Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.56 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Güneş - Satürn Açıları
Yazar Mesaj
sonbahar96 Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 78
Üyelik Tarihi: May 2014

Rep Puanı: 0

Mesaj: #21
RE: Güneş ve Satürn açıları
aynen öyle bir şey istesem bi şeyin hayalini kursam hep bi engel çıkıyo ya olmuyo ya da çok beklemem gerekiyor benimde 10. ev ve 4. ev aksında var bu zıtlık

http://hizliresim.com/EEGMj8
02-22-2016 07:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
plutonn Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 8
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #22
RE: Güneş ve Satürn açıları
Merhabalar,
Yazınız ilgimi çekti. Konu için teşekkürler. Ancak Satürn Güne Kavuşumları her zaman kötü etkiler vermemektedir. Satürn kötücül olarak adlandırılması biz insan oğlunun sabırsızlığı ve doyumsuzluğunu dizginlemesidir. Aşırıklarımızı törpiler. Satürn etkili insanlara bakarsanız aslında hayatta ne kadar ölçülü olduklarını görürsünüz. Haritalarda Satürn zıt ve kare açılar mevcutsa genelde Jüpiter ve venüs gibi gezegenlerin aşırılık verdiği bir nokta olduğunu görürsünüz.

İncelediğim haritalarda Satürn-Güneş kavuşumlu insanlar babaları ile pek anlaşamasa da maddi açıdan arkalarında bir dağ olmasının keyfini sürerler. Sadece otoriter bir figurle uğraşırlar. Özellikle 4. ve 1. evde bu etki varsa güzel miraslar atadan dededen kalan mal mülk.
02-22-2016 09:58 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nin.Me.Sar.Ra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 265
Üyelik Tarihi: Jul 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #23
Cvp: Güneş ve Satürn açıları
Güneş-Satürn birleşimi = Başarı.Becerikli dediğimiz insanlar oluyor bunlar.Hayatta somut verilere ulaşabilecekleri bir amaca odaklanmaları gerekiyor aksi takdirde depresyona girebiliyorlar.



Güneş- Satürn olumsuz açıları=Özgüven eksikliği,başarısızlık,şanssızlık,mutlu olamama durumu, erkeklerde kronik hastalıklar , kadınlarda kısmet kapalılığı.
02-23-2016 03:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
breakcan Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 12
Üyelik Tarihi: Feb 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #24
RE: Güneş ve Satürn açıları
Kavuşum açısının bir tarzı yoktur.(merkür karakteri gibidir) Kavuşum içinde bulunan gezegenlerin hangisi güçlü veya ağırsa diğerine baskın gelir. Satürn ile Hayat ışığı Güneşin kavuşumu hangi burçta olduğu önem taşır oğlak burcunda veya kova burcunda kavuşum olmuşsa bu zarar vermez yarar verir yine terazide kavuşum halde saturn-güneş yararlıdır. Velakin tüm su grubu burçlarda zarar verir, ateşlerde kibir ve diktatörlük vb.aşılar, Topraklarda nötr olur, zarar vermez. Hava gruplarında oldukça fayda verir tercih edilir bu durum. Dediğim gibi su-ateş gruplarında zarar verir gerisi için iyidir güneş-satürn kavuşumu.
02-29-2016 12:03 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
venusyen Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 7
Üyelik Tarihi: Jan 2016

Rep Puanı: 0

Mesaj: #25
RE: Güneş - Satürn Açıları
29 derecede 7. evdeki Güneş 4. evde 29 derecedeki satürn ile kare açı yapıyor. Güneş Boğa Satürn Kova'da.
04-26-2016 11:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #26
RE: Güneş - Satürn Açıları
Satürn natal haritada bir gezegene dokunduğu zaman, kişi bu gezegenin temsil ettiği konuları şiddetle arzular. Bu genellikle o alanda hissedilen bir eksiklik nedeniyledir. Güneş'e özgü anahtar sözcük olan 'önemli'yi örnek alalım: Güneş-Satürn kişilerinin çoğu zaman önemli olmayı çok arzuladıkları görülebilir, çünkü gerçekte son derece önemsiz olduklarına inanır ve bundan korku duyarlar. Bu duygular çoğunlukla çocukluk döneminde başlar.

Küçük bir çocuk kendisinin tüm dünyadaki en önemli kişi olduğunu varsayar. Gerçekten de çok az ebeveyn, herhangi bir kimseyi veya şeyi kendi çocuğundan daha önemli sayar. Güneş-Satürn çocukları bu güçlü kişisel önemlilik hissini çoğu zaman algılamazlar. Dünyanın yalnızca ve bir tek kendi etraflarında döndüğü bilgisini deneyimlemezler. Bir nedenle çocuğun biricikliği ve bireyliği tanınmaz, kabul görmez veya pekiştirilmez. Teşhirciliğin erken izleri, kendi önemliliğine ilişkin duygular ve kendi önemini gösteren davranışlar genel olarak çocuklukta öğrenilir. Bir olasılıkla çocuk gerçekte kendi hakları çerçevesinde değil, ebeveynlerinin uydusu olarak görülmüştür. Ebeveynler veya çocukla ilgilenen diğer kişilere de genellikle kendi ebeveynleri tarafından birey olarak değer ve-rilmemiştir. Bu yüzden çocuğa kendi güvenlerini pekiştirmek için bakma eğilimindedirler. Böylece, klasik senaryoya göre, Güneş-Satürn kimliği oldukça sıkı kontrol altındadır.
Oysa büyümekte olan küçüğün bireysel farklılığını anlayıp beslemek için asıl gereken şey zamandır. Böylece, belki kendisinin hiçbir suçu olmadan, Güneş-Satürn'ün babası ebeveynsel bir figür olarak zayıftır. Bu gibi durumlarda, çoğu zaman anne Satürn'ün kılığına bürünür ve katı bir disiplinci veya en azından çocuğun ne tür bir karakteri olması gerektiği konusunda güçlü kanılara sahip biri olarak ortaya çıkar. Çocuk kendine özgü bir birey olarak görülüp tanınmazken, bir yandan da çok yakın takip altında tutulur. Güneş-Satürn tipi genellikle çocuğun karakterinin nasıl olması gerektiği konusunda güçlü kanılara sahip bakıcılarla büyür ve gelişiminin tavsiye edilen biçimde yürümesini temin etmek için sıkı kontrol ve denetim altında tutulur. Böylece çocuk, belirli tipte bir kişi olması gerektiği mesajını çok erkenden alır. Bu yüzden gerçek benlik reddedilir.

İşler her zaman bu şekilde yürümez. Fakat nedeni ne olursa olsun, Güneş-Satürn tipinin temel problemi kimliktir. Aslında Güneş-Satürn açısına (özellikle de kavuşuma ve gerilimli açılara) sahip olmanın amacının, kişilerin kendileri için gerçek bir benlik duygusu inşâ etmeleri olduğu söylenebilir. Kişinin bizzat kendisi tarafından güçlüklerle yapılandırılan, anlaşılıp kabul edilen bir benlik.
ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:48 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #27
RE: Güneş - Satürn Açıları
Güneş-Satürn tipleri çoğu zaman şöhret düşkünüdür/ fakat fark edilmek için ölürken, aynı zamanda kendilerini ileri sürmekte oldukça sıkılgan davranırlar. Bu tip şöhreti, zaferi ve tanınmayı her şeyin ötesinde sever. Aslında bu tür dışsal tak-viyelere ihtiyaç duyar fakat çocukken kendisine 'özel' hiçbir şey için izin verilmediğini düşünerek, böyle bir ihtiyacı olduğunun görülüp işitilmesini çoğu zaman zor bulabilir. Kendisini spot ışığı altına koyma konusunda oldukça utangaç olabilir. Öğretmenin 'Kim resminin duvara asılmasını istiyor?' diye sorduğu bir sınıftakine oldukça benzer bir durum vardır. Genellikle elini havaya yarı kaldırmış en azından bir kişi olur. Kişi resminin duvara asılmasını ister, ancak bunu istediğinin görülmesini istemez, çünkü bir anlamda resminin veya kendisinin spot ışığı altına koyulacak denli iyi olmadığına inanmaktadır. Biraz daha açıklarsak, Güneş-Satürn kişisi resmin yeterince iyi olduğunu düşünebilir, fakat kuşkusuz hiç kimsenin böyle düşünmeyeceğini düşünür. Bu, klasik 'aşağılık kompleksi' dir.

Güneş-Satürn gerilimli açıları, geçmişte otorite figürleri tarafından hayal kırıklığmına uğratılmış olarak, 'otoriteye sahip çıkmak' konusunda zorluklar yaşayabilirler. Oysa bunun için yanıp tutuşmaktadırlar. Kişi, başkalarına kendinin otoritesi olduğu izlenimini verebilir fakat gerçekte kendi mutlak gücüne ilişkin korkusuyla yüzleşmedikçe buna inanması mümkün değildir. Paradoksun diğer yanı olan kişinin kendi önemsizliğine ilişkin korkusuyla yüzleşilmelidir. Bu açıları olanlann misyonlarının bir kısmı da gerçek otoriteyi kendi içlerinde bulmaktır. Hayatın sonraki dönemlerinde, Güneş-Satürn tipi, kendi otoritesi dışında hiçbir otoriteye gerçekten güvenmez. Pek çok şeyi zor yolla öğrenmiş olarak, Güneş-Satürn, kendisinin en iyi otoritesi olur. Kendi geleceğine kendi karar veren ve hiç kimseye güvenmeyen.

Sınıf örneğinde olduğu gibi, ya fazla çaba sarf edip zorlayarak veya geri çekilip başkalarının kendisini o merkezî, çok arzu edilen konuma getirmesi bekleyerekr otorite konuma gelmekte güçlükler yaşar. Güneş-Satürn tipi kendi değerlerinin yargılanması riskini göze alamaz (yargılandığını varsayar ve böyle de olur, kendisi tarafından). Böylece dünyada anlamlı olacak bir şeyler yapmaya çalışır. Gurur duyabileceği bir şeyler yaparak, belki dünyada elle tutulur bir şeyler yaratarak (Satürn'ün her zaman elle tutulur ve somut olanla ilgili olduğunu hatırlayalım) veya insanlığa zamanın testine dayanacak ve kişinin değerini dünyaya ve kendisine gösterecek özgün bir katkıda bulunarak kimliğini oluşturmaya çalışır. Güneş-Satürn bir kahraman olmayı çok ister.
Güneş-Satürn'ün başarıları her ne olursa olsun, bu tip asla yeterince iyi olduğuna inanmaz ve bu nedenle kendisini mütemadiyen zorlar durur. Bu durum bir çok bakımdan Güneş-Satürn açısıyla ilgili iyi bir haberdir, çünkü örneğin Güneş-Jüpiter üretilenle ilgili kayıtsız ve oldukça mutlu olma eğilimindeyken, Güneş-Satürn rahat hissetmeyebilir, kendisini mütemadiyen zorlar ve mükemmele oldukça yakın bir başarı elde edebilir. Eğer Güneş-Satürn'ün başarıları özlemlerinin çok altında kalırsa, bu fazla önemli de değildir, çünkü büyüme hâlâ devam ediyordur. Çünkü kişi her denemede yüzleştikleriyle (zaten Güneş-Satürn kendisini sürekli sınamaktadır) özgüven ve kendini tanıma yolunda daha fazla ilerler. İdealde, çabaları nedeniyle saygınlık ve yaralarını şifalandırmaya yardım edecek bir tür olumlu takviye de kazanacaktır. Bunun tersine, ve en kötü halde, Güneş-Satürn kişisinin derin güven eksikliği, onun ürettiklerini teslim etmekte başarısız olacağı anlamına da gelebilir. Çünkü bu kişi ürettiği herhangi bir şeyin ortalama olmasına katlanamaz ve bu yüzden en kötü halde, bazen 'işten kaçarken, işi asarken' rastlanılabilir. Eğer Güneş-Satürn başarısız olma korkusunu kabul edemezse, korku gerçek olabilir. Kişi başkalarından övgü almaya, dışsal takviyeye fazla bağımlıysa, kişisel zayıflığa kapı açılır. Çünkü kişi başkalarının iyi kanılarına olan bu bağımlılığı tarafından kontrol altına almabilir. Bu olduğunda, kişisel bütünlük pencereden uçar gider; gerçekte benliğin inkârı söz konusudur.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:49 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #28
RE: Güneş - Satürn Açıları
Güneş-Satürn açısında kişinin korkularını aydınlatmaya ihtiyacı vardır. Sorunun bilincinde olmak, her zaman olduğu gibi, iyileşme yolunda ilk adımdır. Güneş-Satürn tipleri kendi psikolojilerinin farkında olmadıkları zaman, bunun şiddetli sonuçları olabilir. Çünkü kendilerini öylesine yetersiz hissetme eğilimindedirler ki, ya diğer kişileri ya da durumları kontrol ederek başka hiç kimsenin yeterince iyi olmadığını sağlama almaya kalkarlar. Kaçınılmaz olarak, en fazla kontrol ettikleri kişiler kendi çocuklarıdır. Bu yüzden, biz babalarımızın günahlarını devam ettiririz. Her zaman kendisine dayanrp, kendi geleceğine kendi karar vermek isteyen Güneş-Satürn'ün herhangi bir kimsenin kendisine yeterince nüfuz etmesine asla izin vermediği noktada yaratılmış bir tür kısır döngü de olabilir. Böylece doğru biçimde değerlendirilip, her birimizin olduğu gibir kendine özgü bir insan olarak tanınma imkânını reddeder. Güneş-Satürn'ün genellikle çok güçlü savunma mekanizmalan vardır, Bunlar kişinin gençliğinde gerekli olmuş olabilir. Fakat yetişkinlik döneminde, eğer uç noktalara götürülmüşse, bir zamanlar yalnızca korumuş olan bu savurımalar, kişiyi tuzağa düşürüp yalıtılmışlığa hizmet edebilir.
Güneş-Satürn tipi, çoğunlukla kendisini çok ciddiye alma eğiliminde olan ciddi bir kişidir ve çevresinde olan biten her şeyi oldukça kişisel olarak alır. Bu özellikle, kişinin kimlik duygusunun, mevcut dışsal kuvvetlerin etkisiyle şekillendiği hayatının başlangıç döneminde böyledir. Fakat kişi zaman içinde gerçek bir kimlik duygusu oluşturur ve genellikle önemli ölçüde özgüven de kazanır. Güneş-Jüpiter'in görünüşte sonsuz, fakat gerçekte oldukça kırılgan özgüveni gibi değil, kişinin kendisini ve sınırlarını gerçekçi biçimde değerlendirmesinden kaynaklanan bir güvendir bu. Güneş-Satürn kişilerinin hedeflerini fazla temkinli sınırlar içinde tutarak kendilerini engelleyebildikleri doğrudur, fakat eğer bu hedefler sınanıp başarılırsa, o zaman daha büyük güven bunu izler. Her zaman olduğu gibi, Satürn kısa vadede engelleyici olabilir, ancak bunun sonsuza dek böyle olması gerekmez.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
zeynepelif Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 292
Üyelik Tarihi: Apr 2015

Rep Puanı: 21

Mesaj: #29
RE: Güneş - Satürn Açıları
Onlar, diğer şeylerin yanında, iyi bir zamanlama duygusuna da sahip olmak zorundadırlar. Palyaçoların haritalarında kavuşum açısının ortak olduğunu keşfedebilirsiniz. Palyaçolar, diğer özelliklerinin yanında, maskeler takarak kendilerini korumaktadırlar. Çoğumuz için, cildimiz fiziksel savunma aracımızdır. Bizimle dış dünya arasındaki bariyerdir. Palyaço, maske takarak çifte savunma oluşturmaktadır. Iki misli sağlamlaştırma ve bari-yer. Palyaçolar tüm komedyenlerden daha çok 'gülün bana' demektedirler. Kendisini böylesine ciddiye alan bir kişinin 'Beni ciddiye alma' mesajında keskin bir ironi vardır. Güneş-Satürn'ün savunma sistemi kısmen bir maske ardına saklanmayı içerir. Maske, bir tür savunma sistemidir. Çünkü bu tip, gerçek teşhirin getireceği çıplaklıktan çoğu zaman korkar.



Hem Güneş-Satürn hem de Ay-Satürn açılarında kişi çoğu zaman 'gerçek yaşmda' olmakta zorlanır. Bu açılara sahip kişiler nadiren kronolojik yaşlarına uygun davranırlar. Ya gençliklerinde çok fazla sorumlu ve ciddidirler, belki ebeveynlerinin zorlaması sonucu böyle tepki vermeleri gerektiğini hissetmişlerdir ya da çok daha yaşlıyken çocuksu davranırlar. Belki bu durum çocukluğun reddedildiği genel bir deneyimin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Çocukluk, yetişkinlik için bir çıraklık dönemi olarak hizmet eder. Bu Satürn açılarıyla çıraklık sanki hiç yaşanmamış gibidir ve gerçek olgunlaşma güçlükle gelir. Ortalama Güneş-Satürn tipi için yaş ilerledikçe hayatın gerçekten de daha iyileştiğini ve içsel çocuğun ortaya çıkmasına izin verildiğinde daha büyük bir neşenin bunu izlediği düşünülebilir.

ALINTIDIR.

Haritam=>> https://i.hizliresim.com/aYWPoQ.png
02-26-2017 10:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #30
Cvp: Güneş - Satürn Açıları
(02-26-2017 10:52 PM)zeynepelif Yazılan:  Hem Güneş-Satürn hem de Ay-Satürn açılarında kişi çoğu zaman 'gerçek yaşmda' olmakta zorlanır. Bu açılara sahip kişiler nadiren kronolojik yaşlarına uygun davranırlar. Ya gençliklerinde çok fazla sorumlu ve ciddidirler, belki ebeveynlerinin zorlaması sonucu böyle tepki vermeleri gerektiğini hissetmişlerdir ya da çok daha yaşlıyken çocuksu davranırlar. Belki bu durum çocukluğun reddedildiği genel bir deneyimin sonucu olarak ortaya çıkmaktadır. Çocukluk, yetişkinlik için bir çıraklık dönemi olarak hizmet eder. Bu Satürn açılarıyla çıraklık sanki hiç yaşanmamış gibidir ve gerçek olgunlaşma güçlükle gelir. Ortalama Güneş-Satürn tipi için yaş ilerledikçe hayatın gerçekten de daha iyileştiğini ve içsel çocuğun ortaya çıkmasına izin verildiğinde daha büyük bir neşenin bunu izlediği düşünülebilir.

ALINTIDIR.

Hayata uyumlanma konusunda zorlandım hep gülücük
Çok şükür iyileşiyor gibi bir şeyler.

Ben kendimi boşuna oğlak burcuna yakın hissetmiyormuşum görünüşe göre.
Hem stelyum var hem satürn açıları.
Ama hırsımı, çalışkanlığımı yemişler gülücük

Bilgili değil, ilgili.
05-12-2018 08:36 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Güneş - Venüs Kavuşumu astrosohbet 44 67,628 12-26-2020 03:34 PM
Son Mesaj: Rosa
  Güneşin Açıları Angel 118 203,137 01-03-2019 07:16 PM
Son Mesaj: say24
  Güneş - Merkür Kavuşumu astrosohbet 9 21,761 06-17-2018 02:52 PM
Son Mesaj: 1102
  Güneş - Jüpiter Açıları astrosohbet 31 52,407 11-28-2017 04:46 PM
Son Mesaj: dilek8855
  Güneş - Neptün Açıları astrosohbet 79 109,749 07-19-2017 09:07 PM
Son Mesaj: cancimini
  Güneş - Uranüs Açıları astrosohbet 19 34,775 02-26-2017 11:17 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Güneş - Mars Açıları astrosohbet 12 31,081 02-26-2017 10:43 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Güneş - Plüto Açıları astrosohbet 28 65,626 02-26-2017 10:37 PM
Son Mesaj: zeynepelif
  Koç Burcunda Güneş - Ay Kavuşumu kayasran 0 4,168 06-24-2009 03:59 PM
Son Mesaj: kayasran

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir