Değerlendir:
  • 13 Oy - 2.77 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jüpiter (Roma Tanrısı )
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Jüpiter (Roma Tanrısı )
arkadaşlar , her tanrıyı hangi mitolojinin ürünüyse belirtelim(işimize yaramsı bakımından roma ve yunan açtık ) ve ayrı bir başlık altında inceleyelim.

jupiterle ilgili bulduğunuz yazıları ve paylaşımları buraya ekleyebilirsiniz.

tüm bunlar dışında , sizde dilediğiniz mitolojik tanrı için başlık açıp paylaşımlar yapabilirisiniz.
05-14-2011 07:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Jüpiter (roma tanrısı )
Jüpiter Roma mitolojisinde, Roma mitolojisi Antik Roma'da yaşayan insanların mitolojik inançlarının bütününe verilen isimdir. Genelde iki ana bölümü olduğu düşünülür; ilk bölüm ki daha sonraları etkin olmuştur ve edebidir, genellikle Yunan mitolojisindeki öğelerin Romalılaştırılmış hallerinden meydana gelir, ikinci bölüm ise daha erken dönemlerde etkin olmuş olan ve daha çok kültik olan Yunan-benzeri diğer yarıdan farklı uygulama ve inançlara sahip daha özerk bir bölümdür.
Yunan mitolojisindeki unan mitolojisi, Yunan tanrıları, tanrıçaları ve kahramanları hakkındaki hikayelerden oluşan sözlü edebiyatla yaratılmış ve yaygınlaşmış bir mitolojidir. Günümüzde bu mitoloji hakkındaki bilgilerimizi bu sözlü edebiyatın yazılı hallerinden alıyoruz. Tarihciler, mitoloji hakkında daha ayrıntılı bilgi almak için de bazen zamanın sanatındaki ipuçlarını bile toplar.
Zeus ile denktir. Jupiter Optimus Maximus (``Jüpiter, En Yüce, En Büyük``) olarak anılırdı. Yunan mitolojisi baştanrı. Tanrıların en büyüğü ve en güçlüsü. Babası Kronos'u tahttan indirerek yerine kendisi geçti.
Roma devletinin baş tanrısıydı, kanun ve toplumsal düzenden sorumluydu
05-14-2011 07:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
mitoloji yazıları okumaya bayılıyorum güzel başlık olmuş aeon verygood
05-14-2011 11:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
yönetici kadroda yaylar çoğunlukta olduğu için , önce jupiterden başladım dil çýkarma


Alıntı:mitoloji yazıları okumaya bayılıyorum güzel başlık olmuş aeon

verygood

gezegenleri anlamayı sağlıyor , hem de eğlenceli
05-15-2011 01:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #5
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
Aeon yukarıda erkekler ve aşk konusu var 2 satır yazsan kim küser makara
05-15-2011 01:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
:D

ben de yazıcaktım zaten.
05-15-2011 01:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #7
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
(05-15-2011 01:39 PM)Tuğçe Yazılan:  Aeon yukarıda erkekler ve aşk konusu var 2 satır yazsan kim küser makara

afroditin baskılarına ve erosun oklarına boyun eğmeyiz =)

05-15-2011 05:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
Mitolojide yay burcu
Mitolojide anlatım şöyle başlıyor. Herkül uzun seyahatlerinden birinde centaur arkadaşı Pholus’tan evindeki şarabı açmasını ve susuzluğunu gidermesi için ikram etmesini ister. Bazı hikayelerde Pholus’tan hiç söz edilmemekte, Herkül’ün şarap istediği centaur’un Chiron olduğu da anlatılmaktadır. Herkül şarabını içerken, açılan fıçıda payları olan diğer centaurlar gelir ve Herkül’le kavgaya tutuşurlar.

Pholus ve Herkül’ün öğretmeni olan Chiron olan bitenleri uzaktan izlerler. Fakat Herkül, uzakta duran Chiron’u diğerlerinden ayırt edemez ve onu da okuyla öldürür. Hem Herkül’ün üzüntüsünden, hem de kendisi Chiron’a çok değer verdiğinden, Zeus Chiron anısına “Okçu”yu gökyüzüne koyar.

Sagittarius’un altın postun peşine düştüğünde Jason’a öğütler vermeye devam edebilmek için bizzat Chiron tarafından oluşturulduğu da söylenmektedir

Mitolojide anlatılan farklı bir hikayede şu;

Yay burcunun simgesi olarak mitolojide yerini alan yarı insanyarı hayvan figürlü varlıklar hakkında pek fazla bilgi olmasa daonların Tarım Tanrısı ya da diğer adıyla Şarap Tanrısı Dionysos'un hizmetkarları oldukları bilinir. Yunan-öncesi tanrılardan olan Dionysos'un Trakya'dan ya da Frigya'dan geldiği sanılmaktadır.

Zeus ve Apollon'la birlikte Antikçağ Yunan düşüncesinin üç büyük tanrısından biri sayılmaktadır. Tapımı başlı başına bir din meydana getirmiştir. Romalılar ona Bakkhos (Baküs) derler ve verimlilik tanrısı Liber'le bir tutarlardı. Yay Burcunun simgesi olan yarı insan yarı hayvan olan ve elinde gerili bir yay tutan yaratıklara Sentor dendiği gibi bazı mit kaynaklarında da Satir olarak söz edilir. Bunlar tanrıları Dionysos'a bağlılıklarını aşırı hareketlerle gösterirlerdi.

Sentorlar ya da Satirlertanrılarının kendilerine vahşi hayvanlar gibi göründüğüne inanıyorlardı. Bu yüzden şarap içip kalabalık sarhoş sürüleri halinde dağlara çıkarlar naralar atarak döne döne raksederler karşılarına çıkan hayvanların üstüne kudurmuşcasına atılıp parçalarlar ve çiğ çiğ yerlerdi. Böylelikle tanrılarını içlerine almış oluyorlardı. Boynuzlukeçi ayaklıkuyruklu ve insan vücutlu bu yaratıklar kır cinleri olarak da adlandırılırdı.

Aşırı sekse düşkün olduklarından Kır perilerinin erkek kardeşleri olmalarına rağmenonlarla sevişmek için peşlerinden koşmaktan geri kalmazlardı. Bunlarla ilgili resim ya da duvar kabartmalarına bir tek Kadim Mısır da ve Babilliler de rastlanmıştır. Tanrılar Tanrısı Zeus bu burcun yöneticisi olarak bilinir. Zeus her ne kadar uçarı ve çapkın bir tanrıysa da kızdırıldığında öfkesinden tüm alemler korkmuştur. Bu tipik bir Yay insanı karakteriyle de özdeşleştirilir.

alıntıdır..
05-18-2011 11:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kaktüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Jüpiter (Roma Tanrısı )
Roma değince aklıma mars(ares) geliyor nedense
Glatyatörler falan.
08-17-2012 03:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Roma Mitolojisi aeon 1 4,009 05-15-2011 01:28 PM
Son Mesaj: aeon
  Mitolojide Jüpiter Angel 0 7,781 04-30-2007 12:44 AM
Son Mesaj: Angel

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir