Değerlendir:
  • 50 Oy - 2.02 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mars - Neptün Açıları
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #21
RE: Mars - Neptün Açıları
Neptunian bu açıya ''Duygusal Terminatör'' desek olma mı? :D
Şakaydı tabii.Anlaşılan Sabian sembollerini çok sevmişsin.
04-18-2012 02:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #22
RE: Mars - Neptün Açıları
(04-18-2012 10:50 AM)Derin Yazılan:  kopek baligi olamaz cunku enerjik degil ve oyle saldirgan degildir hatta pasif saldirgan deniliyor kopek baligi pasif saldirgan degidir ki

Önceki mesajda da yazdım, o imge mars-neptün sahibi herkes için geçerli değil

öfkenin sınırını kontrol edemeyip suç işleyen mars-neptün kişileri için uygun olabilir

+

doğrudan su sporları yapan kişiler için uygun olabilir, SAT komandosu imgesi de kullanılabilirdi mesela

04-18-2012 03:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #23
RE: Mars - Neptün Açıları
(04-18-2012 02:33 PM)Mahinur Yazılan:  Neptunian bu açıya ''Duygusal Terminatör'' desek olma mı? :D
Şakaydı tabii.Anlaşılan Sabian sembollerini çok sevmişsin.

Sabian sembollerini çok sevdiğimi söyleyemem çünkü benim gıcık Başak tarafım mantıklı açıklama ister ve medyumdan çıkan imgeler ne kadar güvenilir olduğu tartışılır ( kabul etmiyorum demiyorum yanlış anlaşılmasın, sadece ikna olmak için pek çok isabetli örnek görmek lazım fikrindeyim )

İmgeler konusu aslında astrolojinin bir parçası ( biz sık kullanmıyoruz )

Ve evet Sabian Sembolleri konusu astrolojinin bu parçasını da gündeme getirdi ve dün aklıma gelen birkaç imgeyi paylaşayım istedim.

Mesela foruma uzun zaman önce Güneş 12.ev imgeleri eklenmişti

* Kayıp baba

* Perde arkasındaki lider

gibi

Bu tür imgeler o astrolojik potansiyel hakkında bize fikir verme açısından faydalı olabilir

04-18-2012 04:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NeptünKızı Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 6
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #24
Cvp: Mars - Neptün Açıları
(04-07-2012 11:24 AM)aeon Yazılan:  mars neptün açısı olanlara ; dans , meditasyon veya yoga dalgıçlık önerilebilir .

mars neptün açısı olanlarda pasif agresif tutumlar olabilir. kendisini korumakta zorlanma asabiyetini göstermek yerine kendisini kurban durumuna sokabilir.

yine , sinirlendiğinde ağlama durumu olabilir . bu durum özellikle mars yengeçlerinde çok sık oluyor ; neptünle açı içeirisindeki mars yengecinde tabiki fazlalaşacaktır.

son olarak alkol veya uyuşturucu kullanarak cinsel ilişkiye girmek isteyebilir. bu konum cinsel fantazileri de anlatabilir.
erkeklerde kendisini kurtarıcı rolüne sokmak , mkemmmel bir hayal kahramının oynamak söz konusu olabilir.ç bu konuma sahip erkeklerde vucüt çalışma eğilimleri olabilir . gerçek dışı hayallerdeki erkeği oynamak isteyebilir.
yine bu konuma sahip olupta , beyaz atlı prensi arayan , hapishanelerde görmediği adamlara aşık olan bir çok kadının olduğunu sue topkins anlatıyor .

mars yengeç sinirlenince ağlar verygood
04-28-2016 03:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
BayanKararsız Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 550
Üyelik Tarihi: Apr 2016

Rep Puanı: 39

Mesaj: #25
Cvp: Mars - Neptün Açıları
(11-23-2010 11:41 PM)@astrosohbet Yazılan:  * Hayallerinin peşinden tutkuyla gitme potansiyeli verir ( olumlu ifade )

* Sanat ve spor gibi alanlara eğilim görülebilir.

* Enerjisini bir noktaya toplamakta zorlanan , dağınık biri olabilir ( olumsuz ifade )

Sextile yapmış ama olumsuz yönü de mevcut gülücük

Amacı öğrenmek olan herkese mesaj kutum ardına kadar açık,gelin beraber araştırıp öğrenelim,bildiğim konularda harita yorumlatmak dışında istediğinizi sorabilirsiniz.Öğrenmek isteyene saygım,sevgim ve hoşgörüm sonsuz... gülücük


Haritam
08-05-2016 04:49 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #26
RE: Mars - Neptün Açıları
Venüs-Neptün'ün pırıltılı bazen oldukça sentetik dişil medya imgesiyle ilişkilendirilebilmesi gibi, Mars-Neptün açıları da güzel eril kişiyle veya peri masalı prensiyle ilişkilendirilebilir. Kadınların Venüs-Neptün tipi gibi belki romantik aşkın devamını ve türlerin sürdürülmesini garantilemek için tasarlanmış bir imgedir.
Stephen Arroyo'nun bu kombinasyonu özellikle karizmatik aktörler ve sporcu kişiliklerle ilişkilendirmiş olması belki bu yüzden şaşırtıcı olmaz.
Drama ve spor etkinlikleri bu gezegenler arasındaki gerilimli açıları kullanmanın kesinlikle mükemmel bir yoludur. Haritasında güçlü bir Neptün olan kişi, toplumun tamamının düşlerini, fantezilerini, hislerini ve özlemlerini cisimleştirmeye ihtiyaç duyabilir veya kendisini buna itilmiş bulabilir. Mars'la eşleştiğinde, kişi bunu çoğu zaman spor etkinlikleri veya diğer Marsa özgü etkinliklerle ya da toplumun cinsel fantezilerini başka bir yolla cisimleştirerek, gerçekleştirebilir. Bu kombinasyon parlatılmış tüm kahraman durumlarında ve özellikle bir ideal için bir tür mücadeleye girenlerde bulunur. Gerçekçi bir fiziksel düzeyde, denizde mücadele imgelenebilir ve bu açılar gerçekten de deniz kuvvetlerine katılanlarda veya deniz hatlarında çalışanlarda bulunabilir. Kaçınılmaz olarak hepimiz açılarımızı başkalarına yansıtırız ve bu açılara sahip ne çok kişinin gerçekten denizcilerle ilgili olduğu şaşırtıcıdır! Spor gücü, dayanıklılığı ve yarışma yeteneğini yapılandırır. Bunlar Mars-Neptün tipi için faydalı kazanımlardır. Aynı zamanda kişiye hiddetini hafifletme imkanı verir. Gerilimli açıları olanlar çoğu zaman kazanma ve bazen de savaşma kavramını idealleştirip bunlarla ilgili hayaller kurarlar. Bu bazen onları bir girişimde bulunmaya itebilir, fakat eşit ölçüde kendinden kuşkuya kapılıp kendilerine deneme izni vermelerini engelleyebilir. Özellikle gerilimli açıları olanlar kazanma, başarma ve fethetme düşlerini sınamaya ihtiyaç duyarlar ve bu durum elbette sadece spor etkinlikleri için geçerli değildir.
Bu gezegenler arasında gerilimli açıları olanların mücadelesi, genellikle, hayalleri, vizyonları ve idealleri yönünde harekete geçip bunları bir şekilde uygulamaya koymaktır.
Bazen Neptün'e özgü bir girişimle ilgili eylem dikkati çeker. Sinema, fotoğrafçılık, güzel sanatlar ve sahne çalışmalarının hepsini gösterebilir. Bu tür sanatsal ortamlar, kişinin toplumun bütün mitlerine biçim verebilmesine vasıta da olabilir. Böylece film endüstrisinde aktör, yönetmen veya şiddet durumlarını, kurtarıcıların kurbanları kurtarmak için savaştığı rollerde oynayan kişi akla gelebilir. Televizyon ve sinema, senaryo yazarlarının, rolleri oynayanların, görüntüleri çekenlerin veya şovu yönetenlerin olduğu kadar, kolektifin de cinsel fantezilerinin cisimleştirilmesi için bir vasıta sunmaktadır.Ve sıklıkla rastlanan fiziksel güç şovunun nedenlerinden biri, bu gezegenler arasında gerilimli açıya sahip olan kişilerin, güçleri ve cesaretleri konusunda çoğu zaman kuşku duymalarıdır. Bu yüzden hem kendilerine hem de başkalarına cesaret ve güçlü fizik yanılsaması sunmaya kuvvetle ihtiyaçları vardır. Fiziksel gücü idealleştirir, belki de çekici kılarlar. Genel olarak bu tip şiddet kurbanı olmaktan korkar ve aynı zamanda diğerlerini bu tür deneyimlerden koruyup kurtarmanın hayallerini kurar.
İnsanların Mars-Neptün gerilimli açılarını ifade etmelerinin çok iyi bir yolu ezilenler adına bilinçli olarak mücadele etmektir. Bu yüzden bu açıların sosyal hizmet, vb. çalışmalar yapanların haritalarında yaygın olması şaşırtıcı değildir.
Mars-Neptün kişilerinin gerçek gücü duyarlılıkları, merhametleri ve imgelemlerinde yatar çoğunlukla. Her iki cinsiyetin de bazen 'hakiki bir erkek' lafını ettikleri duyulmuştur. Erkekler, bu onlar için neyi ifade ediyorsa bazen o imgeyi, örneğin spor salonunda çalışarak, cisimleştirmeye çalışırlar. Kadınlarsa çoğu zaman güç yanılsamalarını cisimleştiren bu erkeklere aşık olurlar. Klasik kadın erkek senaryosu çerçevesinde kadın erkeği evine aldığında, erkek parlayan zırhı içindeki şövalye olmaktan çıkıp daha çok bir kurban hüviyetine bürünür. Kadının haritasında Mars-Neptün açısı vardır ve adamı kurtarır. Güvensizliğinden, incinebilirliğinden, yön eksikliğinden, alkol bağımlılığından veya olası diğer bir dolu sorunundan. Uç noktalarda, bu gezegenler arasındaki gerilimli açıları 'sabıkalılarla' ve dışarıda onların çıkmalarını bekleyenlerle ilişkilendirebiliriz. Mars-Neptün aktörleri bu tür karakterleri canlandırabilirler. Bugünlerde bir çok kişi uyuşturucuyla bağlantılı suçlardan hapishaneye düşüyor. Yine bu kombinasyona çok uyan bir durum.
Çünkü bazen bizzat kendileri başkalarının hareketlerine kısıtlamalar koymakta zorlanırlar. Diğer bir neden ise bu tipin çoğu zaman kolayca başkasına tabi olabilmesidir. Mars prensibi yönlendirir, bir şeyi yapmak için bilinçli uyarıyı verip onu yapmaya sevk eder. Neptün'le bağlantısı olduğunda bu yön duygusu zayıflar ve bu yüzden çoğu zaman bulanık ve dağılmıştır. Kişi öyle çok şey yapmak ister ki, kendisini yalnızca bir projeye, başarısız olabilecek bir projeye dahil etmesi oldukça zoruna gider. Eğer kişi net bir yön duygusuna da sahip değilse, o zaman çok defa başkalarının amaçlarını gerçekleştirmeye doğru ayartılmaya özellikle açık olur. Özellikle de eğer bu projeler parlak görünüyorsa veya gelecekte parlak bir yaşam tarzı vaat ediyorsa. Bir yasadışı durumda çetenin Mars-Neptün üyesinin yakalanıp hapsedileceği akla getirilebilir.
Mars'ın gerilimli her açısın öfkenin yaşanıp boşaltılması çerçevesinde sorunlar yaratır. Mars-Neptün açıları olanların en öncelikli sorunu bu duyguların kontrolünü ele almak olabilir. Gerilimli açılara öfkelerinin hiçbir sınırı yokmuş gibi görünen kişilerde sıklıkla rastlanabilir. Bu yüzden gerilimli çoğu Mars açısı gibi saldırgan davranışlar sergileyebilirler. Mars-Satürn öfkesine benzemez. Mars-Neptün kişisinin kızgınlığını yöneltebileceği biri veya özel bir şey yoktur çoğu zaman. Bu yüzden her tarafa yayılabilir. Mars-Neptün'ün öfkesi, Mars-Satürn'ünkinden daha tehlikeli olabilir, çünkü dışa vurumu üzerinde hiçbir kontrol olmayabilir.
Buna karşın daha çoğunlukla, Mars-Neptün'ün öfkesi çözülür ve kişi bağırmayı istiyorken kendisini ağlarken bulabilir. Genellikle Mars-Neptün kişisi, hem kendisinin hem de diğerlerinin zayıflık gösterilerinden, hatta fazla hassasiyet sergilenmesinden nefret edip sıkılırken, son derece de duygusaldır. Her zaman olduğu gibi, bu tip çoğu zaman gerçekte gücün ne olduğu konusunda berrak bir fikre sahip olmaksızın gücü idealleştirir. Daha önce de belirtildiği gibi bu tipin asıl gücü genellikle duyarlılığında, merhametinde, empati yeteneğinde ve imgelemindedir. Çoğu zaman bu kişilerin hayatlarındaki olayların bazılarının arkasındaki amaç, onların bu gücü keşfetmeleri içindir.
Mars-Neptün kişileri 'iyiler' ve 'kötüler' sözcükleri çerçevesinde düşünmeye çok eğilimlidir. Kare açısı olanlar kendilerini ve haklarını ileri sürmekte özellikle zorlanırlar. Bunu yapma yetenekleri çoğu kez kendinden kuşku duyguları ve idealleştirilmiş edilgenlik anlayışlarıyla engellenir.
Her zaman olduğu gibi, olasılıklar sonsuzdur, fakat genellikle Neptün Mars'ın saldırganlık dürtülerini inceltir ve dış görünüşteki gücüne karşın Mars-Neptün kişisi çoğu zaman kendini savunma yeteneği olmadığı hissi taşır. Açı türlerinin tümü pasif saldırganlığa ve mazoşist davranışlara özellikle yatkındır. Kendi kızgınlıklarını ifade edemeyip bazen bu nedenle fazla hassas olan bu kişiler, bunu dışsal bir kaynaktan karşılarlar ve gerçekten de başkalarının saldırganlığının veya en azından kızgın duygularının kurbanı olurlar. Aslında onlar kendi ifade edilmemiş kızgınlıklarının kurbanlarıdır. Örneğin bu açılara sahip olup, çocukları ele avuca sığmayan kadınlar vardır. Yeni yürümeye başlayanlar, aşırı saldırgan ve tamamen bozguncu, çoğu zaman gerçekten de annelerine vuran ve nadiren böyle davranmaktan çekinen bebekler. Onlar böyledir, çünkü Mars-Neptün anneleri onlara karşı gücünü sergileyememektedir. Anne bazen onlarla başa çıkmak için bir yandan kendini fazla yetersiz hissederken, öte yandan gerçek bir otoriteyle 'hayır' diyebilen çocuğu tarafından adeta büyülenip ayartılır ve bu denli yumuşak olduğu için kendi ifade edemediği öfke duygusunu çocuğu aracılığıyla elde etmiş olur.
Çoğu spor etkinliğinin onlar için mazoşist bir yanı vardır. Her an ölebilecek oto yarışçısı, yumruklanmayı bekleyen boksör gibi.Gerilimli Mars-Neptün açıları olan kişiler çoğu zaman başka şekillerde de kendi saldırganlıklarının kurbanı olurlar. En olumsuz görünümünde kişi, tuhaf psikosomatik hastalıklara veya içki ve uyuşturucuyla bağlantılı olarak kendi yarattığı bozukluklara bilhassa yatkın görünmektedir. Hasta olmak bazen kendini cezalandırmanın, kendini öne sürmenin ve çoğu zaman başkalarını incitip onlara suçluluk duyguları hissettirmenin bir yoludur, ne yapacağını bilememektir.
Çeşitli astrologlar Mars prensibinin hastalıklara aldırış etmemekle ilgili olduğunu söylemekteler. Gerilimli Mars-Neptün açılarına ve bazen de kavuşum açısına sahip kişiler, şüphesiz çoğunlukla bunu yapmakta zorlanırlar. 'Mikroplar' çoğu zaman bağışıklık sistemine sızmış gibidir ve kişi soğuk algınlığına, gribe ve esrarengiz virüslere bilhassa yatkın görünmektedir.
Mars-Neptün kişisi, en olumlu halinde, öfke ve saldırganlıkla ilgili bilinen Mars sorunlarına karşın, iddiacılığını ve bireyliğini muhafaza etme ihtiyacıyla hem kendisine hem da başkalarına karşı merhameti ve duyarlılığı dengelemeyi becerebilir. Ve çoğu zaman diğerlerini bu nitelikleriyle etkiler.Temelde, diğer her şeyde olduğu gibi cinsel konularla ilgili olarak da bu tipi hemen her şey ayartabilir. Çünkü, en olumsuz halde, gerilimli açıları olan bir kişi çoğu zaman ne istediğini bilmez. Onlar kendileri de çok baştan çıkartıcıdır. Cinsel eylem genellikle fazla idealleştirilir ve kişi kaçınılmaz olarak kendisini gerçek bir cinsel deneyim içinde kaybetmeyi özler. Mars-Neptün kişileri uç durumlarda, kendilerini karma karmaşık ve esasen romantik olmayan romantik görünen durumlara sokabilirler, fakat bu ilişkilerde değerleri bilinmez, tersine kullanılırlar. Belli miktarda deneyim ve hayal kurma yoluyla kişi kendisi için doğru olan cinsel ifadeyi bulabilir. Gerilimli açıların problemi, kişinin 'süperman' veya 'harika kadın' imgesini aramakla fazla meşgul olması nedeniyle, gerçekte içinde bulunduğu ilişkiye emek vermeyi ihmal etmesi ve bu yüzden yaşadığını hissettirebilecek bir ilişki olasılığını kaçırmasıdır. Mars-Neptün için mistisizm ve evrenle birlik duygusu, cinsel eylemle uygunluk içinde olmalıdır. Bunun mümkün olabilmesi yalnızca uygulama ve deneyimler yoluyla olur. Böylece kişi, kendisi için uygun olanı, yalnızca neyin uygun olmadığını keşfederek bulmayı başarabilir. Uyumlu açıları olanlar semavi bir ilişkiyi çoğu zaman daha kolay elde ederler. Her zaman olduğu gibi, uyumlu açıları olanlar sahip olduklarını kabullenme eğilimindedirler ve Neptün'ün ilgili olduğu yerde sahip oldukları romantik ve cinsel ilişkiyi idealleştirdikleri söylenebilir.
Mars ve Neptün arasında gerilimli açısı olanlar, pek de nadir olmayarak, 'cennette düzenlenmiş' türden bir ilişki hayal ederler ve sanki dünyaya bu algıyla yönlerini tamamen şaşırmak ve aynı zamanda bunu tekrarlamaya doğru itilmek üzere gelmiş gibidirler. Aşırı durumlarda bu gezegenler arasındaki gerilimli açıların her zaman en hoşa giden yansımaları olmasa da, bunlar muhtemelen abartılıdır. Güçlü bir Satürn'ün varlığı, bu kombinasyonun daha aşırı görünümlerini hükümsüz kılabilir. Ancak Satürn oluşumun içindeyse, gerilimi gerçekten arttırabilir de.
Mars-Neptün açılarının yaratıcı örnekleri boldur. Bir modern zaman Romeo ve Juliet'i olan West Side Story'nin yaratıcısı Leonard Bernstein'ın Aslan'daki Venüs-Neptün kavuşumuna Akrep'teki Mars dar orblu bir kare açı yapıyordu. Yazar Ronald Dahl da aynı kare açıya sahipti. Onun çocuklar için yazdığı kitaplar yalnızca çocukların düşleriyle ilgili olmayıp, kurbanları zulmedenlerin ellerinden kurtarmayı da içerir. Sinema dünyasındaki koruyucu ve bazen de ezilenlerin simgesi Sidney Poitier de dar orblu bir Mars-Neptün karesine sahiptir. Rafine bir maço imgesinin de kişileştirmesidir. İlk filmlerinde 'kötüler'e abayı yakma eğiliminde olan tipleri canlandıran Lauren Bacall'ın karşıt açısı vardır, genellikle baştan çıkartılmaya müsait olduğu kadar son derece baştan çıkarıcı da olan rollere tesadüf etmiştir.


ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 01:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Minais Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 9
Üyelik Tarihi: Dec 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #27
RE: Mars - Neptün Açıları
Kızımda mars neptun kare acisi var.Marsı yengecte 10.evde.6.evde de şiron ve neptün var ve balikta.Bu kare aciyi yumusatan birseyler olabilir mi?Açiyla alakali cok olumsuz yazilar okudum.Moralim bozuldu.
04-23-2019 03:19 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Mars - Satürn Açıları astrosohbet 51 110,602 03-21-2021 04:08 PM
Son Mesaj: Rosa
  Mars - Plüto Açıları astrosohbet 73 122,032 08-27-2019 05:10 AM
Son Mesaj: ilerizekali
  Mars - Uranüs Açıları astrosohbet 74 100,505 02-27-2017 11:02 AM
Son Mesaj: zeynepelif
  Mars - Jüpiter Açıları astrosohbet 30 59,274 02-27-2017 01:37 AM
Son Mesaj: zeynepelif
  Mars Açıları yezda 57 90,661 01-21-2015 04:24 AM
Son Mesaj: Nin.Me.Sar.Ra

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir