Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.64 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay Yorgunluğu
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Ay Yorgunluğu
Kişisel Ay Döngüleri

Temel medcezir ritminden daha öncelikli bir şey yoktur. Sürekli olarak dolu/boş, içsel/dışsal/, alma/verme ikiliklerinde yaşarız. Bu ritimler kalbin çarpışı, nefes, hayat ve ölümle ilişkilidir. Bir holistik astrolog olarak bu çalışmadaki niyetim insanlara içsel ile dışsalın bir olduğu, gökyüzünün yerle birleştiği birleşme noktasını bulmakta yardım etmek. Bu çalışmanın aracı doğal döngülerdir – öncelikle Ay döngüleri.

Ay ikiliği yansıtır. Yeni Ay’dan Dolunay’a, Dolunay’dan Yeni Ay’a, sonra çözülme ve yeni bir döngünün başlangıcı. Ay bu sürekli büyüme ve küçülme ritminde düalite ile nasıl yaşayacağımızı öğretir. Bununla birlikte ay döngüleri arasındaki geçiş dönemlerinde Ay bize ikiliği nasıl aşacağımızı öğretir. Bir döngünün bitişi ile ötekinin başlangıcı arasındaki mesafe – evet böyle bir mesafe var – her şeyi kapsayan bir boşluğu temsil eder. Birçok geleneğin usta meditasyoncuları nefesler arasındaki anla ilişkili olarak bu durma noktasını öğretir. Döngüler, nefesler arasındaki bu geniş alan bilgelik alanıdır. Niyetimiz bu dönüm noktasının farkına varmak olunca, ikiliğin kendinden çıktığı çekirdekle, Birliğin köküyle aynı titreşime gireriz.

Ay Fazları

Karanlık Ay Dinlenme, çözülme
Yeni Ay Başlangıç
İlk dördün Dışsal Direniş
Dolunay Birlik
Son Dördün İçsel Direniş

İkiliği aşma kapasitesi mutlak anlamda sağlıklı bir haldir. Değişim hayattaki tek süreklilik olduğu için, her zaman bir seçim yapmak zorundayızdır, bu çok önemli bir görevdir: Üzerine bastığımız zemin nedir, nereye kök salmışız, nerede emniyetteyiz? Döngüler arasındaki duraganlık anlarında yaşayarak, ben/başkası ikiliğinin ötesini gören çok boyutlu bilmeye açarız kendimizi. Burada artık kendimizi yalıtılmış, yabancılaşmış hissetmeyiz, çünkü etkin olarak Var Olan Her Şeyle bağlantı içinde olduğumuzun farkına varırız. Birlik’in kökeniyle bilinçli ve alışkanlıksal olarak bağlanmakla, kendinden eminliğe ulaşırız. Değişim üzerimize nasıl bir dalga atarsa atsın, ait olmaya kök salmış olmakla kendimizin güvende olduğunu biliriz.

Her döngünün sonunda kulağımıza, “Dikkat et, ikiliği aş,” diye fısıldasa da, birçok insan Ay’ı ihmal eder. Yeni Ay’dan önceki üç gün süresince Ay’ın Karanlığında “Nedensiz yere çok yorgunum” sözünü hiç duydunuz mu? Bir döngü ötekine geçerken genellikle kemiklerimize kadar yorgunuzdur. Yine de birçok insan bu ay/dünya olayını kendilerinin fiziksel yorgunluk deneyimiyle ilişkilendirmez.

Müşterek Ay Döngüsü’nün farkına vardıktan sonra, başka ve eşit derecede güvenilir bir Ay döngüsünü keşfettim. Bu döngü benim Kişisel Ay Döngüsü dediğim şeydir. [Müşterek Ay Döngüsü, Güneş ile Ay’ın Zodyak kuşağında aynı dereceyi paylaşmasıyla başlar.]

Kişisel Ay Döngünüz

Doğum haritanızdaki Güneş-Ay fazının yeniden meydana gelmesine dayanır. Müşterek Ay Döngüsü’nün bir yansıması olarak Kişisel Ay Döngünüzde aynı dört bileşenden oluşur: Yeni Ay, İlk Dördün, Dolunay, Son dördün. Kişisel Ay Döngüsü’nün titreşiminin Müşterek Ay Döngüsünden daha latif olduğu söylenebilir, çünkü kişisel döngünün gücü, bireysel kaderin gerçekleştirilmesiyle ilgilidir.

Mountain Astrologer’da çok yakında gerçekleştirilen bir görüşmede Micahel Erlewine doğum haritasındaki Güneş Ay fazının Tibet Astrolojisinde çok önemli olduğunu vurgulamıştır. Tibet Budisti olarak yıllardır pratik yapmama rağmen Tibet Astrolojisini incelemedim. Kişisel Ay Döngüsü’nün farkındalığına 1993 yılında yaşadığım bir knestetik deneyimle öğrendim.

O zamanlar serbest olarak evde çalışma dönemine geçiş aşamasındaydım, Boston trafiğiyle veya şirketin ortamının stresiyle artık savaşmak zorunda değildim. Kırda, yaratıcı bir şekilde çalışıp kendi takvimimi oluştururken, her zaman işte fazla yorulmayla ilişkilendirdiğim o bildik aşırı yorgunluğu bir daha yaşamam için hiçbir neden yoktu. Bu yorgunluk dönemlerini kaydetmeye başladım ve şaşkınlık içinde bu yorgunluk günlerinin şaşmaz bir şekilde kendi Güneş-Ay fazımın öncesindeki üç güne denk geldiğini gördüm. Buna Kişisel Karanlık Ay dönemi ismini verdim.

Bu dönemlerde bir içe ve aşağı çekilme tecrübesi yaşıyordum. Tıpkı Müşterek Ay Döngüsü’nün Ay Karanlığı gibi Kişisel Karanlık Ay da boşluğu, bir döngünün bitip ötekinin başladığı mutlak dinginlik halinde boşluğu gözlemlemek için iyi bir zamandır. Bu dönem geçmiş döngülerin amaçlarını gözden geçirme ve gelecek döngüler için tohumlar atma dönemidir, bununla birlikte birçok şey bilinçaltında olup bitmektedir.

Kişisel Ay Döngüsünün fazları Müşterek Döngü ile aynıdır. Kişisel Yeni Ay’ımızın ilk birkaç günü boyunca, tıpkı Müşterek Yeni Ay’da olduğu gibi, kendimizi bulutsu, biçimsiz bir halden tekrar cisimsel, şekil almış bir hale geçerken görürüz. Sonra Kişisel İlk Dördün aşamamızda hayatımızda veya işimizde bir dış direnmeyle karşılaşırız. Bu dışsal direniş duygusu, hem ikinci yaşımızda hem de onlu yaşlarda olgunlaşmak ve büyüyebilmek için bireyselleşme baskısına benzer. Bu İlk Dördün’ün gerçek çalışması başka insanların beklentilerinin ötesine geçmek ve kendi benliğimiz tekliği içinde ifade etmektir.

Kişisel Dolunay fazı bizi bir evet ya da hayır krizine sokar. Ya hayata ve zihin/beden entegrasyonuna evet demeli, ya da hayata hayır diyerek kafası karışmış bir şekilde kendi potansiyelimizin gölgesinde kalmalıyızdır. Bundan sonra gelen her Kişisel Son Dördün fazında kendi hayatımıza ve işimize yönelik bir iç direniş yaşarız. Döngünün sonuna yaklaştığımızda şekil almış bir biçimden şekilsizliğe geçişe direniştir bu. Kişisel Son Dördün fazını kendimizi akışa bırakmayı ve teslim olmayı öğrenmekle geçirebiliriz.

Kişisel Ay Fazınızı Bulmak

Başlangıç olarak doğum haritanızdaki Güneş-Ay fazınızın derecesini bulmalısınız (içine doğduğunuz ay fazı). Birçok astroloji programı ve web sitesinden bu bilgiyi edinebilirsiniz.

Güneş-Ay fazınızı bulduktan sonra, Ay döngünüzü takip etmek çok kolaydır. 360 dereceden oluşan döngüde Yeni Ay = 0 derece, İlk Dördün = 90 derece, Dolunay = 180 derece, Son Dördün = 270 derece ve Ay Karanlığı = yaklaşık 324 derece. Kendi ;Ay Fazınızın bu fazlardan hangisine yakın olduğunu tespit ediniz.

Güneş-Ay fazını örneğini kullanarak, örneğin Güneş’ten 165 derece uzak olan Ay’ın 180 dereceye yani Dolunay’a yakın olduğunu görürüz. Ay yirmi dört saatlik dönemde yaklaşık 12 derece, saatte yaklaşık ½ derece yol alır. Demek ki Güneş ve Ay’ı arasında 165 derece olan birinin Kişisel Ay Döngüsü, Müşterek Ay Döngüsü’ndeki dolunaydan yaklaşık 30 saat önce başlar.

Kişisel Ay Döngüsü’nün tümün bulmak için kendi faz dönüşünüzle başlayıp her faza 90 derece ekleyin. 165 derecelik Güneş Ay döngüsünü örnek olarak alırsak, 165+90 = 225 derece Kişisel İlk Dördün, +90=345 Kişisel Dolunay, +90= 75 derece Kişisel Son Dördün Ay fazınızdır. Kişisel Karanlık Ay’ınızı bulmak için Yeni Ay fazı olan 165 dereceden 39 dereceyi çıkarınız. Bu örnekte Kişisel Karanlık Ay 129 derecede meydana gelecektir.

Kişisel ve Müşterek Ay Döngüleri

Kişisel ve Müşterek Ay Döngüleri’ni koordine etmek titizlik gerektiriyor. Zaten işin çoğu da budur: içsel ve dışsalı birlik içinde yaşamak.

165 derecelik Güneş-Ay açısı örneğinde Kişisel Karanlık Ay’ın Müşterek Ay Döngüsü’nün Dolunay’ından dört gün önce yaşandığını gördük (180-129 = 51, 51/12 = 4.25). 165 derecelik Ay fazına sahip olan kişi, dünyanın geri kalanı Dolunay’ın çılgın faaliyetine yol alırken, kişisel bir sükunete çekildiğini hissedebilir. Yine dünyanın geri kalanı Müşterek Karanlık Ay’da sakinleşirken, kendisi faaliyete geçebilir.

Kişisel ve Müşterek Ay Döngülerini entegre etmek, bazı Güneş-Ay fazlarında diğerlerine göre daha kolaydır. Örneğin Güneş Ay arasındaki açı 345 derece olanlar 15 derece farkla Müşterek döngüye uyum sağlayabilirler. Normalde yaşanan 3 günlük karanlık ayı onlar 4 gün olarak yaşayacaktır. Kişisel ve Müşterek Karanlık Ay birbirinin içine karışır.

Kişisel ve Müşterek Ay Döngüleri’nin entegrasyonu bu bilgiyle çalışmanın başlangıç noktası değil son noktasıdır. Kişinin hayat döngüsünün doğal döngüyle aynı hizaya getirilmesi ince bir iştir. İnsanlığın içsel ve dışsal döngülerin birleştirilmesine dikkat vermesi için binlerce yıl geçmesi gerekmiştir. Fiziksel düzeyde meydana gelen latif ritimlerin farkına varmak, demek ki zaman almaktadır.

Bu çalışmaya altı ay ile iki yıllık bir zaman çerçevesi içinde Kişisel Ay Döngünüz başlamadan önceki üç günlük Kişisel Karanlık Ay’ınızı fark ederek başlayabilirsiniz. Kişisel Karanlık Ay ile Kişisel Yeni Ay’ınızın ritimlerini entegre ettikten sonra Kişisel Ay Döngünüzün diğer fazlarını kendiliğinden hissedeceksiniz.

Kişisel Karanlık Ay’a vurgu yapıyorum, çünkü içsel ve dışsal ritmin bir hizaya getirilmesinin en vurgulu şekilde hissedildiği yer burasıdır. Kişisel Karanlık Ay vakitlerinde kesin bir yorgunluk yaşanır. Üç günlük bu süre içinde dinlendiğimizde doğal olarak içe döneriz. Dinlenmeye direnir ve kendimizi zorlarsak depresyon, içerleme, kızgınlık ve kafa karışıklığı yaşarız. Çünkü Karanlık Ay büyük bir açıklık hali yaratır. Bize hazır bekleyen bilgileri almak için sessiz ve sakin olmalıyız. Eğer çaba göstermeye, bir şeyler yapmaya zorlarsak kendimizi, uyumsuzluk yaşarız. Bu uyumsuzluk latif enerji alanlarına zarar vererek sonunda fiziksel alanları da etkileyebilir.

Aşırı çalışma eğilimi olan müşterilerimden biri Kişisel Karanlık Ay dönemlerinde işte her zamanki başarısını gösteremeyince ‘canının sıkıldığını’ söylemişti. Ona Karanlık Ay dönemlerinde çalışmaya devam ettiğimizi, ancak bu çalışmanın çok farklı bir türden çalışma olduğunu söyledim. Bu çalışma bırakma, çözülme, bir döngünün ötekinin içinde erime çalışmasıdır.

Karanlık Ay dönemleri bilinçaltı ile bilinç arasındaki bilgi alışverişi için mükemmel vakitlerdir. Bilinçaltı malzemeyi dışarı çıkarmak için gündüz uykuları, zorlayıcı olmayan resim, çizim, karalama çalışmaları, yaratıcı oyun veya açık alanda egzersiz çalışmayı hızlandırabilir. Bu değiştokuşun amacı üstbilinci, yani derin ve içsel bilmeyi uyandırmaktır.

Kişisel Ay Döngülerinden Kimler Faydanalabilir?

Kendi ruhani potansiyellerini ortaya çıkarak için güçlü bir istek duyan bireyler Kişisel Ay Döngüsü ile çalışabilirler. Ruhani hayatınıza ne kadar adanmış olursanız olun, ne kadar meditasyon yaparsanız yapın, mekanik zamanla çalışıyorsanız, sınırlı bir çerçeveye kendinizi hapsetmişiniz demektir. Doğal döngülerle yaşamaya başladığınızda içinizdeki potansiyeli herhangi bir anda tümüyle gerçekleştirebilirsiniz. Bu şekilde kendinizi 360 derecelik bir görüşe açarsınız. Doğaya tekabül eden bir hareket serbestisi ve uyanış için sınırsız bir potansiyele kavuşursunuz. Sezginiz derinleşir, Var Olan Her Şey’le bağlantınız güçlenir, memnuniyetiniz artar.

Daha dünyevi bir düzeyde yoğun tempo içinde olan insanlar doğal döngülerle çalışmaktan fayda elde edebilirler. Bir insanın ne zaman yorgun olacağını, ne zaman aktif olacağını önceden bilmesi çok işe yarar.

Aileler birbirlerinin Karanlık Ay dönemlerine saygı duymakla çok şey kazanırlar. Ev işlerini düşük enerji zamanlarında yapmayarak uygun zamanlarda dinlenebilirler. Böylece aile arasındaki bağ daha çok uyumla artar.

Eğer şirketler iş planlamasında doğal döngü farkındalığını kullanabilirlerse, şirketin karının artması ihtimal dahilindedir. Bu döngülere uymak her duruma hata marjinini daraltır ve kişilerin akıntı yukarı yüzmesini engelleyerek tasarrufu arttırır.

Kronik hastalıkları olan insanlar düşük enerji dönemlerinin sağlığın bozulmasından ziyade ay döngüleriyle ilişkili olduğunu gördüğü zaman bundan çok faydalanabilir. Kişisel ve Müşterek Karanlık Ay döngülerini önceden tahmin edilmesi bağışıklık sistemini güçlendirecek dinlenme dönemlerinin iyi seçilmesini getirebilir. Doğal enerji ritmini kabul etmek daha az kaygıya neden olur ki bu da bağışıklık sistemini güçlendirir.

Eğer ay fazı dönüşü seçeneğine sahip bir astroloji yazılımınız varsa, her ay Güneş – Ay fazı dönüşü için bir harita çıkarın. Bu haritaları normal Ay döngüsü haritalarını okur gibi okuyun ve Kişisel Ay Döngüsü’nde vurgulanacak olan konulara ve meselelere bakın. Örneğin kendim kesin dinamik açıların çok bilgi verdiğini şahit oldum. Bu temalar, siz bir döngünün işini ötekine nasıl katıldığını görürken, büyük hayat dersleri sunmaktadır.

Geleceğin Tıbbı

Bu dönüşümleri görmek neden bu kadar önemli? Neden bir günün bitişi ve öteki günün başlangıcı, bir ayın bitişi ve ötekinin başlangıcı veya bir yılın bitişi ve ötekinin başlangıcına odaklanıyoruz?

Bugünün birçok strese dayanan sendromlarının doğal döngülerle ilgili olduğundan kuşkulanıyorum. Doğum günü, Güneş-Ay fazı, doğum mevsimi hayatımızı koordine etmemiz için sunulan hatasız ritimler sunmaktadır bize. Yalnızca mekanik zamana – bizle ilgisi olmayan bir zamana – dayanarak sağlığımızı tehlikeye atıyoruz, çünkü bu zamanın bizim doğamızla bir ilgisi yoktur.

Sonuç

Atölye çalışmalarımda Kişisel Ay Döngüsü hakkında bilgi verdiğim zaman çok şaşırtıcı bir şey olur, bu özellikle astroloji veya kendi doğum haritaları hakkında hiçbir şey bilmeyen insanlarda olur. Gevşeme alıştırmaları, yönlendirilmiş imgelem ve iyileşme çalışmalarında, katılımcıların yüzde 95’i, haritaya bakmadan kendi doğum fazlarını sezgi yoluyla bulabiliyorlar. Katılımcılar genellikle Dördünleri, ilk dördün ile son dördünü birbirine karıştırıyorlar. Bununla birlikte birçok insan Ay’ın hangi fazında doğmuş olduğunu kolayca tahmin edebiliyor.

Doğum fazının, herhangi bir bilgi olmadan, doğal sezgisel yolla bilinmesi beni şaşırtıyor. Bu durum derinlerimizde doğum haritamızın bilgisine sahip olduğumuzu akla getiriyor. Müşterilerimize haritalarını içeriden dışarıya tecrübe etmeleri için gerekli mekanı, zamanı ve çerçeveyi vermek, onları ve bizi güçlendiriyor.

Doğal döngülerle yaşamak kendine özen göstermek için harika bir kaynak sunar. İç ve ışın birleştirilmesi bütün kozmosun ve varlığımızın bizden istediği şeydir. Burada kendi yerimizi buluyor ve değişimin içinde dengeyle durabiliyoruz. Doğal döngüler ikiliği takdir etmemizi ve onu aşmamızı sağlıyor. Gelgitlerin ötesindeki kaya sağlamlığındaki çekirdeğe ulaşıp karalı hale gelebiliyoruz. Doğal döngülerin farkındalığı geleceğimizin tıbbıdır.

Eğer doğal döngülerle uyum içinde yaşamakla ilgileniyorsanız, Kişisel Ay Döngüleri çok iyi bir başlangıç noktasıdır. Faydası saymakla bitmez. Bunun için benim sözüme inanmanız gerekmez, kendiniz deneyin. Önünüzdeki altı ay – iki yıl içinde doğum haritanızla ilgili olarak Güneş Ay fazlarındaki enerji akışına dikkat edin. Kendi kendinize bulduğunuz bir ritüelle bir döngü bitip diğer başlarkenki boşluğu gözlemleyin.

Yukarıda gökyüzü

Aşağıda yeryüzü

Biz aradaki bağlantı

Samten Williams, holistic hemşire ve astrologtur .


batiniler.com
12-04-2010 02:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Ay Yorgunluğu
Güzel bir paylaşım, balzamik ay sahibi biri olarak yani karanlık ayda doğan biri olarak, çoğunlukla yorgun biri olabiliyorum, çok zorlayıcı ama iç görüyü kuvvetlendiren bir yerleşim..
12-04-2010 03:45 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir