Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.86 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yuri Gagarin
Yazar Mesaj
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Yuri Gagarin
http://b1111.hizliresim.com/r/k/lcq9.png

[Resim: images?q=tbn:ANd9GcSCwcouyP1sTEiUTUShXAu...mp;amp;t=1]

(9 Mart 193427 Mart 1968)


Yuri Gagarin, Gzhatsk yakınlarındaki Klushino`da 9 Mart1934 tarihinde dünyaya geldi (bu kasabanın adı 1968`de Gagarin olarak değiştirildi). Annesi ve babası kolektif bir çiftlikte çalışıyordu. Yuri dört çocuktan üçüncüsüydü, özellikle ablası Yuri`yle yakından ilgilendi. Sovyetler Birliği`ndeki milyonlarca aile gibi Gagarin ailesi de İkinci Dünya Savaşı`ndan kötü biçimde etkilendi. İki abisi 1943`te Almanya`ya götürüldü ve savaş bitene kadar geri dönemediler. Hocaları Gagarin`i zeki ve çalışkan fakat biraz da yaramaz bir çocuk olarak tanımlardı. Matematik hocası savaş esnasında Kızıl Ordu Hava Kuvvetleri`nde uçmuştu, bunun da Gagarin üstünde büyük bir etki bıraktığı söylenir.
Bir dökümhanede çıraklığa başlayan Gagarin daha sonra Saratov`da bulunan yüksek teknik okuluna seçildi. Oradayken "Hava Kulübü"`ne girdi ve küçük uçaklarla uçmayı öğrendi. Bir hobi olarak başladığı bu iş zamanla hayatının önemli bir bölümünü kaplamaya başladı. 1955`de okulunu tamamladı ve bir pilot okulunda savaş uçağı eğitimi almaya başladı. Orada 1957 yılında evleneceği Valentina Goryacheva ile tanıştı. Eğitimden sonra hava şartlarının kötü olduğu Norveç sınırında bir bölgeye atandı. Yetişkin biri olduğunda boyu 157,5 cm civarındaydı.

Uzay Yarışının başlangıç döneminde, Sovyetler kozmonot adaylarını belirlemek için geniş bir tarama programı başlatmışlardı. 20 kozmonot ile Sovyet uzay programına seçilen Gagarin bütün testleri başarıyla atlattı. En sonunda gene yetenekli ve başarılı bir kozmonot olan Gherman Titov ile Yuri Gagarin arasında bir tercih yapılacaktı, Yuri Gagarin seçildi. Bu seçimde soğuk Titov`un aksine Yuri`nin güler yüzlü ve cana yakın bir karakterinin olması ve sade bir çocukluk sürmesinin önemli olduğu söylenir.

12 Nisan1961 tarihinde Gagarin uzaya çıkan ilk insan oldu. Gemisinin adı Vostok 1 idi. Uluslarası medyaya göre Gagarin`in ilk sözleri "Burada Tanrı falan göremiyorum." oldu. Gerçi uzay uçuşu sırasında dünya ile yaptığı konuşmaların yayımlanan metninde böyle bir cümle yer almaz [1]. Gagarin daha yörüngedeyken rütbesi TASS tarafından yükseltildi. Sovyet otoritelerine göre rütbe değişimin hemen yapılmasının sebebi Gagarin`in iniş sırasında ölebileceğini düşünmeleriydi. Ama bu gerçekleşmedi ve Gagarin dünyaya çok ünlü biri olarak döndü. Sovyetler Birliği Komünist Partisi`ni "bütün başarılarımızın düzenleyicisi" olarak övdü. Dönemin lideri Nikola Khrushchev de Gagarin`in ününden ve başarısından korkarak onu kendine politik bir rakip olarak düşünmeye başladı.

Gagarin dünya çapında ün kazanmış biri ve Sovyet başarısının sembolü olarak dünyayı dolaşmaya başladı, popülaritesini de kontrol edebiliyordu. Fakat kısa bir süre sonra alkol bağımlısı oldu, 1961`de Kırım`da genç bir hemşireyle maceraya atıldı. 1962`de kendini toparlayarak kozmonot yetiştirme merkezinde çalışmaya başladı.

Kurumun antrenör vekili olma sürecinde, Gagarin savaş uçağı pilotu olmayı yeniden hak kazanması gerekti. 27 Mart1968`de MiG-15 model uçağıyla rutin bir deneme sürüşü sırasında eğitmeniyle birlikte hayatını kaybetti. Kazaya neyin sebep olduğu bilinemedi, 1986 yılında bir soruşturmada Su-11 model bir uçağın yol açtığı türbülansın kazaya yol açtığı söylendi. Aynı zamanda hava koşulları da kötüydü. Başka bir söylenti de Gagarin`in sarhoş olduğudur, oysa ki bu doğru değildir çünkü uçuştan önce iki testten geçmiştir ve yapılan araştırmalarda alkol veya uyuşturucu izine rastlanmamıştır. Yeni bir teori de pilot kabininin yanlışlıkla açıldığı ve bir anda güçlenen hava dolaşımı yüzünden uçağın kontrolünü Gagarin`in kaybettiğidir.








11-17-2011 06:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Yuri Gagarin
jupiter genellikle uzun yolculukları anlatıyor . jupiter neptün deniz yolculukları diyorlar.

acaba , uranüs jupiter de uzay yolculuğunu anlatabilir mi ?
11-17-2011 06:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Yuri Gagarin
Evet Whole sing' a göre baktığımızda.. 3. ve 9. evdeki jüpiter uranüs aksı dikkati çekiyor.
Uranüs uzaylada ilişkilendirildiğinden olabilir....

Uzaya çıkan ilk adam olduğunuda düşünürsek bunuda marsa bağlayabiliriz...

Şaibeli bir ölümü olduğunu söylüyolar..

merak ediyorum uzman arkadaşlar yorumlayabilirmi haritayı ?
11-17-2011 07:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Yuri Gagarin
uransü aslında yüksek teknoloji ve dediğin gibi uzay teknolojisini anlatabilir.

zaten kova ( uranüs ) ve satürn ( oğlak ) bilimle uğraşan bir insan için iyidir. çünkü fen bilimleri için bu iki etkiyi aramak lazım.

neil armstrongda da jupiter uranüs karesi buldum. 9. evini de kova kesmiş.
yine yuri gibi onun da ay burcu yay.

yuri gagarinin ;


8.vdeki neptün , okyanusta boğulmayı ( neptün enginlik sisler ) veya ölümün belirsizliğini sisini anlatır. ölümün ardındaki sis perdesi ...

ayrıca , 8.ev yöneticisi merkür , balıkta ve neptün zıt açılı çok vurgulu.
ölmünü belirsizliğini anlatıyor .

yine alkolizmi balık stelyumu ve neptün açılarıyla açıklayabiliriz .

bu arada uzman demişsin stres oldum ne uzmanı ya :D
11-17-2011 07:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Yuri Gagarin
Amma neptünyen şaşırdım nedense, öldüğünde ya gerçekten sarhoştu ya da bencedalgınlığına geldi de bir hata yaptı gülücük)
11-17-2011 07:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Yuri Gagarin
Yazdıklarınız uzun yolculuklardaki kova etkisi, uzay yolculuğu tezini doğruluyor...

Neil Armstong damı ay yayda.. bu durum bilimle uğraşan kişilerde sık rastlanıyor..
Thomas Edisonda ay yayda...

Ölümündeki sis perdesi neptünden geliyor o zaman... Çünkü gizli düşmanları varmış, Gagarinin söhretinden korkmuşlar... Uçak kazasının süikast olabileceği söylentileri var.. Neptün ve balık bunda oldukça etken görünüyor...

Uzmanmı gülücük lafın gelişi öyle söyledim canım... stres olacağınızı bilseydim söylemezdim :D

Bu arada çok teşekkür ederim aeon Abi çiçek
11-17-2011 07:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Arkadaş
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Yuri Gagarin
(11-17-2011 07:27 PM)Derin Yazılan:  Amma neptünyen şaşırdım nedense, öldüğünde ya gerçekten sarhoştu ya da bencedalgınlığına geldi de bir hata yaptı gülücük)

Balık dalgınlığı ne olacak gülücük Ne yaptığının farkında değiller suna-bak
11-17-2011 07:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Yuri Gagarin
rica ederim şafak . asıl başlığı açtığın için ben teşekkür ederim , jupi uranüs bağlantısı başka türlü dikkatimi çekmezdi.
11-17-2011 07:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir