Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.07 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

(Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Yazar Mesaj
melody Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 123
Üyelik Tarihi: Nov 2016

Rep Puanı: 5

Mesaj: #31
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
(02-24-2018 01:15 PM)say24 Yazılan:  Evet @melody bana uyuyor bu konuda forumda Vedic’le ilgili başka bir başlık altında belirtmiştim. Sadece bende değil, yakın çevremde de gözlemledim. Ama Batı’yla da ortak yönleri var mesela benim Batı’da en güçlü gezegenim Jüpiter (Balık burcunda, yükselenim Yay) Vedik’te de en güçlü gezegenim yine Jüpiter (Yine Balık burcunda, üstelik Ay’la beraber).

Her iki tarafta da Jüpiter’im güçlü ama Yay tarafını değil de Balık tarafını kendimde daha yoğun görüyorum davranışlarımda gülücük

Vedikte ay ve venus degisimi uyuyor benim için. Ama mars basak oluyor,ki mars basak ayrintici felan,ben yuzeysel birisiyim pek çok anlamda.ki marsı basak olan birisini tanıyorum o da yuzelsel her anlamda.Mars basaga ait olarak cevreyi cok elestiririm,ufak ayrıntılara sinirlenirim,dağınık biri olmama rağmen temizlik kurallarim var,garip garip seylerden tiksiniyorum. Şu da var,batıya göre marsım terazi yani zararda.Fakat ben güçlü bi marsiyenlik hissediyorum kendimde yani fiziksel anlamda daha çok. Ve merkuryenim ama zeka konusunda kendime hic guvenmem. Mars terazi olaraksa cok katı bir adalet anlayışım var.

Natal haritam

https://i.hizliresim.com/VQ8lNn.jpg
02-25-2018 02:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
idrilhawke Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 64
Üyelik Tarihi: Feb 2018

Rep Puanı: 4

Mesaj: #32
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
(02-22-2018 12:35 AM)say24 Yazılan:  Bende de Mars baskısı mevcut 8. evimde ve İkizler’de Güneş-Venüs-Mars stelyum oluşturuyorlar. Ayrıca Mars yükselen yöneticim. Yükselenim Akrep. 8. evdeki stelyuma ve Mars baskısına 5. evdeki Ay-Jüpiter Balık olumsuz görünüm yapıyor. Evlenecek miyim bilmiyorum fakat evlenirsem neler deneyimleyeceğim de ortada. Ama Vedik bir bütündür Navamsa’daki yerleşimlerim ne gösteriyor bilmiyorum.

Normalde kendi halinde, sessiz sakin biriyim ama ilişkilerde kavgacı ve kıskancım fazla abartılı olmasa da. Karşıma hep pasif tipler çıktı sözlerini dahi geçiremiyorlardı özellikle biri vardı Mars açılarımız baya aktifti onunla (Kare ve zıt açılar) kavga etmediğimiz tek bir gün yoktu.

Mars baskısına sahip kadınlar pasif erkeklere karşı duygusal olarak verici olamıyorlar bence. O yüzden en küçük bir sorunda seslerini yükseltip yolları ayırabiliyorlar (Tabi gerçekten sevmiyorlarsa). Onların mutlu olabileceği erkek tipleri ona her yönde ayak uydurabilecek, aktif, canlı, hareketli, birbirlerine sözlerini geçirebileceği erkekler. Bu tarz erkek tiplerini hayatlarına almadıkları sürece kavgalar, tartışmalar bitmemeye devam edecektir ve yollar elbet bir gün ayrılacaktır.

merhaba burcumuz aynı seninle dıkkatımı çekti gerçi dekantlar farklı benim mars ise 7 .evimde ve koç burcunda duble zor mod aldığı açılar evlere şenlik gülücük) ben pek sessiz sakin biri değilim küçükken daha içine kapanıktım ama kavgacı bir yapım vardı oyun filan oynarken çekişmeli oluyordu lisede aştım bunu daha dışa dönük sosyal oldum diyebiliriz belki seninde ileride öyle olur gerçi mars yengeçte daha arka plan oyuncusu gibi korur kendini eylemsel olarak biraz daha yavaştır ama önem verdiği insanlar söz konusuysa farklı yaklaşım sergiler korumacı kesilir birazda duygusal alınganlık verebılır kucuk yegenımden bılıyorum onunda marsı yengeçte gunes burcu başak bazen aniden küsmeler neye küstüğü anlamak için kırk takla attırıyor çok alıngan onurlu birazda inat gülücük) herneyse şunuda unutmamak lazım bazı şeyleri aşmak bizim elimizde senin marsının venüsün yada başka bir gezegenin neyde olduğu önemli değil sen kim olmak istiyorsan o oluyorsun uğraşırsangözkýrpma

Pladicus: https://i.hizliresim.com/JDDXJW.png
Whole Sings: https://i.hizliresim.com/lZZL5E.png
02-27-2018 12:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Miu_miu Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 13
Üyelik Tarihi: Apr 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #33
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
alkis Maalesef geç kaldım. Eşimin Mars Aslan ve 2. ev benim Mars Akrep 4. ev retro... Var değil mi baskısürprizzz
(10-11-2010 02:24 AM)ozzzyyy Yazılan:  Mars baskısı analizi hint astrolojisinin eşleşim kısımında en önemli yeri tutar. Tek başına etken olmamakla birlikte diğer yardımcı faktörlerle bir araya geldiğinde devam eden ilişkilerin yıkımında kilometre taşlarından birini oluşturur. Hatta Hintlilere göre; bir ilişki ne kadar büyük bir aşkla kurulursa kurulsun mars baskısı çiftlerin haritalarından sadece birinde mevcutsa diğer haritada böyle bir etki yoksa bir gün yıkılmaya mahkumdur. Çünkü her iki haritada da varlığı sert etkiyi tölere eder. Mars sürtüşmeyi, kavga etmeyi , ettirmeyi sever. Haritasında mars baskısı olan taraf ezici, yıkıcı, şiddet yanlısı marsiyen bir tutum izlerken, mars baskısı olmayan taraf da sinen , ezilen kişi konumuna düşebilir. Evlilikte şiddetten boşanmanın en önemli astrolojik göstergelerinden biri de tek taraflı mars baskısıdır. Mars baskısı ayrıca eşin erken ölümü ya da ihanet gibi kavramlarda da önemle incelenebilir. Hindistanda evlenmeden önce çiftlerin mars baskısı analizi yaptırması gerekmektedir. Şimdi mars baskısı hangi durumlarda oluşur kısaca inceleyelim;

1) Mars 1. evde, koç burcu hariç herhangi bir burçta,

2) Mars 4. evde , akrep burcu hariç herhangi bir burçta,

3) Mars 7. evde, oğlak burcu hariç herhangi bir burçta,

4) Mars 8. evde , yengeç burcu hariç herhangi bir burçta,

5) Mars 12. evde , yay burcu hariç herhangi bir burçta..

Son zamanlarda astrologlar "mars baskısı" oluşturmada etken sayılabilecek evlere 2. evi de eklemektedirler. Zira 2. ev bizim hitap şeklimizi , konuşma tarzımızı belirler. Genelde küfürlü , argo konuşan, kalbinde olmasa bile dilinde kavga potansiyeli taşıyan insanların da mars baskısına sebep olacağı kabul edilmektedir. Bunun yanında 2. ev aile saadeti ya da yuva huzuru için de bakılan evlerden birisidir. 2. evinde mars olan kişinin yuva huzurunu bozucu etkileri olabileceği biz astrologları düşündürmektedir.

alıntı (seldaerdi.blogcu.com)


Mars Baskısı (Kujadosha)



Bir kadın için hayatındaki en önemli olay şüphesiz evliliktir. Acaba evlenmeden önce eşinin doğum haritasında "Mars Baskısı" analizi yaptırıp sonradan evliliğini bozacak gezegen baskısını önceden bilmek istemez miydiniz ? Yaptığımız binlerce Vedic analiz içinde boşanmaya neden olan nedenler arasında Mars baskısı (Kujadosha) ilk başta gelmektedir.



Hint Doğum haritasında Mars'ın yerleştiği özel durumlarda haritada "Kujadosha" denen bir kişilik durumu ortaya çıkar. Bu işarete sahip olan insanlar eşlerini her alanda kendilerine uymaya zorlarlar. Eğer haritada başka sert yerleşimler varsa, bu erkek tarafından horlanmak, eziyet edilmek hatta fiziksel şiddet uygulanması olasıdır.



Hindistan'da evlenmek isteyen kişilerin haritalarında Kujadosha analizi muhakkak yapılmaktadır.



Vedic (Hint) Doğum haritasında Mars 2, 4,7,8 ve 12. evlerden birinde ise "Mars Baskısı" olayı gerçekleşir. Rashi (Doğum) haritasında güçlü Ay yerleşimi varsa ayrıca, Ay Yükselen (Chandra Lagna) hesabına göre Mars Baskısı araştırılmalıdır. Bazı durumlarda Mars Baskısı oluşmaz. Genel olarak Vedic astrologlarına göre Mars baskısı oluşmayan yerleşimler şunlardır :



(*) Mars Kova ve Aslan burçlarında ise Kujadosha oluşturmaz.

(*) Mars 2.evde ama İkizler veya Başak burçlarında Kujadosha oluşturmaz.

(*) Mars 4.evde ama Koç veya Akrep burçlarında Kujadosha oluşturmaz.

(*) Mars 7.evde ama Oğlak veya Yengeç burçlarında ise Kujadosha oluşturmaz.

(*) Mars 8.evde ama Balık veya Yay burçlarında ise Kujadosha oluşturmaz.

(*) Mars 12.evde ama Boğa veya Terazi burçlarında Kujadosha oluşturmaz.

(*) Geri hareketli (Retro) Mars Kujadosha oluşturmaz.

(*) Jüpiter ve Satürn ile birlikte olan Mars bazı durumlarda Kujadosha oluşturmaz.


Dikkat : Evlenmeden önce "Mars Baskısı" analizini muhakkak yaptırınız.


alıntı(astromistik.com)

https://hizliresim.com/8Ypk1n
05-03-2018 10:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Miu_miu Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 13
Üyelik Tarihi: Apr 2018

Rep Puanı: 0

Mesaj: #34
Cvp: (Kadınların Korkusu) Mars Baskısı (Kujadosha)
Ben buldum canımsın Hemen, hem aynı etkilere sahibiz sizinle benim ki retro sadece. Eşim Aslan mars 2. ev de. Asla susmuyor. Ayyy çirkeflik, argo , bağırmak falan ama daha önceki kız arkadaşları ile olmamış hiç. İlk tartışmamızda zevkten çıldırıyordu kendim gibi birini buldum diyesimdi-kızdım

(10-12-2010 04:17 PM)Mavisahram Yazılan:  
(10-12-2010 12:35 AM)JoMaJa Yazılan:  Korkunun ecele faydası yok.:D

Aslında mars baskısını sağlayan koşullara bakılınca birçok insanda mars baskısı olduğunu farketmişsinizdir.Mars baskılılar mars baskılılarla birlikte olsun.Dinsizin hakkından imansız gelir dil çýkarma Bende de var dansy Kendime kendim gibi bulayım ben.

Hint astrolojisi iyi güzelde arasıra fena felaket tellallığı yapıyor gibi geliyor bana.Ki ben astrolojinin öngörüm tarafına oldukça meraklıyımdır.

Evet aynisini bende düsünyordum...kendim gibi birini bulayim diye... hani laflariyla beni alt edebilmesi gereken ve seven biri ... ama malesef öyle olmadi :( sakin biri geldi...

Mars 4. evde ve akrepde... ama korkuyordumda... eli masali biri olmasindan iyidir... ama agzi masali olabilirdi ya :(
Hayirlisi aman... insanogluyuz onu isteriz bunu isteriz... begendiremezler...

https://hizliresim.com/8Ypk1n
05-03-2018 10:48 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  MANGALA (MARS) El Auria 0 2,685 01-09-2009 12:10 PM
Son Mesaj: El Auria

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir