Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Koçun heyheyleri
Yazar Mesaj
body snatcher Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 74
Üyelik Tarihi: Dec 2011

Rep Puanı: 10

Mesaj: #1
Koçun heyheyleri
Güneş koç burcuna girdiğinde, yani 21 Mart’ta mevsim ilkbahardır. İnsan şaşırır. İlkbahar insanı hep şaşırtmıştır. … Sabah sisleri artık ikindilere kalmaz. Toprak ısınır. Hayvanlar dışarı salınır. Koç derhal sürünün başına geçer. Koyunlar kıs kıs güler. Koç bunları hiç fark etmeden kaptırır gider. Koç ateş burcudur.

Koç haliyle bütün koyunların kendisine ait olduğuna inanır. Yanılmaktadır. Koyunlar çobana aittir.

…Koç kimilerine göre fevri, kimilerine göreyse saldırgandır. …Koç kafasını öne eğer. Koç kafasını çok sık öne eğer. Hala düşünmekte mi yoksa çoktan saldırıya mı geçti anlaşılmaz. Çıkışları iyidir ama bitişleri vasattır. Sonuna kadar doğru çizgide kaldığı pek görülmemiştir. Çıkışları o kadar sever ki, rahatlıkla başka bir yöne de gidebilir.

Koç açık kapıları zorlayan şuursuzlardan değildir: Koç sadece kapalı kapıları zorlar.

…Koç dünyaya cepheden yaklaşır. Şair “dik kafalı” deyimini koçu dikkatle gözlemledikten sonra icat etmiştir.

…Koç Zodyak’taki ilk burçtur. Güneşin çizdiği dairenin ilk otuz derecelik diliminde, birinci evde oturur. Şu sıralar bu eve balık adı verilen takımyıldızı denk düşmektedir. Yerküre eksenindeki kaymadan dolayı koç takımyıldızı kendi yerine yirmi dört bin yıl sonra oturacaktır. Koç bunu hiç iplemez. O bir tek Mars’tan emir alır. Bu kızıl gezegen, koçun koruyucusudur.

…Koçun becerikli ellerinin özellikle kılıç, balta, bisturi ve demirci körüğünü pek ustaca kullandığı söylenir. İnsan bu kadar beceriklilik ve keskinlik karşısında kolayca aldanabilir. Koç bazen kuzu gibi uysaldır. Kendini feda etmenin ne olduğunu iyi bilir.

… Koç sezgili ve hazırcevaptır.

Eğer adınız Marlon Brando, Bismarck, Goya, Casanova, Nikita Kruşçev ya da Van Gogh ise, meşhur bir koç olma ihtimaliniz oldukça yüksek. Eğer adınız Charles Baudelaire, Charles Chaplin ise meşhur bir Satürn koçu (engellenmiş koç) olabilirsiniz. (Engellenmiş koçların dörtte üçünün adı Charles’tır)


Terazinin hüznü ve diğer burçlar
Jacques A. Bertrand

http://b1112.hizliresim.com/s/7/ym23.jpg
bütün açılar;
http://a1112.hizliresim.com/s/7/ym21.jpg
12-07-2011 06:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vatansever Çevrimdışı
Yasaklanmış

Mesajlar: 382
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Mesaj: #2
RE: Koçun heyheyleri
koç vurgusu olanların gerçekten el kol omuzları dehşet saçıo valla 3.evimde koç 3.evide el kol omuzlardan sorumlu doğru valla bodye gittim tam bi cool oldum ;) :D
12-07-2011 08:41 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  KOÇUN HAYAT AMACI astrosohbet 4 7,024 12-22-2010 02:06 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir