Değerlendir:
  • 38 Oy - 2.53 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Merkür - Mars Açıları
Yazar Mesaj
Alejandro Çevrimdışı
Mars Vip
*****
Mars Vip
lt=
Mesajlar: 692
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 31

Mesaj: #51
RE: Merkür - Mars Açıları
Merlür mars kavuşumum var haritamda , burada yazılanların hepsi doğru evet zaten koçta bide bu kavuşum oluyor iq um 140 dı en son 4. Yada 5. Sınıftayken şuan 80 e düştüğünü düşünüyorum. Hahhahahahhhahaha.

Koç ,Yükselen İkizler ama yalnız kaldığında bir ay Oğlak ...

Doğum Haritam : https://i.hizliresim.com/JlaPoj.gif
2017-2018 Solar Return Haritam : https://i.hizliresim.com/9dQkkO.gif
11-06-2016 11:15 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #52
RE: Merkür - Mars Açıları
Bu gezegenler arasındaki gerilimli bir açı 'kısa kes' kombinasyonu olarak tanımlanabilir. Tam da bu açıya sahip olan bir kişinin kullanabileceği dil türüdür. Çünkü Merkür-Mars tipleri iletişimlerinde tüm gereksiz uzatmaları ve saçmalıkları kırpma eğiliminde olurlar. Belki sizinkileri bile. Bu tip her şeyi net, kısa, keskin ve olduğu gibi görmeyi ister. Bir Merkür-Mars tipine taktik, kibarlık veya ifade inceliği için bakmayın. Onların becerileri daha çok cesaretlerinde ve açık yürekliliklerindedir.



Zihinsel olarak bu insanlar hızlı, keskin ve rekabetçidir. Dil vasıtasıyla kendilerini öne sürer ve düşünce hızı geliştirerek kendilerini korurlar. Bazı hallerde, Merkür-Mars tipleri çok hızlı kavradıkları için okulda mutlu olabilirler. Fakat çok da kolay canları sıkılabilir ve kendilerinden daha yavaş zihinlere sabırsız olurlar. Bu tip, bir çocuk olarak, sıranın altında öğretilenden tamamıyla farklı konuda bir kitabı okurken yakalanan öğrencidir. Bu yalnızca kendini öne sürmenin bir yolu olmayıp çocuğun can sıkıntısının da ifadesidir. Bu tip için zihin esas silahtır ve onu keskinleştirmek için geniş fırsatlara ihtiyaç vardır.

Merkür-Mars kişisi entelektüel olarak dişini geçirebileceği çok fazla malzemeye ihtiyaç duyar. Yine de bu açı tek başına bir entelektüellik işareti değildir. Entelektüellik düşünce derinliğini ve kalıcı gücü ima eder. Satürn güçlü olmadıkça bunlann ikisi de bu tipin güçlü yanı değildir. Aslında bu kişi akademik yaklaşıma sabırsız olma eğiliminde olup, belki de aynı zamanda onun tarafından tehdit edilmektedir.

Addey bize bu kişilerin özel bir karakteristiği paylaşma eğiliminde olduğunu söylemiştir: Zihinsel çeviklik. Çocuk felci, şükürler olsun ki, bu iki gezegen arasındaki kombinasyonun nispeten ender fiziksel görünümlerinden biridir. Fakat sinirsel gerilim ve hassasiyet çok fazla yaygındır. Deneyimlere göre, bu iki gezegen arasında gerilimli veya yakın açısı olup bir süre sigara tiryakisi olmamış veya tırnak yememiş birilerini bulmak zordur. Sinirlerle ilgili fiziksel problemler, sinir sisteminin çökmesi de dahil, o kadar da az rastlanır değildir. Temelde Merkür-Mars tipinin sabırsızlığı ve öfkesi iletişim kanallarında taşkınlık yaratıyor gibidir. Bu taşkınlığın tahliye edilebileceği, yazmak, hicvetmek veya diğerlerinin kendi iletişim yetersizlikleriyle savaşmalarına yardım etmek gibi bir vasıta bulunabilmesi önemlidir. Mars her zaman bir gayeye ihtiyaç duyar. Buradaki gaye, bu açının gerçek amacı, bir şekilde kalemin kılıçtan daha üstün olduğu aksiyomunu hayata geçirmektir.



Mars-Merkür tipinin hayal kırıklığı çoğu zaman hissedilebilir. Çünkü zihin çeviktir, hem ses tellerinden hem de kalemden çok daha hızlı koşar. Sözcükler daha kişi düşüncelerini uygun biçimde formüle edecek zamana sahip olmadan ve elbette onları bir miktar süsleme şansını da bulamadan ağızdan çoğunlukla oldukça ham haldeyken çıkıverir. Merkür-Mars, söyleyeceklerini yumuşatmanın gerekliliğini benimsemeyebilir. Bu tip hiçbir yumruğun geri çekilmediği direkt konuşmaya son derece inanır. Yazı ve konuşma stili oldukça hicivli ve özlüdür. Eğer bu kombinasyon diğer yönlerden 'yumuşak' bir insanın haritasında bulunuyorsa, kişi bu denli açık sözlü olmayabilir, fakat yine de genellikle her şeyin basit ve kısa biçimde ifade edilmesinden hoşlanır.

Oradaki çekişmeli ortamda çocuk kendi fikir ve düşüncelerini ileri sürmek, sesini duyurmak için çok az fırsata sahip olmuştur. Hayatın sonraki yıllarında iletişimde bir yolla baskın olmak için acil bir ihtiyaç ortaya çıkar. Bu yüzden Merkür-Mars sanki muhalefet bekliyor gibi oldukça zorlayıcı, hızlı, keskin ve tehdit edici bir tarzda konuşabilir. Bazen çocukluk dönemi rekabetçi olduğu kadar tartışmacı olmaz. Çocuklardan birine sürekli olarak ağabeyin/ablanın okulda ondan ne kadar daha başarılı olduğunun hatırlatıldığı durumlarda kardeş rekabeti yaygındır. Senaryo değişir, fakat hayatın sonraki dönemlerinde temel sorun kızgınlık duygusu ve bu duyguyu sosyal olarak kabul edilebilir terimlerle ifade etmenin zorlukları ve çocukluktaki problemler (erken gelişmişlik veya önemsiz hırsızlıklar gibi) çoğu kez bu erken dönem rekabetçiliğine bağlanabilir.



Merkür-Mars'ın ille tartışmacı olması gerekmez, bu açıya sahip kişi kendi zihnini çok iyi bilir ve işbirliği yapmakla veya uzlaşmakla ilgili değildir (iletişimle ilgili her konuda, Merkür-Mars yalnızca kendi içinden geleni yapmak ister). Bu tip onları değiştirmek isteyecek kadar fikirlerinizle de ilgili değildir. Kişinin tartışmacı olmasının nedeni tartışma dışında bir iletişim yolunu akıl etmesinin genellikle zor olmasıdır. Özellikle karşıt açıları olan insanlar, bir tartışmayı yapabilmek için iki tarafın olması gerektiğini unutarak, genellikle başkalarını kavgayı çıkartmakla suçlayarak yaşarlar. Merkür-Mars tartışmacı olmasa bile, çabuk alev alma, siyah-beyaz tarzında düşünme ve yeterince bilgi olmadan sonuçlara atlama eğilimindedir kuşkusuz.

Bu açıya sahip kişilerin bazen bir şeyleri tartışmaya sıcak bakmamalarının bir nedeni budur (genellikle toplantı korkuları vardır). Böylece, çoğu zaman, belki de haklı nedenlerle, işbirliği yapmayan ve demokratik olmayan kişiler olarak algılanırlar. Merkür-Mars'ın gerçekte bir 'eylemci' olduğu anlamı çıkartılmamalıdır. Bu kombinasyonu güçlü olan bir kişi için fikirlerle eylemleri birleştirmek, diğerlerini kendisinden farklı fikirleri savundukları için yok saymadan kendi inançlarına göre eyleme geçme dirayetine sahip olmak esas mücadeledir.



Bu biraz 'dolandırıcılık' yönü olan bir kombinasyondur. Suçluların, özellikle dükkan soyguncuları gibi küçük hırsızların haritalarında yaygındır. Merkür karakterine atfedilen özellikle ahlak dışı yan ve Mars'ın menfaatçi niteliği düşünüldüğünde belki de bu şaşırtıcı gelmez. Hırsızlık Merkür-Mars'ta fazlasıyla var olan nitelikleri gerektirir: Düşünce ve eylem hızı, cesaret, ince sinirler ve dürtüsellik. Önce eyleme geçip ardından düşünen bir kapasite.

Bir kişi için bu kombinasyonu kullanmanın yolu, kendisini konuşmaktan çekinmeyecek birine ihtiyaç duyulan durumlara dahil etmektir. Aksi taktirde zihni asıl karakteri olan keskin bir alet gibi kullanmayı başaramamak, kusur bulmak, hoşnutsuzluk, öfkelilik ve önyargılılıkla sonuçlanabilir.

En kötüsü, Merkür ile Mars arasındaki gerilimli açıların münakaşacılığı ve diğer insanların farklı kanılarını kişisel hakaret olarak alma eğilimini gösterebilmesidir. Bir tehdit veya savaş olarak algılanan her konuşmayla ilgili yersiz bir rekabetçilik de olabilir. Dürtüsellik ve sabırsızlık da, büyük sinir gerilimleri, öfkelilik ve genel bir hata bulma eğiliminin eşlik ettiği yaygın dışavurumlardır. Sabırsızlık her tür iletişim ve ulaştırma biçimi ile ilişkilidir. Merkür-Mars kişisi kadar otobüs beklemekten veya bir trafik keşmekeşinde kilitlenmekten nefret eden başka biri daha olamaz. Olumlu yönden, kişinin fikri cesarete sahip olma, fikirlerinde samimi olma ve bunları olduğu gibi ortaya koyma kapasitesi vardır.



Buna keskin ve delici bir zihin eşlik eder. Çoğu zaman nüktecilik, sözel beceriler ve el ustalığı vardır. Bu kombinasyona sahip kişilerden iyi yazarlar (özellikle soruşturmacı ve hicivci yazarlar), eleştirmenler, konuşmacılar, münazaracılar, 'scrabble' oyuncuları çıkar. Bazen aydınlatma mühendisliği gibi alanlarda da usta olurlar. Bir şeyin veya bir kişinin adına olumlu biçimde konuşma yeteneğinin gerektiği herhangi bir durum, bir Merkür-Mars kişisine ihtiyaç duyar. Sözün özü, birinin imparatora çıplak olduğunu hatırlatması gerekmektedir. Şüphesiz bu iş bir Merkür-Mars tipinin üstüne kalacaktır. Hatta bu kişinin bir Merkür-Uranüs açısı da bulunuyor olabilir.



Bu gezegenler arasında dar orblu göze çarpan bir karesi olan ve sert karşılıklar verme becerisiyle tanınan Prenses Margaret, bu kombinasyona iyi bir örnektir. Uyumlu açılarda kişinin ifadelerinin böylesine yaralayıcı olması daha az olasıyken, dilin güçlü kullanımı, münazara ve her şeyi berrak ve öz olarak ifade etme yeteneklerinde kolaylık olabilir. Altmışlık özellikle keskin bir açıdır. Zihinsel güçlerle ilgili olup, çoğu zaman, özellikle düşünceleri uygulamaya koymak ve onlara işlerlik kazandırmakla ilgili yetenek verir.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-27-2017 12:06 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #53
Cvp: Merkür - Mars Açıları
Boga burcunda merkur mars kavusumum var. Dispozitoru venus, el becerilerini anlatan ikizlerde. Boganin 5 duyuyu on planda tutan maddeci tarafini ve venus unsuruyla gelen sanatsal egilimleri hesaba katarak; heykelcilige olan merakimi, bu aciya bagliyorum. Cocukken, isin sanatsal kismini henuz anlamiyorken biblolara bayilirdim mesela. gülücük

Ne yazik ki bu yetenegimi gelistirme firsati bulamadim.

09-21-2017 12:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #54
RE: Merkür - Mars Açıları
Hazırcevap, sivridilli ve hızlı düşünmek isteyen bir tip.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
09-21-2017 01:16 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Gulsen Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 110
Üyelik Tarihi: Feb 2017

Rep Puanı: 12

Mesaj: #55
RE: Merkür - Mars Açıları
Merkür mars kavuşumum var. İletişim kurmayı en çok sevdiğim burç koç ve merkür koçlara bayılıyorum.
Yapmacıksız, direkt ne düşünüyorlarsa onu söylüyorlar gibi geliyor.
09-21-2017 02:24 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
cancimini Çevrimdışı
Lunar Vip
*****
Lunar Vip

Mesajlar: 139
Üyelik Tarihi: Jan 2008

Rep Puanı: 4

Mesaj: #56
RE: Merkür - Mars Açıları
Bende Merkür - Mars zıtlığı var. Kısa kescilerdenim. Telefonda 1 saat konuşanları anlayamıyorum. Anneme hadi uzatma derim çoğu zaman telefonda sevmiyorum çünkü... zeynepelif in uzun alıntısına katılmakla beraber, bu açı çok yıpratıcı sinirsel yönden... Sinir, stres, sıkıntı kaç senedir egzama belasından çekiyorum. Doktorun da ilk sorduğu soru stresli biri misiniz? Beni psikoloğa bile yönlendirmeye çalışmıştı ergenliğimde. Gitmedim tabi.

"Allah yüzbinlerce Kimya yarattı ama, insan SABIR gibi bir kimya görmedi." Hz. Mevlâna

http://i.hizliresim.com/P0ONz9.gif
09-21-2017 10:07 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #57
RE: Merkür - Mars Açıları
@gulsen şaşırmadım. Koç burcu vurgulu kızlar erkeklerle iyi anlaşır. Hatta erkek gibi çalışan bi kafaları olur.
@merau boğa heykeltraşlıkla da ilgilidir. Venüs sanatsal boğa tensel burç diye bakarsan akla da yatıyor hemen. Aynı zamanda resim konusunda da yetenek verir.
09-21-2017 11:43 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #58
Cvp: Merkür - Mars Açıları
capri,

kesinlikle oyle. el becerisi safhasinda kotu olsam da tablolara, renklerin ahengiyle yaratilan kompozisyonlara ilgim buyuk. gelistirilebilir bir egilim soz konusu.

09-21-2017 04:37 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Merau Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 208
Üyelik Tarihi: Jul 2017

Rep Puanı: 5

Mesaj: #59
Cvp: Merkür - Mars Açıları
merkür mars kavusumum var ve bu açı deyim yerindeyse haritanın merkezi gibi bir şey; en önemli açısı. Zihinsel manada çevikliğe sahip olduguma inanmıyorum. İkizler olmama ragmen hazırcevaplık, nüktedanlık ya da öfke atakları gibi özelliklerim de yoktur. Konustugum zaman dogru bildigimi söylemek gibi huylarım olsa da bunu öfkeli ya da kızgın biçimde yapmam. Bazen eleştirel davranırım bu biraz ay'dan gelen dinamik açılardan kaynalıyor olmalı. Hatta şöyle bir durum var, karşı taraf için yaralayıcı da olsa kendi gerçeklerimi söylemek gibi bir eğilimim var ki arada bunun suyunu çıkardıgım oluyor.

12-16-2017 12:17 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Merkür - Neptün Açıları astrosohbet 30 76,480 12-26-2020 03:41 PM
Son Mesaj: Rosa
  Merkür - Satürn Açıları astrosohbet 36 54,617 05-05-2020 02:00 PM
Son Mesaj: Artemisis
  Merkür - Uranüs Açıları astrosohbet 48 63,293 04-22-2020 03:25 PM
Son Mesaj: Hattusas
  Merkür & Venüs Kavuşumu ( Güzel Ses ) astrosohbet 63 80,701 12-13-2018 06:47 PM
Son Mesaj: BayanKararsız
  Merkür - Jüpiter Açıları astrosohbet 19 32,089 12-14-2017 03:59 AM
Son Mesaj: Merau
  Merkür - Plüto Açıları astrosohbet 82 101,199 11-27-2017 08:40 PM
Son Mesaj: Merau
  Merkür Açıları Angel 104 178,634 09-27-2012 04:00 PM
Son Mesaj: Büşra
  Pluto Merkür Karesi aeon 11 29,033 08-18-2010 02:32 PM
Son Mesaj: astrosohbet

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir