Değerlendir:
  • 10 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Oğlağın uçurumları
Yazar Mesaj
body snatcher Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Oğlağın uçurumları
Yılın en uzun gecesi bu garip keçinin boynuz gösterme vaktidir. Adam ateşinin başında uyanık, bekler, (ya da kalorifer sıcağında, televizyonun karşısında). Adama uyku bastırır. Zaten kafası da göğsüne düşüp durmaktadır. Ocaktan ya da elektron kutusundan çıkan irice bir kıvılcım adamı yerinden sıçratır. Kadın adama gidip yatmasını söyler. "Ben yukarı çıkacağım, ateşi söndürmeyi unutma" der kadın. (Ya da televizyonu) Her şey geçer, her şey değişir, uzun kış gecelerinin sıkıntısı kalır. Adam ve kadın yatarlar. Oğlak bir süre daha uyanık, bekler.

Mesele oğlağın başkalarıyla birlikte olmaktan hoşlanmaması değil, kendini tek başına rahat hissetmesidir. Başkalarıyla beraberken hep biraz tedirgindir. Elini ayağını nereye koyacağını bilemez. Düşünmeyi beceremez. Konuşmayı hiç beceremez.. … İnsanlardan nefret ettiği düşünülür. O kadar da değildir. Tek başına olup sevilmemeyi, başkalarıyla olup sevilmemeye tercih eder, hepsi bu. Oğlak çok sevilme ihtiyacı duyan, ama bunu talep etmeyi sevmeyen biridir.

Yılın en uzun gecesidir, belki de en soğuğu. …Noel ve yılbaşı yakındır. Oğlak bayramlardan nefret eder. Oğlak yalnızca tekil şeyleri sever. Çoğulculuk oğlağın migrenini azdırır. Genel olarak insanlık hakkında ne düşündüğü sorulduğunda, çok fazla insan olduğu cevabını verir. Bir cevap veriyorsa tabii. Oğlak az konuşur. Kafası yalnızca sessiz anlaşmalara yatar. Söze dökmek gerektiği anda oğlak için anlaşma bozulmuş olur.

…Oğlak kaydeder durur. Gözlemlerin turşusunu kurar. Verdiği karşılıklar kırbaç gibidir. Ama vereceği karşılığı ancak bir gün sonra bulur. Bundan ötürü de taşı gediğine koyabilmek içi yazar olur. Ya da karşılık vermekten tamamen kaçınabilmek için siyaset adamı olur. Stalin sorulara hiçbir zaman cevap vermezdi. … İsa ise mesellerle cevap verirdi ki bu da aslında cevap vermemenin bir başka yoludur.

…hayatta ortayolcu oğlaklara da rastlarız. Bunlar masallardaki küçük şirin keçiler gibi sağılırken ses çıkarmayan, süt kovasını devirmeyen uslu oğlaklardır.

…Oğlak asla kolayı seçmez. Zoru seçer. Kendini zorluklara bırakır. Zorlukların ortasında bazen hayatın kolay olduğu düşüncesine kapılır. Ara sıra “hayat basittir, her şey mümkündür, yeter ki insan kendini mahrum etmesin” diye söylev çeker; bu düşüncelere ender olarak kapıldığından, coşkusu abartılıdır. Hayat oğlağın bu dönemsel çıkışlarını pek hoş karşılamaz. Oğlağa diz çöktürmeyi kendine görev bilir (oğlağın zayıf noktası dizleridir).

…Kayıtsızlık ve vazgeçiş hem iyi hem de kötü yanları olan meziyetlerdir.

Oğlak gençlikten nefret eder. Çocukluğu mutlu denebilecek kadar hüzünlü geçmiştir. Ergenlik çağında genç gösteren bir ihtiyar gibidir. O daha doğuştan yaşlı gibidir. Mühim değil, zaman tanrısı onun yanındadır. …Oğlak yıllar geçtikçe yeniden gençliğine kavuşur. Daha doğrusu ilk defa genç olur.

Ama bunların hepsi sonunda suya düşer. Oğlak burcuna yarı-keçi, yarı balık bir beden yakıştıran Gelenek, oğlağa çıkış yolunu açıkça gösterir: Dağın tepesinden kovayla birlikte kayıp her şeyin bittiği ve yeniden başladığı balıklar alemine dalmak…


Terazinin hüznü ve diğer burçlar
Jacques A. Bertrand

http://b1112.hizliresim.com/s/7/ym23.jpg
bütün açılar;
http://a1112.hizliresim.com/s/7/ym21.jpg
12-07-2011 06:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vatansever Çevrimdışı
Yasaklanmış

Mesajlar: 382
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Mesaj: #2
RE: Oğlağın uçurumları
oğlak vurgulu insanları çok seviyorum zodyağın sakin delikanlısı
12-07-2011 08:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zey_nep Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Oğlağın uçurumları
paylaşım için teşekkür ederim,güzel bir yazı oğlak burcunu anlamak ,tanımak adına...

SABIR Tohumunu Kalbine Ekip, ŞÜKÜR Suyu İle Sularsan.! Yetiştirdiğin Çoğu Şeyin Adı “MUTLULUK'' Olur...
12-07-2011 09:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
bu şarkı yarınlara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 633
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 65

Mesaj: #4
RE: Oğlağın uçurumları
bir oğlağın, komşu burcu olan yaydan beslenmesi gerektiğini düşünüyorum!! kova yerine yayı tercih ederim.
can sıkıntısı, oğlağın hiç bitmeyen bir derdidir çünkü. yay sayesinde daha genişleyecek, melankolisi, karamsarlığı, hakaları, soğuk tabiatı, yüzünün mahkeme duvarı ifadesi, sessizliği , şansızlığı azalacaktır. bir kova, oğlağa bunları vaad edemez. onu iyice huzursuz eder...

oğlak kişisinin hiç olmazsa merkür, venüs gibi güneşe yakın gezegenlerinin yaya düşmesi oğlak kişisi için sanslı durumdur bence.

t'as l'air d'une chanson...

kafka'nın takıntısı yalnızlığın laneti değil, tecavüze uğrayan yalnızlıktır! m. kundera

dance me to the end of love...!
12-09-2011 12:30 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Oğlak Burcu ve Oğlağın Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,491 02-06-2015 02:36 AM
Son Mesaj: Yakamoz

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir