Değerlendir:
  • 35 Oy - 2.26 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hint astrolojisinde takım yıldızları
Yazar Mesaj
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #1
Hint astrolojisinde takım yıldızları
Hint astrolojisinde takım yıldızları
Burçlar kuşağı ya da zodyak dediğimizde , aklımıza hemen 12 burçtan oluşan dairesel bir kuşak geliyor. Bu burçların kişisel anlamda değişik hayat alanlarını ifade eden evlere de karşılık geldiğini biliyoruz. Bu burçlarında da gerisinde bizim zamanın değerini daha iyi anlamamızı sağlayacak yıldız kümeleri olabilir mi?

Hint astrolojisinde buçlara ve evlere göre daha hassas analiz yapmamızı sağlayan takım yıldızları oldukça önemlidir. Bu takım yıldızlarına hint astroloji terminolojisinde nakşatra adı verilir. Nakşatra köken olarak şereflendirmek, değer vermek anlamında olan nakş kelimesinden gelir. Nakşatra kelimesinin ikinci kısmının ise yıldız ya da sabit yıldız anlamına gelen tara kelimesinden geldiğini görüyoruz. Nakşatralar burçlar kuşağı üzerinde, her biri 13° 20’ derece olan 27 takım yıldızından oluşur. Bu takım yıldızlarının başlangıç noktası Koç burcunun sıfır derecesidir. Son nakşatra Balık burcunun son derecesinde burçlar kuşağını tamamlar ve zodyağın dairesi kapanmış olur.

Yıldız haritası analizinde, kişi hakkında detaylı bilgilere ulaşabilmek için nakşatralar kullanılır. Bir yıldız haritası incelenirken öncelikle Ay’ın hangi takım yıldızında bulunduğu önemlidir. Daha sonra yükselen burcun yer aldığı nakşatraya bakılmalıdır. Bunlar bize daha çok kişilik ile ilgili bilgi verecektir. Yorumda derinleşmek istiyorsak diğer gezegenlerin bulundukları takım yıldızları da incelenebilir.

Bunların yanı sıra yeni bir işe başlarken takım yıldızlarının özel önemi vardır. Her takım yıldızının desteklediği hayat alanları vardır. Uygun nakşatrada işe başlanabilirse ilgili konu başarıya ulaşır. Bu konuya muhurta denir ve hint astrolojisinin en önemli dallarından biridir. Ayrıca iki kişi arasındaki uyum analizinin temeli de nakşatraların uyumuna dayanır.

Hayat devreleri dediğimiz dasa sistemlerinin hesabında , doğum anında Ay’ın hangi nakşatrada olduğu oldukça önemlidir. Bütün dasa hesapları bunun üstüne kurulur. Nakşatraların günlük etkilerini de hesaplamak mümkündür. Günlük Ay transitinin hangi nakşatrada olduğuna bakarak bunun kendi yıldız haritamızdaki Ay’ın bulunduğu nakşatra ile olan ilgisine göre günümüzün nasıl geçeceğini anlayabiliriz.

Bir nakşatra ile ilgili yorum yaparken o nakşatranın sembolü bize o nakşatra ile ilgili bir çok bilgi verir. Sembolün yanı sıra en önemli konulardan birisi de bir gezegenin bulunduğu takım yıldızının yöneticisinin hangi gezegen olduğudur. Her nakşatrayı başka bir gezegen yönetir. Buna göre o gezegenin bize verdiği etkiler şekillenecektir. Daha detaylı analiz için her nakşatranın pada dediğimiz 4 ayrı bölümden oluştuğunu ve her padanın da ayrı etkiler taşıdığını da bilmek gerekir. Her pada 3°20’ derecedir.

Nakşatralar temel olarak 7 gruptan oluşurlar. Birinci grup sabit nakşatralardır. Uttara Palguni, Uttaraşada, Uttarabadrapad , Rohini ve Pazar günü bu gruba dahildir. Ay bu takım yıldızındayken sabit nitelikli , kalıcı işlere başlamak yararlı olabilir. Temel atmak, inşaata başlamak, yeni eve taşınmak ve servis işleri bu takım yıldızlarında destek görecektir.

İkinci grup nakşatralar hareketli nakşatralardır. Svati, Punarvasu, Şravana, Danişta, Satabişa ve Pazartesi ( gün olarak ) hareketli nakşatralardır. Hareket içeren her konu bu nakşatralarda başlatılabilir. Yolculuğa çıkmak, yeni bir arabayı kullanmak gibi konular buna örnek gösterilebilir. Üçüncü grup ise Mars’a benzeyen mücadeleci nakşatralardır. Genellikle mücadele gerektiren bir işe başlanabilir. Poorvapalguni, Poorvaşada, Poorvabadrapad, Barani, Maga ve Salı günü bu gruba girer.

Vişaka ve Kritika karışık ve sıradan nakşatralar grubundandır (4. grup) . Çarşamba gününün kalitesi de bunlara benzer. Ateş , gaz ve fabrika ilgili işler , ilaç hazırlama bu takım yıldızlarından olumlu etki alabilir. Beşinci grup takım yıldızları ise kısa ve hızlı takım yıldızlarıdır. Hasta, Aşvini, Puşya, Abhijit ve Perşembe günü bu gruba dahildir. Alım satım işleri, eğitime başlamak, güzel sanatlar bu takım yıldızlarından destek bulacaktır.

Altıncı grupta kibar ve dost nakşatraları görüyoruz. Mrigaşira , Revati, Çitra, Anurada ve Cuma günleri bu gruptandır. Ay bu nakşatralardayken her türlü sanat konusunda başlangıç yapmak, dost kazanmak , yeni bir oyuna başlamak olumlu destek alabilir. Son grupta ise ekşi ve keskin dediğimiz takım yıldızları var. Moola , Ciyeşta, Ardıra, Aşleşa ve Cumartesi günü bu gruptandır. Bu nakşatrada pek olumlu işlere başlamak tavsiye edilmez.

Bugünkü yazım umarım hint astrolojinde takım yıldızları konusuna biraz açıklık getirebilmiştir. Sadece kendi yıldız haritamızdaki takım yıldızlarımızı çözebilmek bile bütün yaşamımız boyunca sürebilecek zevkli bir macera olabilir.


Metin ÖZENBAŞ
01-01-2011 04:21 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
Svati, özgürlüğüne düşkün, maceraya kolay atılabilen, hırslı ve dünyevi konularda başarı arzusundadır. Dolayısı ile bizlerde de başarı, hırs ve ilişkilere dönük arzularımızı tetikler. Kendinizi bir süredir kısıtlanmış hissediyorsanız, iş veya özel konularınızda sınırlamalar içinde olduğunuzu düşünüyorsanız, kendinizi özgür kılmak için çok daha cüretkar davranma eğilimi gösterebilirsiniz

Chitra Takımyıldızı (çitra olarak okunur…)

14. takımyıldızdır. İnci ile temsil edilir. Mars yöneticisidir. Dişi özellikleri yüksek bir takımyıldızdır.

Genellikle uzun bir boy ve özellikle kadında güzel ve alımlı fiziki etkiler verir. Kozmik zanatkar olarak da adlandırılır. Mimarlar, inşaat mühendisleri, sanatçılarda, sanat yönetmenlerinde, moda tasarımı yapanlarda, estetisyenlerde sıklıkla rastlanır. Giyime, parfüme, güzel ve şık yerlerde yaşamaya özel bir merakları bulunur.

Eski zamanlardan kalma bu yıldız başarının yıldızı olarak da bilinir. Chitra nın bize iyi bir karma ve dürüst, adil ve erdemli bir yapı hediye ettiği düşünülür. Spiriuel enerjisi inanılmaz yüksektir. Yaşlarından her zaman daha genç görünen bu insanlar, çevrelerince ilginç bulunurlar. Eğlenceye düşkün olurlar. Enerjiktirler. Bu insanların önceden olacakları rüyalarında görme yetenekleri olabilir. Batıl inançlara eğilimleri vardır.

Genellikle çok iyi bir eğitim alırlar, bilgili ve kültürlü bir yapıları vardır.

http://www.sebnemeksib.com.tr

Evlilik için uygun takım yıldızları Uttarapalguni, Uttaraşada, Uttarabadrapad, Rohini, Mrigaşira, Revati , Anuradha, Moola, Svati, Magha ve Hasta’dır.
01-01-2011 04:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
trend Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 84
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #3
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
Takım yıldızlarıyla ilgili bilinmeyenler

Yıldız haritası analizlerinde gezegenlerin evlere ve burçlara olan yerleşimlerine göre yaptığımız yorumları daha da detaylandırmak istediğimiz zaman, gezegenlerin hangi takım yıldızında olduğu inceleriz. Bunun sonucunda yorumlarımız daha da derinleşir ve yıldız haritasıyla ilgili detaylı bilgiye ulaşabiliriz.

Hint astrolojisine göre 27 adet takım yıldızı var. Her takım yıldızının özelliklerini öğrenmek ise zaman alabiliyor. Ancak takım yıldızlarını değişik gruplar içinde incelemek kolaylık sağlayabilir. Daha önce takım yıldızlarını anlattığım yazımda temel gruplardan bahsetmiştim. Bunun yanı sıra daha değişik gruplandırmalar da yapılabiliyor. Gruplandırma dışında takım yıldızlarına bazı özellikler ve semboller verildiği gibi, bazı hayvanlarla da özdeşleştiriliyor.
İsterseniz takım yıldızlarının, başka bir deyişle nakşatraların hangi hayvanlara benzetildiğini inceleyelim. Hint astrolojisinde at, fil, keçi, yılan, köpek, kedi, fare, inek, çöl faresi ve aslan hayvanlarının takım yıldızlarıyla eşleştirilmesi uygun görülmüş. Buna göre bu hayvanların özelliklerinin nakşatraların özelliklerine benzediği düşünülmüş. Örnek vermek istersek ; Şravana takım yıldızı maymun olarak anılmış. Maymun nasıl meraklı ve sosyal bir hayvansa Şravana takım yıldızında doğan kişilerinde aynı şekilde kişilik özelliği taşıyabileceği kabul edilmiş.
Nakşatralar zihnin eğilimleri açısından da gruplandırılabiliyor. Bu gruplara göre takım yıldızları yumuşak, mantıklı, berrak ve kör olarak dörde ayrılıyor. Ay o gün berrak nitelikler gösteren bir nakşatrada ise biz de o gün zihin yapımızın berrak olacağını tahmin edebiliriz. Örneğin Satabişak ve Anuradha yumuşak takım yıldızları olarak bilinirken Magha mantıklı takım yıldızı grubuna dahil.
Başka bir gruplaştırma ise daha önceden tanıdığımız su, toprak, ateş ve hava elementlerine göre yapılabiliyor. Buna göre her nakşatra belirli bir elementin özelliğini göstermekte. Yine daha önceki yazılarımda geçen insanın kişilik özelliklerini anlatmak için kullanılan satva, raja ve tamas adı verilen gunalara göre nakşatraları gruplandırmak da mümkün. Ayrıca ayur vedada geçen vata, pitta ve kafa adı verilen beden tiplerine göre de nakşatraşlar ayrılabiliyor.
Her nakşatranın yönetici bir gezegeni var. Eğer gezegenlerin niteliklerini kavramışsak o takım yıldızının yönetici gezegeninden yola çıkarak takım yıldızının özellikleriyle ilgili fikir yürütebiliriz. Ayrıca her gezegenin de ilk anda şaşırtabilecek sembolleri bulunmakta. Semboller de o nakşatra ile ilgili bize bilgi verebiliyor. Benim ilginç bulduklarımdan Ciyeşta takım yıldızının sembolü ayakkabılar ve Puşyami’nin sembolü kırmızı kıyafetler. Burada önemli olan, sembollerin sıradan ürünler olarak değil de daha çok o nakşatranın temel prensibinin maddi alana yansıması olarak anlaşılmasıdır.
Son olarak benim en ilginç bulduğum gruplandırma takım yıldızının enerjisinin dağılımına göre yapılanı. Buna göre enerji üç farklı yöne dağılabiliyor; yukarıya, aşağıya ve yatay yönde. Yukarıya doğru yapılan aktivitelerde enerjisi yukarı doğru dağılan nakşatra başlangıç anı olarak seçilirse başarı kazanma şansı daha fazla olabilir. Örneğin bina inşaatı yukarıya doğru yapılan bir iştir ve buna göre enerjisi yukarıya doğru dağılan bir nakşatra başlangıç anının nakşatrası olarak seçilmelidir. Enerjisi aşağıya doğru dağılan grupta başlanabilecek işler olarak daha çok alt yapı inşaat işleri, temel kazma, madencilik sayılabilir. Enerjisi yatay çalışan işlere örnek olarak ise yolculukları, araba kullanmaya başlamayı ve yol yapımını verebiliriz.

Metin Özenbaş
01-01-2011 04:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #4
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
hint astrolojisine göre haritama kısa bir yorum alabilirmiyim? gülücük

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
01-01-2011 04:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Büşra Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 5
Üyelik Tarihi: May 2012

Rep Puanı: 0

Mesaj: #5
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
Hint astrolojisinde Andha nakşatra grubuna hangi nakşatralar giriyor?
03-11-2013 08:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #6
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
Toplam yirmi yedi adet Nakshatra bulunur. Zodyak 360 dereceye bölünmüştür. Dolayısıyla her Nakshatra'ya 13° (derece) 20' (dakika) düşer. Her Nakshatra'da dört adet çeyrek bulunur. Vedic adlandırmasına göre bu çeyrekler "Pada" olarak adlandırılır. Bu yüzden, her Pada'da 3° 20' bulunur.

1. Ashwini: yönetici Ketu,
2. Bharani: yönetici Venüs,
3. Krittika: yönetici Güneş,
4. Rohini: yönetici Ay,
5. Mrigasira: yönetici Mars,
6. Ardra: yönetici Rahu,
7. Punarvasu: yönetici Jupiter,
8. Pushya: yönetici Satürn,
9. Aslesha: yönetici Merkür,
10. Magha: yönetici Ketu,
11. Purva phalguni: yönetici Venüs,
12. Uttara phalguni: yönetici Güneş,
13. Hasta: yönetici Ay,
14. Chitra: yönetici Mars,
15. Swati: yönetici Rahu,
16. Vishaka: yönetici Jüpiter,
17. Anuradha: yönetici Satürn,
18. Jyeshta: yönetici Merkür,
19. Moola: yönetici Ketu,
20. Purva ashada: yönetici Venüs,
21. Uttara ashada: yönetici Güneş,
22. Shravana: yönetici Ay,
23. Danista: yönetici Mars,
24. Satbisha: yönetici Rahu,
25. Purva bhadrapada: yönetici Jüpiter,
26. Uttara bhadrapada: yönetici Satürn,
27. Revati: yönetici Merkür’dür.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
03-03-2017 03:50 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
vilma
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
http://www.vedicastrologer.org/articles/index.htm#astro

çok güzel dosyalar var tavsiye ederim
06-02-2017 12:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
virgotaurus Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip

Mesajlar: 64
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 18

Mesaj: #8
RE: Hint astrolojisinde takım yıldızları
Telefonuma skyview isimli bi uygulama indirdim. Gökyüzünü anlık gösteriyor. Gezegenleri, yıldızları, galaksileri ve takım yıldızlarını. GezegenleRe bakarken konumlarının batı astrolojisine değil hint astrolojisine uygun olduğunu gördüm. Mesela şu an mars geriliyor ve oğlak burcuna geçmek üzere, oysa gökyüzünde oğlakla yay takım yıldızı arasında bir konumda görünüyor. Yine bugün ay terazide ama gökyüzünde daha teraziye geçmemiş başak takımyıldızının içinde görünüyor. Jüpiter batı astrolojisi ne göre şu an akrepte ancak gökyüzünde terazi takım yıldızı içinde görünüyor. Böyle bir bilgi paylaşmak istedimgülücük
08-17-2018 01:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  VEDİC ASTROLOJİSİNDE GÜNLÜK AY FALI trend 7 12,756 10-10-2020 04:30 PM
Son Mesaj: hanzade

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir