Değerlendir:
  • 43 Oy - 2.33 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
Yazar Mesaj
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
Hint Astrolojisinde Transitler

Hint astrolojisinde kişinin hayatında karşılaşabileceği etkiler genellikle hayat devrelerinden anlaşılmaya çalışılır. Bunun yanında transitleri de incelemek ve etkilerini hayat devreleriyle birleştirerek daha hassas sonuçlara varmak mümkündür. Yıldız haritamız doğduğumuz anda gezegenlerin burçlara göre dağılımını gösterir ve sabittir. Ancak gökyüzündeki gezegenler burçlar kuşağında sürekli hareket halindedir. Yani her an gezegenler bizim yıldız haritamızın üzerinden geçiş yaparlar ve çeşitli etkiler verirler. Bu geçişe transit adı verilir.

Hint astrolojisinde gezegenlerin ana haritada Ay’a göre yaptıkları transitler en önemlisidir. Daha sonra yükselen burca göre transitler de incelenmelidir . Her gezegenin olumlu ya da olumsuz etkiler verdiği evler vardır. Örneğin Güneş, Ay’a göre, Ay’dan itibaren sayılarak 3. , 6. , 10. ve 11. evlerden geçerken olumlu etkiler verir. İşin ilginç yönü, bu olumlu etkinin gerçekleşmesi için yine Ay’a göre aynı sıraya karşılık gelecek şekilde 9. , 12. , 4. ve 5. evlerde herhangi bir gezegen transit yapmamalıdır. Yoksa Güneş’in vereceği olumlu etki ortadan kalkar. Güneş Ay’a göre 3. evden geçtiği sırada yapacağı etkiyi , Ay’a göre 9. evden geçen bir Venüs, Güneş’in olumlu etkisini ortadan kaldıracaktır. Aynı şekilde gezegenlerin olumsuz etkiler yaptığı burçlar olduğu gibi, bu etkiyi üzerinden gezegen transiti gerçekleştiğinde ortadan kaldıran burçlar da vardır.

Yıllık etkileri değerlendirmek istediğimizde ağır hareket eden Saturn, Jupiter, Rahu ve Ketu önem kazanırlar. Yukarda anlattığım değerlendirmenin yanı sıra Saturn’ün daha önceki yazılarımda bahsettiğim Sade Sati denilen transiti çok önemlidir. Kısaca hatırlamak istersek, Saturn’ün Ay’a göre bir önceki eve girdiğinde başlayan bu transit , Ay’a göre bir sonraki evden çıktığında sona erer. Bu devreyle herkes hayatında iki ya da üç kez karşılaşır. Genellikle kişiyi bunaltan, karşısına ağır etkiler çıkaran bir dönemdir. Bunun yanı sıra Saturn’ün Ay’a göre 4. evden geçişi de Sade Sati’ye yakın etki veren zor bir devredir. Saturn’ün ana haritadaki Saturn üzerinden yapacağı transit dönemi içinde ise kişi kendisine hayatında yeni bir yol çizmek ister.

Jupiter ve Güneş transit yaptıkları evlere canlılık ve hareketlenme getirirler. Jupiter’in bir burç üzerinden geçişi yaklaşık bir yıl sürer ve özellikle kendi Ay’ımızın, yükselen burcumuzun ve kendi Jupiter’imizin üzerinden geçerken hayatımızda güzel değişiklikler olabilir. Rahu ve Ketu ise karmik gezegenler olarak adlandırılırlar ve transit yaptıkları evlerle ilgili konularda bizim hayatımızda henüz çözüm bulamadığımız konularımızı çözmemiz için bize uyarılarda bulunurlar.

Güneş, Mars, Venüs ve Merkür aylık etkilerde önemlidir, çünkü bu gezegenlerin bir burç üzerinden transitleri ortalama bir aydır. Bu gezegenler de diğerleri gibi ana haritada kendilerinin yer aldıkları evlerden geçerken ilginç olumlu etkiler verirler. Yıldız haritamızın zayıf noktaları üzerinden geçecek Mars gibi olumsuz kabul edilen gezegenler bizi çoğunlukla yıpratır. Ay transitleri ise genellikle günlük konular için bilgi verir. Ay transit yaparken hangi nakşatradan ( takım yıldızından ) geçtiğine dikkat eder, bunu da bizim doğum anımızın Ay nakşatrasıyla karşılaştırırsak, günümüzün nasıl geçeceğini tahmin edebiliriz.

Transitleri hayat devrelerinden bağımsız düşünmemek gerekir. İçinde bulunduğumuz ana ve alt hayat devresinin gezegenlerinin transitleri bizim için özel bir anlam taşır. Yıldız haritamız, hayat devreleri, alt haritalar ve yıllık haritalar bir bütün olarak ele alınmalı ve ancak ondan sonra kişiyle ilgili yorumda bulunulmalıdır.


Astrolojide Transitler
Güneş sistemindeki gezegenlerin hepsi, belli bir düzen içerisinde sürekli hareket halindedirler. Her bir gezegen kendi yörüngesinde ilerlerken, zaman zaman diğer gezegenlerle, değişik mesafelerde, belli uzaklıklara gelir.

İşte bir gezegenin, bir diğer gezegene yaklaşması, üzerinden geçmesi, uzaklaşması, karşı hizasına gelmesi gibi değişik hareketlerine ve pozisyonlarına "transit" adı verilir.

Bir transit haritası, o günkü gezegen yerleşimlerini gösteren haritadır. Bu haritada doğumdaki gezegenler ile transit gezegenler yerleştirilir ve hayatımızı nasıl etkiledikleri analiz edilir.

Gezegenler Zodyak üzerinde her gün belirli hızlarda ilerlediklerinden her zaman farklı noktalarda bulunurlar. Bu nedenle doğumdaki gezegenler (natal) ile farklı görünümler yaparlar. gezegenlerin enerjileri Transit doğum haritamızdaki gelişmemiz veya saklı kalmış potansiyelleri etkilerler. Hareketleri (davranışları) ve olayları yöneterek günlük deneyimlerimizin bir parçasını oluştururlar.

Transit gezegenlerin etkisi doğum haritamızın gezegenlerine ve evlerine nispetle nerede yerleştiklerine bağlıdır. Yaşamda günleri kapsayan değişimler Güneş, Ay, Merkür, Venüs ve Mars’ın transitlerine bağlıdır. Bunların etkileri günler ve haftalar ile ölçülür. Ağır gezegenlerin transit etkileri ise yıllar ve on yıllar boyunca yapılır.

Gezegen transitleri geri hareketli oldukları zamanlarda ayrı bir önem taşır. Doğum evinden geçen gezegenin etkisi bu evdeki geçiş süresine bağlı olarak hissedilir.

Bir diğer anlatım şekli ise; bir gezegenin diğer bir gezegenle oluşturduğu bakış açısına "transit" denir...

Gün boyunca her birimiz diğerinden tümüyle farklı deneyimler yaşarız. Bu farkı yaratan temel etkenlerden en önemlilerinden biri, doğum zamanımızdaki gezegen konumları ile bugünkü gezegen konumları arasındaki ilişki, uyum ve uyumsuzluğun analiziyle belirlenir. Bu gezegenlerin bir kısmı hızlı hareket ederek her günümüze farklı bir renk (bazen aydınlık bazen karanlık renkler) katacak ortam ve deneyimlere doğru bizi adeta sürükler. Ağır hareket eden Satürn, Plüton gibi gezegenler ise pek çok yaşam alanında uzun vadeli (birkaç yıl ya da 10 yıl) yükseliş ve düşüşlere işaret ederler. Bilinmesi gereken 4 şey vardır :

Bu etkilerden kaçmak mümkün değildir.

Herkesin farklı bir doğum tarihi ve saati olduğundan (ender rastlantılar dışında) her birey farklı bir deneyim yaşayacaktır. Dolayısıyla, örneğin "Bu sene Aslan burcundan olanların başına şunlar gelecektir..." şeklinde fal bakılamaz. Zaten (aynı burçta doğan) her 12 insandan birinin aynı kaderi paylaşacağını iddia etmek mantıksızdır.

Her etkinin başlangıcı ve sonu vardır.

Bu etkilerin tarihleri matematiksel yöntemlerle önceden hesaplanabilir.
01-18-2011 11:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #2
RE: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
Ay'ım yay burcunda 1. evde kabul edip transitleri yerleştireceğim. Hiç transitlere bakmadım ama sıkıntılı bir evreden son bir sene içinde geçtim diğer batı astrolojisine göre satürn transitinden kaynaklanıyor. Koç burcu 5. evim oluyor vedice göre transitler uranüs jüpiter bu evden geçecek sanırım.
01-18-2011 11:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
vedice göre natal ay ve marsım koçta kavuşumda.jupiter oğlakta 10. evde.venüs terazide 7. evde güneş merkür başakta 6. evde.
vedicte aya göre hazırlanan harita varmı.yükselen haritasından farkı ne?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-19-2011 12:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
transit dendiğinde daha ziyade ev girişleri ve kavuşumlar ağırlık kazanmakta, diğer açılar söz konusu olduğunda yalnızca yaşanacak olayın nevi üzerinde durulmaktadır.
Transitlerin Yorumlanması

Transitler modern dinamik öngörü astrolojisinde muhtemelen en çok kullanılan ve en çok kullanılan tekniktir ve, ilkede, çok basittirler.

Bir gezegen kendi yörüngesinde ilerlerken doğum anında başka bir gezegen veya önemli nokta tarafından işgal edilen bir yerin üzerinden geçiyor veya bu yerle geometrik bir ilişkiye giriyorsa transit yapıyor demektir. Bu nokta doğum haritasında bir gezegenin veya haritada önemli bir yerin bulunduğu, örneğin bir evin başlangıç çizgisi veya Yükselen, MC, nokta olabilir.

Transit teorisi sizin, hayatınız boyunca, doğum anındaki gezegensel konumları sembolik olarak temsil ettiğiniz varsayımına dayanır. Kozmos tarafından doğumdan sonra terk edilen bu nokta birey tarafından hatırlanır ve birey gezegenlerin uzun zaman önce terk etmiş oldukları bu konumun yaşayan kabı gibi hareket eder. Transit halinde bir gezegen bu ‘hatırlanan’ noktalardan birine ulaştığı vakit, kap, yani doğum anındaki konumları ‘hatırlayan’ kişi bu gezegene tepki verir veya onunla titreşir.

Bir insanın transit gezegenlere verdiği tepki bir arpın tellerinin sırayla akort edilmesine verdiği tepkiye benzer. Transit bir gezegen hatırlanan belli bir konuma vuracak, belli bir uyumsuz ses çıkacaktır ta ki çalınan tel kendini uyumlu bir ses çıkarana dek ayarlayana kadar. Kehanet astrolojisinde transitlerin temsil ettiği olaylar müzik aletinin akordunu bozan rastgele olaylar olarak değil, arpı yavaş yavaş uyumlu hale getirmeye çalışan bir müzisyenin dikkatli ve bilgili vuruşlarına benzer. Akortlu olmak bütün olmak, uyanık olmak, kişinin potansiyelini yaşaması ve hatta aydınlanmak demektir.

Demek ki siz ve doğum haritanız bütünleşmek için çabalayan bir müzik aleti gibisiniz. Kehanette bulunan astrolog kişinin başına gelen her olayın telleri akort etmek için tasarlanmış olduğunu asla unutmamalıdır.

Bu telleri akort eden darbeler, gündelik hayatta olaylar olarak tezahür eder. Bu olaylar varlığınızın farklı bileşenlerini farkındalığınızı artırarak uyumlu hale getirmek için tasarlanmıştır. Olaylar zor ve zahmetli bir yolu, hatta bir telin kırılmasını bile temsil edebilir. Hinduların inancına göre bir olma yolundaki bu yürüyüş birçok hayatın yaşanmasını gerektirir. Batıda biz yolun varlığını kabul ederiz, ama uzunluğu hakkında pek bilgimiz yoktur.

Transitin Yapısı

Akort edilmenin yollarından biri olan transitler üç bileşene ayrılabilirler:

1) Transit yapan gezegen: Kendi gezegensel yörüngesinde hareket ederken, doğum haritasındaki bir konumla geometrik ilişki oluşturan gezegen.

2) Transitin yaptığı açı: Transit gezegen ile doğum haritası konumu arasındaki geometrik açı ilişkisi.

3) Doğum haritasında transiti alan nokta.

Her gezegene insanlığın binlerce kuşağı tarafından bir takım özelikler –arketipsel anlamlar- atfedilmiştir. Bununla birlikte doğum haritasındaki her gezegenin ‘saf’ anlamları, içinde bulunduğu Zodyak burcu, evi ve diğer gezegenlerle girmiş olduğu açılarca belirlenmiştir. Yani astrologlar olarak bir doğum haritasında ‘saf’ bir Satürn değil, değişikliğe uğramış bir Satürn görmeyi bekleriz. Örneğin Satürn akrep burcunda, 10. evde, Plüton ile kare açı yapıyor olabilir.

O halde saf ve evrensel olarak Satürn ilkesi yapı ve biçimi akla getirse de, her insan bu yapıyı kendi hayatında farklı şekilde tecrübe edecektir. Bu yüzden bir haritaya Satürn transiti yapılıyorsa şu sorunun sorulması gerekir:

Satürn transitinin etkisi, kişinin ev, burç ve açılardan etkilenmiş olan kendi Satürn versiyonuna mı dokunuyor, yoksa bireysel haritadaki özellikleri paylaşmayan evrensel, yani genel bir Satürn transiti etkisi mi oluşturuyor?

Eğer bu evrensel bir Satürn etkisiyse, bireyin tellerin tek tek çekilmesiyle akort edilmesi teorisi yıkılır ve kişisel gayret yoluyla bireysel gelişim gelişme ve kendinizdeki iniş ve çıkışların farkına varma anlamsızlaşır. Çünkü tek bir birey bir sembolün evrensel anlamını değiştiremez.

Eğer bu soruya verilen cevap kişisel bir Satürn cevabıysa, o zaman transitin sonucunu öngörmeye çalışırken bu durum hesaba katılmalıdır. Bu yüzden doğum haritasındaki Satürn’ün kendisiyle birlikte taşıdığı ev, burç ve yöneticilik ilişkileri yorumun içine dahil edilmelidir.

Bu kavramı netleştirmek için bir radyo örneği verelim. Havada belli bir anda bir sürü radyo dalgası bulunur, ancak evinizdeki alıcı bunlardan sadece bazılarını alır. Farklı alıcılar farklı türde radyo sinyalleri almak için tasarlanmıştır. Eğer bu alıcılar olmasaydı, havada sinyallerin mevcut olduğunu fark edemezdiniz. Ayrıca renkli yayın yapılsa bile, siyah beyaz televizyonunuzun renkli imgeler üretmesini beklemezsiniz. Yani sinyaller sizin alıcınız tarafından değiştirilirler.

Bir Satürn transiti sizin dünyanıza gelen bir sinyaldir. Bu özel sinyal türünü, ancak, sizin için tasarlanıp doğum anında size verilen kişisel ‘radyonuz’ yoluyla alabilirsiniz. Mesela radyo alıcınız otorite veya başka bir şeyle ilgili sinyalleri alabiliyordur. Satürn’den gelen sinyaller radyo alıcınız tarafından nasıl dönüştürülürse, transit Satürn de doğum haritanızdaki Satürn’ün özelliklerini taşıyor görünecektir.

Demek ki bir transit gezegenin etkisi, transit yaptığı harita tarafından dönüştürülmüş olarak algılanır. Öte yandan, transit alan bir doğum haritasının, transit yapan gezegeni, ancak o gezegenin kendi değiştirilmiş versiyonu bakımından görebileceğini de söyleyebiliriz.

Bernadette Brady, Kehanet Astrolojisi, Kartal ve Tarla Kuşu (Predictive Astrology, The Eagle and the Lark)
01-19-2011 02:08 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
Ay, Hint astrolojisinin temel yapı taşıdır. Birçok hesaplama Ay’ın içinde bulunduğu konuma göre yapılır. Bu nedenle Ay Astrolojisi olarak da tanınmaktadır.

Batı Astrolojisi Güneş’in yerleştiği burcu esas alırken, Hint astrolojisi öncelikle Ay’a göre hesap yapar. Bunun dışında yüzlerce farklı tahmin yöntemleri ile Batı astrolojisinden önemli farklılıkları vardır.

Batı ve Hint Astrolojisi Arasındaki Farklar

Hint astrolojisi ile Batı astrolojisi arasındaki farklılıklardan en önemlisi açısal hesaplamalardır. Batı astrolojisi Tropikal Zodyak adı verilen sisteme göre hesaplama yaparken, Hint astrolojisi Sideral Zodyak’a göre hesaplama yapar.

Bölüşümlü Haritalar

Hint astrolojisinde doğum saatinin net olarak bilinmesi oldukça önemlidir. Batı astrolojisinden farklı olarak Bölüşümlü Haritalar adını verdiğimiz, doğum haritamızın dışında çeşitli yardımcı haritalar da elde ederiz.

Gezegen Görünümleri

Hint astrolojisinde her gezegen kendisinden itibaren 7 ev sonrasına ve burada bulunan gezegenlere görünüm yapar.

Dashalar - Gezegen Periyotları

Hint astrolojisini Batı astrolojisinden ayıran en önemli teknik farklardan biri de Dasha adı verilen gezegen periyotlarıdır. Bu gezegen periyotları aracılığıyla hayatta ne tür olayların ne zaman yaşanacağı hakkında bilgi sahibi olunur.

Yogalar

Çeşitli gezegenlerin kavuşumları Yoga adı verilen gezegen kombinasyonlarını oluşturur. Yogalar bir doğum haritasını yorumlarken oldukça önemlidir. Zenginlik, zekâ, ün, başarı veren yogalar kişinin geleceğindeki büyük başarıları önceden haber verir.

Evlilik

Hint astrolojisinde evlilikle ilgili araştırmalar doğum haritalarımızdaki 7. evden yapılır. 7. Ev genellikle kişinin evleneceği insanı tanımlamak, evliliğin nasıl devam edeceğini öğrenmek açısından önemlidir.

Evlilikte Mars Baskısı

Doğum haritalarımızda yerleşmiş Mars tüm enerjimizi, motivasyonumuzu kontrol ederken aynı zamanda “Mars Baskısı” (Kujadosha) adı verilen zararlı bir durum da oluşturabilir.
01-19-2011 02:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
freeloader Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
Cvp: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
(11-21-2016 10:38 PM)vilma Yazılan:  Gezegen Görünümleri

Hint astrolojisinde her gezegen kendisinden itibaren 7 ev sonrasına ve burada bulunan gezegenlere görünüm yapar.



??? bunu bilmiyordum. Yani 2.evde ki saturn 10.evde ki jupitere görünüm yapamıyor mu anlamadım. saturn jupiteri etkilemez ama jupiter saturnu destekler demek mi oluyor

Her gezegen kendinden 7 ev sonrasına açı yapar. Buna ek olarak satürn,mars,jüpiter,rahu ve ketu nun özel açıları vardır. Satürn kendinden sonraki 3 ve 10. eve, mars kendinden sonraki 4 ve 8. eve, jüpiter,rahu ve ketu ise kendinden sonraki 5 ve 9. evlere açı yapabilirler. Örneğin 2.evdeki satürn 8.eve,4.eve ve 11.eve açı yapar.

Haritam
11-22-2016 01:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
freeloader Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #7
Cvp: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
(11-22-2016 03:04 PM)vilma Yazılan:  
(11-22-2016 01:16 PM)freeloader Yazılan:  Her gezegen kendinden 7 ev sonrasına açı yapar. Buna ek olarak satürn,mars,jüpiter,rahu ve ketu nun özel açıları vardır. Satürn kendinden sonraki 3 ve 10. eve, mars kendinden sonraki 4 ve 8. eve, jüpiter,rahu ve ketu ise kendinden sonraki 5 ve 9. evlere açı yapabilirler. Örneğin 2.evdeki satürn 8.eve,4.eve ve 11.eve açı yapar.

Yani mesela 2.evde ki saturn sadece 8 4 ve 11.eve mi açı yapar? Diyelim 2.evde merkür var. Merkür 8 4 11 e açı yapamıyor mu? 2.evde ki merkürle 2.evde ki satürnün yaptığı açıları kıyaslar mısın

Sadece satürn,mars,jüpiter,rahu ve ketu'nun özel açıları vardır. Güneş,merkür,venüs ve ay sadece bulundukları evden 7 ev sonrasına açı yapar.

Haritam
11-22-2016 03:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
freeloader Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #8
Cvp: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
(11-22-2016 03:26 PM)vilma Yazılan:  
(11-22-2016 03:17 PM)freeloader Yazılan:  Sadece satürn,mars,jüpiter,rahu ve ketu'nun özel açıları vardır. Güneş,merkür,venüs ve ay sadece bulundukları evden 7 ev sonrasına açı yapar.

Tamam sağol sen baya geliştirmişsin kendini nakshatraları felan haritaya bakıp direk bulabiliyo musun raja yogaları da öğrendin mi ??

Jagannatha Hora programında gezegenlerin yanında bulundukları nakshatralar yazıyor zaten. Raja yoga'ların kendini haritada sürekli tekrar etmesi ve mümkünse köşe veya üçgen evlerde olmaları lazım gerçekten güçlü olmaları için yoksa çoğu insanda raj yoga var ama sonuç ortada gülücük Örneğin bir raj yoga hem iyi evlerde oluşur hem de navamsa da tekrar ederse ancak çok güçlü kabul edebiliriz. O kombinasyon birçok defa kendini tekrar etmeli veya birden çok raj yoga olmalı.

Haritam
11-22-2016 03:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
freeloader Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 41
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 5

Mesaj: #9
Cvp: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
(11-22-2016 07:34 PM)vilma Yazılan:  O zaman kötücül evlerden oluşan raj yoga için güçsüz mü deriz ? Bende var raj yoga köşe evde değil viparit rajyoga var ama anlayacağın üzere kötücül evlerden oluşan bir yoga ( 8.ev yöneticisi ay 12.evde) ama Kapiel Raajın dediğine göre malefik evin yöneticisi malefic evde olunca kötücül etkiyi söndürüyormuş , tabii o gezegen düşüşteyse hala aynı etkiyi mi verir hiç karşılaştın mı böyle bir yerleşimle

Vipareet rajyoga konusunda haklısın. Debil gezegenin kötücül evde olması nispeten daha iyidir. Düşüşte olan gezegenin retro olması da iyi kabul edilir. 8.ev yöneticisi ay'ın akrepte ve 12. evde olması zihnin sürekli okült bilgilerle,mistisizmle,gizli şeylerle meşgul olduğunu gösterir kabaca.

Haritam
11-22-2016 08:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #10
RE: Hint Astrolojisi ve Batı Astrolojisinde Transit farkı
bu transit farkı konusunu araştırmıştıım . hint astroloji si transitleri daha real ve zamanlı transitler oluyor .

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
11-22-2016 09:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  BİRAZ DA TRANSİT YORUMU YAPALIM ;) El Auria 11 13,969 03-07-2016 03:35 AM
Son Mesaj: Alejandro
  TRANSİT GEZEGENLERİN ŞU AN Kİ KONUMLARI El Auria 12 15,672 03-02-2012 12:05 AM
Son Mesaj: aphrodite
  Transit Nedir? El Auria 0 2,876 01-09-2009 12:42 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir