Değerlendir:
  • 17 Oy - 2.82 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Yükselen Burç
Yazar Mesaj
panel Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 308
Üyelik Tarihi: Apr 2010

Rep Puanı: 3

Mesaj: #1
Yükselen Burç
YÜKSELEN BURÇ Copyright © Devrim Dölen 22 Ekim 2003, 22:26, İstanbul Çoğu astroloji kaynağında ev ve yükselen burç yorumlarına rastlarız. Örneğin yükselen bir Yengeç’in en büyük hayat derslerini çocuklarından yada aşk serüvenlerinden aldığı bilinir. Ya da yükselen bir Balık, yaşam derslerini çoğunlukla en sert şekilde toplumun klasikleriyle yüzleşerek öder. Peki ama analitik olarak neden ? Bu yorumlar sadece yükselen Yengeç’lerin ya da Balık’ların, bin yıl boyunca gözlenmiş olmasından doğmazlar. Her bir yükselenin geniş yorumlarının sırrı evlerde ve elbette astrolojinin en kurgusal yorumlarını içeren varyasyonlarında saklıdır.

Evler, gelişigüzel değil de, analitik bir çaba ile analiz edildiklerinde, yorumlardan bile uzakta o kadar sistematik ve mükemmeldirler ki adeta mucize izlenimi verirler ve astroloğu yeni bir dünya ile tanıştırırlar. Evleri en iyi anlamanın yolu ise felsefe ve laf kalabalığı yapmaktan uzakta, onları gerekli yada gereksiz her türlü sembolü ile ele alıp karşılaştırmaktan geçer. Her sembol astroloğa, ayrı bir ipucu ve bir diğeri ile olan bağlantının sırrını sunar. Astroloji’nin gerçekten yaptığı şeyin, birbirinden bağımsız olaylarda varolan korelasyonu saptamak olduğu (örneğin, Jüpiter’in 6. evde olması ile Obezite hastalığının doğrusal korelasyonu) göz önüne alınırsa bu, çok daha iyi anlaşılır.

Astroloji’de 1. ev genel anlamda ascendant (yükselen yada aslında daha doğru bir terimle doğan burç olması gerekir ama yükselen genel terim olarak kabul gördüğünden bende bu şekilde ifade edeceğim.) olarak adlandırılır. Kişi, eşya ya da olay, doğar ya da meydana gelirken, doğu ufkundan doğmakta olan burç kastedilir.

Klasik kurallara göre yükselen burç dışında başka bir burç ve evde stelyum (gök cismi birikmesi) varsa o burcun ve evinde yükselen gibi etki yaptığı kabul edilir. Bu durumu bazı astrologlar gizli yükselen olarak adlandırırlar. Aynı durum, bir yükselen burcun ilk ve son dereceleri içinde geçerlidir. Fakat bir yükselen burcun son derecelerinde doğmuş olan kişi, bir sonraki burcun gerilimlerini yoğun yaşamasına rağmen, ilk derecelerinde doğmuş olan kişide gerilimlerin minimalize olduğu görülür. Örneğin 28 derece Yengeç yükseleni ile Aleister Corwley’in Aslan yükseleni sancıları çektiği bilinir. Koç, 1. evin doğal burcudur. Yöneticisi ise Mars’tır. Yani üreme ve hayatta kalma içgüdüsü olan ilk ateş, henüz metaryalize olmamış ilk varolma kuvvetidir. Aslında üreme içgüdüsünün temelinde de gelecekte varolma eğilimi yatar. Yükselen burçların beden dili, davranış eğilimleri ve diğer nitelikleri ise bu içgüdünün temellerinden beslenmektedir.

Ascendant çizgisi natal bir haritada çok hassas bir noktadır. Çünkü Balık burcu (maddenin enerjiye dönüştüğü yer) bölgesinden birden bire Koç burcu bölgesine (içgüdüsel varolma) geçilmiştir. Doğal burçlar kuşağında bu bölge başlangıç çizgisi olarak kabul edilir. Bu nedenle dış dünya ile natal haritanın sahibi kişi ya da olay arasında en geçişken yerdir. Uranian astrolojide de çok önemli bir yere sahiptir, buna ilişkin analiz yöntemlerini daha sonra başka bir yazıda yazacağım.

Yükselen burcun yaşamın ikinci yarısı için (olgunluk) daha fazla etkili olduğu kuramını kabul eden tradisyonlar vardır. Ben de bu görüşe katılıyorum. Örneğin yükselen Yengeç’ler olgunluk adı verilen farkındalık süreçlerini yaşadıktan sonra bu burç etkisini daha fazla göstermeye başlar. Ve hayatlarının ilk yarısını genel olarak oldukça zayıf geçirir, daha sonra hafiften göbekleri çıkmaya başlar çok çok basit bir örnek olarak. Bu durum antik zaman lordlarını da ilgilendiren bazı eski tekniklerle de uyumludur. Çok basitçe : Yükselen bizim başlangıcımızken ve Güneş'imizin gerçek bir varoluşu iken, karşı yönde batan burç ise bizim olgunluğumuz ve Güneş'imizin olgunlukla evrilmiş halidir. Kim olduğumuzu harita lordumuz gösterir dış dünyaya. Ve dış dünya bizim ancak evrilmiş Güneş'imizi bilebilir. Ünlülerin haritala lordlarını inceleyin neyi kastettiğimi daha iyi anlayacaksınız ;) Bu tekniğe daha sonra bir başka yazımda, gene çok fazla örnekle beraber değineceğim.

1. ev kesiti yani ascendant’ın yöneticisi, çok önemlidir ve haritada Güneş ve Ay kadar bunların açığa çıkışında söz sahibidir. Haritanın da temel yöneticisidir. Özellikle Osmanlı döneminde eşref saatleri hesaplanırken, sultanın yükselen yöneticisinin doğması (doğu ufku) yada yükselmesi de (midheaven yani gökyüzü ortası) baz alınırdı. Artık bu değer seçim astrolojisinde kullanılmıyor. Gene yıldızın düşük ya da yüksek olması terimleri de Arap Astroloji’sinden (Yıldızname) sızan ascendant yöneticisinin konum özetleridir. Ezoterik Astroloji’de ise ascendant, diğer noktalardan çok daha fazla önem taşır. En büyük etkiler, ascendant vasıtası ile alınır ya da verilir.

Çünkü ascendant bölgesi dünyaya karşı bir gök cisminin sembolik doğumunu vermektedir. Örneğin Güneş doğduğu anda nasıl gün başlıyor ve Ay doğduğunda nasıl gece başlıyorsa (metaforik anlamda çünkü Ay gündüz de doğabilir.), Venüs doğduğunda da bitkiler yaşamı başlar. Kişinin natal yöneticileri ufuktan doğarken natala bağlılık göstererek, konumlarına uygun olarak o bölgelere canlılık ve başlangıçlar getirirler. Örneğin ben bu yazıma, e-mail ile evlerle ilgili sorulan bir soruyu yanıtlarken, bir anda 6., 9. ve 1. (çalışma, astroloji ve ben) evlerimin yöneticileri doğarken başladım.

Koç burcu genel olarak materyalize olmadan önceki saflığı ve içgüdüsel varolma eğilimini sembolize ettiğinden, klasik kurallara göre ufuk çizgisi, kişinin doğum anını ve bebeklik koşullarını temsil eder. Örneğin ufuk çizgisine yapışık bir Satürn ile doğum anındaki problemler arasında doğrusal ve pozitif korelasyon vardır. Diğer bir deyişle doğum anında doğu ufkuna yapışık Satürn haritalarında, doğumda ciddi problem yaşamış insan sayısı artar. Diğer bir örnek ise Türkiye’nin natal haritasıdır. Haritada, ufuk çizgisiyle kavuşumda olan bir Yengeç Pluton’u vardır. Yengeç, eski kökleri ve gelenekleri sembolize eder. Pluton ise çürümüş olan eski koşulları öldürür ve yenisini getirir. Çoğu astrolog “devrim ve cumhuriyet” olgusunu Mc. İle birleşmiş Uranüs ile açıklasa da ufuk çizgisi ile yapışık olan Yengeç Pluton’u doğum anındaki en etkili ve hassas noktadır ve en az ve bence daha fazla natal Uranüs kadar açıklayıcıdır.

Astroloji’nin ezoterik kullanımında, ufuk çizgisi başlangıcının, belirlenen olayla senkronize bir halde olması gerekir. Örneğin tılsım yapımının başlangıç anında, ufuk çizgisinden tılsıma ait niteliği gösteren bir belirtecin doğum anı beklenir. Astrolojinin ayrıntılarını bilmeyen simyagerlerin çalışmalarının bazen sonuçlanmaması yada inanılmaz sürelerde sonuca ulaşması da buna bağlıdır. (Simya ile altın yapmayı karıştırmayınız, simya çok başka bir şeydir.) İşlemlerde “o anı” beklemek ve tekrar başlangıçlar yapmak simyacının en önemli davranış eğilimidir. Bazen kurşunla çalışan simyacı Ay-Satürn kavuşumunun işlemini etkileyen önemini bilmez ve o anı bilinçsiz bir şekilde yakalayana kadar işlemlerini tekrar eder. (Kolisko etkisi. Buna daha sonra başka bir yazımda değineceğim.)

Saatler astrolojisinde de ascendant başlangıç anıyla sembolizedir. Harita ascendantı ilk üç derece içinde olduğunda olay henüz oluşmamıştır ve harita geçersizdir. Son üç derece içinde ise olay çözülmeye başlamıştır ve harita geçersizdir. Ascendant via combusta’ya düşmüşse harita anında ilgili kişi ya da olayda bir bunalım olduğu görüşü de vardır.

Astroloji’de şifreleme önemlidir. Burada aks olarak 1. evin 7. ev ile etkileşimli çalıştığını görüyoruz. Bireysel ilişkilerde farkında olmadan aradığımız nitelikler 1. evle beden dilimize yansır. 1. ev, 11. evin de 3. evidir. Sosyal alanlarda iletişime geçtiğimiz yerdir. 9. evin ise 5. evidir. Toplum karşısında alt benliğimizin dışa vurumu, savunma mekanizmamızdır. 4. evin de 10. evidir. Genetik modelimizin statüyü oluşturan dış görünümüdür. 8. evin 6. evidir. İnsanlığa ait kalıtımın günlük göstergesi. Vs..

Ascendant aynı zamanda genel bir fiziksel görünümü açıklar. Fakat genel fiziksel görünüm sadece yükselen değil, diğer başka konumlarla konsantre haldedir. (Özellikle bu noktada "face" çok önem kazanır. Dekanın yüzü (Lat. Facies, Yun. Prosopa) Face ile ilgili Astrolog Devrim Yılmazer'in derlemesine ulaşmak için lütfen tıklayınız.)

Örneğin kişinin güzel ya da çirkin olup olmadığı 1. eve bakılarak anlaşılamaz. Çünkü her zaman dediğim gibi astroloji doğa olayları ile çalışır. Güzellik çağa, kültüre ve başka etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin eski zaman güzelliğinin ölçütü şişmanlık iken, günümüzdeki güzellik ölçütü sıskalıktır. Her ırk, birey ve kültüre ait olan da evrensel bir güzellik ölçüsü yoktur. Genel bir tipi belirlemek için 1. ev kesiti ve 1. eve düşen gök cisimleri genel tip hakkında bilgi verebilir.

Fakat fiziksel tip daha ziyade gök cisimlerinin konumları ile daha iyi anlaşılır. Örneğin Jüpiter 6. evde yer aldığında kilo artar. Ya da kişinin cilt güzelliği Mars’a da bağımlıdır. (Kas yapısı düzgünlüğü.) Veya iskelet ve diş sisteminden Satürn de sorumludur. (Yücelmiş bir Satürn günümüzde mankenlerin sembolüdür örneğin.) Gene de boy uzunluğu örneğin fikir verebilir. Uzun boya sebeb olan altı, kısa boya sebeb olan ise dört burç vardır. Zamanla popülasyondaki boy uzunluğu artışını buna bağlayabilirizgülücük Uzun boy yapan yükselen burçlar şunlardır : İkizler, Aslan, Başak, Terazi, Akrep ve Yay. Kısa boy yapan burçlar ise şunlardır : Boğa, Yengeç, Oğlak ve Balık. Bunlar astrolojideki her konum gibi değişken değerlerdir. Örneğin 1.40 boyuyla oldukça kısa olan şarkıcı Prince’in yükselen burcu Yay olmasına rağmen 1. evde yerleşmiş Satürn vardır. Gene Bruce Lee’nin de yükselen Yay olmasına rağmen yöneticisi Satürn’le birleşmiştir. Fiziksel görünümü etkileyen varyasyonlar başka bir yazının konusu olacak.

1. evin yöneticisinin ektra kondisyon, hayz ve açısal konumu kişinin kendi vücuduna ve bakımına karşı olan ilgi ve özenini de gösterir. Zaten genel görünüm biraz da aslında bununla ilgilidir. Ne yazık ki elimde herkesçe bilinen Türk meşhurlarının haritaları tatmin edici düzeyde olmadığından yabancı örnek vermek zorunda kalacağım yine.

Vücuduna çok fazla ilgi gösteren üç ünlü kişi herkesçe bilinir. Birisi günde en az üç saat antrenman yapan ve vücudun belirli yerlerindeki kaslarını, düzgünleştirmeyi ve uzatmayı (örneğin günümüzde body building’de kullanılan, ön bacak kasını diz üstüne kadar uzatan stretch squats adlı hareketi geliştirmiştir.) yaşam şekli haline getiren, müthiş bir disipline sahip Bruce Lee’dir. Haritasına baktığımız zaman yükselen üzerinde hayz konumdaki Güneş'i görüyoruz.

Diğer bir örnek ise Elizabeth Taylor. Kendisi kişisel bakımıyla o kadar fazla ilgilidir ki bir büyüteçle detaylı bir şekilde yapılan makyajının bir saatten fazla sürdüğü biliniyor. Onun da haritasında ascendant yöneticisi Jüpiter’in, ekstra kondüsyon halinde olduğunu görüyoruz.

Diğer ünlü örnek ise Michael Jackson. Ascendant yöneticisi Venüs, onun da haritasında Uranüs ve Merkür’ün ortasında bunlarla kavuşum halinde. Ekzantrik bir konum. Bu iki gezegen de ekstra kondüsyon taşıyor.

Örneğin astrologlar 1. evdeki Venüs’ün kişiye güzellik verdiğini söylerler. 1. evdeki Venüs metaforik ve sembolik anlamda dişi bir gezegendir ve 1. evde olduğu zaman yeraltında (ufuk çizgisi altında yani dişi bölgede.) demektir ve % 50 şansla da dişi bir burçta konumlanarak hayz taşır. Örneğin Arnold Schwarzenegger’ın 1. evdeki Venüs’ü dişi bir burçta hayz taşır ama Margaret Thatcher’ın 1. evdeki Venüs’ü erkek burçtadır. Yani 1. evdeki Venüs güzellik vermez. Bu astrolojinin bütüncül değerlendirmesine çok uzak bir yorumdur.

Yükselenin asıl çalışma alanlarından biri de beden dilidir. Beden dili, kişiliğimiz ile toplum ve bireyler arasında kurduğumuz ilişkinin ilk adımı ve toplumsal mesaj maskesidir. Çoğu astrolog, yükselen için “topluma karşı taktığımız maskemiz” tanımını kullanmayı tercih eder. Beden dili terimi yeni bir terim sayıldığı için bu durum ortaya çıkmıştır zannediyorum. Sosyal yaşam alanlarında ilk kez karşılaşan kişilerin, ilk mesajlaşmaları beden dili vasıtası ile olur.

Her hareketin kişinin yükselenine bağlı olarak değişen bir anlamı vardır. Örneğin yükselen bir Yengeç ilk kez karşılaştığı bir kişiyi hafifçe tehdit etmek ya da kışkırtmak istediği zaman ona, haddinden fazla yaklaşır ve diğer insanlarla, kendilerini izole eder. Çünkü kişisel alanın önemini anlayabilir (sık sık kabuğuna çekilme ile ifade bulan sembolizm). Yükselen bir İkizler ya da Başak ise sözleriyle sadece o kişinin anlayacağı imalarda bulunur. Bir yükselen Yengeç için kabuğundan çıkarak (kişisel alan) bedensel temas kurmak, ancak hoşuna giden insanlarla mümkündür ama yükselen bir İkizler hoşlanmadığı bir kişi ile ilk anda bedensel temas kurabilir. Elini omuzuna atmak ya da sarılmak gibi.

Elbette bunun da varyasyonları vardır. Örneğin 1. evinde Satürn ve Pluton olanlar ya da yükselen yöneticileri Satürn ya da Pluton ile conjunction ve oppocition yapanlar ilk kez karşılaştıkları insanlarla sarılmak yerine ancak el sıkışmayı tercih eder. Kemal Derviş’in seçim dönemindeki işçilerle çektirdiği meşhur pozu hatırlayanlar olabilir. İşçinin omuzuna attığı eli yumruk şeklinde idi ve üzerine yorumlar yapılmıştı. Muhtemelen Derviş’in yükselen yöneticisi Satürn ya da Pluton ile conjuction ya da oppocition halindedir. Kemal Derviş’in doğum saati elimizde yok. Fakat bu anlattığım sembol sebebi ile yükseleninin Koç ya da Akrep olduğunu düşünüyorum. Akrep olması daha büyük ihtimal çünkü bu konumlanmada 11. eve yerleşen Satürn ve 10. evdeki Mars-Pluton kavuşumu Amerika üzerinde yükselimde ve CHP’ye katılma anındaki asc, aynı asc.

Yükselen yöneticisi haritanın da genel yöneticisi sayılır demiştim. Yükselenin yöneticisinin kavuşum ve karşıt olduğu gök cisimleri de bu değerlendirmeye girmelidir. Kişinin yaşamındaki, diğer insanlara yansıyan en belirgin niteliği verirler çünkü bu varyasyonlar kişinin ilgilerini oluşturur. Kare açılar ise en fazla etki veren açı şekli kabul edilir ve yumuşak açılar çoğu zaman belirsiz kalır. Örnekleri gene ünlü kişilerden vereceğim için yumuşak açıların belirsiz kalması elbette bir astrolojik nedene dayanır.

Örneğin intihar eden eski Nirvana solisti Kurt Cobain’in harita yöneticisi Merkür Balık burcunda ve ufuktaki Uranüs Pluton kavuşumuyla karşıt. Mata Hari’nin yöneticisi Mars 10. evde Güneş, Merkür ve Uranüs’le kavuşum ve Jüpiter ve Pluton’la kare. Adolf Hitler’in yöneticisi Venüs Mars’la kavuşum halinde ve 10. evdeki Satürn’le kare. Stephen King’in yöneticisi Ay, 5. evden, 3. evdeki Merkür Neptün kavuşumuyla kare. FBI’ın baskınıyla ölen ve bu kurumun da ilk kez denetim ve töhmet altında kalmasını sağlayan tarikatın mistik lideri David Koresh’in yöneticisi Venüs 12. evde Başak’ta ve Mars ve Pluton kavuşumlu. Steven Spielberg’in yöneticisi Ay Akrep ve 5. evde Jüpiter’le kavuşum ve 2. evdeki Satürn Pluton kavuşumuyla kare.

Burada yazılan örneklerin her biri tabiri caizse "cuk oturan" sembolizme sahiplerdir ve böyle örneklerden çok uzun bir liste yapılabilir...

Devrim Bölen

alıntıdır.http://www.astroturkiye.com/YukselenBurc.html

Forumda bulunması ihtimaline karşı bir göz gezdirdim,bulamayınca ekledim.Umarım işinize yarar ;)

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=3...r=1&nho2=1
11-15-2010 01:23 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ariess Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 306
Üyelik Tarihi: Nov 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Yükselen Burç
Teşekkür ederim çok güzel yazı çiçek

(11-15-2010 01:23 PM)panel Yazılan:  Klasik kurallara göre yükselen burç dışında başka bir burç ve evde stelyum (gök cismi birikmesi) varsa o burcun ve evinde yükselen gibi etki yaptığı kabul edilir. Bu durumu bazı astrologlar gizli yükselen olarak adlandırırlar.
1. ev kesiti yani ascendant’ın yöneticisi, çok önemlidir ve haritada Güneş ve Ay kadar bunların açığa çıkışında söz sahibidir. Haritanın da temel yöneticisidir.
Yükselen yöneticisi haritanın da genel yöneticisi sayılır demiştim. Yükselenin yöneticisinin kavuşum ve karşıt olduğu gök cisimleri de bu değerlendirmeye girmelidir. Kişinin yaşamındaki, diğer insanlara yansıyan en belirgin niteliği verirler çünkü bu varyasyonlar kişinin ilgilerini oluşturur.

Yükselen Başak olmama rağmen 7.evimde koç burcunda gezegen birikimi var. - Gizli yükselenim koç , ev itibariyle de terazi mi oluyor şimdi ? , olabilir valla sevdim gülücük
Asc yöneticim merkür , venüs ve güneşimle kavuşumda. Burdanda biraz aslan aldım . Başak'a çok benzemiyordum zaten iyi oldu ask

Acaba bu kastedilen stelyum , ağır gezegenler için geçerli mi ? Akrep'te de stelyum var suna-bak

http://img62.imageshack.us/img62/7818/haritam.jpg
11-16-2010 04:22 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Yükselen Burç
Alıntı:Klasik kurallara göre yükselen burç dışında başka bir burç ve evde stelyum (gök cismi birikmesi) varsa o burcun ve evinde yükselen gibi etki yaptığı kabul edilir. Bu durumu bazı astrologlar gizli yükselen olarak adlandırırlar.

Bu ifadeyi doğru bulmuyorum.Yükselenin işleviyle kendi yöneticisine ev sahipliği yapan bir burçtaki gezegen birikiminin etkisi ve yorumu farklıdır.Gezegen birikimine sahip burç bence Güneş ya da Ay burcuyla karşılaştırılabilir ama Yükselenle kıyaslanamaz.

Nin.Me.Sar.Ra
11-16-2010 05:18 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Kıvılcım Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 485
Üyelik Tarihi: Jul 2010

Rep Puanı: 15

Mesaj: #4
RE: Yükselen Burç
(11-15-2010 01:23 PM)panel Yazılan:  Örneğin kişinin güzel ya da çirkin olup olmadığı 1. eve bakılarak anlaşılamaz. Çünkü her zaman dediğim gibi astroloji doğa olayları ile çalışır. Güzellik çağa, kültüre ve başka etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterir. Örneğin eski zaman güzelliğinin ölçütü şişmanlık iken, günümüzdeki güzellik ölçütü sıskalıktır. Her ırk, birey ve kültüre ait olan da evrensel bir güzellik ölçüsü yoktur. Genel bir tipi belirlemek için 1. ev kesiti ve 1. eve düşen gök cisimleri genel tip hakkında bilgi verebilir.
.

Örneğin astrologlar 1. evdeki Venüs’ün kişiye güzellik verdiğini söylerler. 1. evdeki Venüs metaforik ve sembolik anlamda dişi bir gezegendir ve 1. evde olduğu zaman yeraltında (ufuk çizgisi altında yani dişi bölgede.) demektir ve % 50 şansla da dişi bir burçta konumlanarak hayz taşır. Örneğin Arnold Schwarzenegger’ın 1. evdeki Venüs’ü dişi bir burçta hayz taşır ama Margaret Thatcher’ın 1. evdeki Venüs’ü erkek burçtadır. Yani 1. evdeki Venüs güzellik vermez. Bu astrolojinin bütüncül değerlendirmesine çok uzak bir yorumdur.

Yükselenin asıl çalışma alanlarından biri de beden dilidir. Beden dili, kişiliğimiz ile toplum ve bireyler arasında kurduğumuz ilişkinin ilk adımı ve toplumsal mesaj maskesidir. Çoğu astrolog, yükselen için “topluma karşı taktığımız maskemiz” tanımını kullanmayı tercih eder. Beden dili terimi yeni bir terim sayıldığı için bu durum ortaya çıkmıştır zannediyorum. Sosyal yaşam alanlarında ilk kez karşılaşan kişilerin, ilk mesajlaşmaları beden dili vasıtası ile olur.

Bir yükselen Yengeç için kabuğundan çıkarak (kişisel alan) bedensel temas kurmak, ancak hoşuna giden insanlarla mümkündür ama yükselen bir İkizler hoşlanmadığı bir kişi ile ilk anda bedensel temas kurabilir. Elini omuzuna atmak ya da sarılmak gibi.

alıntıdır.http://www.astroturkiye.com/YukselenBurc.html

Kesinlikle katılıyorum 1.evdeki Venüs her zaman güzellik vermiyor .
Ve yükselen yengeç olduğuma kesin inandım bu yazıdan ben de ilk tanıştığım kişilerin bazılarınla anında kaynaşırım bazılarına da mesafeli davranırım sadece hislerim ne söylüyorsa onu yapıyorum...Ve başak ve ikizler özellikle ikizler kim olursa olsun muhabbetteler.

Haritam
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=e...&asp=1&ast=

Hayat Mucizelerle Dolu - Ben Güneşin Kızıyım
07-20-2011 01:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
Yükselen Burç Hikayeleri
Yükselen burcumuz erken yaşlardan edindiğimiz çevresel etkilerle yakından ilgilidir


Çoğumuz yükselen burcumuzu biliriz ancak onun ne anlama geldiği konusunda farkındalığımız zayıftır. Doğduğumuz anda, doğu ufkunda yükselen burç hayatımızın rotasını çizer. Bu burcun özellikleri, anlattıkları ve içerdiği semboller doğum anından itibaren çevremizle ilişkimizi anlatır. Yükselen burç adeta başlangıç noktasıdır. En dikkat çekici yanı ise, bu burcun getirdiği özelliklerin büyük kısmını içine doğduğumuz ailenin atmosferi aracılığı ile alırız. Bir bakıma yükselen burcumuz daha doğum anında, çok erken yaşlardan itibaren yakın çevremizdeki olayları, kişileri, koşulları nasıl okuduğumuzu, nasıl algıladığımızı anlatırlar. Erken yaşlardan edinilen bu önemli varsayımlar ve koşullanmalar getirdiği sonuçlar tüm hayatımız boyunca peşimizi bırakmaz, zira bu burç hayata bakış açımızın ana eksenini oluşturur.


Bir örnek verecek olursak, yükselen burcu Başak olan birisinin erken çocukluk yaşlarında çevresinde onu daha ılımlı, becerikli, akılcı olmaya iten nedenler olabilir. Muhtemelen ailesi maddi konularda kanaatkar ve dikkatli olmaya, ekonomi yapmaya gayret ediyor ve bu nedenle de çocuk daha erken yaşlardan itibaren elindekileri çarçur etmeden, daha verimli kullanmaya özendiriliyor olabilir. Küçük yaşlarda edindiğimiz bu koşullanmalar çok önemlidir. Zira bu koşullanmalar çerçevesinde hayata bakış açımızı, kim olduğumuzu tanımlamaya başlar ve aynı zaman bizi bize yansıtan ikili ilişkilerimizin içeriğini, ne aradığımızı geliştirmeye başlayabiliriz. Yükselen burcu Başak olan bir kişinin erken çocukluk döneminde ekonomik nedenlerle bir işe yarayacak, kendisine beceri kazandıracak bir ustalık kazanması duygusu ileri yaşlarda onu daha dikkatli, ince eleyen, kendini işi ve becerisi ile tanımlayan bir kişi olmaya götürür.


Örneğin Başak’tan bir öncesi Aslan’ın hikayesi ise bambaşkadır. Yükseleni Aslan olan bir çocuğun çevresinde onu özendiren, hatta şımartan ve özgüven aşılayan koşullar dikkat çekebilir. Belki baba güçlü bir karakterdir (babanın durumu ancak haritadaki diğer faktörleri inceleyerek görebiliriz) ve çocuğa ileriki hayatında kariyerinde ortaya koyabileceği kararlılığı ve yaşam enerjisini daha kolay aktarabiliyordur. Bu destekleyen, çocuğu oyun oynamaya, hayattan zevk almaya yönelten şartlandırmalar, ebeveynlerden gelen mesajlar çocuğun daha dışa dönük, kendini önemseyen, keyfine düşkün bir kimlik geliştirmesine yol açar. Bir bakıma yükseleni Aslan olan birisi daha güneşli, aydınlık ve neşeli bir atmosfer içerisinde gelişerek, hayatı boyunca buna benzer bir karakter sergilemekte kolaylık kazanmaktadır. Tersine yükseleni Oğlak olan bir çocuk ise daha çok erken yaşlarda onu sorumluluk almaya yönelten kısıtlamalarla, kimi zaman engellerle ya da aile çevresinde otorite ve disiplin vurgulan kişilerle karşılaşır. Özellikle ailedeki yaşlı figürler, dedeler ya da amcalar çocuğun koşullanmasında etkin hale gelerek, onu daha ciddi, yaşından bile olgun bir kişilik geliştirmeye iter.


Önümüzdeki yazılarda sizlere 12 yükselen burcun hikayesinden söz edecek ve bu hikayelerin kendi öz burcunuzla nasıl yan yana değerlendirilebileceğini anlatacağım.

R.Hakan Kırkoğlu
08-01-2011 01:55 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Mimoza Çevrimdışı
Leo Vip
*****
Leo Vip
lt=
Mesajlar: 203
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 5

Mesaj: #6
RE: Yükselen Burç Hikayeleri
(08-01-2011 01:55 PM)Victoria Yazılan:  Örneğin Başak’tan bir öncesi Aslan’ın hikayesi ise bambaşkadır. Yükseleni Aslan olan bir çocuğun çevresinde onu özendiren, hatta şımartan ve özgüven aşılayan koşullar dikkat çekebilir. Belki baba güçlü bir karakterdir (babanın durumu ancak haritadaki diğer faktörleri inceleyerek görebiliriz) ve çocuğa ileriki hayatında kariyerinde ortaya koyabileceği kararlılığı ve yaşam enerjisini daha kolay aktarabiliyordur. Bu destekleyen, çocuğu oyun oynamaya, hayattan zevk almaya yönelten şartlandırmalar, ebeveynlerden gelen mesajlar çocuğun daha dışa dönük, kendini önemseyen, keyfine düşkün bir kimlik geliştirmesine yol açar. Bir bakıma yükseleni Aslan olan birisi daha güneşli, aydınlık ve neşeli bir atmosfer içerisinde gelişerek, hayatı boyunca buna benzer bir karakter sergilemekte kolaylık kazanmaktadır.

bu kısım tamamen beni anlatıyo diyebilirim.çocukluğum bana göre çok güzel geçti arkadaşlarımla gece yarılarına kadar oyun oynardık ve babama aşırı düşkündüm ve babamla çok yakındık.babam ve annem tArafından sevgi dolu ve değer verilerek büyütüldüm.belkide bu yüzden aslanın çok gölge yönlerini taşımıyorum.gülücük

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?;lang...1319875399
08-01-2011 05:16 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
Yükselen Koç'un hikayesi
Geçtiğimiz hafta yükselen burcun erken çocukluk döneminde kazanılmış izlenimler, ailevi ve çevresel koşullarla yakından ilişkili olduğundan söz etmiştik. Bu yazı özellikle yükselen burcu Koç olanlar için anlamlı olabilir.


Yükselen Koç’un her zaman bir acelesi ve yüksek temposu vardır. Sanki annesinin karnında dokuz ay durmamış bu mizaç, samimi ve direkt bir tutuma işaret eder. Kolay sinirlenip, hızla yatışabilir. Bu kişiler farkında olmasalar da küçüklük yaşlarından itibaren birinci olmaya, önde gitmeye şartlanırlar. Ailede ilk doğan kız olmak psikolojisi çok önemlidir. Özellikle ailede erkek figür yoksa ve baba da yeteri kadar güçlü değilse, bu durum sanki yükselen Koç’ların doldurması gereken bir boşluk bırakır. Tam da bu nedenle, özellikle yükselen burcu Koç olan kadınların kendi feminen rollerini oynamaları hayli güç olur. Çoğu zaman yaramaz erkek çocukları gibidirler. Kendilerini güçlü olarak ortaya koyma rolleri onları rekabetçi, hırslı ve tek başına kılar. Çoğu zaman iş hayatında öne çıkan kişiler olurlar ancak büyüdüklerinde anne olmak konusunda pek istekli davranmak istemeyebilirler.


Yükselen burcu Koç erkekler açısından daha ideal bir konumdur zira burcun anlattığı eril ögeler doğrudan beklentiler içindedir. Bu tipler ailenin biricik evladı, göz bebeği gibi büyütülebilirler. Geleceğin kralı konumunda olmaları muhtemelen aile içerisinde erkek egemen bir kültüre işaret eder. Yükselen Koç’un saf ve samimi, çocuksu ve bencilce bir yaklaşımı vardır. Olayların karmaşıklaşmasını istemezler.


Koç ateş elementinden bir burç olduğu için, diğer ateş ve hava elementindeki burçlarla kombinasyonları daha akıcı ve güven verici olur. Joan Baez eril görünümüyle yükseleni Koç olan bir Koç’tur. Haritasında ateş elementi fazlasıyla dikkat çeker. Barbara Cartland da yükselen Koç’tur ancak öz burcu çok daha feminen ve anne rolünü oynayabilen Yengeç’tir. Tenisçi Martina Navratilova ise yükseleni Koç olan bir Terazi olarak, kendi sporunda sürekli rakiple karşı karşıyadır, zira Koç-Terazi tezatlarla doludur, ilişkiler hayatında önemli bir rol oynar. Girişimci Lee Iacocca yine bir Koç yükselendir ve hayatı kendi gücünü ispatla geçmiştir. Benzer biçimde John Lennon Koç-Terazi’dir ve her ne kadar öncü pozisyonu çizse de ilişkilerden çok etkilenmiştir. Bette Midler ise yükselen Koç – Yay’dır, samimi ancak kabalaşmaya yakın durur. Boks oyuncusu Joseph MacCarthy Koç-Akrep’tir. Dövüşlerinde sert ve sözel olarak saldırgan bir tavır izlemiştir. Çekici George Clooney, Koç-Boğa kombinasyonu ile iki fiziksel burcu yan yana taşır. Rudolph Valentino da Clooney gibi yine Koç-Boğa’dır. Barbara Streisand benzer şekilde Koç-Boğa ikilisine sahiptir.


Eğer yükselen burcunuz Koç ise ve Başak burcunda doğmuşsanız, bu kombinasyon daha gerçekçi, dikkatli ve titiz bir kişiliğe işaret eder. Koç-Oğlak ikilisi de iş hayatı ve liderlik açısından güçlü özellikler yansıtır. Koç-Kova birlikteliği ise candanlık, arkadaşlık duygusu ve sosyal açıdan renkli bir kişilik getirir. Benzer şekilde Koç-İkizler birlikteliği de son derece hareketli, yerinde duramayan, zihinsel açıdan gergin, sabırsız özellikler ortaya koyacaktır.


R.Hakan Kırkoğlu
08-06-2011 03:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nin.Me.Sar.Ra Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 265
Üyelik Tarihi: Jul 2014

Rep Puanı: 15

Mesaj: #8
Cvp: Yükselen Burç
Yükselenin etkisini şöyle anlatayım : Oğlak burcu, Ay burcu Boğa,Merkür Venüs Oğlak olan bir kuzenim var.Bebekken çok donuk bir çocuktu.O zamanlar yanyana dairelerde otururduk.Ben ,kızkardeşim onu çok severdik.Evde de zaten iki tane ablası vardı.Annesi en son çocuk olduğu için çok düşkündü.Bu kadar sevgi ve ilgiyle büyüyen bu çocuk şimdi dışa dönük ,konuşkan ve yaramaz bir çocuk oldu.Yükseleni Koç , Ay 1. ev Venüsle üçgen.Ailede Kova burcu güçlü, ablalarının birinin burcu diğerinin Yükselen burcu Kova onun da Yükselen yöneticisi Mars-Uranüs karesi var.
01-21-2015 04:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Yükselen Burç Dekanları Luli 32 114,737 05-19-2018 09:08 PM
Son Mesaj: Feslegen

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir