Değerlendir:
  • 19 Oy - 2.79 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn - Neptün Açıları
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Satürn - Neptün Açıları
* Zehirlenmeler , hastalıklar gözlemlenebilir. ( transitler tarafından uyarıldığında )

* Hayallerin önüne bir duvar örülmüş gibidir , bu duvarı aşmak ve hayallere şekil vermek yada hayalleri konusunda karamsarlığa kapılmak seçenekleri söz konusudur ( satürn baskın olduğunda )

* Kişinin birşeyleri başarma hırsı çözülür , hırs eksikliği , isteksizlik yada olumlu ifadesi başarıya tüm kalbiyle inanmak seçenekleri söz konusudur ( neptün baskın olduğunda )

11-25-2010 12:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Messa Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 780
Üyelik Tarihi: Jun 2010

Rep Puanı: 25

Mesaj: #2
RE: Satürn - Neptün Açıları
Neptün- Satürn sekstil hangisi baskın olur? Hayaller ve amaçlar benim hayatımda önemi büyüktür. Karamsarlık ise zaman zaman olur. Ve hedeften uzaklaşırım.
11-25-2010 12:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Satürn - Neptün Açıları
(11-25-2010 12:27 AM)Messa Yazılan:  Neptün- Satürn sekstil hangisi baskın olur? Hayaller ve amaçlar benim hayatımda önemi büyüktür. Karamsarlık ise zaman zaman olur. Ve hedeften uzaklaşırım.

Hangisinin baskın olacağına ;

- haritanın diğer elemanlarının konumları

- transit , progres gibi etkiler

- kişinin yaşadığı çevre , ailesi , eğitimi , seçimleri belirler.

Mesela Almanya , Japonya gibi disiplin ve kuralların önemsendiği çevrelerde satürn baskın şekilde deneyimlenebilir.

11-25-2010 12:33 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #4
Yorum: Satürn - Neptün Açıları
neptün-satürn üçgeni var.. yükselenim oğlak olmasına rağmen, haritamın genelinde neptün baskın.. tüm kişisellerime dokunmuş gülücük) istediğim herhangi bir şeye tüm kalbimle inanırım, gerçekleşecek diye, yine de hırs eksikliğim var.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
11-25-2010 11:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kıvılcım Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 485
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 15

Mesaj: #5
Yorum: Satürn - Neptün Açıları
Benim Satürn -neptün açım için bişey diyebilecekmisiniz ? Başka satürn açım da yok galiba

Haritam
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=e...&asp=1&ast=

Hayat Mucizelerle Dolu - Ben Güneşin Kızıyım
11-25-2010 03:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #6
RE: Satürn - Neptün Açıları
@kıvılcım:Satürn-Neptün açın yok senin Satürn-Pluton açın var.

Dün yabancı bir astrologun blogunda Satürn-Neptün birleşimleri kişisel gezegenlere açı yapan insanların son derece yaratıcı insanlar olduğu yazılmıştı.Çünkü soyut değerleri ve yaratıcılığı temsil eden Neptün somut değerleri temsil eden Satürnle birleştiğinde soyut düşünceler somut ürünlere dönüştürülüyormuş.Satürnün sol beyin Neptünün sağ beyin odaklı olduğunun da altı çizilmişti.

Nin.Me.Sar.Ra
12-07-2010 08:06 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
balsamic Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 16
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Satürn - Neptün Açıları
Saturn neptun karem var.Bir ise hevesle basladigimda bir sure sonra cok karamsar olabiliyorum.Disiplin konusunda zorluk cekebiliyorum.O yuzden basladigim islerin devami gelmez,yarida kalir :D
06-05-2014 10:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
lifesucksbaby Çevrimdışı
Yeni Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 1
Üyelik Tarihi: Feb 2015

Rep Puanı: 0

Mesaj: #8
RE: Satürn - Neptün Açıları
doğum haritam da satürn neptün sextille açısı var düşününce olumsuz bir yorum bekliyordum ama sevindirici yanı beklediğim gibi değil.

Disiplinli kişilerdir Gizli bilimlerde ve paranormal konularda güzel organizasyonlar yaparlar. Garip guruplarla ilişkileri vardır. Sessiz ve kulisler ardında iş görürler. Gizli istihbaratlar ve gizliliklerden hoşlanırlar. insanlardan pratik yardımlar alırlar

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım adım Özge gülücük

Astroloji ilgi alanlarımdan biri severek takip ediyorum doğum haritamla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak istiyorum siteye üye olma nedenlerimden biri de astrolojiden anlayan insan sayısı ülkemizde çok az sizlerle etkileşime geçmek beni çok memnun eder ilginiz icin cokkk tesekkur ederim.
02-09-2015 05:04 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #9
RE: Satürn - Neptün Açıları
1989 İlkbaharında Satürn ve Neptün gökyüzünde, tam olarak kavuşum yapmaktaydı. Bu kavuşum yumurtalarda salmonella, yumuşak peynirlerde listeria haberlerini ve çok sayıda zehirli su ve kirletilmiş gıda öyküsü bildiriyordu. Olayların hepsinde tehlikenin gerçek boyutları bakımından karmaşa ve, eğer birileri sorumlu tutulabilecekse, bunların kimler olduğu konusunda belirsizlik vardı. Çeşitli kurumları temelden sarsan diğer Satürn-Neptün olayları, yağmur veya yağmur eksikliğiyle ilgili öyküler (öfkelendiği zaman, namına uygun olarak, karada sellere veya aşırı kuraklıklara neden olan Poseidon akla geliyor) boldu. Toplum yeryüzünü aşındıran daimi erozyonun ve kirliliğin daha fazla farkına varırken, ekolojik sorunlar ilerliyordu. Kurşunsuz benzin ve denizlerin daha az kirletilmesi için çağrılar yapılıyordu. Toplum suçluluk duyguları hissediyordu. Gezegenimizin kayıplarına ve temelinin oyulduğuna ilişkin bu yeni farkındalık, Satürn-Neptün kavuşumunun olumlu bir görünümü olarak algılanıp yorumlanabilir.

O yıl doğan çocukların, bu konuların uygun zemininde doğduklarını kavrayabiliriz. Böylece temel, fakat kişisel olmayan bu açı oluşumlarının nasıl iş gördüklerinin doğru bir anlayışı geliştirilebilir.

Ebertin, Charles Harvey ve diğerleri Satürn-Neptün orta noktasını, hastalıkla ilişkilendirilebilecek bir nokta olarak, uzun zamandır ayrı tutmaktadırlar. Bu yüzden gıda zehirlenmeleriyle ilgili öyküler şaşırtıcı değildir. Satürn-Neptün'ün, daha özel olarak zehirlenme, daha genel olarak ise arınma ve rafine olma çevresindeki dersleri tanımladığı anlaşılmaktadır.
Fakat uygun evlere yerleştiğinde ve bir orta nokta bağlantısı oluştuğunda, bu korelasyon kesinlikle örtüşmektedir. Bazen sorun felç veya psikolojik bir 'çöküş' duygusu ve bununla başa çıkamamaktır. Genel olarak, Satürn-Neptün insanları kontrol kaybından korkarlar ve kader onları bir tür bağlantısızlık derslerini öğrenmeleri için, kontrolü tamamen bırakmak zorunda kalacakları durumlarla karşılaştırır.
Satürn-Neptün'ün MC-IC ekseninin üzerine düştüğü bir çok örnek vardır. Bu durum, hasta bir babaya işarettir. Bir kadının bu eksen üzerinde dar orblu karşıt açıya sahip olduğu bir örnekte, babasının garip bir nörolojik bozukluğu vardı. Bu bozukluk onu yalnızca yatağa mahkum etmekle kalmıyor, gözle görülür biçimde gürültüye ve rahatsız edilmeye karşı özellikle hassas kılıyordu. Hastalığı yoluyla bütün aileyi kontrolü altında tutmayı başarmıştı. Herkes, sanki her an kırılabilecek değerli bir porselen eşyaymış gibi onun etrafında dönüyordu. Aynı zamanda aile için mali veya diğer herhangi bir gerçek sorumluluk üstlenmekten de kaçıyordu elbette. 4.Evde Satürn-Neptün kavuşumu olan başka iki örnek daha vardır. Bu örneklerde baba sakattı ve aile reisi olmaktan çok, bir yük, bir kurban, acınacak bir şey haline gelmişti. Bu açılarda baba bir biçimde gerçek dünyayla bağlantılı değildir.
İşleri becerebilme kapasitesi olmadığı izlenimi vererek, diğerlerinin bunları onun için yapmasını garantiler. Bu gezegenler arasında dar orblu bir karesi olan Agatha Christie'nin bu tip bir babası vardı. Varlıklı bir adamdı, asla çalışmaya ihtiyaç duymaz, günlerini kulübünde geçirirdi. Açıkça görülebilen son derece uzlaşılabilir bir kişiliği vardı ve hiçbir şekilde disiplin insanı değildi. Öldüğü zaman, ailesini mali bakımdan ihmal etmiş olduğu netleşti. Kaynaklarını korumakta ve onlarla ilgili gereğince önlem almakta başarısız olmuştu. O, Agatha yaklaşık 12 yaşındayken ölmüştü. Bu da klasik bir Satürn-Neptün modeline uyuyor. Ortada olmayan veya zayıf bir baba figürüne. Yaptığı bir şeyle ilgili olarak değil, ancak yapmayı ihmal ettiği bir şey yüzünden hatalı olan baba figürüyle. Otoritenin sesi olmayan ve bunun için çaba göstermeyen bir baba. Çoğu zaman kişi hayatında her yerde, her insanda ve nihai olarak kendi içinde arayarak böyle bir otoritenin özlemini duyar.
Haritada babaya ilişkin olası daha güçlü imzalar vardır. Örneğin, Güneş'in açıları ve köşe noktaları gibi. Bu yüzden Satürn-Neptün açılarına, güçlü biçimde destekleyen başka etkenler olmadıkça, babayla ilgili deneyimi tamamen açıkladıkları yönünde çok fazla ağırlık verilmemesi gerekir. Ancak, bu açılar çoğu örnekte baba figürünü bir bakımdan açıklamaktadır. Kişinin doğduğu dönemde toplumun otorite hakkındaki duygularını da bazı bakımlardan açıklarlar.
Ortadan kayboluşu' diğer bir Satürn-Neptün işaretiydi. Kaçmak istediği için ortadan kaybolduğu açıkça görülebilir. Annesinin ölümünün ve kocasının gidişinin ardından kendisine çok fazla gelen bütün o sorumluluklarla başa çıkamayacağını hissetmişti.
Keza baba rolü, her iki cinsiyet için de güçlükler barındırabilir. Bu kombinasyona sahip kişilerin disiplin yayması veya sınırlar dayatması kolay değildir.
Satürn-Neptün genellikle açıkça hakimiyet kurmakta güçlük çeker. Buna karşın, eğer açı bir nedenle öne çıkmışsa, hastalık veya idare etme beceriksizliği yoluyla bazen pasif olarak hakimiyet kurabilir. Kişi, sık sık belki babasının veya doğduğu tarihteki hükümetin ihtiyaç duyduğuna benzer biçimde otoriteye ihtiyaç duyuyor veya ihtiyaç duyacağından korkuyor gibidir.
Bazen Satürn-Neptün kişileri sorumluluk üstlenme düşüncesini idealleştirip abartır ve durumun gereksinilenden çok daha sıkıntılı olduğunu düşünürler. Bazen de durumu olduğundan daha parlak görürler. Kişinin sorumluluk konusunda doğru bir perspektife sahip olması çoğu zaman zordur. Kuşkusuz, kişinin gerçek dünyanın işleriyle ne denli haşır neşir olursa, düşlerinin ve vizyonlarının peşinden gitmek için o denli az zamanı kalacağının farkındalığı vardır. Bu gezegenler arasında güçlü gerilimli açıları olanların diğer bir korkusu bu olabilir. Satürn-Neptün'ün asıl çağrısı vizyonu ve düşü gerçek dünyada gerçekleştirmek ve asıl büyüyü orada bulmaktır. Ancak bazen, sorumlu bir konumda olmak Satürn-Neptün'ün kaldırabileceğinin çok üstüne çıkar ve hayatıyla ilgili tüm bağlardan ve görevlerden kaçmaya özlem duyar. Diğer zamanlarda senaryo daha çok sorumlu bir vatandaş, görevlerine sadık bir aile üyesi olmak üzerinedir. Satürn-Neptün kendi düşlerini feda ettiğini hisseder.
Çok defa nedeni, bu konuya çocuklukta çok fazla önem verilmesidir. Oxford İngilizce sözlüğüne göre 'suçluluk' (guilt) sözcüğü 'ödemek' anlamına gelen 'geld' (Almanca para) sözcüğünden geliyor olabilir, bu da Satürn-Neptün davranışıyla ilgili olarak çoğu kez anahtar niteliğindedir. Çünkü kişi bir bakımdan borçlu olduğu, sürekli telafi etmesi ve cezayı ödemesi gerektiği duygusu taşımaktadır. Çoğu zaman babanın (veya toplumun) borçlarını öder veya kendisine borçlu olanlardan intikam alır.
Neptün imge dünyasının bir göstergesidir. Satürn ile temas ettiğinde, özellikle evler tarafından ifade edilen yöneticiliği altındaki yaşam alanları üzerinde en kötüyü düşünmeye yatkın olunur. Yetersizlik duygularını çoğu zaman ortaya çıkaran şey de budur. Gündüz düşleri, çoğu zaman, olması muhtemel acı çekme ve vazgeçme ihtimali çerçevesinde döner. Bu açılara sahip olanları kurban rolünü kabullenmiş kılıklarda görmek pek de ender değildir. Satürn-Neptün feragat ile ilişkilendirilebilir

Belki feragatin yirminci yüzyılda en bilinen örneği, bu gezegenler arasında üçgen açısı olan Kral 7. Edward'dır. O, feragat düşüncesinden ilham almıştır. Daha sıradan hayat hikayelerinde, bu açıdan bilinçli olarak yararlanma kararı, çoğunlukla düş, vizyon veya ideal her ne ise onun peşinden gitmek için önemli ölçüde öz disiplin uygulayacak kadar bir şeylerden vazgeçmeyi de içerir. Dini bir yaşam sürenlerin haritalarında yaygın bir kombinasyon olduğuna kuşku yok. Çünkü bu kesinlikle münzevinin kombinasyonudur. Esasen, kişinin zihnindeki imge bir keşişe veya münzeviye aittir (zahit sözcüğünün doğru anlamı).
Hayatının önemli bir bölümünü onları değiştirmek için arayışlar içinde tüketti. Hayatını bu şekilde adayarak, günlük hayatın sertliğinden kaçıyor veya onları aşıyordu (bu sizin bakış açınıza bağlı). Bu kombinasyon Budist inancı izleyen insanların haritalarında da yaygındır. Budist inanç, diğer şeylerin yanında bağlantısızlığı da öğretir ve insanlığın acılarının nedenlerini dikkate alır.

Açıktır ki bu açıları güçlü olan tüm insanlar perhiz, meditasyon ve dua hayatı sürmezler. Fakat kişinin bir vizyonunu gerçek kılmak için hayatının belli alanlarını feda etmesi, gereksiz olanı çıkartıp atması ve kendisini disiplin altına alma teması yaygındır. Bu tema, bu kombinasyonunun amacı olarak görülebilir ve çeşitli biçimlerde çıkış bulabilir. Satürn-Neptün başkalarına benliksiz disiplinli hizmet sunmakla da ilişkilendirilebilir. Bir tür somut merhametle. Bu gezegenler arasındaki gerilimli açıların (ve çoğu zaman kavuşumun) başarması gereken, kişinin dünyevi olan yanını, maddi dünyadaki yaşam tarafından baskılanan materyalisti, öte yandaki daha merhametli, idealist ve manevi olan yanıyla bütünleştirme ihtiyacıyla ilgilidir. En iyi halde, bu kombinasyon uygulamacı idealistin açısıdır. Kendi sınırlamalarının ve içinde bulunulan durumun sınırlamalarının farkındalığına sahip olmasına karşın somut dünyada bir ideali gerçek kılmak için çalışan kişinin.
Satürn-Neptün'ün tercih ettiği yaşam tarzı, Jüpiter-Neptün tarafından arzu edilenin karşıtı olarak düşünülebilir. İkincisi bir ihtişam, lüks ve hesapsız harcamalar hayatını düşler. Oysa Satürn-Neptün basit ve dağınık olmayan herhangi bir bolluk ve aşırılıktan bağımsız bir yaşam arayacaktır.

Bu kombinasyon sanatçıların, müzisyenlerin, filmlerle ve videolarla uğraşanların haritalarında da çoğu zaman yaygın olarak bulunur. Burada sanatçı bireyin kendi korkularını ve fantezilerini ifade edebileceği bir ortam ve yapı sunduğu kadar, kolektifin düşlerine, fantezilerine ve duygularına (Neptün) şekil veren (Satürn) olarak da görülebilir.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 11:22 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #10
RE: Satürn - Neptün Açıları
Hayaller neptün hayatlar satürn. Bu kombinasyonun zorlu açıları hayatınızda hayal ettiğiniz konuların sandığınızdan çok daha fazla zaman, emek ve çaba harcamanız gerektiğini söyler.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
03-11-2018 01:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn Açıları Angel 50 112,165 04-19-2020 01:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn - Plüto Açıları astrosohbet 17 43,049 01-11-2020 05:58 PM
Son Mesaj: Raggio di sole
  Satürn - Uranüs Açıları astrosohbet 5 17,274 02-27-2017 01:44 PM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir