Değerlendir:
  • 11 Oy - 2.82 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yoko Ono
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #1
Yoko Ono
Alıntı:Yoko Ono Lennon (d. 18 Şubat 1933), Japon müzisyen ve sanatçı. Amerika Birleşik Devletleri vatandaşı ve New York'ta yaşıyor. John Lennon'ın eşidir. İkinci dünya savaşı sırasında ailesiyle New York'a gelmiş, burada felsefe ve müzik okumuş ve 1960'ların başında avant-garde sanatla ilgilenmiştir. Adı 'deniz çocuğu' (sea child) anlamına gelir ki, bu John Lennon'ın yazdığı The Beatles şarkısı 'Julia'da 'Ocean child calls me' dizesinde gönderme yapılır. Sanatçı kariyerinin dışında önemli bir de müzik kariyeri vardir. 7 tanesi John Lennon'la olmak üzere 26 tane albümü bulunmaktadir. Ayrıca Beatles'in dağılmasında önemli rol oynamıştır. Kocasıyla din konusunda fikir ayrılığı yaşamaktaydı. John Lennon bir ateist, Yoko Ono ise sonradan din değitirmiş bir Hristiyandır.

http://c1110.hizliresim.com/11/10/9/12331.gif

Yükselen Terazi ilişkilerinde barışı,uyumu ister ve bunun için çabalar.
Nitekim Yoko Ono bir barış aktivisti.John Lennon'ın dönüşümünde büyük bir etkisi var.
Yükselenin Satürn,Venüs ve Ay'la yaptığı olumlu açılar barış yolundaki çabasını sanat yoluyla göstereceğini ifade ediyor.

Kendisi anlatıyor:

Alıntı:' John ile ilk tanıştığımda kendisinin kadınlara olan bakışı mide bulandırıcıydı ama sistem ve yaşadığı hayat ona bunu böyle öğretmişti, John ordaydı ve çevresindeki her kadın ona hizmet etmek için vardı. Ona hayatın bu olmadığını öğrettim.O da bana aşık oldu. amma velakin ben John ile birlikte olduğumu düşünüyodum ama aslında John ile birlikte değildim ben John un çevresindeki yüzlerce kişiyle birlikteydim ve o yüzlerce kişi benden nefret ediyordu, beni görmezden geliyordu.
Beatles üyeleriyle hep birlikte bir otelde kalırken, bir gün odamızda John ile yatıyorduk, kapı kilitli değildi ve birden içeri beatles asistanlarından biri girdi, sanki ben orda yokmuşum, John ile birlikte değilmişiz ve hatta orası özel bir mekan değilmiş gibi direk yatağımızın ucuna geldi ve bana hiç bakmadan John'a bir şeyler anlatmaya başladı. Ben görünmezdim. Bu çok aşağılayıcı bir durumdu, sanırım John'un yatağından pek çok kişi geçtiği için bu durum hem beatles için çalışanlarca hem de john un kendisi için alışılagelmiş bir durumdu.
Bu adamı seviyordum ama şartlar böyleyken onunla birlikte yaşayamazdım, o yüzden ona doğruyu gösterdim ve o da doğruyu buldu.Ama bu sefer de Beatles'ı dağıtan ve bir daha toplanamayacak olmalarına neden olan kişi oldum. Tüm bunlar sonucunda John ile ayrıldık. Onun kendi kafası doğrultusunda hayatını çizmesini istedim. Benim yanımdayken benim etkimde kalıyor olabilirdi. Ama doğru bir tanedir. Ayrıldıktan kısa bir süre sonra john geri dönmek istedi çünkü doğrudan sapmak istemiyordu'

Yükselen Terazi uyum istiyordu hatta olumsuz bir özellik olarak aman kavga çıkmasın diye kendi görüşlerini saklayabilirdi Yükselen Terazi.Peki Yoko Ono'yu bu kadar güçlü,kararlı ve ''Bu adamı seviyordum ama şartlar böyleyken onunla birlikte yaşayamazdım.'' dedirten konum nedir?

İlk olarak Ay-Yay konumu.Ay'ın duygusal tarafı bu burçta yok oluyor.Kişiye Yay özellikleri geliyor.Yay burcunun en göze çarpan özelliklerinden biri de bağımsızlık.Aşk 2.planda kalıyor kişi kariyerini,kendini daha fazla düşünebiliyor.Olaylara daha akılcı bakabiliyor.

Nitekim yaşadığı olayların,sorunların merkezinde Ay-Yay konumunun önemi çok büyük.Zira Ay-Merkür-Mars,Ay-Merkür-Neptün T-kareleri mevcut.

Ay'ın bir başka önemi daha mevcut.Gerçi bu açı kalıbında MC kabul edilir mi bilemiyorum ama,Ay Satürn Sekstil açısı ve bu ikisinin MC noktasına yaptığı 150 derecelik açılar,yani yod açı kalıbı...

2.olarak 5.ev Kova.Güneş,Venüs,Satürn de burada.
5.ev Kova-Güneş Kova bağımsız olma,farklı,idealist düşünme,yaratıcılık,toplum için birşeyler yapma gibi unsurları güçlü kılıyor.
Venüs Kova mesafeli bir duruş.Romantik değil.
Satürn 5.ev de yine aşka duygusal yaklaşmayan hatta ilişkilerde baskın olabilen,ciddi sorumluluk sahibi bir kişilik.


Merkür Balık 6.ev.
İş hayatındaki insanlarla çatışma halinde olma.
Ayrıca çalışma alanının yaratıcılık gerektiren işlerle ilgili olması.Keza Balık burcunun iki yöneticisi de 12.evdeler.

Alıntı: Haritanızda yedinci ev sizin ilk evliliğinizi verir . İkinci evlilik ikinci ev ile anlaşılır . Üçüncü evlilik varsa bunuda dokuzuncu evden anlarız .

2.ev Akrep yönetici Plüton 10.evde.
John Lennon'la nasıl tanıştığı evliliğin kariyer alanlarına taşınmasını da bu konum açıklıyor.
10-09-2011 06:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Yoko Ono
Doğruların duyguların önüne geçebilmesi için hangi kombinasyonlar idealdir sorusuna

Yay - Başak - Satürn kombinasyonu cevabını verebilirdim.

Ve bu kişide bu kombinasyona rastlıyoruz. Ay Yay , Mars-Jüpiter Başak , Venüs-Satürn kavuşum.

10-09-2011 06:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
pattis Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 6
Üyelik Tarihi: Oct 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Yoko Ono
Benim de yükselenim terazi , ay yay , mars- venüs başak ayrıca 5. evimde satürn var. Güneş yengeç ama pek kurtaramıyo sanki durumu : D
10-09-2011 11:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir