Değerlendir:
  • 44 Oy - 3.68 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ay - Satürn Açıları
Yazar Mesaj
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #31
RE: Ay - Satürn Açıları
Kendi duygularını ve geçmişte olanları çok ciddiye aldığında, Ay-Satürn için problemler ortaya çıkacaktır, çünkü duyguların ülkesini öylesine ürkütücü bulur ve öylesine kendisini savunmasız hisseder ki, gerekli duygusal geri beslemeyi alabilmek için yeterince açık olamaz.



Sürekliliğe olan gereksiniminden dolayı, Ay-Satürn özellikle ilişkiler konusunda daima alışılmış, denenmiş ve sınanmış yollara tutunma eğiliminde olacaktır. Ay-Satürn çoğu zaman daha çok kendi ebeveynlerine benzeyen eşlerle bir araya gelecektir. Çünkü belirsiz bir her sevginin iyi bir sevgi olduğu hissi vardır. Tek başına kalma korkusu vardır ve kendi evinin sorumluluğunu almaya da gönüllüdür. Belki temelde, Ay-Satürn bir anne özlemindedir. Bazen de kendisi anne olmayı arzu eder.



Anoreksiya ve bulimiyadan (aç kalma hastalığı) muzdarip kadınlarla ilgili bir çok vaka vardır.. Onların haritalarında güçlü Ay-Satürn açıları vardır. Bu gibi durumlarda, kişi, ya yemesini kontrol ederek (veya edemeyerek) kendisini yemekten mahrum ediyordur ya da önceden yemediği dönemi telafi etmek için kendisini besleme çabasında aşırıya kaçtığını zannediyordur. Bazı psikologlar anoreksiyayı anneliğe, beslemeye, yetişkinliğe ve genelde dişil olan şeylere bir direnç olarak yorumlar. Belki en azından olası Ay-Satürn tezahürlerinden biri olan baba imgesine güçlü, bilinçdışı ve duygusal bir bağlılık ile birleştirirler. Ay-Satürn erkekleri ve kadınları dişi olanla, 'dişil' taraflarıyla, özellikle de duygusal hayatın anneliği, beslemeyi, sarılmayı ve kişinin kendi ihtiyaçlılığını ifade etmesini kapsayan cepheleriyle ilgili sıkıntı hissederler.

Yetişkinler olarak Ay-Satürn kişileri, hastalanabilecek veya başka bir nedenle kendi kendilerine yetemeyecek olan ebeveynlerinin yardımma koşmaya çoğu zaman hazır olacaklardır. Çocuk, şüphesiz aile bağlarının yakınlıkla ilgili olması gerçeğinin çok ötesinde bir çok nedenle, ebeveynler tarafından kontrol edilebilirdir ve bu duruma göz yummaktadır.

Bu açılara sahip kadınlar, genellikle ya çocuk sahibi olmakta çaresizdir ya da bunun düşüncesine katlanamazlar. Bazıları için çocuğun fiziksel varlığı, bir sertifika gibi, kişinin anneliğe ve beslemeye yönelik yeteneklerinin kanıtı olarak hizmet eder. Fakat pek de nadir olmayarak, Ay-Satürn ebeveynleri çocuklanna asla sahip olamadıkları beslenme vasıtası olarak bakarlar. İstediğini almanın iyi bir yolu da bunları diğerlerine vermek olabilir. Ebeveyn olma yoluyla çocukluk yaralarının bazılarını iyileştirmek mümkündür. Özellikle kişi bunun farkında ve bir fırsat olduğunun bilincinde ise.
Bir aile arzusu da, kişinin özlemini duyduğu duygusal ve içsel güvenliğin bir kısmı olabilir. Aile ortamlarının sürdürülmesi gerçekte aldatıcı olabilirken, bu ortamlar kişinin aldanmalarını anlayabileceği ve kendisinin bakım üstlenme yeteneğine ve başkaları tarafından bakılacağına güven duymayı öğrenip, güven kazanacağı bir arena sunarlar. Tartışmaya açık olarak; Ay-Satürn yalnızca kendi ihtiyaçlılığıyla ilgili korkularıyla yüzleşerek duygusal anlamda yetişkinliğe adım atabilir

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 11:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #32
RE: Ay - Satürn Açıları
Belalı açım, çok hassaslık, kırılganlık veriyor. Çok küçükken ilkokul zamanları sosyal anlamda kafam rahattı çünkü herkes saftı, ben de daha bir Aslan burcuydum sanki. Büyüdükçe daha bir içime kapandım, karamsarlaştım ve sarsılmaya başladım(özellikle lise zamanı). Genel olarak ev ortamı da çok huzurluydu denemez. Zamanla ağır ağır iyi olmaya, alışmaya başladım eskiye göre. Anneme karşı kırgınlığım çok oldu, sert ve baskıcı davrandı, ben büyüdükçe hafifledi bir de uzaklaşınca daha iyi oluyoruz. Hep yalnız bir insan oldum ve kendi kendimi büyüttüm manen olabildiğince, destek görmedim. Yükselenle birlikte üzerimde çok ağırlık yaptığını düşünüyorum, kolay nazara geliyorum zaten. Kadım da oğlak ayrıca.. Umarım ulaşırım.

Şu yazılana o kadar ihtiyaç duyuyorum ki, hep öyle oldu. Güvenle rahat olabilmek. Kalıcı olmasalar da arada bir rahatça konuşabildiğim insanlar çektim hayatıma.
"Ay-Satürn'ün en büyük ihtiyacı mümkün olduğunca emniyette hissetmek ve güvende olmaktır. Hissettiği biçimde davranabileceğine güven duymak, gerçek hislerini keşfetmek için kendisine izin verecek yeterlikte güven duymak."

Bu arada hayatım boyunca hiç tuğla, duvar resmi çizdiğimi hatırlayamadım, galiba iyiymişim ben yine :D

Bilgili değil, ilgili.
06-26-2018 12:25 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Ahmeedd Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 423
Üyelik Tarihi: Jan 2017

Rep Puanı: 14

Mesaj: #33
RE: Ay - Satürn Açıları
Ya evet ay satürn zordur sizin ay oğlak ama bu kadar da bu açının gözünüzde büyütmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Şuan siz astrolojiyi biliyorsunuz. Gezegenlerin doğasını da. Siz onları yönetin, onların sizi yönetmesine izin vermeyin.

Kuzey düğümü'ne gitmeye çalışırken serüvene çıkan kişi.
06-27-2018 01:41 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #34
Cvp: Ay - Satürn Açıları
(06-27-2018 01:41 AM)Ahmeedd Yazılan:  Ya evet ay satürn zordur sizin ay oğlak ama bu kadar da bu açının gözünüzde büyütmenize gerek olmadığını düşünüyorum. Şuan siz astrolojiyi biliyorsunuz. Gezegenlerin doğasını da. Siz onları yönetin, onların sizi yönetmesine izin vermeyin.

Belki yükselenimin de etkisi vardır bu kadar hassas, etkilenmiş olmamda, enerjiler kolay etkiliyor ya da başka bir açı bilmiyorum ama çok zorlandığımı canımın sıkıldığını biliyorum, kırılgan biriyim, ha tabi çoğu geçti gitti daha rahatım ama bu da oğlak etkisi işte, etkileri tamamen geride bırakamamak. Bazen çok şükür geçti o zamanlar diye dua ederim. Aile ortamım da çok etkiledi beni çoğu zaman negatif enerji verdi, istediklerimi ihtiyacım olanları da pek yapamadım. Kad a henüz ulaşamamamdan sanırım gülücük
Eh işte biraz biliyorum bir süredir, şu zamana kadar tek başıma çok sorgulayarak ve hislerimle olabildiği kadar iyi ilerlediğimi düşünüyorum ruhsal anlamda, çok çabaladım iç dünyamda ama bitmedi henüz tabi daha bir somutlaştırmak lazım, bakalım..
Bazen bazı açıları okurken biraz canım sıkılıyor, ben en iyisi hislerimle devam edeyim bakmayayım diyorum ama seviyorum da, alışırım sanırım :D

Bilgili değil, ilgili.
06-27-2018 10:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Boddah Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 3
Üyelik Tarihi: Nov 2017

Rep Puanı: 0

Mesaj: #35
RE: Ay - Satürn Açıları
ay saturn kavuşumum var yay burcunda ve inanın ki annemin zerre sevgisizliğini görmedim çocukluğumda çok iyi geçti tek bir olayı var onu sizinle paylaşmak isterim .

Köy yanarken bizler saçlarımızı tararız mesele tamamen budur .!
02-18-2020 12:20 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Ay - Neptün Açıları astrosohbet 7 58,380 04-30-2021 03:45 AM
Son Mesaj: Aliz226
  Ay - Plüto Açıları astrosohbet 108 155,938 12-07-2020 02:24 AM
Son Mesaj: daydreaminblue
  Ay - Jüpiter Açıları astrosohbet 15 48,013 09-07-2020 07:07 AM
Son Mesaj: Hattusas
  Ay - Merkür Açıları astrosohbet 49 74,141 02-18-2020 12:24 AM
Son Mesaj: Boddah
  Ay Açıları Angel 144 251,531 08-27-2019 12:26 PM
Son Mesaj: ilerizekali
  Ay - Mars Açıları astrosohbet 31 61,087 12-05-2017 04:21 AM
Son Mesaj: Merau
  Ay - Uranüs Açıları astrosohbet 31 53,869 02-26-2017 11:54 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Ay - Venüs Açıları astrosohbet 60 101,654 02-26-2017 11:38 PM
Son Mesaj: zeynepelif

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir