Değerlendir:
  • 16 Oy - 2.81 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Karınca Kararınca
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Karınca Kararınca
Alıntı:Karıncalar, boyutları küçük doğal boşluklarda yaşayan birkaç düzine avcı bireyden, çok büyük bölgeleri kaplayan ve sayıları milyonlarca bireyi içeren oldukça yüksek oranda organize kolonilere kadar oluşan topluluklar içinde yaşarlar. Büyük koloniler çoğunlukla "işçi" ve "asker" sınıflarını oluşturan kısır dişilerden oluşur. Bu kolonilerde aynı zamanda verimli erkekler ile bir ya da daha fazla ve "kraliçe" adı verilen verimli dişiler de bulunur. Bu koloniler bazen "süper-organizmalar" olarak tanımlanır çünkü karıncalar tek bir vücut hâlinde koloniyi desteklemek için bir arada çalışırlar.

Karınca topluluklarında iş bölümü, bireyler arası iletişim ve karmaşık problemlerin çözümüne rastlanır. İnsan toplulukları ile olan bu paralellikler, birçok bilimsel araştırmaya konu olmuştur.

vikipedia sitesinden alıntıdır

başak burcunu tanımlamak için karınca modelini kullanmanın faydalı olacağını düşünüyorum.

böyle düşünmemin nedenlerine bakalım ;

* başak burcu tevazu sahibidir , karıncalar da öyledir ( küçük ama saygı gören canlılardır )

* başak burcu çalışkandır , karıncalar da çalışkanlığın simgesi olan canlılardır.

* başak burcu düzenli ve sistemli çalışmayı tercih eder , karıncalarda düzenli ve sistemli şekilde organize olan canlılardır.

* başak burcu toprak elementine aittir ve pek göstermese de oldukça dayanıklı bir bünyeye sahiptir , karıncalarda göründüğünden daha kuvvetlidir.

* başak burcu için küçük görünen detaylar önemlidir , karıncalar içinde ufak şeyler önemlidir , ufak kırıntılar peşindedirler genelde.

* başak burcu tedbirlidir , karıncayla ağustos böceğinin hikayesini hatırlayalım , karıncalar da kış için hazırlık yaparlar , tedbir alırlar.

* başak burcu berrak ve biraz büyükçe gözler verir , karıncanın gözleride başına göre büyükçe sayılır.

* başak burcu temizliği sembolize eder , karıncalarda diğer böceklerin aksine temiz hayvanlar olarak bilinirler , ekmeğinizin üstünde karınca görseniz muhtemelen karıncayı uzaklaştırıp o ekmeği yersiniz ancak ya hamamböceği görseniz gülücük

* başak burcu , diğer toprak elementleri boğa ve oğlak gibi parayı ve kariyeri düşünmek yerine görevini düşünüp küçük adımlarla ilerlemeyi tercih eder , belkide bu yüzden eskiler başak burcu için hizmetkarlar burcu derdi , gerçekten hizmet sektöründe çalışan pek çok başak etkili kişiye rastlayabilirsiniz.

karıncalarda böyledir , minik bir kırıntıyı yuvasına götürmek için tüm gün gayretle çalışabilir.

** peki başak burcunun bam teli diyebileceğimiz eleştirmek ve eleştirildiğinde hassas tepkiler vermesi özelliğini karıncalarda bulabilir miyiz ?

henüz onların diyaloglarını çözebilmiş değiliz , belki de bir taraftan harıl harıl çalışıyorken diğer taraftan birbirlerine laf sokuyorlardır.

bir gün vücudunuzda karınca gezdiğini farkederseniz onu elinize alın ve eleştirmeye başlayın , eğer sizi ısırıyorsa işte o zaman başak tarlasının minik efendileri olduklarından emin olabiliriz ;)

06-08-2011 04:04 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: karınca kararınca
Alıntı:bir gün vücudunuzda karınca gezdiğini farkederseniz onu elinize alın ve eleştirmeye başlayın , eğer sizi ısırıyorsa işte o zaman başak tarlasının minik efendileri olduklarından emin olabiliriz ;)

suna-bak Karıncaları da pek severdim:D
06-08-2011 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #3
RE: karınca kararınca
''halka hizmet hakk'a hizmet'' ee daha ne olsun gülücük

güzel tesbitler yıldırımçiçek

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
06-08-2011 03:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Parlaışık
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: karınca kararınca
* başak burcu temizliği sembolize eder , karıncalarda diğer böceklerin aksine temiz hayvanlar olarak bilinirler , ekmeğinizin üstünde karınca görseniz muhtemelen karıncayı uzaklaştırıp o ekmeği yersiniz ancak ya hamamböceği görseniz


Bayıldım , çok doğru .Bu arada venüs başak olarak da yazdıklarına katılıyorum Yıldırım.Ancak üzücü yanları da var .Mükemmeliyetçilik , detaycılık yanından şikayetçiyim.
06-08-2011 07:29 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: karınca kararınca
Eşleştirme süper, başarılı ve mantıklı, neptünyen betimleme ve Jüpiteryen bir anlatım. alkis alkis
06-09-2011 03:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: karınca kararınca
başaklardan öğreneceğimm çoooooook şey var :D
06-09-2011 03:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #7
RE: karınca kararınca
(06-08-2011 06:04 PM)Rüzgar Yazılan:  Ama biz onun dialoğunu çözdük, hani gidip ağustos böceğine laf sokmuştu ya çok bilmiş.gözkýrpma

çok güzel rüzgargülücük

acaba la fonten de mi bir başakdı, diye düşünmeden edemedim, şimdi bulabilrisem haritasına bakacağım..

yalan değil ya, sen çalış çabala, o gelsin hazıra konmaya çalışsın, adalet bunu neresinde, ağustos böceği o lafı hak-etmişti bence gülücük)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
06-09-2011 09:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #8
RE: karınca kararınca
ben karıncadan çok ağustos böceğine benziyorum hani illa bir haşere olunacaksa o beni daha iyi anlatıyor:D Tembelim çok utanıyorum ama çk tembelim :D
06-09-2011 10:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Karınca Kararınca
Simetrik düzen teraziye has bir özelliktir laja, başak burcuda etkinse, ya da terazi deki kişisel planet veya yükselen chirona açılanıyorsa bu durum gözlemlenebilir.
Düzen başak için, simetri terazi için önemlidir yani..
06-10-2011 01:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Karınca Kararınca
Ağustos böceğinin 12 sene toprak altında bir larva olarak kaldığını biliyormuydunuz, artı dünyaya geldiğinde hayatı sadece bir aylık bir ömürle sonlanacak, tabii o kadar yaşama şansı olursa, bu kadar kısa bir ömür ve 12 yıllık bekleyiş, SUnay Akın ından dinlemiştim, diyordu ki; siz olsanız bu kadarcık bir ömrü çalışarak mı, eğlenerek mi geçirirdiz? Ayrıca şarkı söyleyen erkek ağustos böceği, dişi şarkı söylemiyor, şarkıyı söyleyen erkeklerden hangisini beğenirse onu seçiyor, haliyle erkeklerde şarkı yarışmasında gibi durmadan şarkılarını sunuyorlar, 12 yıl bekleyecek bir larvayı toprağa hapsetmek için.
Bu meşhur hikayenin bir başka versiyonunu ele alan bir yazı okumuştum, yanılmıyorsam Kendi Kutup Yıldızını Bul kitabıydı, orda bir gencin mezuniyet tezinde bu hikayeyi ele alış şekli sonucu 1. derece de tezini verdiği yazıyordu.
Hikaye kısaca şöyle ele alınmıştı:
Karınca tüm yaz çalışır, Ağustos Böceği ise şarkı söylerdi, ancak kendi aralarında manevi açıdan bir anlaşmaları ve vijdan muhasebesi vardı.
Ne ağustos böceği şarkılarını öylesine söylüyor ne de karınca ağustos böceği kışın kapısına gelince onu kovalıyordu. Ağustos böceği yazın o sıcağında yavruları olduğu için onları beklemek ve ninnilerini söylemek zorundaydı, çünkü yavrularına o bakmasa ölürlerdi, karınca da yavrular için komşusunun da kışlık azığını topluyor komşusuna vijdani yardımda bulunuyordu, çünkü komşu bir anne veya babaydı sonuçta, yavrular bırakılamaz dı ve Allah karıncayı görevlendirmişti onların aç kalmaması için..
Hep kötü yönden bakmamalıyız, işin bu tarafı hiç düşünüldü mü? La Fontain bu hikayeyi yazarken bir zaman gelecek böyle muhasebeler yapılabileceğini hiç düşünmüşmüydü acaba? acaba dil çýkarma
06-10-2011 03:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 2 Misafir