Değerlendir:
  • 26 Oy - 2.77 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

İkincil ilerletim haritaları
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
İkincil ilerletim haritaları
İkincil ilerletimler, varolan bir çok öngörüm tekniğinden biridir. Temelinde gezegenlerin 1 gün içerisinde bulundukları konumlarını 1 yıl boyunca sürdürmeleri düşüncesi taşımaktadır. Diğer bir deyişle, gezegenlerin bir gün içerisinde hareket ettikleri mesafe, bir yıl sonrasında gelecekleri noktaya işaret edecektir.


Efemeris’ten doğduğunuz günün gezegen konumlarına bakın, örneğin 1 Nisan doğumluysanız, o gün yer alan gökyüzü hareketleri ve Ay’ın bir gün içerisinde ilerleyeceği konum, bir sene boyunca yaşamınızda etkili olacaktır, aynı şekilde 2 Nisan gününde etkili olan gezegen konumları , yaşamınızın ikinci yılında etkili olacaklardır. Örneğin 30 yaşınıza geldiğinizde, Efemeris üzerinden 30 Nisan hareketlerine bakarsanız, yaşamınızın 30. yılında gezegenlerin ikincil ilerletim haritanızda hangi konumda olacağını göreceksiniz.


İlerletim haritaları, kozmozun hareketi yavaşlatılmış halidir. Sanki bir filmi yavaşlatılmış modda izlemek gibidir, yavaşlatılmış film karesinde daha önce dikkatimizi çekmeyen bir hareket , bir görüntü gözümüze çarpar ve daha önce farketmediğimiz bir şeyi farkedebiliriz. Bu yavaşlatılmış gökyüzü hareketleri içsel bir dansın enerjsini nasıl algılayacağımızı bize gösterir. Bu nedenle ilerletim haritaları bize, transitler gibi hızla değişen dış dünyada ortaya çıkan etkilerden çok, iç dünyamızda yaşadığımız ruh halimizi bize yansıtır, bu nedenle iç dünyamıza tutulmuş bir ayna gibidir. İç dünyası denince elbette akla Ay gelir, bu nedenle ikincil ilerletim haritalarında Ay birincil derecede önem kazanmaktadır. Ay’ın fazı, yani Güneş ve Ay arasındaki açıyı incelemek oldukça önemlidir, bu fazın haritamızda açı yaptığı gezegen veya evlerde bu açıdan dikkatle incelenmelidir.


İkincil İlerletimde yer alan gezegen kombinasyonları ve gezegenlerin birbirleriyle yaptıkları açılar kendi içinde de önem kazanmaktadır. Natal haritayla birlikte değerlendirilmeden önce kendi içinde de değerlendirilmelidir. Bu haritada yer alan konfigürasyonlar içimizde bir duygu, bir gereklilik hissi olarak ortaya çıkar, bu duygunun, gerekliliğin ve arzunun üzerine inatla gitmek isteriz, natal haritamızda yer alan gezegenlerle açı kurdukları zaman aksiyon olarak hayatımızda kendilerini belli ederler. İlerletimleri transitlere kıyasla oldukça kişiye özel öngörümler teşkil eder. Transitler daha evrenseldir, o an ki gökyüzünün konumunu ortaya koyar, ve natal haritamızda özellikle bir noktayla etkileşim yapmıyorsa, bizleri çok fazla etkilemeyebilir. Transitler açısından bakarsak, örneğin bir gezegen burç değiştiriyorsa, bu genel olarak insanların psişesinde ve bilincinde bir enerji değişikliğinin yansımalarını ortaya çıkarır, ancak ikincil ilerletim haritalarında bir gezegen burç değiştiriyorsa veya geri ya da ileri harekete geçiyorsa bu yaşamımızda etkileri yakından hissedilecek bir değişiklik yaratacaktır. Sonuçta, ilerletilmiş gezegenleriniz burç değiştiriyorsa, hareket yönlerini değiştiriyorsa, diğer progres gezegenlerle açı yapıyorsa veya natal haritanızdaki gezegenlerle kurdukları açılar varsa, bu konumların ne anlama geldiğini inceleriz.


İkincil ilerletimler kendi içinde değerlendirilirken; kişi bilincinde ve duygularında güçlü bir arzunun ve itilimin varlığını farkeder, kişi gezegen konumları hangi konuya işaret ediyorsa, o konu hakkında bir niyet besler ve inanç taşır. Kişinin natal haritası ile ikincil ilerletim haritası arasında yer alan açılar ise, bu isteğin ve farkındalığın, dışsal etkenlerle harekete geçmesini ve bir olay örgüsü olarak hayatımıza yansımasını anlatır.

İkincil İlerletim Haritalarını iki açıdan inceleyebiliriz.


1) Natal haritamız ile ilişkilendirmeden , ikincil ilerletim haritasını incelemek : Bu bakış bize oldukça subjektif bir açı kazandıracaktır, içsel bir dürtü, bir takıntı, bir gereklilik duygusu ve hayata geçirmek zorunda hissettiğimiz bir niyet olarak hissedilir.,

2) Natal haritamızla ilişkilendirdiğimiz ikincil ilerletimler: Hissetmiş olduğumuz niyetler veya gereklilik duygusu , bu gezegenlerin natal haritamızla açı yapmaya başaldıkları zaman dış dünyada aksiyon olarak karşımıza çıkar. Birinci şıkta hissesttiğimiz inançlı ve istekli halimiz de başkalarının fikrini sormayız veya onlara danışmadan hareket edebiliriz, ancak natal de ortaya çıkan konfigürasyonlar bize bu fikri tartıştığımız ve fikir aldığımız bir eyleme dönüştürebilir.



İlerletimlerde orb 1 derece olarak alınır,Bir gezegen bir açıya ve burça veya bir gezegene 1 derece yaklaşıyorsa konu olgunlaşmaya ve hedefimize yaklaşmaya başlarız. Arada 12 dakikalık bir aralık varsa konu hedefe varılmış, konu tamamlanmış, değişikliğe uğramış veya fikirden vazgeçilmiş olabilir. 1 derecelik orbdan uzaklaşıldıkça, kişi hedefinden elde ettiklerini veya sonuçlarını yaşayamaya başlayacaktır.

İKİNCİL İLERLETİMDEKİ GEZEGENLERİ DEĞERLENDİRMEK


İkincil ilerletimlerde göz önünde bulundurduğumuz gezegenler hızlı hareket eden gezegenlerdir; Ay, Güneş,Merkür, Venüs ve Mars gibi. Dış gezegenlere de elbette bakarız, bu gezegenlerle yapılan açılar veya hareket yönlerindeki değişimler oldukça önemli veriler aktarabilirler. Yavaş hareket eden bu dış gezegenler, kişinin hayatı boyunca, natal haritadaki konumlarından sadece bir kaç derece ileri gideceklerdir.

İLERLETİLMİŞ AY


En hızlı hareket eden gezegen ilerletilmiş gezegen Ay’dır. Yılda yaklaşık olarak 12 derece ilerler. Natal haritamızla birlikte değerlendirmediğimiz, ikincil ilerletim haritalarında yer alan en önemli değişiklik Ay’ın burç değiştirmesidir ki bu yaklaşık olarak her 2,5 yılda bir olur. Bir diğeri de, İlerletilmiş Ay’ın, ilerletilmiş Güneş’le kurduğu açısal ilişkidir, ya da diğer deyişle ilerletilmiş Ay fazı diyebiliriz.


Bu durumda, natal haritamızla veya ikincil ilerletim haritası içerisinde yer alan gezegen ve noktalarla en çok açı kuran gezegen Ay olacaktır. Ay hayatımızın bir alanına dikkat çekecektir. O alan yaşamımızın bir bölümünde bizim için önem kazanan ve farkındalık kazandığımız konulara işaret edecektir. Hangi tür enerjileri içimizde hissediyoruz, ne türden bir arayış içindeyiz ve duygusal iniş çıkışlarımız ne yönde gibi sorulara cevap verebileceğimiz bilgiler sunar.

KOÇ BURCUNDA


Bu burçta bireyin hissettiği dürtüler, özgür olmak ve inisiyatifi ele almak çabası ve gerekliliğidir. Bunun sonucunda daha bağımsız hareket etme arzusu duyarsınız. Cesaret kazanmak ve yolunuza çıkan engelleri aşmak üzere bir takım deneyimler yaşamaya başlarsınız. Dürtüsel olarak, kendinize rekabet edeceğiniz alanlar yaratırsınız veya hayatınızda uğrunda savaşacağınız amaçlar ve hedefler oluşmaya başlar. Kendinizi kızgın hissedebilir veya çatışma yaratan ortamlarda bulabilirsiniz.

BOĞA BURCUNDA


Kendinizi güvende hissetmek, maddi manevi anlamda sağlam bir gelecek planlamak ve hayatınızın iplerini elinizde tutmak arzusu vardır. Artık sabır ve metanetle yolunuza devam edebilirsiniz, savaşınız yerinizi ve statükoyu korumak ve kök salmak üzerine olacaktır. Kendi kaynaklarınızı yaratmak ve sağlamlaştırmak için gereken neyse yapmaya yöneleceksiniz.

İKİZLER BURCUNDA


Öğrenme aşkı ile hareket edeceğiniz ve ilerlemeniz için gereken bilgiyi edinip merakınızı tatmin etmek isteyeceğiniz bir konumdur. Dış dünyaya açılmak ve iletişim kurmak, yeni bağlar geliştirmek, net work kurmak gibi dürtüler içinde olursunuz. Yazmak, kitaplar, diller, eğitimin her türlüsü, kurslar, atelye çalışmaları, eğitimler, hayatınıza giren yeni insanlar, görüşmeler önem kazanan konulardan olacaktır.

YENGEÇ BURCUNDA


Dış dünyanın hareketinden biraz uzaklaşıp, kendi içinize ve ailenize dönmek isteyeceğiniz bir dönem yaşamaya başlayabilirsiniz. İkizler burcunun hareketli, belki biraz huzursuz ve daldan dala atlayan enerjisi, Ay Yengeç burcuna geçtiğinde daha sakinler ve içe yönelir. Kendinizi ve çevrenizde size yakın olan kişileri düşünmek, bakmak, yedirmek, içirmek isteği duyarsınız. Eve bağlı hedefler, evinize yuvanıza yönelik düşünceler ve eylemler sizi mutlu edecektir.

ASLAN BURCUNDA


Ev ortamında güvenlik ve mutluluk sağlamaya çalışmak dürtüsü yerini, yeteneklerinizi bir alanda ortaya çıkarmak ve o alanda takdir toplamak ve kendinizi belli etmek istersiniz. Organizasyonlar yapmak, hobiler edinmek ve kendinizle gurur duymak istersiniz. Kendinizi ispat etmek istediğiniz alanlarda öne çıkmak arzusu, beğenilmek dürtüsü ile hareket edersiniz. Gurur ve kendine güven hissi yüksektir.

BAŞAK BURCUNDA


Yaptığınız işte mükemmelleşmek, sadeleşmek ve pratik olanı günlük hayatınıza yerleştirmek için bir çaba harcamaya başlarsınız. Hayatınızda detaylar önem kazanmaya başlar. Yaratıcı olduğunuz alan hangi alansa o alanda el becerileriniz veya uygulama metodlarınız emeğiniz sonucunda size başarı kazandıracaktır. Aslan’dan farklı olarak, Başak başkalarının kendisini alkışlamasından çok, kendi mükemmeliyetçi yaklaşımını tatmin etmekten hoşlanır. Kendini ve başkalarını eleştirir ve kusursuzluk arar. Sağlığa önem verilen bir dönemdir. Günlük işlerin sorumluluğunu üzerinize alırsınız ve göz ardı edemeyeceğiniz vazifeleriniz olacaktır.

TERAZİ BURCUNDA


Hayatınızda bir denge kurmaya, uyum aramaya ve sosyal ilişkilerinizi mükemmelleştirmeye doğru adımlar atacağınız bir dönemdir. Hayatınızda tüm işlerin yolunda gitmesi ancak arzu ettiğiniz estetik ve zevk dolu ortamlarda bulunmaya bağlıdır. Bu dönemde bol bol ilişkiler gündeme gelir. İster romantik, ister arkadaşlık ilişkisi ister ortaklıklarınız olsun, kendi kabuğunuzdan çıkıp yeni deneyimler yaşamak veya hayatınızdaki bu türden işleri yoluna koymak için güzel bir dönemdir. Evlilikler gerçekleşebilir veya romantik aşklar yaşayabilirsiniz. Güzl sanatlara karşı ilginiz artabilir.

AKREP BURCUNDA


Güçlü duygular beslediğiniz, yoğun ilişkiler yaşadığınız bir dönemdir. Hayatınızı dengede olup olmadığından çok, içerdiği duygu yoğunluğu, kendini adama ve sahip olduklarınızdan kopamama gibi bir ruh hali yaşayabilirsiniz. Kalıcı bağlar kurmak isteyeceğiniz bir dönemdir. Krizler veya aşırı tutkular ortaya çıkabilir. Duygularınızı derinden ve güçlü bir biçimde yaşayabileceğiniz için kendinizi ve çevrenizdekileriniz bu açıdan incelemeye ve mercek altına almaya başlayabilirsiniz. Kuşku ve şüpheler duyarsanız bu konuların üzerine gitmekten çekinmeyeceksiniz.

YAY BURCUNDA


Yeni dünyalar keşfetmek, seyahatler etmek, öğrenmek ve inançlarınızı sorgulamak hayata karşı edinmiş olduğunuz felsefeleri yeniden keşfetmek için uygun bir dönemdir. Özgür olma ihtiyacı çok güçlüdür. Sizi bağlayacak ve hareket etme kapasitenizi düşürecek şeylerden uzak durmaya başlarsınız. Kendinize yeni hedefler belirleyebilir, yurt dışına gidebilir, bilginizi pekiştirmek isteyebilir ve kendinizi entellektüel açıdan geliştirmek için gereken adımları atabilirsiniz.

OĞLAK BURCUNDA


Ay Oğlak burcunda, kontrollü olmayı simgeler. Çevresel koşullarınız sizin kontrolünüz altında olsun istersiniz. Düzen ve planlı bir yaşam önceliğiniz olur. Hırslarınız başarılı olma arzusu hedeflerinizi yukarı çekmenize yardımcı olur. Başarısız olmaktan korkarsınız, kariyer yolunuzda ilerlemeye başlamak için uygun bir zamandır, duygusal olarak biraz içe kapanık veya moralsiz hissettiğiniz zamanlar olabilir. Hayatınızı yeniden bir düzene oturtmak amacınız olur.

KOVA BURCUNDA


Gruplar, kurduğumuz işbirlikleri, arkadaşlıklar, sosyal konular ilgimizi çekmeye başlar. Kendinizi özdeşleştireceğiniz bir amaç belirlersiniz ve bu amaç çerçevesinde hedefleri belirlemeye başlarsınız. Bir gruba ait olmak ve bir ideale sahip olmak hayatınızda önem kazanır. Kişisel amaçlarınız, kendi çıkarlarınızı gözetmekten çok başkalarının çıkarlarını gözetmek adına yeniden belirlenir. Haklarınızı savunmak ve prensipleriniz ve yaşam ilkeleriniz doğrultusunda hareket etmek önem kazanır.

BALIK BURCUNDA


Kendi iç dünyanıza dönmek, sezgilerinizi kullanmak, sanatçı yönünüzü ortaya çıkarmak için uygun bir dönemdir. Ancak balık burcu bitişlerle, sonlanmalarla yakından alakalı olduğu için, buna paralel olarak hayatınızda kapattğınız defterler olabilir. Bununla birlikte yönünüzü belirlemekte zorluk çekebilirsiniz, hayalleriniz ve fantezileriniz vardır. Kolay kolay bağlanmak veya ciddi sorumluluklar yüklenmek istemeyebilirsiniz. Sınırlarınızı belirlemekte zorlanabilirsiniz. Yine de inançlarınız güçlüdür ve sezgilerinizle beraber kendiniz için en doğru olanı seçmek için çaba sarfedeceğiniz bir dönemdir.

İKİNCİL İLERLETİM HARİTALARINDA AY FAZLARI


İkincil ilerletim haritalarında yer alan ay fazları, kişinin iç dünyasında yer alan değişimlerin doğasını yansıtır. Bilincimizde yer alan algı değişikliklerini de temsil eder. Çevremizin ve içinde bulunduğumuz koşulların ruh halimizi ne yönlerden etkilediğini bize açıklar. Bu etkiler bir algılama düzeyinde ortaya çıkarlar. Ay’ın natal haritamızda bir gezegen ile açı yapması durumunda bu fazın etkileri özel hayatımızda ortaya çıkacaktır.

YENİ AY ( 0-45 derece Ay Güneş’in önünde yer alır)


Yeni Ay fazının yer aldığı ev ve burç gelecek 29 yıl boyunca hayatınızda yer alacak konuları ve temaları açıklar. Bu fazda hayatınızda yeni gelişmeler olur, bir önceki Balsamik dönemde bir takım bitişler yaşanmış ve bu fazda ise hayatınızda yeni başlangıçlara gebe olan bir dönem başlamış demektir. Ancak hemen Yeni Ay fazı başlar başlamaz yenilikler ve değişiklikler beklememeliyiz. Daha öncede bahsettiğimiz gibi ikincil ilerletim haritalarında ilk önce duygu, arzu ve itilim bazında oluşan etkilerden söz etmiştik. Bu nedenle gelişmeler birkaç yıllık bir sürece yayılabilir.


Yeni Ay yeni bir BAŞLANGIÇ demektir, ya da bir başlangıç yapmak için bir şeyler yapmaya başladığınız bir dönemdir. Klasik anlamıyla Yeni Ay tohum atma zamanıdır. Bu tohumlar bir bitkiye dönüşecekse nasıl bir bitki olacağını Ay’ın yer aldığı burca eve ve niteliklerine bakarak söyleyebiliriz. Diğer gelecek bütün fazlar bu Yeni Ay fazından devam edeceği için bir astrolog için Yeni Ay’ın temsil ettiği anlam çok önemlidir. Diğer fazları bu ışıkta değerlendirmek gerekecektir.

HİLAL AY ( 45-90 derece Ay Güneş’in önünde yer alır)


Yeni Ay’dan, İlk Dördün aşamasına kadar geçen süre başlangıçlar dönemidir. Yeni fikirler ortaya atılır, hayat yönü yeniden çizilebilir ve kişi Yeni Ay döneminde sahip olmaya başladığı isteklerin gerçek hayata geçirilmesi ve bir düzen inşaa edilmesi için uğraşır, arada geçen üç küsür yıldan sonra ekilen tohumların kök saldığını görmeye başlarız. İyi veya kötü girişimlerimizin ne şekil alacağı ortaya çıkmaya başlar. Toplum önünde ve dışsal koşullarımızla da bu yeni durumun yansımaları görünmeye başlayacaktır.

İLK DÖRDÜN ( 90-135 derece Güneş’in önünde yer alır)


Yeni Ay fazından 7 yıl sonra Güneş ile Ay arasında kare açı oluşur. Bu eylem ve harekete geçmek zamanıdır. Hayatımızda başlattığımız neyse bu konuda bilincimizde kesin olarak ne yapmamız gerektiği ile ilgili bir bilişimiz vardır. Başarılı olmak isteriz ve bunun için gereken çaba neyse onu göstermekten kaçınmayız. Eylemlerimizin ve girişimlerimizin meyvasını almak için uğraş veririz. İlk Dördün , Yeni Ay fazınd kafamızda şekillenmekte olan düşüncelerin veya içimizde hissettiğimiz arzu ve isteklerin dışarıya vurulduğu ve aksiyona dönüştüğü fazdır.

BÜYÜYEN AY ( 135-180 derece Güneş’in önünde yer alır)


Yaşamımızda yer alan enerji kalıbını anlamlandırmış ve bunu kendi yararımıza yaratıcı bir biçimde kullanmaya başlamışızdır. Kazandığımız tecrübeyi aktarabilecek deneyime ve kendine güvene sahip olmuşuzdur. Bu kişisel ifademizi bulduğumuz bir zamandır.Eylemlerimizin sonucunu ve meyvalarını görmeye başladığımız bir süreçtir. Belki tam yenecek hale gelmemiştir ama olgunlaşmasını bekleyecek vizyona sahip oluruz. Ancak eylemlerimiz ve seçimlerimiz bizi her zaman mutlu bir sona ulaştıracak diye bir garanti yoktur bu nedenle toplayacağımız bazen bir torba çürük elma olabilir. Bu fazda en azından çabalarımızın ne yönde sonuç vereceğine dair bir kavrayışa sahip oluruz , ancak yine de amacımıza ulaşmak adına çabalamaya devam ederiz.

DOLUNAY ( 180-135 derece Güneş’in arkasında yer alır)


Bu hasat zamanıdır. Güneş ve Ay arasında yer alan karşıtlık nedeniyle eylemlerimizin kesin sonuçları görünür hale gelmiştir. Ay’ın en parlak olduğu dönem olduğu için ayrıca ay hangi burçta yer alıyorsa, hayatımızın o alanı mercek altına gelir ve konuları oldukça belirgin bir biçimde hayatımızı etkilemeye başlar. Meyvalar olgunlaşmış ve toplama zamanı gelmiştir.Emeklerimizin neticesi ortaya çıkmıştır. Yeni Ay’dan itibaren 14 yıl geçmiştir. Sonuçlar pozitif veya negatif olabilir. Bu faz döngünün en üst noktasıdır, koşullar ve durumunuz bu noktadan sonra daha fazla gelişme göstermeyecektir. Dolunay , Terazi temaları taşıdığı için ilişkiler hayatımızda önemli rol oynarlar, kendimizi kurduğumuz düzene alıştırmış ve bu düzeni bozacak şeylerden uzak durmaya çalışabiliriz. Ya da emek verdiğimiz konunun istediğimiz gibi sonuçlanmadığını görerek bir farkındalık yaşayabiliriz.

KÜÇÜLEN AY ( 135-90 derece Güneş’in arkasında yer alır)


Hasat vakti artık geçmiştir. Uğraşı verecek, çabalanacak ya da umutla beklenecek çok fazla bir beklenti kalmadığını farkettiğimiz ve biraz durup düşünmeye başladığımız bir fazdır. Çoğu insan bu fazda iş değişikliği yapabilirler. Bu fazda alınan kararlar ve seçilen hayat yönü çok önemlidir çünkü bir anlamda gelecek 14 yıl içerisinde yapacağınız işler ve yaşayacağınız farkındalık bu fazda ortaya koyduklarınızla alakalı olacaktır. Bu nedenle seçimleriniz önemlidir. Kendinizi yaptığınız işte veya bulunduğunuz konumda daha fazla geliştiremeyeceğinize veya büyüyemeyeceğinize inanırsınız. Bu da hayat için yeni bir yön arama arayışına neden olur.Kişi kazandığı tecrübeler ve edinimlerle toplumda faydalı olmaya ve sosyalleşmeye yatkın olur.

SON DÖRDÜN ( 90-45 derece Güneş’in arkasında yer alır)


Bu fazda da Ay ile Güneş arasında kare açı vardır, ancak İlk Dördün fazındaki ileri atılan ve açılım yapan enerji kalıbı bu fazda, daha içine yönelik bir arayış ve kendini tekrar yapılandırma sürecine dönüşür. Eski yeteneklerimizi ve kazanımlarımızı yeniden ihtiyaçlarımıza göre şekillendirmek ve kendimize yeni bir takım beceriler kazandırmak gerektiğinin bilincine varırız. Hayatınıza yeni bir yön verme fikri zihninizde dönüp dolaşır, hayatınızla ilgili süregelen bir takım koşullar veya problemlere yeni bir bakış açısı ile yaklaşmak ve yeni çözümler üretmek ihtiyacı ortaya çıkar. Bu sanki Dolunay fazında topladığınız üzümleri şarap yapmak için uğraştığınız bir dönem gibidir. Elinizdeki üzümlerin niteliğini ve kalitesini bilirsiniz ve buna göre şarabı işlemden geçirmenin yollarını ararsınız. Hayattan zevk almak ve tecrübelerinizin hayatınıza kattıklarından faydalanmak için güzel bir süreçtir.

BALZAMİK ( 45-0 derece Güneş’in arkasında yer alır.)


Bu döngünün son fazıdır ve Balık temaları taşır. Bu faz, Yeni Ay fazını yaşamış olduğunuz ev ve burçta gerçekleşir. Hayatımızın temellerini değiştirmeye başlayacağımız, temelde çatlaklar farkedip yeni bir yapılanmanın gerekliliğini hissedeceğimiz bir dönemdir. Gelecekle ilgili yeni planlar yapmaya başlarız çünkü artık eski düzende bir yere varamayacağımızı hissederiz. Bırakmaya hazır olduğumuz , eski olan ne varsa ardımızda bırakmaya razı olacağımız bir süreçtir bu. Bu diğer fazlar içerisinde en zor olan fazdır, bırakmak ve bitirmek farkındalığına erişmek en zor olan kavrayıştır. Bir alanı boşaltmak zorunda kalırız ve boşalttığımız alana gelmek üzere, Yeni Ay fazında yeni tohumlar ekeceğiz. Elbette bu noktaya gelene kadar panik ve korku içinde kalacağımız ve bu değişime direnmek isteyeceğimiz anlar mutlaka olacaktır. Değişime direnirsek,bir bakmışız biz istemesekte hayatımızdan bazı kişiler çıkmış veya bazı işler sonlanmış.

İLERLETİLMİŞ AY EVLERDE


  1. EVDE : Kendi fiziksel görünüşümüzü değiştirdiğimiz, dış dünyaya karşı yeni bir tutum takındığımız veya bireyselliğimizi ve benliğimizi güçlendirdiğimiz, güven arttırıcı bazı girişimlerde bulunduğumuz daha doğrusu kendimize yatırım yaptığımız bir süreçten geçeriz. 1. ev dışarıdan nasıl göründüğümüz ile ilgili olduğu için, bu evde yer alan Ay, bizi toplum önünde görünür kılar. Kendimize hayat yönümüzle ilgili yeni hedefler koyabiliriz. Sağlığımızla daha fazla ilgilenebiliriz. Kendimizi ilişkilerimizde daha özgür hissetmek ve kendi kararlarımızı kendimiz almak isteriz.
  2. EVDE: Yeteneklerimizden para kazanmak isteği ve var olan kaynaklarımızı daha iyi değerlendirmek arzusuna sahip olabiliriz. Maddi değerlerle kurduğumuz ilişkiyi tekrar gözden geçirebiliriz. Ayrıca 2. ev kendimize verdiğimiz değerle de ilgili bir evdir. Kendimizi maddi manevi güvende hissetme ihtiyacı içinde oluruz.
  3. Bilgimizi pekiştirmek, yeni şeyler öğrenmek, iletişim kurmak, hareket ve kısa yolculuklar, kardeşler, akrabalar ve komşularla ilgili konular hayatımızda etkin olur.Yeni merak ve ilgi alanları geliştirebiliriz. Yakın çevremiz ile kurduğumuz ilişkiler önem kazanmaya başlar.
  4. Evle uğraşmak, ebeveynlerle uğraşmak veya kendimizin anne-babalık görevleri, yuva kurmak veya ev değiştirmek gibi konularla uğraşırız.
  5. Kişisel yaratıcılığımızı kullanmak istediğimiz, hobiler edindiğimiz, çocuklarla ilgilendiğimiz, ya da çocuk sahibi olabileceğimiz bir dönemdir. Bu ev aynı zamanda aşklarla da alakalı olduğu için aşk da önem verdiğimiz konuların başında gelir. Eğlenmek isteyeceğimiz ve sanatsal faaliyetlerden zevk aldığımız bir konumdur.
  6. Bu ev günlük işlerin yoğun olduğu, sağlıkla ilgili konuların ön plana çıkabileceği, ve kendimizi uğraştığımız her neyse o alanda mükemmelleştirmeye çalıştığımız bir dönemdir. Hayatımızda çaba ve çalışmanın yoğun olması, görevlerimize odaklanmamız 6. evin getirdiği koşullardır. İş ortamımızdaki veya bize hizmet eden kişilerle bir takım farkındalıklar yaşayabiliriz.
  7. Bu ilişkiler ve ortaklıklarla ilgili bir dönem olacağına işaret eder. Evliliğimiz ve partnerimizle ilgili bir takım gelişmeler yer alır. Bu ev çatışmalarla da karşılaşabileceğimiz bir ev olduğu için bazen de boşanma veya mahkemelerle alakalıdır. Partnerimizle ilişkimiz pozitif ya da negatif yönde bir değişikliğe uğrayabilir.
  8. Hayatımızda dramatik değişimler, hayatımızda kriz yaratabilecek bitişler veya başlangıçlar yaşayabiliriz. Para paylaşımlarımız, miras, vergi ve krediler ile ilgili bir takım gelişmeler ortaya çıkabilir. Kendinizle ilgili derin keşifler yapabileceğiniz, tensel deneyimler yaşayabileceğiniz, cinsellikle ilgili farkındalıklar veya ölüm temaları ile karşılaşabileceğiniz durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.
  9. Ay bu evde, manevi ve felsefi konularla, inanç ve dünyayı nasıl algıladığımızla ilgili bir takım farkındalıklar yaşamamıza neden olan koşullar öne çıkarır. Akademik çalışmalar, hukuk, medya, uluslar arası konular, uzun yolculuklar deneyimleriz.
  10. Kariyerimizde ve sosyal statümüzde bir takım değişiklikler yer alabilir. Toplum önüne daha fazla görünmeye başladığımız bir dönemdir. Bu dönemde bazen evlenme veya boşanma gibi statümüzde değişiklik meydana getiren olaylar gerçekleşebilir.Kariyerinizde yükseleceğiniz adımlar atabilirsiniz ,promosyon alabilirsiniz. Tam tersi işinizi kaybedebilirsiniz, ebeveynlerden biri ile ilgilenmenizi gerektiren bir durum ortaya çıkabilir.
  11. Grup aktiviteleri, dernekler, takımlar, topluluklardaki rolünüz, arkadaşlar gruplarınız ve birlikte yaptığınız faaliyetler önem kazanmaya başlar. Geleceğe dair umutlar beslersiniz. Sosyalleştiğiniz ve grup idealleri için uğraş verdiğiniz bir dönemdir.
  12. Bu ev içimize çekildiğimiz, gözlerden uzak kalmak istediğimiz bir süreçtir. 12. ev aynı zamanda üzüntüler ve sırlarla alakalı olduğu için çok kolay kabul edilen bir ev değildir. Bir sanatçının yaratım süreci gibi düşünürsek içsel sezgilerimizi kullandığımız ve içimizin sesini dinlediğimiz bir alandır. Ayrıca ruhsal olarak kendimizi gözden geçirdiğimiz ve spiritüel farkındalıklar yaşadığımız bir zaman olabilir. Yoga meditatasyon ve stres giderici çalışmalar yapma isteği en çok Ay bu evdeyken ortaya çıkabilir. Bu eve ilerleyen Ay ile zihninizde karanlık kalan yerleri keşfetmek ve ruhunuza yeni bir ışık aramak için harika bir zamandır.



İkincil İlerletimlerde, özetlemek gerekirse, Ay ve Güneş ilişkisine dikkat edilir, bir gezegen burç değiştiriyorsa, veya direkt / retro harekete başlıyorsa dikkat edilecek birer husustur. İkincil ilerletim haritası kendi içinde gezegenlerin birbirine yaptığı açılarla hayatımızda bir farkındalığa bir yönelime işaret eder, bu gezegenler natal haritamızda bie gezegenle açı kurmaya başlarsa bu hayatımızda somut bir olgu olarak ortaya çıkmaya başlamış demektir.

Naz Bayatlı


www.astroasa.com
10-29-2011 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #2
RE: İkincil ilerletim haritaları
İlerletilmiş ay güneşimle kavuştu ve bu 30 yılda olan bir durum.
Evet hayatım değişiyor ve ben gidiyorum uzaklara, çoook uzaklara, yeni iş yeni sorumluluk alanları beni bekliyor
Tabiii ki ne zaman? Ağustosta.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
04-01-2017 11:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir