Değerlendir:
  • 15 Oy - 2.8 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Küçük İskender
Yazar Mesaj
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #1
Küçük İskender
[Resim: astro2gw01iskenderderma.th.gif]

Ben şahsen Yükseleninin YAY olduğunu düşünüyorum ama forumda bir yerlerde Aprilios'un astığı bir yazıda kendi ağzından Yükseleninin Oğlak olduğu belirtilmişti.

Alıntı:Küçük İskender (gerçek adı Derman İskender Över) (d. 28 Mayıs 1964), Türk şair, eleştirmen.

1964 yılında İstanbul'da doğdu. Kabataş Erkek Lisesini bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi son sınıfında okulu bıraktı. Ardından İstanbul Üniversitesi sosyoloji bölümüne girdi, 3 yıl sonra bıraktı. 1980'li yıllardan başlayarak günümüze kadar çeşitli dergilerde şiirler, eleştiriler, denemeler yazdı. İlk şiiri Milliyet Genç Sanat Dergisi'nde, İskender Över ismiyle çıktı. Profesyonel olarak 1985'te Adam Sanat Dergisinde şiirleri yayımlanmaya başladı. Eşcinseldir. Küçük iskender, Mustafa Altıoklar'ın yönettiği iki filmde de oynamıştır: Ağır Roman (1997) ve O Şimdi Asker (2003).

Nin.Me.Sar.Ra
10-14-2010 09:33 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Küçük İskender
ya bazı şiirlerini okudum çok hoşuma gitti.popüler sözleri inanıılmaz ince zekalı sözler ekliyor.


yükseleni bilmediğin için bir şey demeyim ama , merkür jupi ve mars kavuşumu ve neptün karşıt açısı ve ikizler burcu olması etkili olabilir.
10-14-2010 09:47 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #3
RE: Küçük İskender
Yükseleni oğlakmış kendisi böyle söylüyor ama ben Yay olduğunu düşünüyorum.
Facebookta filan çok popüler şu aralar hatta geçenlerde alıntılanan çoğu sözün kendisine ait olmadığına dair bir yazı yayınlandı ekşi sözlükte.

Alıntı:"sevgili sanal ortam dostlarım,
uzun zamandır küçük iskender'in takipçilerinin dile getirdiği bir sıkıntıya değinmek istiyorum: internette dolaşan, çoğunuzun kopyala-yapıştır yöntemiyle çoğaltıp yaydığı kimi şiirler, mısralar, sözler kesinlikle bana ait değildir. bu kirliliğe ne yazık ki sağlam bir okur olmama yol açmakta. yoksa ürünler hakkında bilgisi olanlar bu tür yanlışlara düşmez. beni rahatsız eden bu alıntıların çoğunun düzeysiz, sanatdışı, hatta ilkelerime ters olması. yayılan bu alıntılarla karşılaşan yeni okurlar böylelikle beni de farklı tanımaktalar. tabii, kimi kaliteli ürünlerin gerçek sahipleri de bu durumdan rahatsızlar. kendi ürünlerinin altında benim imzamı görüyorlar.
bu paylaşımların hepsini denetlemem mümkün değil; üstelik müdahale etmeye kalkışmak bile bizi bambaşka alemlere, fikirlere taşır.
gruplardaki moderatörlerin, site-sözlük yöneticilerinin bu hassas konuda daha duyarli ve donanimli olması kim bilir başlangıç için bir çözüm olabilir.
şairlere yönelik bu tür oluşumlarda yetkili arkadaşların denetimlerini arttırmaları, sağlıklı paylaşımı, tartışmaları sağlayacaktır. şaire ait olmayan paylaşimlar hemen silinmelidir. bu sadece benim için değil, sanırım diğer şairler için de şart.
üzülerek söylemek zorundayım ki, benzer hataların sürdürülmesi durumunda ister istemez kendimi korumak için önlemler almak kaçınılmaz olacak.
bu grup, site-sözlük yetkililerinin takipçilerce paylaşılanları kontrolü esnasında bana değil, kitaplara başvurmasını da özellikle rica ediyorum. tek tek hepsine zaman ayırmam olanaksız çünkü.
bu notumu benzer gruplarda, sitelerde-sözlüklerde ekleyebilenler hepimize iyilik yapmış olur.
son olarak, bunca şiirimi, yazımı dolaşıma sokanlara da teşekkürler. büyük dolaşım bitti. şimdi küçük dolaşım zamanı."

Nin.Me.Sar.Ra
10-14-2010 09:52 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Fenomen Çevrimdışı
Yeni Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 4
Üyelik Tarihi: Jul 2011

Rep Puanı: 0

Mesaj: #4
RE: Küçük İskender
Özel olarak ilgilenilirse çok fazla sonuç çıkartılabilen bir harita olduğunu düşünüyorum. Çok ilginç bir harita...
10-10-2012 08:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir