Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.12 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Güneş - Mars Açıları
Yazar Mesaj
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #11
RE: Güneş - Mars Açıları
Bu gezegenler arasındaki güçlü bağlantılar, genellikle önemli 'kişilik'ler ortaya çıkartır. Bu bağlantıya sahip kişiler, çoğunlukla takipçiden çok lider, seyirciden çok katılımcı olmaya eğilimli olan gerçek bireycilerdir. Güneş-Mars tipi, aksi yönde güçlü belirtiler olmadıkça, bol enerjiye sahiptir. Her şeyi etkin biçimde yapmayı ister, yalnızca oturup bir şeylerin olmasını beklemekten nefret eder. Hayata böyle bir bakış açısıyla kaçınılmaz biçimde olaylar ona doğru çekilir.

Güneş-Mars bağlantısı olanlar, fazla odaklanma eğilimindedirler. Ne istediklerini ve onu elde etmeye yönelik en kısa yolu bilirler. Güneş-Mars bir şey istediğinde, onu çok fazla ister ve hemen ister. Bazen, bu, suça yönelik eylemlere karışan kişilerin haritalarında teşvik edici bir faktör olabilir (özellikle yakalananların haritalarında). Çünkü kuvvet zoruyla almak, bir şeyi almaya yönelik en hızlı vasıta olarak algılanabilir. Burada çoğunlukla büyük hırs ve rekabetçilik de vardır. Koç'taki gibi, umarsız bir öncelikle 'ora'ya varma arzusu vardır (orası her neresiyse). Güneş-Mars tipi başarmanın ve yapmanın önemli olduğunu düşünür. Cesaretinden, cüretinden ve başarma yeteneğinden gurur duyar. Yine de sabitlik veya Satürn güçlü olmadıkça, Güneş-Mars kişisi istediği ölçüde başarılı olamayabilir, çünkü bu kombinasyon öylesine coşkulu ve atılgan, her şeye öylesine balıklama dalma eğilimindedir ki, bu durum çok kötü hatalar yapma riskini harekete geçirir. Fakat çoğunlukla Güneş-Mars açısının fevriliği haritadaki başka faktörlerce ya da zaman, yaş ve deneyimle dengelenir.
Alıntıdır.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:40 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #12
RE: Güneş - Mars Açıları
Bu sadece kazanmak, kazanmak ve yine kazanmak isteyen kişidir. Savaşı kazanmış olarak, fethedecek yeni alanlar keşfetmek ister. Güneş-Mars tipleri istediklerini veya kendilerinin olanı savunmaktan korkmazlar. Bu açryı kullanmanın iyi bir yolu daha az güçlü olanlar adına mücadeleler vermektir.

İş; temkinliliğin, sakinliğin ve dengenin tesisine geldiğinde bu kombinasyon kişinin geçmişte pek de başarılı olamadığına işaret eder. Her an kollarını sıvayıp harekete geçmeye hazır olan Güneş-Mars kişisi, kuşkusuz Venüs veya Terazi haritada güçlü olmadıkça, problemleri barışçıl ve hoş biçimde çözme konusunda genellikle iyi bir üne sahip değildir.
Bu kombinasyon, bir alanda aksaklıkları saptayıp çözümleyecek ve bir şeyleri işler hale getirecek üzere istihdam edilecek olanlar için çok yararlıdır. Güneş-Mars, bencillikle ilgili genellikle çok sağlıklı ve dürüst bir bakışa sahiptir. Fakat bazen sağlıklı kendini düşünme ile diğerlerinin ihtiyaçlarının tamamen görmezden gelinmesi arasında ince bir çizgi olabilir. Bu durum, bu kombinasyonun olumsuz bir görünüşüdür. Bu kombinasyon, suya sabuna dokunmayan cinsten bir mizaçla güçlükle ilişkilendirilebilir. Aslında bu iki gezegen arasında güçlü bağlantıya sahip olan kişiler daha nazik tipleri hiçe sayarak onlara kötü davranabilirler. Diğer herkesin eşit kabiliyerte olduğunu ve benzer bir kişisel çıkar anlayışı içinde işlev gördüğünü varsayma tehlikesi de vardır.
Kalkar ve eylem ve hızlı karar alma ustalığının işe yarayabileceği yere doğru yola koyulur. Bu, mücadele etmek için doğmuş bir karakterdir. En kötü halinde, fazla enerjisi için bir kanal bulamadığında, kavga edecek yer arar.

Yükselen-Mars gibi, Güneş-Mars da duvarlara, sokak lambalarına ve diğer potansiyel olarak tehlikeli veya tahrip edici durumlara doğru bodoslama dalabilir. Yükselen-Mars benzeri, kişinin, özellikle başında kesikler, sıyrıklar ve darbe izleri görülebilir. Bir asker veya elleriyle savaşan bir kişi için uygun bir kombinasyon olabilir. Sosyal adaletsizliğe karşı savaşan bir çok insanda olduğu gibi, Robin Hood'un da bir Güneş-Mars açısı olabilir.


Bu kombinasyon her spor türü için, özellikle de mücadele içeren veya rekabetçi sporlar, tenis, boks, squash gibi, kişiye yalnızca başkalarıyla değil kendisiyle ve kendi geçmişiyle de en iyi yarışma olanağı sunan sporlar için idealdir. Güneş-Mars açıları da dahil olmak üzere haritalarında Mars açıları güçlü olan kişiler, ara sıra, kendilerini etkin biçimde rekabet etmedikleri durumlar içinde bulabilirler. Fakat böyle bile olsa, kişinin gerçekte çok rekabetçi olduğu, ikinci gelmek düşüncesi onu fazlasıyla dehşete düşürdüğü için yarışmamayı seçtiği keşfedilebilir.

Alıntıdır.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #13
RE: Güneş - Mars Açıları
Çocukluktaki baba figürüyle, ya bizzat babanın kendisiyle veya onun temsil ettikleriyle de savaş ha-lindedir. Babayla ilgili bu öfke, kişinin istisnai her tür ustalık gerektiren işi başarması için yakıt olabilir. Oldukça sık olarak, erkek türlerinin tamamı ile yaşam boyu süren bir savaşı da başlatabilir. Aynı zamanda onunla özdeşleşmeyi de. Babanın kendisi çoğu zaman savaşçı bir tiptir. Daima kavga arar. Çocuk kendisini ona karşı koruyarak büyümüş olabilir. Çoğu zaman güçlü, sapkın, kontrolsüz bir cinselliği olan bir kişi olabilir. Her ne kadar deneyimlediklerinin adını koyamasa da, çocuğun özellikle tehdit edici bulduğu durum bu olabilir. Bazen baba ile çocuk arasında rekabet vardır. Diğer durumlarda baba figürü Mars'ın niteliklerinin cisimlenmiş halidir. Mars'a özgü bir ticaret işiyle uğraşabilir (aletler ve metallerle), asker, cerrah, kasap, elleri çoğu zaman kan içinde bir adam olabilir. Bu meslekler Güneş-Mars kişisinin bu kombinasyonu yararlı biçimde kullanabilmesi için yollar sağlar.

Genellikle babanın hayatında cesaret konusunun sorgulandığı zamanlar olmuştur. Babanın savaşa gittiği bir durum örnek verilebilir. Bir Güneş-Mars kişisine, çoğu kez, babasının mücadelesini onun için sürdürürken rastlanır. Güneş-Mars kavuşumuna sahip olup babaları savaşçı olmayan, savaş süresince vicdanlı protestolarda bulunan iki örnek var: İlkinde, çiftçi olan baba çiftiğinde kalmış ve kendi hayvanlarını kesip katletmiştir. Yine de o, düşündüklerinin doğru olduğunda ısrar ederek ve sistemle savaşarak, Güneş-Mars tavrını sergiliyordu. Bazı topluluklarda, bu örnekteki durumda olduğu gibi, savaş süresince savaşmamayı seçmek, gerçekten savaşa gitmek kadar, hatta daha bile fazla cesaret ister. Fakat bu seçimin yansımaları, Güneş-Mars çocuğu olan kızının çoğu zaman kendisini okulda mücadeleler içinde bulması şeklinde olmuştur. Hem kendisi hem de babası bazı köylülerce ve özellikle de okul arkadaşlarmca korkaklıkla suçlanmıştır.
Kare açılara sahip olanlar çoğunlukla cesaret kapasitelerinden emin değillerdir. Gerçekten korkak olmaktan veya böyle yorumlanmaktan endişe duyarak, fakat çoğu zaman farkında olmadan, yalnızca kendilerini kanıtlamak için, genellikle atılgan ve korkusuz olmalarını gerektiren durumlar içine girerler. Karşıt açıya sahip olanlar özellikle gençken, çoğu zaman kendilerinden çok diğerlerini tartışmacı ve saldırgan gördükleri dönemde teke tek mücadelelere girmeye belki de daha eğilimli olurlar.

Kavuşumu olanlar Mars'ın cesaret, cüretkârlık ve gayretkeşlik özellikleriyle özdeşleşirler, ancak çoğu zaman ısrarcılıklarının ölçüsü konusunda bir kör noktaları vardır. Güneş-Mars için sanıyorum 'yüreklilik' anahtar sözcüktür ve bu sözcüğü cesaret, mertlik ve atılganlıkla ilişkilendirmemize karşın, sözcük tam olarak 'işe yüreğini koymak' anlamındadır. 'Yürek' sözcüğünden gelmektedir.

Güneş-Mars gerilimli açıları ile kalp krizi riski arasındaki bağlantıya, Carter ve Ebertin de dahil olmak üzere, bir çok astrolog tarafından dikkat çekilmiştir. Bu kombinasyona sahip olan okuyucunun kalp hastalığı kaygısına kapılmadan önce, potansiyel olarak tüm Güneş açılarının kalp problemlerine neden olabileceğinin belirtilmesi gerekir: Güneş Venüs, yağ bağlamış, tembel bir kalp; Güneş-Jüpiter, büyümüş bir kalp; Güneş-Satürn ve Güneş-Uranüs, kalp tıkanması ve ritim problemleri, vb.. Güneş-Mars da dahil olmak üzere, bu gezegenler arasında açısı olan milyonlarca insanın hiç bu tür problemi yoktur. Fakat natal açılarla olmasa bile, progresyon ve transitle böyle bir ilişkiyi keşfedebilirsiniz. Özellikle karşıt açıda daha fazla geçerlidir.

Alıntıdır.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:43 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Güneş - Satürn Açıları astrosohbet 31 67,450 12-26-2020 03:45 PM
Son Mesaj: Rosa
  Güneş - Venüs Kavuşumu astrosohbet 44 67,711 12-26-2020 03:34 PM
Son Mesaj: Rosa
  Güneşin Açıları Angel 118 203,800 01-03-2019 07:16 PM
Son Mesaj: say24
  Güneş - Merkür Kavuşumu astrosohbet 9 21,779 06-17-2018 02:52 PM
Son Mesaj: 1102
  Güneş - Jüpiter Açıları astrosohbet 31 52,498 11-28-2017 04:46 PM
Son Mesaj: dilek8855
  Güneş - Neptün Açıları astrosohbet 79 109,897 07-19-2017 09:07 PM
Son Mesaj: cancimini
  Güneş - Uranüs Açıları astrosohbet 19 34,830 02-26-2017 11:17 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Güneş - Plüto Açıları astrosohbet 28 65,722 02-26-2017 10:37 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Koç Burcunda Güneş - Ay Kavuşumu kayasran 0 4,180 06-24-2009 03:59 PM
Son Mesaj: kayasran

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir