Değerlendir:
  • 21 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
Yazar Mesaj
Yakamoz Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 159
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 19

Mesaj: #1
Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
yazılar Filiz Mete’ nin “Burcunuz, İlişkileriniz ve Transit Yıldız Etkileri” adlı kitabından alıntıdır.

Transit Neptün’ ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Birleşiminin Etkileri

Transit Neptün doğum haritanızdaki planetler ile birleşim oluştururken, birleştiği planetin enerjisi yanılgıların nedenini oluşturur. Oluşan enerji gerçekleri görmenizi zorlaştırarak harekete geçmenizi engelleyici faktörleri ortaya çıkarır. Geçişi ağır ve uzun sürelidir. Etkisini yıllar sonra anlar, olayların gerçek yüzünün farkına varırsınız. Etkisini tatminsizlik, gerçeklerden kaçış isteği ve hayallere kapılma olarak algılayabilirsiniz.


Transit Neptün’ ün Güneş ile birleşmesi : Transit Neptün’ ün Güneş ile oluşturduğu birleşimin etkisiyle çekiciliğinizde ve hislerinizde artış olur. Bu etki altında sorumluluklarınızdan kaçma isteği duyar, bazı konularda kendinizi kandırırsınız. Sabit fikirler ve takıntılar engelleyici faktörler oluşturabilir. Oluşan enerji gerçekleri görmenizi zorlaştırır. Etkisini hafifletmek istiyorsanız gerçekçi olmalı, karar verirken iyi düşünmelisiniz. Sanatçılar için ilham verici bir dönemdir, başarılı yapıtlara imza atılabilir. Neptün’ ün etkisiyle yaratıcılık isteyen çalışmalarda başarılı olunabilir.

Transit Neptün’ ün Ay ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Ay ile birleşmesi duygu ve hislerinizde belirgin bir artışa neden olur. Duygularınız o kadar hassaslaşır ki her şeyden etkilenir hale gelirsiniz. Duygularınızdaki artış nedeniyle gerilim yaşar ve duygularınızın etkisinde hatalı hareket edersiniz. Neptün’ ün etkisiyle güvensizlik hissi, takıntılar ve duygu patlamaları ortaya çıkabilir. Duygularınızı kontrol edebilmeniz zorlaşır. Bu etki altında size uygun olmayan birine aşık olabilir, sonu hüsranla bitecek bir ilişki yaşayabilirsiniz.

Transit Neptün’ ün Merkür ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Merkür ile birlemesi zihinsel faaliyetlerinizde karışıklığa neden olarak sinirsel gerilim oluşturur. Bu etki karar vermenizi zorlaştırırken, düşüncelerinizdeki yenilikler gerçekler ile çelişebilir. Ürettiğiniz fikirler bu etki altında hayal ürünüdür. Neptün’ ün etkisinde iletişim ve eğitim konusuna farklı bir açıdan bakar, ilişkilerinizde yanılgılar yaşarsınız. Gerçek düşüncelerinizi ifade etmekte güçlük çeker, genellikle çevreniz tarafından yanlış anlaşılırsınız. Roman ve hikaye yazarları için favori bir konumdur. Bu etki altında heyecan düşkünlüğü yıkıcı sonuçlara neden olabilir.

Transit Neptün’ ün Venüs ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Venüs ile birleşmesi aşk isteğinizi ve romantizm duygunuzu güçlendirirken çekiciliğinizi de arttıracaktır. Bu etki altında aşk ve evlilik konusunda hayal kırıklığı yaşama riskiniz yüksektir. Neptün etkisinde tetiklenen duygular gerçekleri görmenizi zorlaştırabilir. Sonu hüsran olan aşk ilişkileri yaşanabilir. Aynı zamanda bu etki süregelen ilişkilerde de yanılgılara ve değişikliklere yol açabilir. Ancak etki geçtikten sonra ayaklarınız yere basar ve siz gerçeklerin farkına varırsınız. Etkisini hafifletmek için yaşadığınız ilişkilerde her şeyi etraflıca düşünmeli, gerçekleri görmeye çalışmalısınız.

Transit Neptün’ ün Mars ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Mars ile birleşmesi isteksizlik ve tatminsizlik duygularını açığa çıkarır. Güçlü bir transittir. Olumlu etkisi sizi başarıya, güç sahibi olmaya, zenginliğe ve şöhrete taşıyabilir. Olumsuz etkisinde güven eksikliği eşliğinde içinizde açıklanması zor korku ve endişeler taşır, sizi kötü deneyimlere sürükleyebilecek kişilerin kurbanı olabilirsiniz. Gerçeklerden kaçış isteği ile alkol ve uyuşturucu kullanabilir, düş dünyanıza sığınabilirsiniz. Etkisi son derece sarsıcıdır. Yaşanan sinir gerilimleri sağlık sorunları ortaya çıkarabilir.

Transit Neptün’ ün Jüpiter ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Jüpiter ile birleşmesi kişisel ideallerinizin ve inançlarınızın güçlendiği bir dönemdir. Bu birleşim horoskopunuzda bulunduğu evin yönettiği konularda hayallerinizi gerçekleştirmenize yardım eder. Neptün ve Jüpiter etkileşimi kişiye aşk, para ve iş konusunda güzel fırsatlar sunar. Sıkı ve disiplinli çalışmalar sonucunda büyük başarılar elde edilebilir. Aşırı iyimserlik ve güven hissi, müsriflik, her şeyi oluruna bırakmak, dünyaya pembe gözlükler ile bakmak ve olmayacak hayallere kapılmak zarar verici olabilir.

Transit Neptün’ ün Satürn ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Satürn ile oluşturacağı birleşim kişinin ihtiraslarını, istediği ve gerçekleştiremediği hayallerini su yüzüne çıkarır. Bu etki altında başarı şevkinizde kırılma görülür. Duygularınızda karamsarlık hakimdir. Bir şeylerden vazgeçme zamanıdır. Sıkı sıkıya bağlı olduğunuz değerler önünüzde engel oluşturabilir. Etkisi üzücü ve sarsıcı olarak hissedilir, çoğunlukla psikosomatik rahatsızlıklar ile sonuçlanır. İçinize kapanma sıkça görülen bir durumdur. Bu dönemde duygusal ilişkilerde ve evlilikte sorun, aşkta hayal kırıklığı yaşanabilir. Karşılaşılan olaylar ve ilişkiler yanıltıcı olabilir. Sosyal aktivitelere yönelmeniz rahatlatıcı olacaktır.

Transit Neptün’ ün Uranüs ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün natal Uranüsle birleşmesi duygu ve düşüncelerinizde köklü değişikliklere neden olur. Bu etki altında ütopik düşünceler ve yeni arayışlar sizi toplum dışına itebilir. Davranışlarınızı kestirmek zordur. Amaçlarınıza ulaşmak için fanatik eğilimler gösterebilirsiniz. İlişkiler açısından zorlayıcı bir etkidir.

Transit Neptün’ ün Neptün ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün insan ömründe kendi konumuna gelmesi mümkün değildir. Ancak kare, karşıt ve üçgen etkileri gözlemlenebilir. Kare ve karşıtlar sarsıcı ve sancılı dönemlerdir. Yanılgılar ve isteklerin gerçekleşmemesi söz konusudur. Üçgen etkilerde enerjiler akıcı olduğu için hayallerin gerçekleştiği dönemler olarak yaşanır. Ayrıca duygu ve inançların güçlendiği dönemler olarak da algılanabilir.

Transit Neptün’ ün Pluton ile birleşmesi: Transit Neptün’ ün Pluton ile birleşmesi zevk düşkünlüğünü ve gerçeklerden kaçış isteğini ortaya çıkarabilir. Bu etki altında kişi hayal aleminde yaşarken, uyuşturucunun ve içkinin tuzağına düşebilir. Düşünceler ve istekler belirsizdir. İlişkiler için zorlayıcı bir dönemdir. Bu etki altında zarar kaçınılmaz olacaktır. Pluton ve Neptün ağır hareket eden planetler oldukları için oluşan sekstil ve kare açılarda köklü ve radikal değişimlerin yaşanacağı dönemleri gösterir.

07-15-2011 11:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nisan15 Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 669
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 30

Mesaj: #2
RE: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Kavuşumunun Etkileri
Transit neptünün asc ile birleşmesi zaten yükselen balık olan beni daha da neptünyen yapacak sanırım görüntü olarak tam bir balık kadını gibi görüneceğim her halde makara ne yaman çelişki güneş koçuna hoş güneşte uranüsten 180 lik açı almı ya neyse ...ben asıl 12. ev transitinde ki sonlarını yaşıyorum ve 1. ev transitinde neler getirir bunları merak ediyorum

HARİTAM

''Kelimelere yüklediğim anlamı, ancak ben bilebilirim.'' GORGİAS
01-20-2012 11:46 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
elo Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 180
Üyelik Tarihi: Oct 2010

Rep Puanı: 26

Mesaj: #3
RE: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Kavuşumunun Etkileri
Neptün 1.evde transiti (astroscoped sitesinden çeviri)
Yaklaşık 14 sene sürer.Davranışlarınız başka dünyalardan esinlenir gibi olacaktır.İçsel,psişik algılamanız yükselecektir,Aynı zamanda fiziksel tembellik,yalnızlık ve kendini kandırma,aşırı hassasiyet,hayalperestlık,evlilik hakkında yanlış kanaatler görülebilir.Mistik,sanatsal,muziksel veya psikolojik yetenekler geliştirme eğiliminde olursunuz.Başkalarına karşı daha fazla anlayış,empati ve şefkat geliştirir ve gösterirsiniz.Yüksek ideal ve amaçlara ulaşmak amacıyla kişisel fedakarlıklar gösterebilirsiniz..

Sebep kervanlarının yollarını kesmedeyim belki sebepleri meydana getireni bulurum diye..Hz Mevlana
01-21-2012 12:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
nisan15 Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip
lt=
Mesajlar: 669
Üyelik Tarihi: May 2011

Rep Puanı: 30

Mesaj: #4
RE: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Kavuşumunun Etkileri
(01-21-2012 12:02 AM)elo Yazılan:  Neptün 1.evde transiti (astroscoped sitesinden çeviri)
Yaklaşık 14 sene sürer.Davranışlarınız başka dünyalardan esinlenir gibi olacaktır.İçsel,psişik algılamanız yükselecektir,Aynı zamanda fiziksel tembellik,yalnızlık ve kendini kandırma,aşırı hassasiyet,hayalperestlık,evlilik hakkında yanlış kanaatler görülebilir.Mistik,sanatsal,muziksel veya psikolojik yetenekler geliştirme eğiliminde olursunuz.Başkalarına karşı daha fazla anlayış,empati ve şefkat geliştirir ve gösterirsiniz.Yüksek ideal ve amaçlara ulaşmak amacıyla kişisel fedakarlıklar gösterebilirsiniz..


Teşekkürler elo çiçek fedakarlık yine mi sürprizzz evlilik hakkında yanlış kanaatler kendini kandırma annemin yanına taşınsam iyi olacak izmir'e tayin istiyeyim yazın ben en iyisi kız kardeşim ve annem beni bu sisli puslı neptün denizinde boğulmaktan ve yanlış karar almaktan korurlar yanlışlara tahammülüm yok artık güvenli sakin sıcak bir limanda huzurla yaşamak istiyorum ..


[font=Georgia,serif]Transit Neptün kişiyi en çok yükselen burç çizgisi ( ASC noktası ) ve Güneş’i ile kavuşum yaptığında zorlar. Kare ve karşıt açıları da son derece etkilidir. Kişi bu etki altında gerçekleri görmekte zorlanır ve yanılgılar yaşar. Kendi kendini kandırma yoluna gider. Hayalinde yarattığı dünyada yaşar. Neptün’ün etkisini gireceği ev çizgisine ve birleşeceği planete 3 derece yaklaştığında hissetmeye başlarsınız. Transit Neptün’ün bulunduğu evle ve birleştiği planetle ilgili olaylar yaklaşık üç yıl içinde sizi yanıltarak zorlar. Daha sonraki dönemde olayların gerçek yüzünü anlamaya çalışır, gerçeklerle yüz yüze gelirsiniz. (Evrenin sırları -Filiz Mete[/font])

HARİTAM

''Kelimelere yüklediğim anlamı, ancak ben bilebilirim.'' GORGİAS
01-21-2012 12:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
kvk Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 12
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Kavuşumunun Etkileri
5 derece güneş ve 13 derece saturn öncelikle bu ikisini kavuşum olarak ele alabilirmiyiz?

Transit neptün güneşin üzerinden geçerken ki bu 5.evde gerçekleşiyorsa,

Kişiye kötü bir ün ?
Aşk ve evlilikle ilgili konularda yanlış kararlar ?
Evlilik dışı ya da istenmeyen gebelikler (cinsellik) ?
Baba faktörüyle ilgili sorunlar ?

Sanatsal anlamda büyük başarı
Başarıyla gelen geniş çaplı bir tanınma
Aşk evliliği ya da aşık olmak

Bu gibi etkilerden bahsedebilirmiyiz ??soru

Whole Signs
10-16-2012 10:56 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
Cvp: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
Gectigimiz yil neptun, pladicus sisteme gore 5. evime gecti, gunesime kare yapiyor.

Bu, Sanata duydugum yogun ilgiyi kesfettigim bir donem oldu, olmakta... Ote yandan neptun karesinin bir etkisi olarak, sanatla ic ice bir yasam tarzi ve kariyer dusluyorum. Kare aci tam da bu anlamda manidar: yanilsamaya, husrana isaret olabilir; ya da kare acilarin marsiyen dogasini hesaba katarsak, iyiye yorabiliriz.

bu neptun gunes acisi, manipulasyona ne kadar acik bir insan oldugumu anlamami saglayan deneyimler yasatti bana..kimi zamanlar uzerimde baski hissediyorum.
Zaten haritam, inisiyatif gucunun sifira yakinsadigi bir profil ciziyor.

10-15-2017 01:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #7
RE: Transit Neptün' ün Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi
Neptün yine jupiterimin üstüne geldi ,

Bu transitin etkisini çözdüm , bu transiti ilk yaşadığımda biriyle tanışmıştım. Çok dindar ve iyi huylu aklı başında biriydi ayrıca güneş balık , yükselen yengeç , ay oğlak , mars akrepti .. yoğun su etkisi. Çok yakın arkadaşım dı , ne zaman bu transit bitti aramız açıldı , kavgalar kıyametler , şimdi uzun aylardan sonra neptün yine Jupiterimin üstünde , biz yine barıştık aslında barışmıştık sadece konuşmuyoduk , ama 6-7 aydır ilk defa aradı görüştük. Hemen neptünü kontrol ettim yine jupiterin üstünde

Çok garip tamamen bu transite bağlı bir arkadaşlık. Muhtemelen retro haraketleri bittiğinde tekrar aramız bozulacak.

Ama bana çok şey kattı bu arkadaşlık , bana çok şey kattı. Manevi olarak gerek ahlak olarak. Genel olarak haritamda su elementi yok , böyle kisilere ihtiyaç duyuyorum ister istemez..

Ama çok etkisini gördüm bu transitin..

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
10-16-2017 08:26 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  NEPTÜN DEVİNİMİ & TRANSİTLERİ astrosohbet 89 175,963 04-09-2018 12:38 AM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Transit Neptün Doğ.Haritasında Ay'a Açı Yaparsa astrosohbet 5 10,196 09-06-2017 12:23 PM
Son Mesaj: Lajâ
  Evlere Göre Transit Neptünün Balık Etkileri nisan15 37 54,655 02-26-2017 01:28 PM
Son Mesaj: Ahmeedd
  Transit Neptün Doğ.Haritasında Merküre Açı Yaparsa astrosohbet 3 6,937 02-10-2013 08:26 AM
Son Mesaj: albunea
  Neptün Gerilemesi El Auria 21 31,359 08-16-2012 10:37 AM
Son Mesaj: eylülmavi
  Transit Neptün Açıları ginka 91 144,341 06-13-2012 01:39 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir