Değerlendir:
  • 27 Oy - 3.52 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Merkür - Jüpiter Açıları
Yazar Mesaj
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #11
RE: Merkür - Jüpiter Açıları
bu konuda merkürünün ikizler olmasının da etkisi büyük olmalı .

ikizler burcu da ya -jupiter gibi meraqkla ilgilidir.

hele birbiriyle kontak kurmuşlarsa bu çok artacaktır .
01-14-2012 09:39 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
eylülmavi Çevrimdışı
Neptunyen Vip
*****
Neptunyen Vip

Mesajlar: 1,245
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 35

Mesaj: #12
RE: Merkür - Jüpiter Açıları
merkür-jüpiter üçgenim her şeyi bilme isteği verdiği gibi, bilemediğim bir şeyde de hayırfalnıyorum.. niye billemiyorm diye gülücük)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=b...spc=1&ast=
01-14-2012 09:53 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #13
Yanlış anlaşılma
Merkür ve Jüpiter arasındaki gerilim kişinin yanlış anlaşılmaya açık olduğunu gösterir. Bu bazen kişinin hatası olmayabilir, bazen de böyle gerilim altındaki Merkür'ün kendisini kötü ifade etmesinden kaynaklanabilir. Muhtemelen, Neptün'den gerilim alan Merkür de aynı şekildedir, ama daha şiddetlidir, çünkü kişiyi anlamak gerçekten zordur. Uranüs genellikle yanlış anlaşılır, çünkü diğerlerinin fikirlerine kayıtsızdır ve kendini açıklamaya aldırmaz. — Encyclopaedia of Psychological Astrology, by C.E. O. Carter Çeviren: Barış İlhan
02-16-2012 10:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
amethyst23 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 40
Üyelik Tarihi: May 2012

Rep Puanı: 1

Mesaj: #14
RE: Merkür - Jüpiter Açıları
(01-14-2012 09:35 PM)aytaşım Yazılan:  merkür - jüpiter 120lik açıya sahibim. herşeyi ögrenmek istiyotrum gerçekten yaaa...herşeyi bileyim istiyorum...
aynen ben de.. merkür-jüpiter üçgen açı, ayrıca merkürüm 9. evimde zaten güneş de yayda.. [img]http://www.astrosohbet.com/images/smilies/dansy2.gif[/img]bilgiye açım resmen asla doymuyorum herşeyi bilmek istiyorum her şeyi her şeyi.. [Resim: hehee.gif]

Sinastri:

http://imageshack.us/photo/my-images/84/...zmavi.gif/

D. Haritam:

http://imageshack.us/photo/my-images/823...thyst.gif/
05-10-2012 03:18 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #15
RE: Merkür - Jüpiter Açıları
İncelediğim bir haritada Merkür-Jüpiter karşıtlığı varsa,ve Jüpiter 12.evde Merkür de 5.evde .
1.Jüpiter İkizler burcunda aslında düşüyor evi ise klasik anlamda kendi evi.
2.Beşinci ev yaratıcılık evi.On ikinci ev de Balık burcunun doğal evi-ki Mc Balık burcunda-
Ve bu kişinin çok iyi çizme kabiliyeti vardı.Yazmaktan da hoşlanıyor bir blogu var.


Ek:Bende de Merkür-Jüpiter sekstili varmış.Sekstil açının o kadar da olayı yokmuş gibi geliyor bana.
07-16-2012 12:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #16
RE: Merkür - Jüpiter Açıları
"(Merkür-Jüpiter)...entelektüel anlamda gerçeklerden çok prensiplere eğilimli olarak, iç dünyasını araştırmaya, dostane ve ılımlı bir tutumu benimsemeye yatkındır. Bu açısı güçlü olan kişi, kendisini ifade etmesi gerektiğinde, zihnini toplayıp ne söylemek istediğini düşünmelidir (onun ayrıcalığı felsefi çatışmalara hazır bulunuşu ve tavsiyelerde bulunma istekliliğidir). Nesnelerden çok fikirlerle meşgul olduğundan, onu ilgilendiren ve düşünmek için ona malzeme sunan konular dışında, genellikle gözlemci değildir. Eğer eşi kahvaltı masasında bal mı yoksa reçel mi istediğini sorarsa, kendi haline bırakıldığında, bırakın tercihi, o an reçelin veya balın ne olduğunu hatırlamayabilir ("Üzgünüm tatlım ne diyordun?"). Hareketleri çoğu zaman serbest ve dikkatsizdir. Sizin hatırlamakta hiç zorlanmadığınız şeyleri o unutur. Bu dalgınlığın öfkeli bir kurbanı olmayanlar, onu bağışlamaya hazırdır. Tam da ihtiyaç duyduğu anda kollarını onun omzuna şefkatle dolarlar." (John Addey, Selected Writings)





John Addey, aynı bölümde, Merkür-Jüpiter insanlarının bu içebakış eğiliminden ve genel ifade yumuşaklığından dolayı özellikle konuşkan olmayabilecekleriyle ilgili açıklamalar yapar. Bunun çoğu zaman rastlanan durum olduğunu keşfedilmiş olsa da, hiçbir şekilde değişmez değildir. Merkür-Jüpiter açıları bazen sözel ishal olarak nitelenebilecek bir eğilimde olabilir. Bu, yine de, bu kombinasyonun İkizler veya Pluto işin içinde olduğunda ortaya çıkan daha çok uç noktada bir ifadesidir (İletişim kurmak için zorlayıcı dürtü).

Tamam elli olmayabilir, fakat bir çok. Bu açıklama Merkür-Jüpiter'in bir başarısızlığını ortaya koyuyor, abartmaya yatkınlığını. Bu kombinasyon şüphesiz çok çeşitli konulara meraklı insanlarda bulunabilir. Eğer bu açı haritada çok önemli bir açıysa, ilgi yelpazesinin genişliği oldukça şaşırtıcı olabilir. Özellikle felsefi karakterde konular, belki din, eğitim, hukuk, seyahat veya siyaset konuları dahilinde olabilir.



Jüpiter neye dokunuyorsa, onu genişletmeye çalışır. Merkür'e dokunduğunda zihni genişletir. Bu açıya sahip kişiler, gündemdeki konuya çoğu zaman olası en geniş açıdan bakabilirler ve genellikle onun ne anlama geldiğini keşfetmeye özellikle meraklı olurlar. Bununla beraber bu iki gezegen arasındaki gerilimli açılar her zaman bu şekilde iş görmez.

Uyumlu açıları, dengeli muhakemeyle ve bir durumu geniş açıdan görebilme yeteneğiyle ilişkilendirebiliriz. Fakat bu durum, gerilimli açıları olanlar için, bazen bir sonuç olmaktan çok bir mücadeledir. Jüpiter haritada bağlantıda olduğu gezegene güven vermekle kalmaz kibir de verir. Öyle ki, tüm açılarda özellikle de gerilimli olanlarda, Merkür-Jüpiter kişisi bilginin bir bölümünü bu geniş görüşü feda etme pahasına abartabilir. En olumsuz halde, kendi fikirleri konusunda kibirli olabilir. Onların her zaman doğru olduğuna inanarak, söyledikleriyle ve bazen söyleme yeteneğiyle ilgili olarak fazla güvenli olabilir. Bu kombinasyon, Birleşik Devletler'de 'tribüne oynayan' diye nitelenen öğretmen tipine katkıda bulunur. Bu tip, konusunda engin bilgisi olan, belki karizmatik, fakat söyleyeceklerine gerçekten hazırlık yapmayan ve sıra gerçekleri konuşmaya geldiğinde yalnızca sevimlilik, bol miktarda genelleme ve pek çok boş lakırdı yayan konferansçıdır.

Kişi kendi hoşlandığı konular hakkında büyük hevesle konuşabilir ve bazen bu diğerlerinde müthiş ilgi uyandırabilir. Bu ve diğer pek çok bağlamda, Merkür-Jüpiter kişisinin kendi durumunu abartma ve kendisine uymayan kanıları, fikirleri ve bilgileri örtme eğilimi yüzünden zorluk çekmesi kuvvetle muhtemeldir. Bu tip ne söylediği ve bazen kime söylediğiyle ilgili dikkatsiz olabilir. Fakat kişi tüm Jüpiter açılarında olduğu gibi, dikkatsiz açıklamalardan, iyi düşünülmemiş sözlerden ve hesap hatalarından bir şekilde paçayı kurtarmayı başaracaktır. Deneyimlere göre, bu tip çok dikkatli olan Merkür-Satürn tipiyle kesin olarak karşıtlık teşkil eder. Merkür-Satürn'ün bir tek hatalı ifadesi işlerin feci biçimde ters gitmesine yeter.
Merkür-Jüpiter kişisinin, Merkür-Satürn tipine kıyasla, akademisyen olması daha az olasıdır. İkincisi entelektüel başarılarını veya konuşmalarını teyit etmek için sertifika, derece ve diploma gibi kanıtlara ihtiyaç duyarken, ortalama Merkür-Jüpiter kişisi, bunlardan özellikle etkilenmez ve kendi beyin gücüyle ilgili herhangi bir kanıt sunmaya ihtiyaç hissetmez.



Merkür-Satürn kişileri çoğunlukla uzmanlaşmayı seçerken, Merkür-Jüpiter kişisi çok sayıda konuda azar azar bilme eğilimindedir. Haritada Satürn etkili olmadıkça, bu tip bilgi bakımından kendisini çok genişletebilir, fakat derinlik eksik kalabilir. Kavuşum açıları ve özellikle gerilimli açıları olanlar çoğu kez gerçekte olduklarından çok daha bilgili görüneceklerdir.

Özellikle değişken burçlarda, kişi neyi vurgulaması gerektiğini anlamakta güçlük çeker. Bu yüzlerce sayfa not tutan fakat bir deneme yazamayan öğrencidir. Güçlü bir Mars bu eğilimin üstesinden gelmek için çok şey yapabilir. Bu açıya sahip kişi için gerçek mücadele, kendisine bir hedef koymak ve bu hedefe ulaşmak için mümkün olduğunca bilgi edinmektir. Fakat daha fazla risk almadan önce eldeki bilgiyi bir şekilde hazmetmelidir. Merkür-Jüpiter, diğer Jüpiter açıları gibi, limitlerle sınırlanmayı istemez; bu, bu kombinasyonun hem olumlu hem de olumsuz bir yönüdür. Gerçek anlamda seçici bir zihni veya yalnızca sığ bir zihni ortaya çıkartabilir.



Merkür-Jüpiter kişisi genellikle bilimselliğe eğilimli olmaktan çok filozofluğa eğilimli olacaktır. Merkür-Satürn'ün tersine gerçeklere ve şeyleri tanımlamaya daha az ihtiyaç hisseder. Çok fazla tanım, Merkür-Jüpiter kişisine sınırlanmışlık, hapsedilmişlik ve darlık hissi verir.

John Addey'in ima ettiği gibi Merkür-Jüpiter, dalgın profesör imgesiyle ilişkilendirilebilecek türden bir kombinasyondur. Muazzam önemli şeyler hakkında düşünen, ancak hayatın pratik detaylarını zihinsel ajandasının dışında tutan bir kişi. Toprak burcundaki Merkür veya genelde toprak elementi baskın bir harita, uygulamacı düşünme olasılığını arttırmak için çok şey yapacaktır. Jüpiter, Merkür'ün zihnine çok sezgisel bir karakter katar. Öyle ki, bu kombinasyona sahip olan kişiler, bir şeyin özünü algılamakta, belirli bir konunun ruhunu yakalamakta genellikle çok yetenekli olurlar. Bu tip, kesinlik ve bilgiçlik kokan her şeyden nefret eder. Bu yüzden ayrıntılar üzerinde çalışma ve düşünmeyle ilgili güçlükleri olabilir. Jüpiter-Merkür transitleri sırasında sınava giren öğrencilerin başarı oranlarının düşük olduğu gölemlenmiştir. Aşırı özgüvenli olup aptalca hatalar yapar, belki de verilen konuya yeterince derinliğine bakmazlar.

Bazen bu duruma aşırı heveslilik yol açar; kişinin zihni hızla geleceğe doğru koşar ve böylece onlar yalnızca neyin söyleneceği veya yazılmış olanın içeriği üzerinde tahmin yürütürler. Merkür-Jüpiter kişisinin, iletişimde olduğu kadar dinleme sırasında da abartma eğilimi olabiIir. Yanlış duyabilir, bazı etkenleri abartabilir veya konuyu anlatan açısından ana noktanın ne olduğunu gözden kaçırabilir.



Aksine güçlü göstergeler olmadıkça, Merkür-Jüpiter açısına sahip kişi, genellikle okuldan ve arkasından gelen tüm öğrenme ortamlarından keyif alır ve bunlara çekildiğini hisseder. Zihnen genişlediğini duyumsamaktan hoşlanır ve gerçekten bununla ilgili tek problem zihninin algıladığı her şeyi özümsemesinin olanaklı olmayacağı aşırı bir hızda gelişmesidir.

Zaman zaman kaçınılmaz olarak işler kötüye gittiğinde ve hayat acımasız göründüğünde, Merkür-Jüpiter açısına sahip olanlar, genellikle geriye çekilip duruma felsefi olarak bakabilirler. En olumlu halde; bu kombinasyona sahip kişiler, diğerlerinin yalnızca katı gerçekleri gördüğü noktada anlam ve amaç bulabilirler. Buna karşın, en olumsuz haliyle; bu açıya sahip kişiler, özellikle gerilimli açıları olanlar, belli bir oranda acı çeken kişi açısından durumun katı gerçekliğinin dışında başka bir şeyin var olup olmadığı tartışmaya açıkken, olaylara anlam yükleyebilirler. Bir Merkür-Jüpiter, komşusunun evinin yanıp kül olmasının doğru içsel gerçek anlamının felsefesini yapıp lirikleştirmekle meşgulken, daha pragmatik dostlar belki kolları sıvayıp pratik olarak yardım ediyorlardır. Öte yandan; Merkür-Jüpiter kişisi olayı bir süre sonra açıklamaya yöneldiğinde, onun trajedisini, feci oluşunu muhtemelen çok fazla abartacaktır.

Fiziksel seyahat, eğitim gezileri bu açılardan yararlanmanın çok olumlu bir yoludur. Bu tür keşifler kesinlikle bu kombinasyonun amacıdır. Merkür-Jüpiter, bir yazar için iyi bir birleşimdir. Çoğu kez işi geleceği isabetle yorumlamak olan kişilerde bulunabilir. Merkür-Jüpiter iletişimcisi, yazdıklarını veya konuştuklarını, sosyal, felsefi veya dini olarak dikkati çekmek için abartma eğilimindeyken, bu abartma, nakledene dramatik bir yan da katar. Böylece hem içeriği hem de nakledeni çok popüler kılar. Bu nedenle öğretmenler, vaizler, siyasetçiler ve filozoflar içir yararlı bir kombinasyondur.



Büyük fikirleri olan biri; gelecek hakkında, özellikle iyileştirilmiş bir gelecek hakkında konuşup düşünebilen biri. Geleceğe duyulan merak, gençlere ilgiye veya gençlerle birlikte çalışmaya işaret edebilir. Bu kombinasyon genellikle bizim dünyamızdan uzak gelecek dünyalarla ilgili, bilim kurgu yazarı veya bu türden hoşlanan insanlarda bulunabilir. Uzak diyarlara duyulan ilgi, bazen astronomiye ve yolculuklara ilgi uyandırabilir. Bu hem astronom hem de gezi yazarı için uygun bir kombinasyondur.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 12:11 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #17
Cvp: Merkür - Jüpiter Açıları
Gunesim ikizler burcunda; merkurume dinamizim katan mars kavusumu, ay opozisyonu ve tabii ki jupiter ucgeni gibi acilar mevcut. Bu gorunumler oldukca aktif bir zihne isaret eder ama ne yazik ki merkurum bogada... Bundan olacak, hicbir zaman algi kabiliyeti yuksek ya da iletisim konularinda kendine guvenen, konuskan, hazircevap biri olmadim. Bir yerde jupiter'in merkur prensiplerine zit bicimde idealist, olaylari ust perdeden yorumlayan taraflari da bu etkiyi yaratmis diyebiliriz... Sonucta ben nasil bir merkuryen oldugumu gene anlamadim. : D

10-26-2017 11:59 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cancimini Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip

Mesajlar: 139
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 4

Mesaj: #18
Cvp: Merkür - Jüpiter Açıları
Böyle dinamik 120 lik bir açı bende mevcut ama su grubu burçlarda olduğundan herhalde merkür güçlü bir burçta da değil; aman aman bir etkisini görmedim...
Konuşkanlık-hazırcevaplık falan? Zihin karmaşıklığı var bende tersine... Düşündüklerimi dile getirmeye çalışırken kelimeleri zor toparlıyorum.

"Allah yüzbinlerce Kimya yarattı ama, insan SABIR gibi bir kimya görmedi." Hz. Mevlâna

http://i.hizliresim.com/P0ONz9.gif
10-28-2017 12:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Libra Çevrimdışı
:)
*****
Moderatörler
lt=
Mesajlar: 768
Üyelik Tarihi: Aug 2016

Rep Puanı: 68

Mesaj: #19
Cvp: Merkür - Jüpiter Açıları
(10-28-2017 12:10 AM)cancimini Yazılan:  Böyle dinamik 120 lik bir açı bende mevcut ama su grubu burçlarda olduğundan herhalde merkür güçlü bir burçta da değil; aman aman bir etkisini görmedim...
Konuşkanlık-hazırcevaplık falan? Zihin karmaşıklığı var bende tersine... Düşündüklerimi dile getirmeye çalışırken kelimeleri zor toparlıyorum.
Yengeç öncü bir burç olduğundan güçlü sayılabilir Su grubu daha içsel olduğu için jüpiter balık daha hayal alemi daha bilinçdışı olduğundan kelimelerle iletişim kurmakta zorlanıyor olabilirsin
Ben böyle anladım

Doğum Haritam :
Bir Astroloji programından çıkan http://i.hizliresim.com/vZLrnp.jpg
Placidus Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/Y4m4yj.png
Whole Sigsn Ev Sistemi http://i.hizliresim.com/2jBjzO.png
Sabit Yıldızlar http://i.hizliresim.com/kEmEy7.jpg
10-28-2017 10:32 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #20
Cvp: Merkür - Jüpiter Açıları
Bana gore 3. ev jupiter zaten abartiya meyilli sukseli bir dusunce yapisina neden olurken, merkurle olusturdugu toprak ucgeni, kendi dogrularini insa etmek icin cok hevesli olup abartili dusunen, analiz etmeden sentez uretmeye kalkisan, abartili tavsiyeler savuran bir usluba neden olabilir diye dusunuyorum.

12-14-2017 03:59 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Merkür - Neptün Açıları astrosohbet 30 76,487 12-26-2020 03:41 PM
Son Mesaj: Rosa
  Merkür - Satürn Açıları astrosohbet 36 54,618 05-05-2020 02:00 PM
Son Mesaj: Artemisis
  Merkür - Uranüs Açıları astrosohbet 48 63,293 04-22-2020 03:25 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Merkür & Venüs Kavuşumu ( Güzel Ses ) astrosohbet 63 80,705 12-13-2018 06:47 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Merkür - Mars Açıları astrosohbet 58 69,529 12-16-2017 12:17 AM
Son Mesaj: Merau
  Merkür - Plüto Açıları astrosohbet 82 101,203 11-27-2017 08:40 PM
Son Mesaj: Merau
  Merkür Açıları Angel 104 178,635 09-27-2012 04:00 PM
Son Mesaj: Büşra
  Pluto Merkür Karesi aeon 11 29,033 08-18-2010 02:32 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir