyle söyleyelim: Terazi tepinmekten hazzetmez.

Birbiriyle uyumsuz şeyler, cırtlak renkler ve çok yüksek sesler terazinin hoşuna gitmez. Bir tek ılımlı müzik aletlerinden zevk alır. Ses dengesindeki en ufak bir hata, terazi için stereo müzik dinlemenin bütün zevkini kaçırır.

...Terazi bir şeyden nefret edecek olsaydı, acıdan nefret ederdi. Acı çekmekten veya acı vermekten. Terazi acıların insanı değildir.

Terazi anlaşmazlıkları pek çekemez, ne aile içi, ne komşuyla, ne de uluslararası planda. Huzur ve barış ister. Aşırı vakalar (Gandhi), işi pasifizme kadar vardır. Normal olarak terazi herkesle iyi geçinmek isteyen, iyi niyetli birisidir.

Terazi diplomattır. Terazide adalet kavramı gelişmiştir (yoksa adalette mi terazi kavramı gelişmiştir?)

Terazi koçlardan, yengeçlerden, oğlaklardan çekinir (bu burçlar mevsimlerin öncüleridir, “ana” burçlardır) Diğer burçlardan da çekinir. Terazi kendinden çekinir. Karşı kefede kendisini dengeleyen bir ağırlığa ihtiyaç duyar. İşte bu yüzden her türlü beraberliğe, özellikle evliliğe büyük önem verir. …Terazi reddetmeyi bilmez. Tereddüt eder, uzlaşır, erteler ve imzalar. Evlenir evlenmez de tekrar sallantısına devam edebilmek için derhal kendisine bir aşık veya metres bulur.

Sallantı terazinin kanında vardır. Kimse de onun gibi dans edemez.

Terazinin sevilmeye ihtiyacı vardır. Hararetle çevresindekilerden takdir bekler. Neyse ki cazibe fukarası değildir. Cazibesi tartma melekesinden çok denge melekesinden ileri gelir (cazibe bir tartı aleti değil, denge aletidir).

Terazi genellikle tanımadığı insanlara çok sevimli davranır. Çoktandır baştan çıkardığı insanlara karşı sevimsiz olabilir.

Terazi bazen kendisini aşırılıklara iten, hatta ansızın tersyüz eden ağırlıklar yüklenir. Çoğu terazi sebepsiz can sıkıntısından gizli gizli hoşlanır, beden sıkıntısından da. Bir bezginlik hisseder. Üzüm üzüm üzülür; niçin sıkıldığını pek bilmeden. Bir terazinin durup biraz önce kendisini yalayıp geçen hafif hüzün esintisinin kaynağını araması şaşılacak şey değildir. Tüy kadar hafif bir esinti. Tüy kadar hafif ağırlıkları tespit etmekte terazinin üstüne yoktur. Ortamdaki en ufak bir değişim teraziyi ürpertir. Küçücük bir şeyden büyük şeyler çıkarır. Terazi çok hassastır.

Melankoli tekelini oğlakla paylaşır.

…Bütün dengeler hassastır. Gece gündüzü yakalar yakalamaz arayı hızla açar. Madde ve ruh birbirlerine akıl almaz numaralar yaparlar. Dengesizlik yerleşir.

Aslında denge sallantının kendisindedir. Terazi bunu ileri yaşlarda anlar. Gündüzle geceyi uzlaştırma sevdasından vazgeçer. İbresini fırlatır atar. Ağırlık kaybeder. Dünya ona hafif gelir. İşte o zaman Zodyak’ın tam ortasında tenle ruhun, gündüzle gecenin gelgitinde terazi her şeyi sallar.

Terazinin hüznü ve diğer burçlar
Jacques A. Bertrand

http://b1112.hizliresim.com/s/7/ym23.jpg
bütün açılar;
http://a1112.hizliresim.com/s/7/ym21.jpg
12-07-2011 06:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  TERAZİNİN HAYAT AMACI astrosohbet 4 6,816 12-30-2010 09:08 PM
Son Mesaj: Yargıç
  Terazinin Üç Tipi Luli 0 2,963 09-27-2009 12:29 PM
Son Mesaj: Luli

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir