Değerlendir:
  • 31 Oy - 3.06 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Satürn - Uranüs Açıları
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Satürn - Uranüs Açıları
* Satürn baskın olduğunda ; değişim korkusu , yeni olana direnç gösterme , bilimsel başarı gibi ifadeler gözlemlenebilir.

* Uranüs baskın olduğunda ; kural ve kalıpların değişmesi , reformculuk gibi ifadeler gözlemlenebilir.

11-25-2010 12:14 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #2
Yorum: Satürn - Uranüs Açıları
arkadaşlar, uranüsümün açısı satürne oranla çok az bunu biliyorum.. satürnüm mü baskın bu durumda* ?

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
11-25-2010 11:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
asalluhi Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 19
Üyelik Tarihi: Dec 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Satürn - Uranüs Açıları
7. evimde satürn - uranüs kavuşumum var. Bunun etkileri ne olabilir acaba?

[Resim: asdgo.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us
02-07-2011 05:28 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kerim1S Çevrimdışı
Yürüyen Neptün
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 117
Üyelik Tarihi: Feb 2012

Rep Puanı: 11

Mesaj: #4
RE: Satürn - Uranüs Açıları
satürn ve uranüs 1. evde yükselende kavuşum halindeler aynı zamanda yükselenlede kavuşum yapıyorlar ve güneşimede kare yapıyor 2 side bu durumun etkileri nasıl olur acaba

Yıldız Haritam
Kozmik tesirlerin beynindeki etkilerini farketmemişsen, kendinin farkında değilsin..

Kozmik ışınların, genetiğin ve biokimyanın tahakkümündeyken, hangi özgür iradeden sözedebiliyorsun?..

[Resim: 30vjq.jpg]
04-26-2012 01:27 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #5
RE: Satürn - Uranüs Açıları
Satürn ve Uranüs öylesine zıtlaşan prensipleri temsil ederler ki birbirlerine açı yaptıkları zaman, özellikle de kavuşum ve gerilimli açılarda, çok sıkı bir gerilim ortaya çıkar. Çatışma herhalde anlaşılırdır: Uranüs'e özgü dürtü bireyci, yapılanma karşıtı ve son derece isyankarken Satürn gelenek, otorite, disiplin, görev ve sorumlulukla ilgilidir.

Satürn-Uranüs kombinasyonunun en son yakın örneği 1987'deki kavuşumdur. Başka yerlerde olduğu gibi, Rusya'da da tümü Mikhail Gorbaçov öncülüğünde gelenekle bağların koparıldığı ve savunmaların kesin olarak kaldırıldığı temel bir reform döneminin habercisi oldu. Gorbaçov'un bizzat kendi haritasında, duruma oldukça uyan, bir Satürn-Uranüs-Pluto T-karesi vardır.

Uranüs keşfedilen ilk dışsal gezegendir. Herhangi bir temel kitabın da ifade edeceği gibi Uranüs'ün keşfi bir devrim dönemine kapı açmıştır: Fransız Devrimine, Endüstri Devrimine, Amerikan Bağımsızlık Savaşma. Sıradan insanların bile kafalarında bir devrim fikrinin olduğu bir döneme, insanların otorite konumundakilerin yönetme ve toplumun kalanının düşüncelerini şekillendirme haklarını sorgulamaya başladığı bir zamana işaret etmiştir. Belki de Satürn ve Uranüs göklerde her buluştuklarında, otoriteye veya geleneklere karşı bu özgün meydan okuma tekrar uyarılmaktadır.

Genellikle kişilerin özgür seçimde bulunma hakkı devlet veya toplumun diğer bölümlerince empoze edilen sınırlamalarla çatışır. Pek çok gelenek ve kurum değişmeye veya yıkılmaya zorlanır. Örneğin, çok sayıda fabrika kapanabilir. Eski düzen veya işlerin alışıldık yapılış yöntemleri kesin biçimde ve aniden ortadan kalkabilir. Bu tür değişimlerin çok fazla dirençle karşılaşması da sürpriz değildir. Direnç Satürnyen bakış açısından kaynaklanır ve geleneği koruyup sürdürme çabasını olduğu kadar, gelen değişimlerin fazla hızlı ve fazla keskin olacağı korkusunu da barındırır.

Uranüs kolektifin ilerlemeci ve değişen düşünceleriyle ilgilidir. Satürn-Uranüs kombinasyonu toplum içinden çıkıveren yeni düşüncelere biçim vermekle ilişkilidir. Teknolojideki ilerlemelerle ilgili örneklerde olduğu gibi, bu tür düşünceler tamamıyla formda somutlanabilir veya insanların fikirlerinde bir devrim olabilir ya da daha özel olarak otoritedekiler yön değiştirebilir. Yalnızca birkaç yıl öncesinde aşırı radikal ve üzerinde yoğunlaşmak için fazla şaşırtıcı bulunan düşünceler şekillenip, hem yerleşir hem de kabul edilebilir hale gelir.

Otomobilin, telefonun, uçağın, elektriğin, kadınların oy kullanma hakkının, bilgisayarların günlük hayata girmesi sayılabilecekler arasında birkaç örnektir. Bunların tümü bir zamanların yeni, ilerici ve moda ürünleridir. Her birinin hayata geçirilmesi bir miktar dirençle karşılaşmış, ancak kısa zamanda günlük hayatın parçası olmuştur. Zaman yeni olanı eski kılar. Uranüs'ün habercisi olduğu yeni düşünceler, keşifler veya tutumlar gerçekten kök salar ve bu gezegen Satürn'e temas ettiğinde maddeleşir. Satürn-Uranüs açılarının gerçekleştiği dönemlerde doğan insanlar, belki böylesi zamanlarda doğmuşlardır. Eğer bu kombinasyon haritalarında merkezî öneme sahipse, onlar gelecek yılların değişen düşüncelerine biçim verecek kişiler olabilirler.
Örneğin, bu gezegenin her ikisi de astrolojiyle ilişkilendirilebilir. 1987'de Ronald Reagan'ın yıldızlara danıştığına dair spekülasyon yapıldığında, astroloji birinci sayfa haberi olmuştu. Bilgilerin en eskisi haftalarca haberleri meşgul ederek büyük şok yaratmıştı.

Kişisel bakımdan, bu açıya sahip olan kişilerin, çoğunlukla, eski bir konuya tamamen yeni bir biçimde bakma becerisi vardır. Hayatlarının çeşitli yönlerinde, kurumsallaşma karşıtı, ilerici ve radikal kesin bir çizgi mi izlemeliler, yoksa otoriteye, geleneğe ve zamanın sınavlarına dayanmış olana saygı mı göstermeliler, çoğu zaman bunun içsel çatışmasını yaşarlar. Kişi ne yapıp edip spektrumun her iki ucunu da bütünleştirmek zorundadır. Bu açılara sahip kişiler, genellikle, radikallik ile değişim korkusunun tuhaf bir birleşimini sergilerler.

Bu etkileşimin kişide ne yönde ortaya çıkma eğiliminde olduğu büyük ölçüde iki gezegenden hangisinin haritada daha güçlü olduğuna bağlıdır. Eğer Satürn güçlüyse, bir açı (özellikle gerilimli bir açı) değişimden korkan, yeni her şeyden şüphe eden ve biraz 'farklı' veya görenek dışı herhangi birine veya bir şeye izin veremeyen bir kişilik ortaya çıkarabilir. Kişi ilerlemeyi hadım etmeye uğraşır. Kuşkusuz bazen ilerleme hamlesinin ve teknolojinin gelişiminin kontrol edilmesi ve özellikle insanların duygularının hesaba katılması gerekir. Uranüs'ün daha güçlü olduğu yerde, kişi devamlı olarak otoriteye karşı tepki gösterir ve bir şeyleri yapmanın yerleşmiş yollarına karşı başkaldırır. Bu da yine hem birey hem de toplum bakımından tamamıyla uygun olabilir.
Bu açıya sahip kişiler bazen herkesin gençliğinde izlediği bir moda akımına takılırlar.. Fakat yaşlandıkça göze çarpar ve daha eski bir oluş biçimine hâlâ yapıştıkları için eksantrik olarak değerlendirilirler. Bu yüzden bu açılar hem değişim için mücadele eden hem de değişime katı biçimde direnen kişilerin haritalarında bulunabilir. Genellikle her iki tutum birlikte mevcuttur.

Charles Carter Satürn-Uranüs'ü 'ruh olarak demokratik, fakat yöntem olarak otokratik' olarak niteler ve bu kombinasyon uzun zamandır esnek olmayışla, zalimane ve diktatörce bir tutumla ilişkilendirilmektedir. Haritalarında Satürn-Uranüs açısı olanlar, bir yandan havada yumruklarını sallarken öte yandan demokratik olacaklarını veya şirkete son teknolojiyi sokacaklarını söyleyen kişiler olabilirler pekala. Satürn-Uranüs tipi yeni bir rejimi veya yeni bir düzeni getirirken, devirmeye çalıştığı şeyler veya kişiler kadar zalimane ve tahakküm edici olabilir. Bazı durumlarda, bu açılara sahip kişiler kendi görüşlerinde ısrar ederken fazla ileriye gidebilirler (elbette diğer kişilerin bakış açısına göre), öyle ki hareketleri üzerinde bir tür beklenmeyen frenlemeyle karşılaşabilirler. Bu gezegenler arasındaki transitler çoğu zaman kemik kırılmalarını tetikler. Ya da bu açıya sahip kişiler, diğer bir tür zorunlu 'kırığın' kendilerine aldatmacayla yüklendiğini fark ederler. Satürn-Uranüs'ün dayanma kapasitesi çok yararlıdır, fakat aynı zamanda kişinin değişen koşullara esneklik gösterebilmesini veya uyum sağlayabilmesini oldukça olanaksız hale getirir. Bu nedenle, kader en dramatik türde kırıkların veya engellerin devreye girmesini temin eder görünmektedir.

Kuşkusuz Satürn-Uranüs açılarına sahip olup bu türden davranışlar sergileyen bir otorite figürünün, ki bu çoğu zaman babadır, sıkıntısını çekmiş olan insanlar vardır. Hayatın sonraki yıllarında, kişi kendisini bu kişiye karşı daima isyan ederken ve bunun bir uzantısı olarak, toplumda otorite konumunda olan tüm kişilere karşı tepki gösterirken bulur. Aşırı durumlarda kişinin kendi davranışları gittikçe daha fazla babaya (veya erken dönemdeki otorite figürü veya rejim her kim veya ne ise ona) benzer hale gelir. Satürn-Uranüs'ün daha az öne çıktığı haritalarda bu gezegenlerin tehdit edici niteliği daha çok zamanın siyasi figürleriyle ilgili deneyimleri açıklıyor olabilir. Bu açılara sahip kişiler çok defa babalarını gelenek dışı veya bir bakımdan 'farklı' görürler.

Bu kombinasyon büyük kararlılık, azim, olağanüstü irade gücü ve dayanıklılık verir.

Siyasilerde ve isyanlara direnç göstermek zorunda olan veya belirli bir hareket tarzına sıkı sıkıya yapışan diğer kişilerde yeterince yaygındır. Başlıca reformların başarılı olmasını zorlayan veya tam tersine istenmeyen değişimlerin geçekleştirilmesine karşı direnmeye ihtiyaç duyanlar için yararlı bir kombinasyondur.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 11:27 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nin.Me.Sar.Ra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 265
Üyelik Tarihi: Jul 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #6
Cvp: Satürn - Uranüs Açıları
(04-26-2012 01:27 PM)Kerim1S Yazılan:  satürn ve uranüs 1. evde yükselende kavuşum halindeler aynı zamanda yükselenlede kavuşum yapıyorlar ve güneşimede kare yapıyor 2 side bu durumun etkileri nasıl olur acaba


Satürn tek başına Oğlak etkisi verir ama Uranüsle beraber olunca Yükselenini Kova gibi düşünebilirsin.Barış Manço'nun haritasında da var bu konum yükseleni İkizler Uranüs ve Satürnü 1. evinde onun da.
02-27-2017 01:44 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Satürn Açıları Angel 50 111,770 04-19-2020 01:06 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Satürn - Plüto Açıları astrosohbet 17 42,993 01-11-2020 05:58 PM
Son Mesaj: Raggio di sole
  Satürn - Neptün Açıları astrosohbet 10 25,241 03-11-2018 02:26 AM
Son Mesaj: say24

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir