Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.42 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kovanın payı
Yazar Mesaj
body snatcher Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Kovanın payı
…Kova basitlik peşinde olan karmaşık bir burçtur.

Onu resimlerde ilerlemiş bir yaşta, iki şişeyi, sürahiyi ya da amforayı boşaltırken görürüz. Çok mu içmiştir? Tufanı mı haber vermektedir? Çok mürekkep yalamış olan Geleneğe bakılırsa yeniden dengeyi kurmaktadır. Hayatı ve ölümü ve adil bir şekilde evrene dağıtmaktadır. Kabul etmek gerekir ki oğlak billurlaştırma işinde ölçüyü kaçırmıştır. Kova bunları çözme işini üstüne alır.

Kova fazla yoğun şeylerden pek hoşlanmaz. Yerleşik düzen onu müthiş sıkar. Güçlü kişilikler kovayı üzer. O, kişilik sorunlarını bu kadar ön plana çıkarmaz. (Ağırlaşma meraklısı değildir, kova hava burcudur). Başkalarının kişilik sorunlarının öne çıkmasından rahatsız olması anlaşılır bir şeydir.

Daha geniş mekânları özler. Kendini insanlığın evrimine adamayı da düşünür. Evrensel kardeşlikten korkmaz, hatta kozmik kardeşlikten bile.

Ama bağımsızlığına dokunmamak gerekir. Ayrıca değişikliğe de ihtiyacı vardır. Evrensel değişimden korkmaz. İlerlemeden yanadır. Uranüs ona her çeşit bilimsel yenilik konusunda ilham verir –kolaylığa yönelik ufak tefek icatlar.

…Kova Mozart olmayı Beethoven olmaya tercih eder. Ne olursa olsun, şarkıcının sesini bastırmak için gürültülü davul çalacak bir tip değildir. Buna rağmen ara sıra ilginç bir ses çıkarmayı da ihmal etmez, çünkü dikkati üzerine çekmese de dikkat çekmeye bir itirazı yoktur.

Hoşa gitmek ister. İdare eder. Dinler. Her şeye yerli yerince önem verir. Ama canlılığı kovayı taşkınlıklara itebilir. Değişiklik ihtiyacı onu garip dönüşlere, mantıkdışı tutkulara yöneltebilir. Zaten tutkuların çoğu da mantıkdışı değil midir? Madde aleyhtarı yanı, kovaya sürekli maddi sorunlar çıkarır. Sık sık kaza geçirir.

Konformistlikten uzak, hatta bir acayip olan kova işi tiyatroya dökmez. Zaten olsa olsa seyirci olur. Dünya gösterisini, gala gecesinde tiyatro eleştirmeninin sanat doygunluğuyla izler.

Kova geleceği önemser. Devamlılık kavramı değişmiştir. Eksiksiz insanı düşler. Mutlu sondan yanadır. Kovanın ne kadar devrimci olabileceği bellidir. Zihin açıklığı ve ileri görüşlülüğü sıradan gerçekliklere tahammülsüzlüğüyle birleşince mükemmel bir sürrealist haline gelir.

…Kışın ortasında olduğumuzu söylememiştim. Kışın yılbaşından sonra da devam etmesine şaşarız. Kova biraz kar döker, sonra karı eritmek için biraz su döker. Su donar. Kova biraz antifriz döker. Denge tutkusu sonunda sellere yol açar. İpin ucu kaçar. Balıklar rahatlamaya başlar.


Terazinin hüznü ve diğer burçlar
Jacques A. Bertrand

http://b1112.hizliresim.com/s/7/ym23.jpg
bütün açılar;
http://a1112.hizliresim.com/s/7/ym21.jpg
12-07-2011 06:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  KOVANIN HAYAT AMACI astrosohbet 10 14,793 12-22-2011 11:06 AM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir