Değerlendir:
  • 31 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn - Plüto Açıları
Yazar Mesaj
elo Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 180
Üyelik Tarihi: Oct 2010

Rep Puanı: 26

Mesaj: #11
RE: Satürn - Plüto Açıları
(12-17-2010 12:35 AM)Yıldırım Yazılan:  
(12-17-2010 12:25 AM)elo Yazılan:  Satürn pluto ve venüs arasındaki üçgen görünüm( venüs-satürn 90,satürn-pluto 90 derece) venüsle ilgili konularda kontrol ,domine etme isteği olarak değerlendirilebilir mi? ya da kuşkuculuk ve bununla ilgili kontrol etme isteği?

evet sizin Venüs 3 tane zorlayıcı potansiyel tarafından donatılmış görünüyor. Tipik bir Venüs Koç olmadığınızı söyleyebilirim.

Venüs-Şiron kavuşumunu da , yukarda yazdıklarınıza ilave olarak ekleyebiliriz.

Şiron etkisi ; seçicilik , herşeyin mükemmel olmasını beklemek , küçük detayları dert etme ya da gözünde büyütme olasılığı

Satürn ve Plüto etkisi ; kontrol ihtiyacı , kolay güvenememek , mesafeli tavırlar , ilgiyi ve sevgiyi ifade etmekte zorlanmak gibi özellikler verebilir.

teşekkürlerçiçek

Evet Yıldırım,kendimce,hayatımda beni en zorlayan şeylerden (bence hayatta aşmam gereken en büyük engeller kendimle ilgili) bir numaralı olanı kontrol etme dürtüm...hayatın akışını,kendimi,duygularımı,herkesin duygularını vs..kontrol etme isteği..Buna birde detayları eklersem tam oluyor..Kendimce hayatımın vurgusu budur diyebiliyorum..Bildiğim kadarıyla haritamın da vurgusu böyle..(Jüpiterimi de unutmuyorum ama :-)

Sebep kervanlarının yollarını kesmedeyim belki sebepleri meydana getireni bulurum diye..Hz Mevlana
12-17-2010 01:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ayşe kara Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 427
Üyelik Tarihi: Nov 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #12
RE: Satürn - Plüto Açıları
arkadaşlık ettiğiniz insanların haritalarını bilmek gerek sizi nasıl etkiliyor mutlaka inceleyin mesela pluto saturn 1. evde kavuşumu olan biri hangi evinize denk gelirse sinastride o konuyu tetikleyip sürekli sorun yaşarsınız mesafe koyunca olaylar kendiliğinden kesilir.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=6...=&rs=0&ast=
01-01-2012 06:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mavisahram Çevrimdışı
Siron Vip
*****
Siron Vip
lt=
Mesajlar: 925
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 17

Mesaj: #13
RE: Satürn - Plüto Açıları
Saturn -pluto zitligina sahip iki kadin... Allah'im iftiralarina mi kurban gitmedim... hem de o kadar kötü iftiralar ki... sevilmeyi bekliyor... oysa kendi sevmesini ögrense... ki saygi duyardim kendilerine... ama benim icin kökten bitmistir olay... bir yerde yeter diyor insan, yasca büyük olmak hic bir sey ifade etmiyor benim icin acikcasi... saygi duyacagim insanlari bu konuda kendim seciyorum...

HAYALLER NE KADAR BÜYÜK OLURSA, KIRIKLIKLARI DA O KADAR GÜRÜLTÜLÜ OLUR


Söylesem tesiri Yok, sussam gönül razi degil...


Ögüt verecek insana degil, örnek olacak insana ihtiyac


Öyle Bir Dert Varki BendE, Bin Dermana Degismem !!!
02-17-2012 04:46 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #14
RE: Satürn - Plüto Açıları
Satürn-Pluto açıları olan kişileri irdelerken Liz Greene'in söylediği gibi onlara bir ideolojiyi empoze etmeye çalıştığınız veya herhangi türden bir hakimiyet iddia ettiğiniz an, çok ters ve çok şiddetli tepki alırsınız. Satürn-Pluto açıları çoğu zaman bir güç korkusu şeklinde tezahür eder. Ya kişinin kendi gücünü sahiplenip ifade etme korkusu ya da kolektif gücün hiddetini ortaya koyabileceği bir tahribat korkusu. Bu açılara sahip kişiler çoğu zaman otoritede olanlara yalnızca derin bir güvensizlik duymakla kalmaz, kendileri de görev üstlenmeye son derece gönülsüz de olurlar. Oysa bazen bu açıya sahip olanların kesinlikle yapması gereken şey, otorite konumlarını kabul etmektir.

Haritalarında bu kombinasyon vurgulanmış kişiler, çelişkili gelse de, otoriteyi çoğu zaman oldukça iyi taşırlar ve genellikle istisnai biçimde sorumlu insanlardır (bu açının etkilerinin, kişisel gezegenler veya köşe noktalarıyla bağlantısı olmadıkça, çoğunlukla nesil bazında iş göreceği hatırda bulundurulmalıdır). Buna rağmen, belki de bundan dolayı, bazen yönetici konumda olmak istemezler.

Satürn-Pluto kişileri çoğu zaman kendilerine eziyet edildiğini hissederler. Bu tür duygular için belirli bir neden olmasa bile, bu kombinasyonun bir tezahürü bir nedenle toplum dışı ilan edilmiş veya insafsız bir alınyazısının ıstırabını çekmiş olan insanlarla özdeşleşen kişidir. Belki de ırklarından, renklerinden, cinsel tercihlerinden, dinlerinden ya da yaşamlarında bulunan toplumun çekindiği bir tabu yüzünden kötü davranışlara maruz kalmışlardır. Satürn-Pluto kişisi gruba dahil olsun veya olmasın ya da gruba katılmak için gerekli niteliklere sahip olsun veya olmasın, çoğu zaman grubun ıstırabı olarak gördüğü şeyle özdeşleşir. Bazı Satürn-Pluto kişileri toplumun kurbanları olarak gördükleriyle ilgilenir, uğraşır veya kampanyalar düzenlerler. Ancak bu tür tezahürler Neptün de haritada çok etkin olduğunda daha olasıdır.
Sanki kişi bilinçdışı olarak dünyadaki tüm baskı ve işkencelerin sorumluluğunu taşıyordur. Bu yüzden benliğini, bilinçli bir seviyede, toplumun baskı unsuru olarak görülebilecek bölümlerinden mümkün olduğunca uzak tutmaya çalışır.

Liz Greene'in ileri sürdüğü gibi, Satürn-Pluto kişileri, belki istisnai zulüm dönemleri sırasında veya onların hemen ardından dünyaya gelmişlerdir. Örneğin 2. Dünya Savaşının hemen sonrasında. 1940'larda ve 1950'lerde bu açılarla doğan bazı kişilerin babaları zulümlere şahit olmuş veya zulüm uygulamıştır. Onların yaraları, evlerine taşınmıştır. Kuşkusuz bu açılara sahip olan kişilerin daha önceye ait belirli bir tehdidin anılarını çoğunlukla içlerinin derinliklerinde gömülü olarak taşıdıkları anlaşılmaktadır. Auschwitz'in tüm dehşetinin ortaya döküldüğü veya Çernobil'in radyasyon yaydığı sırada veya Wall Street'in çöktüğü hafta ya da bu tür olayların hemen sonrasında doğmak nasıl bir şeydir? Yaşananlar bir şekilde kesinlikle bilinçdışında kaydedilmektedir. Aslında Satürn ve Pluto genellikle bu tür olayların başlıca göstergeleri değildir (ancak ilgili ülkenin haritasındaki orta nokta yapılarında son derece etkili olabilirler), çoğu zaman başka bir açı da yapmazlar

Fakat kolektifin, olan bitenin dehşetiyle sendeleyip yansımalarının neler olabileceği hakkında bir anlayış geliştirmeye başladığı zamana, tehditkar olayların sonuçlarına karşılık gelirler. Satüm-Pluto'nun kolektifte meydana gelen daha önceki bir vahşetin gecikmiş tepkileriyle ilişkili olduğu anlaşılmaktadır. Bu açılara sahip kişiler, bazen, geçmişte olanlar için farkında olmadan bir kişisel sorumluluk üstlenmeksizin gelecekte olabilecek benzer olaylar için bilinçli olarak kolektif sorumluluğu paylaşabilmeleri ümidiyle, dünyaya geldikleri tarihte neler olup bittiğini araştırmaya sevk edilmelidir. Satürn Pluto'yla oldukça sık açı yapar. Bu yüzden açının oluştuğu her zaman bu denli açık dehşet dönemlerine işaret etmeyebilir. Fakat uçak kazaları veya deprem haberleri, bir alanda bir çeşit kitlesel yok oluş olabilir. Kişi tehdit altında olduğunu hissetmeye devam eder. Toplum durumun ne denli korkunç olduğunun, fakat hayatta kalındığının farkına vardığı zaman, Satürn-Pluto bir iyileşme safhasının başlangıcına da işaret edebilir.

Satürn-Pluto, kuşkusuz, genel olarak ekonomik çöküş dönemlerine, zor ve zalim zamanlara işaret ediyor görünmektedir. Örneğin, 1929 yıkımının dehşetinin gerçek anlamda bir etki yapmaya başladığı tarihte, 1930'da, daha da kesin olarak 1931'de, bu iki gezegen karşıt açı yapıyordu. Hayatta kalmaya yönelik yol da belirmeye başlıyordu. Satürn-Pluto dönemleri nükleer gücün tehlikeleri veya nükleer savaşın olası tehdidiyle ilgili ivme kazanmış korku dönemlerine de işaret edebilir

Bunların hepsinin daha fazla araştırılması gerekiyor. Fakat bu şekilde fikir yürütmenin doğru olduğunu kabul edersek, haritalarında bu açıları öne çıkan kişilerin çoğu zaman aşırı güçlü savunmalar geliştirdiklerini anlamak belki şaşırtıcı olmaz. Bu gezegenler arasında dar orblu açısı olanlar çoğu zaman kendi bilinçdışı süreçlerinden korktukları kadar, psikolojiden de kuşkulanırlar. Bazen ortalamanın üzerinde bir nükleer tehdit korkusu, yok olmaya ilişkin kolektif veya kişisel bir korku vardır. Zamanımızda böyle bir korku çok yerinde ve uygun olabilirken, buradaki korku çoğu zaman kişinin benliğindeki yıkıcılıkla ilgilidir. Kişinin kendi bilinçdışının daha karanlık yanlarından kaynaklanan bir korku ve kolektif bilinçdışının ve onun neden olabileceği acının, vahşetin ve büyük zararın korkusudur.

Liz Greene Satürn-Pluto'yu otorite konumunda olanları baltalama dürtüsüyle ilişkilendirir. Bunun çok defa böyle olduğu anlaşılmıştır. Satürn-Pluto bir yandan çok güçlü kişisel savunmalarla ilişkili olabilirken, öte yandan, bunun tersine, savunmaların, otorite figürlerinin, duvarların, engellerin ve sınırların yıkılmasıyla da ilişkilendirilebilir. Bazen yeni bir şeylerin doğması için otoritenin karanlık yüzünün yıkılması zorunludur. Bunun bir örneği, bir Satürn-Pluto-Uranüs T-karesi bulunan Gorbaçov'un haritasında görülebilir.

Bu kombinasyon her çeşit yıkım işçisi için uygundur. Fakat ruhsal bakımdan duvarların belki yavaş yavaş, tuğla tuğla yıkılması gerekmektedir. Kolektif güç adına sorumluluk üstlenebilecek bir kişi için de idealdir. Bu güç ister fiziksel, isterse ruhun keşfiyle ilgili olsun. Satürn-Pluto en iyi halde, gücün sorumlu ve kontrollü kullanımı ile ilgilidir. Bu, fiziksel, duygusal ya da zihinsel bakımdan geniş bir etkinlik sahasında tezahür edebilir.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 11:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #15
RE: Satürn - Plüto Açıları
Satürn ve Plüto’nun kavuşumu biraz zorlu bir etkidir. Bu kavuşum, Eylül 1982 ile Kasım 1983 arasında doğmuş kişilerde vardır.

Satürn kontrol etmeyi sever, pluto ise içgüdüsel davranmayı.
Satürn kısıtlar, pluto bundan korkar
Satürn zorlayıcı, pluto patlayıcıdır

Bu kişilerin hayatları genelde hep "kötü gidiyormuş" gibi gözükür. Onların hep düşmanları vardır, hayatları hep sorunlarla doludur, her an başlarına kötü şeyler gelebileceğini düşündükleri için yeni bir şeyler denemeye de korkarlar ve bu yüzden attıkları her adımda bir güven problemi vardır
Pluto yer altındaki kötülüklerdir dedik, satürnle kavuştuklarında pluto kendini raharsız hisseder. Satürn plutonun yaptığı her hareketi engeller, kusursuz olmasını ister. Oysa ki bizler bu dünyada hata yapabiliriz bu gayet normal bir durum. Fakat satürn pluto kavuşumu-karesi-karşıtlığı olan kişiler, en küçük hatlarını bile deve yaparlar ve bunun sonucunda yaptıkları hatalardan büyük cezalar çekeceğini düşünürler
Patlamaya hazır bir yanardağ gibidirler. Onlardaki enerji potansiyelleri yapıcı bir şekilde kullandıklarını gördüğünüzde bu kişilerden çok başarılı insanlar da çıkar.
Karamsarlığa meyilli olan bu insanlar hayatlarındaki bu yıkıcı etkiyi yapıcı etkiye dönüştürmek ZORUNDADIRLAR. Hayatlarındaki mücadele alanı buna odaklanacaktır.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
03-10-2017 11:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Cancer61 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 39
Üyelik Tarihi: Jun 2019

Rep Puanı: 0

Mesaj: #16
Cvp: Satürn - Plüto Açıları
(03-10-2017 11:32 PM)Ahmeedd Yazılan:  Satürn ve Plüto’nun kavuşumu biraz zorlu bir etkidir. Bu kavuşum, Eylül 1982 ile Kasım 1983 arasında doğmuş kişilerde vardır.

Satürn kontrol etmeyi sever, pluto ise içgüdüsel davranmayı.
Satürn kısıtlar, pluto bundan korkar
Satürn zorlayıcı, pluto patlayıcıdır

Bu kişilerin hayatları genelde hep "kötü gidiyormuş" gibi gözükür. Onların hep düşmanları vardır, hayatları hep sorunlarla doludur, her an başlarına kötü şeyler gelebileceğini düşündükleri için yeni bir şeyler denemeye de korkarlar ve bu yüzden attıkları her adımda bir güven problemi vardır
Pluto yer altındaki kötülüklerdir dedik, satürnle kavuştuklarında pluto kendini raharsız hisseder. Satürn plutonun yaptığı her hareketi engeller, kusursuz olmasını ister. Oysa ki bizler bu dünyada hata yapabiliriz bu gayet normal bir durum. Fakat satürn pluto kavuşumu-karesi-karşıtlığı olan kişiler, en küçük hatlarını bile deve yaparlar ve bunun sonucunda yaptıkları hatalardan büyük cezalar çekeceğini düşünürler
Patlamaya hazır bir yanardağ gibidirler. Onlardaki enerji potansiyelleri yapıcı bir şekilde kullandıklarını gördüğünüzde bu kişilerden çok başarılı insanlar da çıkar.
Karamsarlığa meyilli olan bu insanlar hayatlarındaki bu yıkıcı etkiyi yapıcı etkiye dönüştürmek ZORUNDADIRLAR. Hayatlarındaki mücadele alanı buna odaklanacaktır.


Merhaba,
Haritamda pluto mars karsitligi saturne t kare yapiyor. 1-7 ve 4 aksinda.
Hayatim boyunca baskiya ve engellemelere maruz kaldim. Kendi potansiyelimin farkinda oldugum halde gucsuzlukle mucadele ediyorum.. seneye ilk saturn dönüşümü yasiyicam ve transit saturn bu t kareyi uyaricak.. internette biraz arastirdim ve bu dönüşümün büyük bir travmaylada olabilecegi yaziyor.
Haritasinda boyle zorlayici açılar olupta ustesinden gelebilen birileri varsa yardimci olabilirmi acaba.??

Progress = https://i.hizliresim.com/Z5q6mo.jpg

Kompozit = https://hizliresim.com/P7Mjg5

Placidus = https://www.hizliresim.com/an6PnB

Whole sign = http://www.hizliresim.com/3OnAQA
12-22-2019 03:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #17
Cvp: Satürn - Plüto Açıları
(12-22-2019 03:05 PM)Cancer61 Yazılan:  
(03-10-2017 11:32 PM)Ahmeedd Yazılan:  Satürn ve Plüto’nun kavuşumu biraz zorlu bir etkidir. Bu kavuşum, Eylül 1982 ile Kasım 1983 arasında doğmuş kişilerde vardır.

Satürn kontrol etmeyi sever, pluto ise içgüdüsel davranmayı.
Satürn kısıtlar, pluto bundan korkar
Satürn zorlayıcı, pluto patlayıcıdır

Bu kişilerin hayatları genelde hep "kötü gidiyormuş" gibi gözükür. Onların hep düşmanları vardır, hayatları hep sorunlarla doludur, her an başlarına kötü şeyler gelebileceğini düşündükleri için yeni bir şeyler denemeye de korkarlar ve bu yüzden attıkları her adımda bir güven problemi vardır
Pluto yer altındaki kötülüklerdir dedik, satürnle kavuştuklarında pluto kendini raharsız hisseder. Satürn plutonun yaptığı her hareketi engeller, kusursuz olmasını ister. Oysa ki bizler bu dünyada hata yapabiliriz bu gayet normal bir durum. Fakat satürn pluto kavuşumu-karesi-karşıtlığı olan kişiler, en küçük hatlarını bile deve yaparlar ve bunun sonucunda yaptıkları hatalardan büyük cezalar çekeceğini düşünürler
Patlamaya hazır bir yanardağ gibidirler. Onlardaki enerji potansiyelleri yapıcı bir şekilde kullandıklarını gördüğünüzde bu kişilerden çok başarılı insanlar da çıkar.
Karamsarlığa meyilli olan bu insanlar hayatlarındaki bu yıkıcı etkiyi yapıcı etkiye dönüştürmek ZORUNDADIRLAR. Hayatlarındaki mücadele alanı buna odaklanacaktır.


Merhaba,
Haritamda pluto mars karsitligi saturne t kare yapiyor. 1-7 ve 4 aksinda.
Hayatim boyunca baskiya ve engellemelere maruz kaldim. Kendi potansiyelimin farkinda oldugum halde gucsuzlukle mucadele ediyorum.. seneye ilk saturn dönüşümü yasiyicam ve transit saturn bu t kareyi uyaricak.. internette biraz arastirdim ve bu dönüşümün büyük bir travmaylada olabilecegi yaziyor.
Haritasinda boyle zorlayici açılar olupta ustesinden gelebilen birileri varsa yardimci olabilirmi acaba.??

Selam,
Tüm açıların üstesinden gelebilecek aslında küçük bir detay vardır. O da o evleri beslemek.
Sizin için bu durum, kendinizi evinizi/ailenizi ve ikili ilişkilerinizi beslemeniz gerektiği yönünde. 1. ve 7. evi dengelerseniz 4 te bir problem yaşanmayacaktır. Satürn kovada sevdiği burçta olduğu için bunun üstesinden gelme konusunda şanslısınız.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
12-26-2019 10:17 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Raggio di sole Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 2
Üyelik Tarihi: Dec 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #18
RE: Satürn - Plüto Açıları
Koç burcuyum ,yukselenim terazi ve 18°plutonum 1. Evde retro ? 7.evimde gunesim 29°derce ,mars 10°Bu etkilesim ,illaki negatif mi olacak ve neler olacak ?‍zamanınız olursa bir iki açıklama yaparmisiniz ,tessekkür ederim?‍

https://hizliresim.com/QPWlJr
01-11-2020 05:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn Açıları Angel 50 111,691 04-19-2020 01:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn - Neptün Açıları astrosohbet 10 25,229 03-11-2018 02:26 AM
Son Mesaj: say24
  Satürn - Uranüs Açıları astrosohbet 5 17,227 02-27-2017 01:44 PM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir