Değerlendir:
  • 15 Oy - 3.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
Astroloji ruhsal bir bilim olmalıdır. Doğum haritamız ruhumuzun ve onun belli bir bedenlenmesinin aynasıdır. Yıldızlarımızda içsel varlığımızın bir hayattan ötekine gelişimini ve tekamülünü görürüz. Bu, sadece astroloji haritalarını okuyarak hakikati veya özgürlüğü bulacağımız anlamına gelmez. Sadece astrolojinin bize ruhun kendini gerçekleştirmesinin anahtarlarını sunduğu ve içsel gelişimin bir anahtarı olarak kullanılabileceği anlamına gelir.

Yıldızlar ve gezegenler yalnızca dışsal varlıklar değildirler; onlar zihnimizde bizim rehber ışıklarımız olarak var olurlar. Bizim içsel ışıklarımızın dünyanın tekamülüne rehberlik etmek için dışarıda yıldızlar ve gezegenlerin şekline büründükleri söylenebilir. Dışsal olan içsel olandan gelir, fakat tersi doğru değildir. Bununla birlikte dıştaki içtekini etkileyebilir. Yaratımın aynı ışınları dışarıda gökyüzünde ve içeride kendi yüksek gönlümüzün semasında iş görmektedirler. Yıldızlar hayattaki etkinlik alanımızı belirlerler. Onlar ruhlar olarak bizlerin bu hayata yansıttığı enerjileri yansıtırlar. Biz onların bir yansıması olduğumuz gibi onlar da bizim bir yansımamızdır. Kozmik insanın yıldızları biz beşeri varlıklarda, içimizde bir güneş sistemi oluştururlar.

Kendi ruhumuz bizzat bir yıldız, bir güneş, kozmik ışıkta bir noktadır. Hayatımız ve düşüncelerimizin ardındaki sebepsel güç olarak genellikle ‘sebep varlığı’ denen ruhumuz bütün evreni yaratacak gücü içinde taşır. Ruhumuzun ışığı Güneş’te ve bütün yıldızlarda parlayan tek İlahi ışığa, kozmik ışığa doğrudan bağlıdır.

Bizzat evreni yansıtan astroloji hayatın her alanını incelemek için kullanılabilir. Ondan sağlımız, varlığımız, kariyerimiz ve ilişkilerimiz; maddi, zihinsel ve ruhsal tezahürler hakkında öğrenebiliriz. Astroloji yaşamımız sırasında içinde eylemde bulunmamız gereken enerjilerin bütünsel yapısını gösterir. Bu yüzden o elimizdeki en kapsayıcı bilimdir. Yine de en yüksek seviyesinde astroloji yoga, ruhun biliminin bir parçası olmalıdır. Onun amacı bizi hayatımızı belirleyen dışsal kuvvetler ağının kaynağına götürmektir. Bu kaynak ister bu fiziksel dünya ister daha latif başka bir alem olsun, semada değildir. Bu kuvvet ne gizemli ne de yabancı bir kuvvettir. Bu kuvvet ayrı bir varlık olduğumuz yanılsamasından gönlümüzü özgürleştirdiğimiz zaman olduğumuz şeydir.

Gezegenler zihnimizi sakinleştirmek için egemen olmamız gereken enerjileri gösterirler. Örneğin Mars gezegeninin düşük düzeyde tipik enerjisi olan kızgınlık, hakikatin doğru olanı tezahür ettirip ondan ayrılmayan kuvvetidir. Hakikati bir bencil görüş veya duyguyla özdeşleştirdiğimiz zaman o kızgınlık halini alır. Gezegenlerin alt seviyedeki işaretleri aslında bir sınırlılık haliyle mücadele eden yüce kuvvetlerdir. Onlar aydınlanmış gönül mücevherinin farklı yüzleridirler ve bastırılmak yerine bütünleşmeyi beklerler.

Bir ruhani bilimin esas ilkesi kendini bilmektir. Büyük bilgelerin tekrar tekrar dile getirdikleri üzere, “Kendini bilmek, her şeyi bilmenin kökenidir.” Yine de unutmamak gerekir ki kendini bilmek psikolojik analizden daha öte bir şeydir. Bu bilgi bizim kişiliğimiz hakkında, yani cüzi benliğimiz hakkında, bir bilgi değil, bizim içsel bilincimiz ve ulvi varlığımız hakkındadır. Hafızanın analizleri bizi varlığımızın yüzeysel yönleri içine kapatıyor. Kendini bilmek ayrıca geçmiş hayatları bilmekten de öte bir şeydir. Geçmiş hayatları bilmek daha fazla hafıza sahibi olmaktır ve hala suret, zaman sınırlarının perdesiyle örtülüdür.

Kendini bilmek gerçekten ne olduğumuzu, gerçek varlığımızı bilmektir, farkındalık ışığıdır. Bu gerçek kendi, Öz, bütün bedenlenmelerin kendine maske olduğu şeydir. Kendini bilmek, geçmişte kim olduğumuzu, bu noktaya veya şu noktaya nasıl geldiğimizi bilmekte bulunmaz; bütün ayrı varlıkları reddederek, kendi kalplerimizin içindeki alemi yeniden bütünleştirerek bulunur. Bu, bütün hayatları kendi içimizde görmeyi gerektirir. Bu görme Uluhiyet’in varlığını her yerde görmektir.

Astroloji doğru bir şekilde kullanıldığında bize içimizdeki alemi gösterir. O bütün alemi kucaklamak için bilincimizi yaratımın ışınları aracılığıyla insan beynindeki fiziksel sınırlarının dışına taşımak için bir araçtır. O gezegenlerin kendi içimize tanımamız gereken nitelikleri temsil ettiği bir meditasyon aracıdır. Gezegenler kozmik insanın uzuvlarıdır, ilk yaradılış halimizdeki yüceliğe varmak için bu dağınık uzuvları bir araya getirip bütünleştirmemiz gerekir. Astrolojiyi anlayarak ruhumuz gezegenler ve yıldızlar aracılığıyla her şeyin en iç kalbinde yatan merkezi Hakikat Güneş’ine uçabilir.

David Frawley, Astrology of the Seers

© 2010, BATİNİLER.
11-25-2010 10:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
boduc Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 16
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #2
RE: Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
bu güzel konuya niçin hiçkimse bir yorum apmamış?

[Resim: astro2sa201fatmagandazh.th.gif]
09-01-2011 12:47 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
(09-01-2011 12:47 AM)boduc Yazılan:  bu güzel konuya niçin hiçkimse bir yorum apmamış?

Astrolojiyle ruhani konuların öyle çokta iç içe geçirilmesini doğru bulmuyorum.

Çünkü -bana göre- ruhani bilim = Din kavramıdır ( burada sadece Dinin işi ruhlarladır demek istemiyorum )

Ve yazıda bahsedilen KENDİNİ BİL kavramının özünü cevabını zaten Din vermektedir.
Örneğin Mevlana '' sen etten ve kemikten ibaret değilsin '' diyerek tam da bu konuya gönderme yapmaktadır.

Astroloji tıpkı Din gibi sistemin bir parçasıdır
ancak bu sistemde astrolojinin odak noktasının Ruhani şeyler olmadığını düşünüyorum.

Astrolojik titreşimlere insan beyninin nasıl yanıt verdiğidir asıl mesele -bence-

09-01-2011 03:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #4
RE: Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
Evet katiliyorum bu düsünceye.. bir sistemdir astroloji... Astroloji de cogunlukla beynimizle düsünürüz ama.. ruhsal olani yasariz...
Tabi örnegin bu transit olaylari bir nevi bu aralar kafami karistiyor... hani su gezegen bu eve gecince sunlar öngörülebilir diyor haliyle gelecekteki olasiliklar sunuluyor, hani kesin bir sey denmiyor aslinda.. sonucta tercihleri secip yasayacak olanlar yine bizleriz... bi dikkat et acisindan bir ilim, bilgi dali astroloji... Bu yüzden bu konuda icim rahat... takinti haline getirmedigimiz müddetce basvrulabilecek bir kaynak.. yalniz su transit buraya geciyor aman Allah'im gibilerinden hemen o transitin getirebilecegi olumsuzluklar düsünülüp odaklanilmamali.. bu olumsuzluklar yanlisi tercih edersek olusabilecek bir kavramdir...
Neyse konu disina ciktim sanirsam...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
09-01-2011 07:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
freyja
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Bir Ruhani Bilim Olarak Astroloji 1
Astroloji kesinlikle ruhani olarak hangi deneyim ve görevlerle donatıldığımızın en güzel kitapçıklarından biri.
Kullanım kılavuzu gibi. Ya da avuç içi çizgileri.
Astrolojik olarak böyle olduğu için hayatımız böyle böyle demiyoruz. Hayatımız böyle böyle olmalı diye astrolojik olarak bu izlere sahibiz diyoruz. Evrenin akışı, türlü çeşitli yerlere işlenmiş bir ilimdir. Okuyabildiğimiz her noktasını okumak, tahayyül edip algılayabildiğimiz her noktasını algılamak bizim var oluş amaçlarımızdandır.

Din, seçmeli resim, seçmeli müzik gibi bir branş değil, var oluşun ta kendisidir zaten. Ayrı tutulamaz.
08-08-2012 04:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hiperaktivite / Dikkat Dağınıklığı ve Astroloji Hattusas 0 3,181 04-17-2020 02:03 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Psikolojik Astroloji Angel 27 51,350 09-11-2019 06:22 PM
Son Mesaj: justicee
  Aşık Olma Mekanizmaları ve Astroloji Derin 41 39,432 11-23-2017 09:59 PM
Son Mesaj: Liaa

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir