Değerlendir:
  • 19 Oy - 3.21 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

4.Harmonik
Yazar Mesaj
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #41
RE: 4.Harmonik
yerim seni sosis demek geldi içimden gülücük

çoğu şeyde beni anlatmışsın.. uymayan yerleri, belirtmek siitiyorum sırasıyla gülücük


maddiyata fazla düşkü değilim.. tutumluyum isrfaıda sevmem aynı zamanda.. biirim ki, nasibimziden ne bir fazla ne bi eksik gelecektir bize...

duygularımı, sevdiğim kişiye çok rahat bi şekilde açarımm, açık açık söylerim, çekinmem..

çok hayalci olduğumda doğru, ama bi o kadarda gerçekciyim.


evet 7. yada 8. ev satürnü, *senin teninden önce duvarların varrr...* dedirtiyor..

sevgiler impromotive çiçek

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
06-21-2012 11:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #42
RE: 4.Harmonik
karmen2 arkadaşımız için h4 yorumu yapmaya çalışayım:

karmen2'nin h4 haritasına göre; güneş oğlak burcuna yerleşmiş, aslandaki venüs ile karşıt açı yapıyor.

h4 haritasına göre oğlak burcundaki güneş ile aslandaki venüs arasında oluşan karşıt açı, sizin meslek hayatıyla fazla ilgili olabileceğinizi ve aynı zamanda eğlenceye vakit ayırmak isteyebileceğinizi gösteriyor: belki ikisini de aynı anda istiyor olabilirsiniz ama malesef birini seçmek zorunda kalabilirsiniz.

venüs'ün kovadaki ay ile de karşıt açı yapması, seçmek zorunda kaldıklarınızın, sizi tam
anlamıyla tatmin edememesine neden olabilir.

hem eğlenceli vakit geçirmeyi isteyip, hem de bunu sağlamak için çalışmak sizi duygusal açıdan fazlasıyla yorabilir; eğlenebileceğiniz zamanları gün gibi sayıyor olabilirsiniz. belkide zamanınızı nasıl eğlenceli hale getirebileceğinizi öğrenmeye ihtiyacınız olabilir. çünkü zaman geçiyor ve siz hala istediğiniz gibi eğlenemiyor olabilirsiniz.

natal haritanıza göre güneş ile ay arasında oluşan kare açı; kişiliğinizin, duygularınızla çelişki içerisinde olabileceğini gösteriyor olabilir. Aradığınız eğlence anlayışı çok çalışarak gerçekleşir mi? Neden eğlenmek isterken, çalışıyorsunuz? anneyle veya babayla ilgili bir sorun yaşıyor olabilirsiniz.

h4 haritanıza göre, ayınızın boğadaki uranüs ile kare açı yapması; duygularınızı özgür bırakabilmek için hayatın kurallarına uyabileceğinizi, bunun sonucunda duygularınızı kurallarla kıstırabileceğinizi gösteriyor olabilir. eğer duygularınızı özgürce yaşamak istiyorsanız
kuralların getirdiği hapsedilmişliğin sorumluluğunu almanız gerekebilir. pratik biri olabilirsiniz, fakat sorunları düşünürken oldukça zaman geçiren ve sonucunda oluşturduğunuz çözüm yolları nedeniyle kararlarınızı kolay kolay değiştirmeyen bir yapıda olabilirsiniz.

h4 haritanıza göre; marsınız yengeç burcunda; terazideki plüto ve koçtaki jüpiter ile t-kare oluşturuyor. mars odak gezegen. oldukça duygusal biri olabilirsiniz ve duygularınız çabuk zedelenebilir. hem kendiniz, hem başkaları duygularınızı incitebilir ve bu hali önlemek için kendinizi korumaya çalışarak yorabilirsiniz.

natalinize göre marsınız oğlak burcunda; bu yerleşim size hem amaçlarınızı gerçekleştirebilmek için plan kurma özelliği hem bu planları sürdürebilme iradesi ve dirayeti ve ayrıca hırs kazandırmış olabilir. ama yavaş hareket ediyor olabilirsiniz ve eylemleriniz önceden planlı olacak şekilde bir amaca hizmet ediyor olabilir. plansız hareket etmeyi sevmiyor olabilirsiniz.

natal venüs mars satürn stelyumunun etkisiyle ağır hareket ediyor olabilirsiniz. insan ilişkilerinizi geliştirmek isteyebilirsiniz, belki insan ilişkilerinde statü ayırımı yapabilirsiniz. veya kendinizi kısıtlandırabilirsiniz.

h4'e göre merkürünüz yay burcunda gelişmeye açık bir zihniniz olabilir, gelişmekten keyif alıyor ve kendinizi geliştirme fırsatları oluşturmak için çabalıyor olabilirsiniz. merkürün boğadaki neptün ile karşıt açı oluşturması da; hayalinizde keyfi, konforu ve lüksü arayabileceğinizi, hayat standartlarınızın yüksek olmasını isteyebileceğinizi gösteriyor olabilir.


jüpiterinizin yengeç olması empati yeteneğinizi güçlendirmiş ve duygularınızın şiddetini, kırılganlığını arttırmış olabilir. iyi kalpli ve yardımsever biri olmaya özen gösterebilirsiniz. fakat belki bir şekilde hassas, korumacı yapınızdan ötürü stres altında insan ilişkileriniz zedelenebilir.

bunun yanında incinmemek için soğukkanlı bir şekilde duygularınızı bastırıyor olabilirsiniz. duygularınız çabuk etkilendiği için diplomatik bir tavırla öç alabilirsiniz ama şiddet sizin için seçenek olmayabilir. belki kendini koruma içgüdüsünün etkisiyle size uygulanan fiziksel şiddete karşılık verebilirsiniz. ama anaç bir yapıda olduğunuzu sanıyorum. sevdiklerinizi koruyabilirsiniz.

yemek yemeyi sevdiğiniz belli zaten (maşallahutangaç) belki ileride beden ile ilgili gelişmeleri yakından takip edersiniz, belki zaten ediyorsunuzdur. belki değişik sporlar deneyebilirsiniz.

h4'e göre merkürünüz venüs ve güneş ile uyumlu açılar yapıyor. duygusal zekanıza güveniyor olabilirsiniz fakat aşırı korumacı bir tavırla boş yere riskler alabilirsiniz. duygusal zekanız gelişkin olabilir ve merkür-neptün karşıt açısı etkisiyle derin veya gerçekleşmesi zor arzular taşıyabilirsiniz. hayalgücünüz ve bilinçaltınız gelişkin olabilir. yakınlarınızla daha güzel iletişim kurabilirsiniz.

h4'e göre k.a.d.'ın terazi'de olması bir zamanlar veya hala yer yer fevri olabileceğinizi gösteriyor olabilir, belki evlenebilirsiniz ve aile içinde sözünüzü geçirmeye çalışacak biri olabilirsiniz. örneğin, çocuklarınızı korumak için o an hoşlarına gitmeyecek öneriler düşünebilirsiniz. bu nedenden dolayı evde tartışmalar yaşanabilir. evde yaşanan olaylar nedir bilmiyorum fakat ev içerisinde huzursuzluk olabilir. bir aile kurmak ve onları korumak için çalışıyor olabilirsiniz. çalışırken ailenizi duygusal açıdan ihmal edebilirsiniz, enerjinizi daha çok işinize harcayıp yorulabilirsiniz ama sevginizi göstermek için pratik ve korumacı olmaya çabalayabilirsiniz ve bu nedenden dolayı ailenizin sizden ne istediğini ayırt edemeyebilirsiniz. örneğin, çocuklarınız sizinle sadece oyun oynamak istiyorlarsa ve siz onlara daha yüksek standatları olan bir hayat vermek istediğiniz için çok çalışırsanız evde iletişim sorunları oluşabilir.
sevdiğiniz insanlarla özellikle ailenizle eğlenmeyi seviyor olabilirsiniz, fakat iş hayatınız zamanınızı çalabilir.

yanlış yorumladıysam kusuruma bakma lütfen. acaba çiçek
06-23-2012 12:26 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
deniz kaya Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 142
Üyelik Tarihi: Sep 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #43
RE: 4.Harmonik
asc ikizler 22 derece
h4
Güneş 25 cap
Ay 20 libra
MRKR 29 akrep
Venüs 23 libra
Mars 3 sag
Jüp 22 boğa
STRN 2 AKR
uRNS 5 SAG
nptn 24 virgo
pltn 8 cap
TN 23 GEMİNİ
CHRON 29 CAP
asc 22 derece ikizler

http://a1210.hizliresim.com/12/m/f2y65.gif
06-23-2012 01:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gizem kara Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 328
Üyelik Tarihi: Apr 2008

Rep Puanı: 3

Mesaj: #44
RE: 4.Harmonik
bende istesem yorum çok mu olur acaba??
06-23-2012 02:09 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #45
RE: 4.Harmonik
tipik bir oğlak değilim, olmak da istemezdim herhalde. ama bir oğlak olarak sizin gibi bir satürnyene tavsiyem; kendinize zevkli zamanlar oluşturmayı ihmal etmeyin, demek olabilir. eminim çalışmalarınızın karşılığını alabilirsiniz ama gelecek kaygısı yüzünden kendinizi stresli zamanlara hapsedebilirsiniz. dengesini tutturmak yükünüzü hafifletebilir.

size keyifli günler dilerim, saygılar karmen2çiçek
06-23-2012 10:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Presence
Kayıtsız

 
Mesaj: #46
RE: 4.Harmonik
Neptunian'ın H4 haritasını yorumlamaya çalışayım.

Güneş-asc-neptün kova burcunda gözüküyor:

Özgürlüğüne düşkün, kısıtlanmaktan hoşlanmayan, asi bir yapıda olup; iç görü yeteneğin sayesinde uyumlu davranmayı tercih ediyor olabilirsin.

Fakat kova'nın son derecelerinde olması, güneş-neptün kavuşumu ve satürn balık etkisiyle kovanın sivrilen özelliklerinin yerine daha çok balık ve başak arasında çatışma yaşayan bir kişilik oluşabilir.

zaten Neptunian'ın natalinde kuzey ay düğümü başak burcunda.

Güneş'in ay ile yaptığı uyumlu açıya göre iletişim kurmaktan, kendini eğitmekten zevk alıyor olabilirsin. Bilgi almak için iletişim kurmayı tercih ediyor olabilirsin.

Güneş'in uranüs ile olumlu görünümü var. Belki bu açı Neptunian'ın değişik fikirlere ilgi duymasını, açık görüşlü olmasını ve değişmeye yatkın kişilik yapısı sayesinde arzu ettiği başarıya erişmesine katkı sağlayabilir.

Gözüme satürn çarpıyor ve satürn'den devam ediyorum. :D

satürn değişken burçlarda oluşan t-kare'de odak gezegen. ve H4 haritasında iletişimin sağlandığı evlerde.

balıktaki satürn, yaydaki merkür ile uzak orblu açı yapıyor. Neptunian bu sayede hayatın olumsuz ayrıntılarıyla epey bir ölçüde ilgilenebilir. Karamsar bir zihin yapısı ve dertli olabilir; kötümser bakış açısına fazlaca yoğunlaşabilir.

merkür-venüs karşıtlığına göre; Neptunian, duygularından bahsetmeyen biri olabilir. Belki insanlara duymak istedikleri sözleri rahatlıkla söyleyebilir.

venüs ikizler konuşkan ve iletişim kurmaya meraklı, merkür yay ise daha felsefi, sorgulamaya ve öğrenmeye yatkın farklı kavramlar.

venüs+ay+plüto ikizler sayesinde Neptunian insanlara fazla bağlanamayabilir, çabuk sıkılabilir, taktikler geliştirerek iletişim kurmaya çalışabilir. Ayrıca iletişim kurma isteği yoğun olabilir.

mars ve jüpiterin oğlakta olması amaçlarına odaklanan, hedefini riskten arındırmak için dikkatli davranan bir kişilik yapısı oluşturabilir.

uranüs sayesinde mücadele ettiği konular değişebilir, ayrıca mars jüpiter kavuşumu amaçladığının peşinden gitme cesareti kazandırabilir.

merkür ve venüs arasındaki zıtlık ve satürn'ün balık olmasına göre; iletişim alanında sorunlar oluşabilir, gerçek bilgiye ulaşmaya çalışmasını engelleyen önemsiz ayrıntılara yoğunlaşıp amacından bir süre uzaklaşabilir, belki bu sayede bir süre farklı alt kültürlerle vakit geçirerek kişiliğine çok yönlülük katabilir.

duygusal yapısı daha derinlerde olup, duygusal davranmayabilir. belki daha önce duyguları sevdiği kadınlar tarafından istismar edilmiş olduğu için kendi duygularından pek bahsetmeyebilir daha çok karşısındakinin duygularıyla ilgilenebilir.

kendi duygularına çıkacağı derin bir yolculuk belki ifade edilmesi çok zor ve uzun sürebilir. fakat duyguları ve kişiliği, başkalarıyla iletişim halindeyken tamamlanabilir. derin duygularını bastırabilir, karşısındakinin duygularıyla iletişim kurmaya çalışabilir.

Neptunian'ın natal haritasında güneş-neptün kavuşumu var. Ve başaktaki satürn ile kare açı yapıyorlar. marsı 10. ev olarak kabul edersek Neptunian başak özellikleri sergilemeyi amaçlayan yay kişiliği ve başkalarıyla iletişim kurmayı arzulayan terazi ayıyla yaşayacağı genelleştirilmiş sorunlar; duyguların karşılıklı olup olmadığının sorgulanması, iletişimde insanlarla arasında oluşan güvensizliğin giderilmeye çalışılması, iletişimde oluşan aksaklıklıkların giderilmeye çalışılması olabilir.

H4 haritasında oluşan büyük üçgende plüto köşelerden birine ve 3. eve yerleşmiş.

buna göre belki güneş-neptün-asc kavuşumunun kovanın son derecelerinde olmasıyla balık özellikleri baskındır.

satürn'ün balık burcunda olmasının olumlu tarafı Neptunian'a merhametli bir yapı kazandırması olabilir ama olumsuz tarafı kendi sorunlarından kaçmaya çalışması olabilir, çare arayışlarına gidebilir, duygularını dayandırabileceği mistik inanışlara çekilebilir.

duyguları daha çok başkalarının bilinmeyen nedenlerinden ötürü karışabilir.

güneş-neptün kavuşumunun yaratıcı hayal gücü olan, kaçmaya-uzaklaşmaya-terk etmeye yatkın bir kişilik oluşturabileceği teorisini kabul edersek; Neptunian ara sıra kendi duygularıyla temas kurmak için uzaklaşmak istediğinde ailesine, arkadaşlarına gidebilir.

çok fazla seyahat etmiyor veya edemiyor olabilir, seyahati kendi duygularına yapacağı bir yolculuk, denge kurabileceği bir süre olarak görebilir.

umarım yanlış yorumlamamışımdır.

saygılar çiçek
07-02-2012 01:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #47
RE: 4.Harmonik
(07-02-2012 01:43 AM)impromotive Yazılan:  Neptunian'ın H4 haritasını yorumlamaya çalışayım.

Güneş-asc-neptün kova burcunda gözüküyor:

Özgürlüğüne düşkün, kısıtlanmaktan hoşlanmayan, asi bir yapıda olup; iç görü yeteneğin sayesinde uyumlu davranmayı tercih ediyor olabilirsin.

Fakat kova'nın son derecelerinde olması, güneş-neptün kavuşumu ve satürn balık etkisiyle kovanın sivrilen özelliklerinin yerine daha çok balık ve başak arasında çatışma yaşayan bir kişilik oluşabilir.

zaten Neptunian'ın natalinde kuzey ay düğümü başak burcunda.

Güneş'in ay ile yaptığı uyumlu açıya göre iletişim kurmaktan, kendini eğitmekten zevk alıyor olabilirsin. Bilgi almak için iletişim kurmayı tercih ediyor olabilirsin.

Güneş'in uranüs ile olumlu görünümü var. Belki bu açı Neptunian'ın değişik fikirlere ilgi duymasını, açık görüşlü olmasını ve değişmeye yatkın kişilik yapısı sayesinde arzu ettiği başarıya erişmesine katkı sağlayabilir.

Gözüme satürn çarpıyor ve satürn'den devam ediyorum. :D

satürn değişken burçlarda oluşan t-kare'de odak gezegen. ve H4 haritasında iletişimin sağlandığı evlerde.

balıktaki satürn, yaydaki merkür ile uzak orblu açı yapıyor. Neptunian bu sayede hayatın olumsuz ayrıntılarıyla epey bir ölçüde ilgilenebilir. Karamsar bir zihin yapısı ve dertli olabilir; kötümser bakış açısına fazlaca yoğunlaşabilir.

merkür-venüs karşıtlığına göre; Neptunian, duygularından bahsetmeyen biri olabilir. Belki insanlara duymak istedikleri sözleri rahatlıkla söyleyebilir.

venüs ikizler konuşkan ve iletişim kurmaya meraklı, merkür yay ise daha felsefi, sorgulamaya ve öğrenmeye yatkın farklı kavramlar.

venüs+ay+plüto ikizler sayesinde Neptunian insanlara fazla bağlanamayabilir, çabuk sıkılabilir, taktikler geliştirerek iletişim kurmaya çalışabilir. Ayrıca iletişim kurma isteği yoğun olabilir.

mars ve jüpiterin oğlakta olması amaçlarına odaklanan, hedefini riskten arındırmak için dikkatli davranan bir kişilik yapısı oluşturabilir.

uranüs sayesinde mücadele ettiği konular değişebilir, ayrıca mars jüpiter kavuşumu amaçladığının peşinden gitme cesareti kazandırabilir.

merkür ve venüs arasındaki zıtlık ve satürn'ün balık olmasına göre; iletişim alanında sorunlar oluşabilir, gerçek bilgiye ulaşmaya çalışmasını engelleyen önemsiz ayrıntılara yoğunlaşıp amacından bir süre uzaklaşabilir, belki bu sayede bir süre farklı alt kültürlerle vakit geçirerek kişiliğine çok yönlülük katabilir.

duygusal yapısı daha derinlerde olup, duygusal davranmayabilir. belki daha önce duyguları sevdiği kadınlar tarafından istismar edilmiş olduğu için kendi duygularından pek bahsetmeyebilir daha çok karşısındakinin duygularıyla ilgilenebilir.

kendi duygularına çıkacağı derin bir yolculuk belki ifade edilmesi çok zor ve uzun sürebilir. fakat duyguları ve kişiliği, başkalarıyla iletişim halindeyken tamamlanabilir. derin duygularını bastırabilir, karşısındakinin duygularıyla iletişim kurmaya çalışabilir.

Neptunian'ın natal haritasında güneş-neptün kavuşumu var. Ve başaktaki satürn ile kare açı yapıyorlar. marsı 10. ev olarak kabul edersek Neptunian başak özellikleri sergilemeyi amaçlayan yay kişiliği ve başkalarıyla iletişim kurmayı arzulayan terazi ayıyla yaşayacağı genelleştirilmiş sorunlar; duyguların karşılıklı olup olmadığının sorgulanması, iletişimde insanlarla arasında oluşan güvensizliğin giderilmeye çalışılması, iletişimde oluşan aksaklıklıkların giderilmeye çalışılması olabilir.

H4 haritasında oluşan büyük üçgende plüto köşelerden birine ve 3. eve yerleşmiş.

buna göre belki güneş-neptün-asc kavuşumunun kovanın son derecelerinde olmasıyla balık özellikleri baskındır.

satürn'ün balık burcunda olmasının olumlu tarafı Neptunian'a merhametli bir yapı kazandırması olabilir ama olumsuz tarafı kendi sorunlarından kaçmaya çalışması olabilir, çare arayışlarına gidebilir, duygularını dayandırabileceği mistik inanışlara çekilebilir.

duyguları daha çok başkalarının bilinmeyen nedenlerinden ötürü karışabilir.

güneş-neptün kavuşumunun yaratıcı hayal gücü olan, kaçmaya-uzaklaşmaya-terk etmeye yatkın bir kişilik oluşturabileceği teorisini kabul edersek; Neptunian ara sıra kendi duygularıyla temas kurmak için uzaklaşmak istediğinde ailesine, arkadaşlarına gidebilir.

çok fazla seyahat etmiyor veya edemiyor olabilir, seyahati kendi duygularına yapacağı bir yolculuk, denge kurabileceği bir süre olarak görebilir.

umarım yanlış yorumlamamışımdır.

saygılar çiçek

Teşekkür ederim yarın daha sağlam kafayla okuyacağım.

07-02-2012 03:45 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Reinarubia Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 112
Üyelik Tarihi: May 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #48
RE: 4.Harmonik
Harmonik konusuna bugün itibariyle göz atmaya başladım. Harmonik haritalarıma genel olarak baktım ve 4.den başlayayım dedim. 4.harmonik hayattaki zorlanmalarımızı ifade ediyormuş sanırım ve benim 4.harmoniğimde koca koca kareler var, aşağıda linkini veriyorum. Bu konuda bilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim. Teşekkürler gülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...&rs=0&ast=

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...&rs=0&ast=
12-17-2012 03:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
say24 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 285
Üyelik Tarihi: Jun 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #49
RE: 4.Harmonik
Işıklar (Güneş, Ay) Plüto'yla sert açı içinde

Güneş-Plüto 180
Ay-Plüto 135
Ay-Satürn 90.

Ay'ım kötücül gezegenlerin gazabına uğramış durumda Ay anneyle ilişkilendirildiği için anneyle olan sorunları gösteriyor hiç anlaşamayız. Ayrıca ilişkiler konusuna gelince Venüs-Satürn 150'lik açı yapmış insanlarla olan ilişkilerim neredeyse çoğu zaman hep mücadele içinde geçti. Bu harmonikler doğruları yansıtıyor gibi kendimle uyuşan daha çok şey var.

Haritam: https://resmim.net/i/uXiTy
2021-22 Solar Return Haritam: https://resmim.net/i/uXFsU
10-10-2014 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
venusyen Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 7
Üyelik Tarihi: Jan 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #50
Cvp: 4.Harmonik
Merhabaask
Yorumlamak isteyen olursa memnun olurum (biraz astroloji bilgim var)
20.05.1993 18.35 İstanbul
1. evimde akrepte bulunan retro plutom güneş ve ay ile karşıt açı yapıyor satürn ile kare. Satürnüm 29 derece 59 dakika da 4. evde konumlanmış 29 derecede güneş ile kare yapıyor. Merkür ve satürnümde kare. Majör açılarım gördüğüm kadarıyla bu şekilde sabit yıldız ve astreoid yorumlarını çok merak ediyorum internetteki azıcık bilgiyle yorumlayamıyorum bir el atarsanız sevinirimgülücük
04-26-2016 11:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir