Konu Kapalı 
 
Değerlendir:
  • 29 Oy - 3 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Transit Plüto Oğlak Burcunda
Yazar Mesaj
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #1
Transit Plüto Oğlak Burcunda
YENİ DÜNYA DÜZENİ: PLUTON OĞLAK’TA

2008 yılı gökyüzü hareketleri açısından oldukça yoğun geçecek. Dünyanın kaderinde önemli bir dönüm noktasına giriyoruz. Bundan sonra yıllar sürecek bir dönüşüm başlıyor. Biz de bireyler olarak elbette bu dönüşümden payımızı alacağız.

Astrolojik hareketlerin en önemlilerinden birisi ağır gezegenlerin burç değiştirmeleridir. Bu değişimler yeryüzündeki deneyim süreçlerinin etaplarını gösterirler. 25 Ocak 2008’de Pluton Yay’dan çıkıp Oğlak burcuna girecek.

Barış İlhan'ın yazısının devamı için => http://www.barisilhan.com/Pluto_Oglak%27ta.htm

10-09-2010 06:39 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #2
RE: Transit Plüto Oğlak Burcunda
Mynet Astroloji Danışmanı İrem Su'ya ait bir yazıdır

1930 yılında keşfedilen, Astrolojik açıdan tüm insanlık üzerinde dönüşüm ve yenilenme gücünün en önemli temsilcisi olan Pluto gezegeni 1995 yılında Yay burcunda başladığı seyrini 27 Kasım 2008 itibariyle bitirmiş ve Oğlak burcunda seyrine başlamış bulunuyor. 20 Kasım 2024 yılına kadar devam edecek bu enerji, her burcun kendi içindeki derinlikleri keşfederek yeniden doğuşunun işareti olarak önem taşımaktadır. Zodyak çevresini 248 yılda tamamlayan ve her burçta 11-30 sene arasında seyrini tamamlayan Pluto gezegeni son derece ağır işleyen bir oluşum anlamına gelmektedir. Harikulade bir yaratıcı gücü içinde barındıran Pluto gezegeni insanoğlunu astrolojik manada derinden etkileyerek güç ve kontrolü elde etmesinde son derece değerli bir kuvvettir. İleriye yönelik amaçlarınızı korku duymadan gerçekleştirmenizde, geçmiş tüm yapıları ortadan kaldırarak yeniye yer açmanızda ve dönüşümde bulunmanızda etkili olan Pluto gezegeni, bu gücü kötü amaçlarla kullanmanız halinde size negatif yönde tesir edebilecek kadar da zorlayıcıdır.
Mitolojik Astrolojide yer altı dünyasının tanrısı diye adlandırılan bu kuvvet, insanın bilge yönlerinin ortaya çıkmasını ve hayatını saplantılı ve takıntılı herşeyden arındırması gerektiğinin de işaretidir. Pluto gezegeni Oğlak burcunda, iş hayatı başta olmak üzere, geçerliliğini çoktan yitirmiş her türlü yapının tekrar yenilenmek üzere dönüştürülmesinde toprağın kıymetlenmesinde ve değerinin anlaşılmasında, Devlet kavramının insanlar üzerindeki gücünün tasdik edilmesinde ve birey olarak kendi gerçeğinizi yeniden oluşturmanızda size muazzam bir güç sağlayabilir. Her güç gibi onunda kötüye kullanılması halinde olumsuz tarafları oldukça yıkıcı bir şekilde biz insanoğlu üzerinde etkili olabilir.
Pluto Oğlak süreci, en başta Oğlaklar için dönüşüm ve yenilenme gücü anlamına geldiği gibi, çalışan ve emek sarfeden, alın teri dökerek sorumluluklarını yerine getiren her burç için gayet olumlu bir enerjinin hizmetinize girmesi anlamındadır. Şimdi biz insanoğluna düşen, sorumluluklarımızın farkında olarak disiplinli, sabırlı bir şekilde yaşam yolumuzda ilerlemek ve yaşadığımız her anın kıymetini bilerek onurlu bir şekilde yaşamaktır. Bunun tam tersi düşünen ve hareket edenler ve bu büyük gücü yanlış amaçlar için kullanarak, insanlar üzerinde baskı kuranlar önce kendilerine sonra da, kendilerinden sonra gelecek nesillere kötü bir miras bırakmış olacaklardır. 2024 yılına kadar sürecek bu uzun seyirin tüm insanlara barış, kardeşlik ve güç sağlamasını diliyorum.


Pluto Oğlak Sürecinin Burçlar Üzerindeki Etkisi

Koç

Sevgili Koçlar, kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Koçlar mesleki ve toplumsal anlamdaki hedeflerinizi gerçek hayatta uygulamanız adına muazzam bir güç elde etmiş oluyorsunuz. Fakat bu gücü yanlış anlamda yönlendirdiğiniz takdirde oldukça büyük mücadeleler verebilirsiniz. Otorite konumundaki kişilerle(ebeveyn, patronlarınız, iş yaptığınız insanlar) aranızda ilginç deneyimler, kimi zaman sorunlar kimi zaman değişimler yaşamanız mümkün olabilir.
Kendinizi ispat etmek adına var gücünüzle savaşabilirsiniz. Eğer doğum haritanızda mesleki kariyer evinizin yöneticisi ile Pluto arasında olumlu görünümler varsa bu transit sizi toplum içinde şan ve şöhret sahibi yapabilir. Kimileriniz bu dönemde patron konumuna yükselebilir ve kendi işinizin güçlü sahibi olabilirsiniz. Toplumsal konularda büyük bir söz sahibi olmanız içten bile değildir. Her ne olursa olsun bu gücü ılımlı, hoşgörülü, planlı, mütevazi bir şekilde değerlendirmeniz ve insanlara baskı uygulamak ve illa kendi yönetiminiz altına alarak onları safdışı bırakmak şeklinde kullanmamalısınız. Yeteneklerinizi ve bugüne dek öğrendiklerinizi toplum önünde ispat etmeye şimdiden kendinizi hazırlamanız yerinde olabilir. Bu gücü nasıl kullanacağınız, seçimleriniz ve karakter özelliklerinize göre şekilleneceğini bilmelisiniz.

Boğa

Sevgili Boğalar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Boğalar, yaşamınızı yeni bir bakış açısı altında değerlendirmeye başlayabilirsiniz. Astrolojik yapısı gereği son derece yavaş ilerlediği için kimi aylarda ve yıllarda etkinliği daha fazla olmaktadır. Bu süreçte siz Boğalar öncelikle inancınız, hayat görüşünüz ve yaşadığınız bazı deneyimler sayesinde yenilenecek ve kendi kimliğinizi yeniden oluşturmayı öğreneceksiniz. Bu öğrenme esnasında Plutonun doğası gereği içsel baskı gayet etkili olduğundan ister istemez belirli bir ideal oluşturmalı ve hedef belirlemelisiniz.
Kimileriniz bu süreçte dini inancınız ve yaşam felsefenizi yeniden oluşturarak, hayata daha farklı gözlerle bakmaya başlayabilirsiniz. Yalnız dikkat etmeniz gereken konu, ilerlediğiniz yolun en doğru yol olduğunu iddia ederek bir takım yanlış yollara girerek yaptıklarınızı savunmamak olmalıdır. Pluto gezegeninin verdiği enerji ve kuvvet doğru yönde, faydalı bir şekilde kullanılmayıp dogmatik ve fanatik görüşlülüğe dönüşürse bilin ki en çok zararı kendinize verebilirsiniz. Hayat şimdi size yenilenmeniz adına enerj sunarken bir yandan da içsel baskılar uygulayarak kendi kendinizle olan barışıklığınızı, iradenizi sınamakta olacaktır. kendinize öyle bir hedef bulmalısınız ki ve bu hedefi gerçekleştireceğinize dair öyle bir inanç geliştirmelisiniz ki, yolunuza çıkabilecek yanlış insanlar, zorlu olaylar ve kadersel durumlar sizi yine de etkilemesin.
Öncelikle kendinizi gözden geçirerek, ne durumdasın, ne yöne gitmektesiniz, amacınız nedir ve neler yapmak istiyorsunuz? Sorularına cevap bulmalısınız. Yaşamın içindeki maddi ve manevi tüm zorluklara karşın, azimle yol almalısınız. Bunun için size gerekli olan en önemli destek, içinizdeki ruhsal gücünüz ve inancınızdır. Ne övgüler sizi şımartmalı, ne de yargılamalar sizi yıldırmalı. Başkaları bir çok şekilde karşınıza çıkarak sizi yolunuzdan çevirmeye kalksa da, eğer amacınız belli ve sizin için en doğrusu ise bilin ki, bilinmeyen birçok güç size destek olacaktır. Eğer siz farklı fikirlere aldırmadan bütünlüğünüzü bozmadan yolunuzda ilerlemeye kararlı iseniz, biliniz ki bu süreç sonunda şu anki konumunuzdan çok daha yüksek yerlerde olacaksınız.

İkizler

Sevgili İkizler kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz İkizler, başkalarıyla ortak olarak paylaşımda bulunduğunuz maddi ve manevi tüm değerleriniz yoluyla dönüşümde bulunmanızı sağlayacak son derece önemli bir güç olarak yaşamınızın içinde yer alacaktır. Pluto astrolojik yapısı gereği gayet yavaş ilerleyen ve etkisini uzun yıllara yayarak kişinin yaşamında önemli hale gelen bir kuvvettir. Bu enerji dikkatli kullanılmadığı takdirde oldukça zorlu, tam tersi durumda ise olumlu gelişmelere sebep olabilecek kadar etkili olabilen bir astrolojik fenomendir. Siz İkizler kimi aylar ve yıllarda çevrenizdeki insanlara çeşitli baskılar uygulayarak kendi doğrularınızı kabul ettirmeye çalışarak maddi ve manevi anlamda güçlenmeye çalışabilirsiniz.
Pluto cinsellik ve istek gücü, hırs, aktivite ve irade gücü anlamında en önemli kuvvet olduğundan kendinizi bu olgularla bezenmiş ve bu güçle donatılmış hissederek insanları kontrolünüz altına almaya çalışarak eylemlerde bulunmanızı sağlayabilir. Fakat dikkat ederseniz sert bir güç olduğundan, eğer doğru bir şekilde kullanılmazsa olumlu sonuçlar yaşamanız imkansızdır. Bu dönemde mistik konularla yakından ilgilenmek, hayatın gizemleri üzerine düşünmek, maddi dünyada ayakta kalmaya çalışmak için para ve güç sahibi olmak, ortak işler veya eş kanalıyla toplum içinde bir yer edinmek, cinsel açıdan yüksek dürtülerinizi doyurma taraflısı olmak gibi etkiler de sunabilir. Pluto bu yaşam alanında gayet etkili olduğundan eğer kafanızın içindeki hedefleri doğru yönlendirebilir, ideallerinizi gerçekleştirmek adına sorumlu bir şekilde davranabilir, sabırlı olursanız yavaş ve emin adımlarla hayatınızı son derece olumlu bir şekilde yönlendirebilir, yüksek kazançları hem de hiç yorulmadan elde edebilir, kendinizi yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz.

Yengeç

Sevgili Yengeçler kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Yengeçler, yakın ilişkiler, evlilik, iş ortaklığı veya rakipleriniz yoluyla dönüşümünüzü sağlayacak büyük bir güçtür. Pluto astrolojik yapısı gereği gayet ağır hareket eden bir gezegen olduğundan etkisi bazı yıllarda ve aylarda oldukça yoğundur. Bu süreyi şöyle bir düşündüğünüzde bu etkinin de ancak zamanla oturacağını tahmin edebilirsiniz. Sizler bu zaman içinde, öncelikle karşı cinsle ciddi bir ilişki kurabilme, onun farklılıklarını kabullenme, paylaşmak ve bütünleşmek adına dengeli olmayı öğrenmek zorundasınız. Bu dönemde karşınıza çıkan ve ilişki kurduğunuz kişiler güç ve kontrolü ellerinde bulundurmak isteyen kişiler olabilirler. Birlikte olduğunuz kişinin sizin ve değerleriniz üzerinde baskınlığı söz konusu olabilir.
Evliliğiniz uzun yıllar sürebilecek kadar güçlüdür ama bunun için partnerinizle aranızdaki görüş ayrılıklarını kabul ederek, eksiklerinizi gerçekçi bir şekilde belirlemeli ve kendinizi geliştirmelisiniz. Bu öyle bir süreçtir ki, kimileriniz doğum haritasındaki etkiler nispetinde birlikte olduğu kişi veya evliliği nedeniyle yavaş yavaş değişime uğradığını anlamaya başlayabilir. Öncelikle kendinizi gözden geçirmelisiniz. Beraberliklerinizde sorun çıkaran nedir, nasıl bir ilişki istemektesiniz ve siz hangi konular nedeniyle ilişkilerde zorluklar yaşamaktasınız. Bütün bunları ele alarak eksik kalan, yanlış olan ve hatalı davrandığınız herşeyi gönüllü bir şekilde düzeltmeye çalışmalısınız. Bu süreçte birlikte olduğunuz kişi yada olacağınız kişiyle aranızda zorlu deneyimler yaşansa da, bütün bunların gelişiminiz adına gerekli olduğunu biliniz.
Eğer bir aksaklık varsa bilin ki, bu sizin yanlış seçiminizden yada kabullenmekte zorlandığınız bir durum nedeniyle oluşmaktadır. İlişki bir bütün olduğuna göre tercihlerinizi doğru bir şekilde yapmaya özen göstermelisiniz. Kişisel sorumluluklarınızın farkında olarak ne kendinizi fazla ezdirmeli ne de üste çıkmak adına gereksiz mücadelelere girmelisiniz. Evli olanlar ise yine sorunlarının altında yatan nedenler üzerine düşünmeli, değişmek ve yapılanmak adına yeni kararlar almalıdırlar. Bu süreci iyi bir şekilde değerlendirmeniz halinde mutlu, huzurlu birliktelikler yaşayabilirsiniz.

Aslan

Sevgili Aslanlar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi, astrolojik yapısı gereği son derece ağır ilerlemesi sebebiyle, kimi yıllar ve kimi aylarda gündelik iş hayatınız veya aktiviteleriniz, sağlığınız, birlikte çalıştığınız insanlar, hizmet ettiğiniz kişilerle ilgili konularda sizi yeniden yapılandıracak, dönüşüm adına baskıda bulunacak değişime gönüllü olmanız halinde size güçlü bir yaşam kurmanız adına destek olacaktır. Bu süreçte siz Aslanlar, öncelikle sorumluluklarınıza sahip çıkmak durumundasınız. Verimli bir iş yaşamı yada günlük yaşamınızda huzur, güvenlik bulabilmeniz için her şeyden önce kendinizi geliştirmek ve eksik yanlarınızı tamamlamak zorundasınız. Siz bunları kabul etmedikçe, ruhsal olarak baskılar yaşayabilir, sağlık olarak zorlanabilir, mutsuz ve doyumsuz bir yaşam sürebilirsiniz.
Başkalarına hizmet veren bir sektörde görev alabilir yada siz bu yolu seçebilirsiniz. Hayat şartlarınız ve inandığınız değerler nedeniyle genel olarak insanlara yardımcı olmak ve onlara destek olmak içinizden gelen bir dürtü olabilir. Yaşamınızla ilgili genel olarak köklü değişimlerin yaşandığı alan iş hayatınızdır. Bütün bunlar oluşurken çevrenizde bulunan, birlikte çalıştığınız kişilerle bir takım güç mücadeleleri yaşanabilir. Onlar kendi fikirlerini kabul ettirmekten yana davranabilirler ve bu durum sizin üzerinizde yoğun bir baskı oluşturabilir. Yer almakta olduğunuz hizmet sektöründe yıllarca rakiplerinizle mücadele vererek güçlü olmayı öğrenebilir, bir ustanın yanında yetişerek hayatınızı kazanabilir, emek sarfederek işinizi en iyi şekilde öğrenmek adına güç sarfedebilirsiniz. Bu sürecin başlamasıyla birlikte sağlığınıza son derece dikkat etmeli, sigortalı iş yerlerinde çalışmalı veya durumunuz varsa özel sağlık sigortanızı yaptırmalısınız. Gerilim, stres konusunda eskiye oranla şimdi daha dikkatli olmalı ve kontrollerinizi ihmal etmemelisiniz. Bütün bunlara dikkat etmeniz halinde son derece olumlu bir dönem geçirerek, yepyeni bir hayatın içinde huzur dolu yaşayabilirsiniz.

Başak

Sevgili Başaklar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi altında siz Başaklar, yaratıcı faaliyetleriniz. çocuklarınız ve aşk ilişkileriniz yoluyla dönüşümünüzü gerçekleştirmek üzere deneyimler yaşatabilir. Kendinizi dış dünyada ifade edebilmek adına son derece istekli olacağınız bu süreçte, iyi bir şekilde tanınmak ve en iyi olmak adına azimle yol almanız mümkündür. kimileriniz için bu süreçte çocuk sahibi olmak isteği oldukça baskındır. Bu amaçla tüm yöntemleri denemekten yana olabilirsiniz. Eğer siz bu süreçte bu konuları ölüm kalım haline getirmeden, belirli bir olgunlukta ilerleyerek durumunuzu mantıklı bir şekilde gözden geçirip düzenleyebilirseniz sonuç gerçekten olumlu olabilir. İçinizde hissettiğiniz baskının tümünde kendinizi gösterme hevesi yer aldığı için farkında bile olmadan tuhaf davranışlarda bulunabilirsiniz.
Bunun için öncelikle sorumluluklarınızı bilmeli, eksiklerinizi tamamlamalı, yanlışlarınızı düzeltme yoluna gitmelisiniz. İlişkilerinizde baskı kurmak, yönlendirmeye çalışmak yada isteklerinize uyulması yönünde direktifler vermek son derece yanlıştır. Bu dönemde çocuklarınız yoluyla dönüşümde bulunabilir, onlar aracılığıyla hayatın farklı yönlerini keşfedebilirsiniz. Yaşadığınız aşk ilişkilerinde cinsellik teması oldukça yüksektir ama dikkatli seçimlerde bulunmak kesinlikle gereklidir. Bu dönemde öncelikle kendi içinizdeki yeteneklerinizi hayata geçirmeli, ruhsal olarak güçlü olmayı başarmalı ve ya hep ya hiç tarzı, saplantılı davranışlar içine girmemeli ve kimsenin sizin gibi düşünmesini beklememelisiniz.
Önemli olan size verilecek gücü gerekli alanlarda gerektiği zamanlarda ve dozajında kullanmaktır. Enerjinizi, hedeflerinizi gerçekleştirmek adına yönlendirdiğiniz takdirde hakikaten başarılı çalışmalara imza atabilirsiniz. Yaşadığınız ilişkiler gelişiminizi sağladığı gibi, kendinizdeki eksikleri tamamlamak adına da son derece önemlidir. Böylece siz, kendinizi yeniden oluşturabilecek ve kaderinizi yeniden çizebileceksiniz.

Terazi

Sevgili Teraziler kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi, Plutonun Dünyaya uzaklığı nedeniyle son derece ağır ilerlemekte ve kişiyi gayet yavaş ve derinden etkileyerek, kimi aylar ve yıllarda son derece baskın zamanlar anlamına gelmektedir. Siz Teraziler bu dönem içinde, eviniz, aile ilişkileriniz, duygusal güvencenizle alakalı konularda değişim ve dönüşümden geçecek ve yaşadığınız deneyimler sayesinde olgunlaşarak hayatınızın ileriki yıllarına hazırlanacaksınız. Pluto astrolojik yapısı gereği kişiye her türlü içsel baskı yaşatarak, ya hep ya hiç tarzı bir düşünce içinde hareket etmesine neden olabilir.
Duygusal derinliklerinizde bir korku, geleceğinizle alakalı mevzularda kuşkular yaratarak, aslında sizi değişime zorlamaktadır. Bunun şimdiden bilincinde olmanız, kendi yaşamınızı düzenlemeniz açısından gayet olumlu olabilir. Siz herhangi bir şekilde bu baskıya boyun eğerek isyan noktasında kalmaya devam ederseniz, bilin ki o daha fazla baskıda bulunarak sizi sınayacaktır. Yapılması gereken iradenizi her zaman devrede tutmak, olumsuzluklardan ders çıkarmak ve kendinizi gerçekçi bir şekilde yönlendirmektir. Eğer bugüne dek, kendinizle alakalı bir yenilikte yada gelişimde bulunmadıysanız, yaşadığınız olaylar sebebiyle bunu yapmak durumunda kalabilirsiniz. Şimdi hayat sizden, kendi kendinizin sorumluluklarına sahip çıkarak değişimde bulunmanızı istemektedir.
Güvenliğinizi muhakkak elinize almalı, tartışmalardan, çatışmalardan uzak kalarak evinizin sınırları içindeki insanlarla iyi geçinmek adına çaba sarfetmelisiniz. Bu dönemde huzurlu bir ev yaşamı sürmek, kendinizi güvende hissetmek istiyorsanız öncelikle bunu gerçekleştirmek adına hedefler belirlemeli, kendi ideallerinize sahip çıkmalı, bilinçaltınızda size baskı uygulayan, geçmişte yaşanan sorunları artık devredışı bırakmaya istekli olmalısınız. siz geçmişle uğraşmaya devam ettikçe, kendinizi ve çevrenizi daha fazla suçlayabilir, geleceğinizi yönlendirmekten uzak durabilirsiniz. Son cümle ise, şu anda yaşadığınız şartlar sizi tatmin etmiyorsa ve zorluklar içinde iseniz, bundan sonrası adına nasıl bir düzen kurmanız gerektiğini düşünmeli ve bunun için şimdiden kendinize yeni hedefler saptamalısınız.

Akrep

Sevgili Akrepler kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Pluto, kişiyi dönüşümde bulunmaya, yenileştirmeye ve yapılandırmaya yönelten bu astrolojik güç, bunun tam tersini yapmanız halinde sizi oldukça zorlayarak bütün bunları gerçekleştirmeniz adına baskıda bulunabilecektir. Bu süreçte yaşanan olayların temelinde değişim yatmaktadır. Eğitim hayatınız ve bununla ilgili her konuda, kardeşlerinizle ilgili tüm meselelerde, yakın çevreniz ve iletişimde bulunduğunuz insanlarla olan ilişkinizde, haberleşme, seyahat konularında sizi yenileştirmeye devam edecek yönetici gezegeniniz Pluto doğal olarak sizler adınıza çok daha olumlu bir dönemi başlatmış olacaktır. Eğer bugüne dek sırf sorumsuzluk nedeniyle eğitim hayatınızda sorunlar yaşadıysanız şimdi kendinizdeki yanlışların farkına vararak sorumluluklarınızı gerçekleştirmek adına kararlar almalısınız.
Bu dönemde çevrenizle ilgili değişimlerin yaşanması kendiniz adına yararlı olabilecek yeni bir ortam yaratmanız gibi değişimlerde bulunabilir, her olayın altında yatan asıl gerçeğe ulaşmak adına çaba sarfedebilirsiniz. Yakın akrabalarınız ve komşularınızla eskisi gibi birlikte olmak yerine daha meseafeli durabilir, kendi kafanıza uygun insanlarla bir araya gelmeye çalışabilirsiniz. Fikirlerinizi bu süreçte kimi zamanlar oldukça sert bir şekilde ifade edebilir, etrafınızdaki insanlar üzerinde baskı kurmaya çalışabilir, liderliğinizi ispat etmek isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlarda muhakkak iradenizi devrede tutmalı, daha dikkatli hareket etmeye çalışmalı, başkalarınca sert, anlaşılmaz ve takıntılı bir insan olarak görülmemek adına dikkatli olmalısınız.
Eğitim hayatınız açısından araştırma konularına daha fazla önem verebilir, hatta bu konuda ileri noktalara gelebilirsiniz. İnternet dünyası başta olmak üzere her türlü iletişim aracından bu dönemde faydalanmanız kolaydır. Ayrıca eğitim hayatı içinde iyi bir eğitmen olarak yer alabilir, seyahat, gezi gibi konularda da etkin pozisyonlara gelebilirsiniz. Bu süreçte duygu dünyanızla ilgili meselelerde kendi fikirlerinizi baskı yoluyla göstermeye çalışmak, her konuda haklı olduğunuzu düşünmek yerine dinlemeyi bilmeniz son derece önemlidir. İnsanlarla olan ilişkilerinize özellikle bu dönemde dikkat etmeli, kendi yanlışınız konusunda da bir yargıç gibi gerçekçi olmaya çalışmalısınız.

Yay

Sevgili Yaylar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. 26 Ocak 2008 tarihinde Oğlak burcunda seyretmeye başlayacak değişim, yenilenme ve dönüşüm konularında etkili olan Pluto gezegeni 1995 yılından bu yana burcunuzda ilerlemekteydi. O tarihten bugüne kadar, kendi kimliğinizi dış dünyada ifade edebilmek adına kimbilir ne mücadeleler verdiniz. Bundan sonra ise maddi kazanımlarınız, işinizden elde ettiğiniz gelir, sahip olduğunuz değerleriniz yoluyla dönüşümde bulunmayı, kendinizi yeniden yapılandırmayı öğrenmeye başlayacaksınız. Bu süreçte güç ve kontrol elde etmek üzere maddiyatla ilgili konulara fazlasıyla önem vermeye başlayabilirsiniz. Bu durumun normalde tabi ki bir zararı yoktur, ama siz bunu kendi içinizde bir savaş haline getirmeye başlayarak psikolojik açıdan kendinize ve çevrenize bir baskı aracı olarak kullanmak adına istiyorsanız işte o zaman sorunlar baş göstermeye başlar.
Yapılması gereken öncelikle içsel huzurunuzu temin etmek, kendinizle barışık olmak, güven duygunuzu kesinlikle kaybetmemektir. Değer verdiğiniz olgular üzerinde yaşanabilecek olumsuzluklar karşısında sert tepkiler göstermek yerine nerelerde eksik kalmaktasınız yada yanlışlar yapmaktasınız bunu tespit etmek gerekir. Değerler sisteminizi yeniden gözden geçirerek gücü kontrollü bir şekilde elinizde tutmayı mutlaka başarmalısınız. Yani siz ısınmak istiyorsanız bir çakmakla odun da yakabilirsiniz, yangın da çıkarabilirsiniz. Burada önemli olan gücün nerde, nasıl ve ne yöntemle kullanarak hedefe vardığınızdır. İşte pluto böylesine kuvvetli bir enerjidir. Bu dönemde kafanızın içindeki hayat görüşünüze göre neler yapmanız gerektiğini saptamalı, geleceğinizi şekillendirmek adına paranıza sahip çıkmalı, ileriyi düşünerek elinize geçen maddi gücü belirli bir alanda değerlendirme yoluna gitmelisiniz.
Yalnız bu değerlendirmede yanlış yollara sapmak, kısa yoldan zengin olmaya çalışmak veya paranız var diye gereksiz lükse kaçmak hakikaten umulmadık bir zamanda kötü sonuçlara neden olabilir. Kimileriniz doğum haritasında etkiler nispetinde bu dönemde maddi açıdan oldukça kuvvetli bir konuma gelebildiği gibi sorumsuz yaşadığı anda birdenbire her şeyini kaybedecek hali de görebilir. Kimileriniz ise bu dönemde çalışarak, sorumluluk sahibi olarak, emeğinin hakkıyla hareket ederek, kimsenin üzerinde hakimiyet kurmadan mütevazi koşullarda yaşaması halinde tahmininden bile daha çok büyüyebilir. Dediğim gibi bu durum, gücü nasıl kullandığınıza ve ne emek sarfettiğinize bağlı olarak gelişecektir.

Oğlak

Sevgili Oğlaklar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Dönüşüm, yenilenme ve değişim olgularının astrolojik fenomeni, Pluto gezegeni siz Oğlaklar için hakikaten bu yılın diğer önemli gelişim transitlerinden birisi olarak yaşamınızda içten içe işlemeye başlayacaktır. Pluto dünyaya uzaklığı nedeniyle son derece ağır ilerleyen bir seyire sahiptir. Bu nedenle transiti 2024 yılına devam edecek, kimi aylarda ve yıllarda doğum haritanızdaki etkiler nispetinde size güç ve kontrol arzusu tattıracaktır. Doğduğunuz günkü gezegen pozisyonlarınızı sırasıyla ziyaret edecek ve kavuşum gibi güçlü bir enerjiyle tetiklemeye başlayacaktır. Bu dönemde sizler, kendinizi dış dünyada ortaya koyabilmek adına güçlü deneyimler yaşayarak kendinizi yeniden keşfetmeyi, yapılandırmayı, eksiklerinizi tamamlamayı öğrenebilir ve sanki yeniden doğmuş gibi hayata daha farklı bir açıdan fakat bugüne dek edindiğiniz deneyimlerin ışığında devam edebilirsiniz.
Yalnız dikkat etmeniz gereken nokta, eski yanlışları kesinlikle tekrarlamamak, kendisine ait her türlü olguyu yeniden gözden geçirmek olmalıdır. Siz oğlaklar sorumluluklarına her zaman sahip çıkan kişilersinizdir. İşte şimdi bu özelliğinizi Plutonun size sunacağı güçle harmanlayacak ve yaşamınızı bir hamur gibi şekillendirmeyi başarabileceksiniz. Bu dönemde gücü elinizde bulundururken dikkatli olmayı, kimse üzerinde hakimiyet kurmak adına kullanmamayı, kendinizi geliştirmeyi bilmeniz gerekmekte. Pluto gezegeni bu uzun süreçte size öyle etkili dönemler yaşatıri ve öyle büyük bir enerji sunar ki, siz bu enerjiyi yönlendirmeyi, gerekli alanlarda kullanmayı ve bunu yaparken de mütevazi düşünmeyi başarmadığınız takdirde hakikaten sizi toplum dışı olmaya varacak derecede etkileyebilir. Yükselen burcunuza göre bu dönemin etkinliği daha fazla hissedileceğinden özellikle yükseleninizin yorumlarını okuyarak ta kendinizi şimdiden hazırlamanız yerinde olabilir.
Ayrıca yine bu süreçte korku, endişe, saplantılı düşünme, kendinizden şüphe etmek gibi psikolojik olumsuzluklar karşısında kesinlikle kendinize güven duymalı, otokontrolünüzü kaybetmemelisiniz. İnsanlarla işbirliği içinde olmalı, ne kadar bilgili olursanız olun mütevazi düşünmeyi bilmelisiniz. Siz enerjinizi yaratıcı biçimde kullanır, gerektiğinde sizden daha büyük bir gücün varlığını kabul eder, insanların kendiniz hakkında ne düşündüğünü merak etmek yerine, siz kendiniz hakkında ne düşünüyorsunuz bunu dürüstçe kabul eder ve kendinizi geliştirmeyi sürdürür ve elinizdeki güce rağmen alçakgönüllü davranmayı başarırsanız işte o zaman kendi içinizdeki asıl öze ulaşmışsınız demektir.

Kova

Sevgili Kovalar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Geçtiği yaşam alanı sebebiyle kendinizi yeniden oluşturmak ve dönüştürmek için her şeyden önce bilinçaltınızdaki tüm korkulardan, olumsuzluklardan ve yargılamalardan uzak durmanız gerekecektir. Öncelikle kendinizi arındırmalı, yanlışlarınızı net bir şekilde ortaya koyarak kabullenmeli, ve eksiklerinizi gözden geçirmelisiniz. Kendi içinizdeki gücü ortaya çıkarmaktan korkmak yerine, bu gücü yaşamınızın hangi alanında kullanmanız gerekiyor önce bunu saptamalısınız. Bunu yapmanızın yolu ise, içinizdeki inancı açığa çıkarmak ve sizden daha büyük bir gücün varlığını yüreğinizin içinde hissetmekle olabilir.
Siz olumsuz düşünmeye ve yaşamın gerçekleriyle yüzleşmemeye devam edecek olursanız, Pluto bu süreçte kimi aylarda sizi oldukça zorlayabilir ve siz bu içsel baskı sonucu bu dersi öğrenmek zorunda kalabilirsiniz. Sizler bu dönem içinde geriye çekilmek, inzivada yaşamak ve insanlarla fazla temas halinde olmak yerine kendi içinize yönelebilirsiniz. Böyle zamanlarda kendinizi ve yaşadığınız her şeyi geçmişe dönerek öyle bir yargılamaya başlarsınız ki, kendinizin yargıcı gibi davranarak cezalandırmaya kalkışabilirsiniz.
Eğer doğum haritanızda Pluto zorlu enerjiler altında ise, bu süreç aynı bu şekilde bir özellik gösterebilir. Eğer tam tersi durumda ise, o zaman siz kendi içinizdeki arınmayı ve düzeltmeyi daha kolay başarabilirsiniz. Oysaki ne etkiler altında olursanız olun yapmanız gereken tek şey geçmişin gölgesi altında kalarak, üzülmek, hayıflanmak yerine kendi içinizdeki özgür insanı ortaya çıkarmak adına arınmak olmalıdır. Ayrıca bu süreçte etrafınızdaki insanları iyice tanımadan, insancıl duygular içinde hareket ederek sırlarınızı kimseyle paylaşmamaya özen göstermelisiniz. Elinizdeki bilgileri, emek sarfettiğiniz herşeyi ve size ait olan ahremiyetinizi korumaya çalışmalı, başkalarının sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz.

Balık

Sevgili Balıklar kişisel yaşamınızdaki dönüşüm ve yenilenme gücünün temsilcisi Pluto gezegeni 26 Ocak 2008 yılında Oğlak burcundaki sürecine başlamış ve 14 Haziran 2008 de geri hareket yaparak Yay burcuna geri dönmüştü. 27 Kasım 2008 günü ise 2024 yılına kadar seyrini sürdüreceği Oğlak burcunda düz hareketine başlamış bulunuyor. Bu güçlü dönüşüm enerjisi siz Balıklar için yaşamınızı yönlendirme ve bundan sonrasını planlamak adına son derece etkili bir transit anlamı taşıyabilir. Bu enerjiden olumlu anlamda yararlanmak için artık eskiye bir dur demek ve kendinizi güçlü bir duruşa ve psikolojik açıdan düzenlemeye muhakkak gönüllü olmanız gerekmektedir. Pluto dünyaya olan uzaklığı nedeniyle son derece ağır seyreden ve bir burçtan geçişi kimi zaman onlarca yılı bulabilen bir gezegendir. O nedenle hemen etkisini göstermesi ve yaşamınızı hızlı bir şekilde değiştirmesi mümkün değildir. O, yavaş ve son derece itinalı bir şekilde bir oya gibi yaşamınızı işlemeye devam ederken, yıllar sonra geriye dönüp baktığınızda inanılmaz bir değişimden geçtiğinizi ve şu an bulunduğunuz konumun, transitin başladığı o ilk yıllarla hiç alakası olmadığını anlayabilirsiniz.Siz Balıklar bu süreçte, öncelikle dostlarınız, sosyal aktiviteleriniz ve ekip çalışmaları yoluyla edineceğiniz deneyimler sayesinde büyük bir dönüşüme hazırlanacaksınız. Tabiri caizse, bir balık olarak sadece kendi sularınızda yaşamak yerine, diğer denizleri ve okyonusları keşfedeceksiniz. Bunun için yapmanız gereken kendinizi geliştirmek, büyütmek ve kendinize güven duyarak gözünüzü büyük bir hedefe doğru kitlemek olmalıdır.
Pluto gezegeninin bu süreçte burcunuzla olan olumlu enerjisi sayesinde karşınıza çıkacak fırsatlar belki de şimdiye dek görmediğiniz kadar yüksek olabilir. Fakat bu fırsatlardan yararlanmak için herşeyden önce bilgi sahibi olmanız, kendinizi tanıtmanız ve sosyal aktivitelere katılmanız gerekecektir. Organizasyonlar, grup faaliyetleri, sizin aynı amacı paylaşan insanlarla bir araya gelmeye çalışmak, sadece dar bir alanda sıkışmak yerine daha geniş bir çerçeve içinde bulunmak adına istekli olmak bu güçlü enerjinin olumlu anlamda kullanılması adına kesinlikle şarttır. Benim size tavsiyem yeni bir bakış açısıyla hayata katılmaya gönüllü olmanız ve hiç kimse uğruna hedeflerinizden vazgeçmemeniz, iyi niyetinizi hiç kimsenin suistimal etmesine izin vermemenizdir. Artık güçlü olmak ve kendinizi düşünmek zamanınız gelmiş durumda. Önünüzde 16 yıllık bir gelişim süreci bulunuyor. Ne kadar uzun gibi gözükse de zaman gayet çabuk akıp gitmekte. Bunun bilincinde olarak şimdiden kollarınızı sıvamanız iyi olacaktır.

iremSU

10-09-2010 07:01 PM
astrosohbet Çevrimdışı
Kızıl & Mavi
********
Neptunia Admin
lt=
Mesajlar: 7,901
Üyelik Tarihi: Apr 2007

Rep Puanı: 172

Mesaj: #3
RE: Transit Plüto Oğlak Burcunda
Transit Plüto Oğlak Burcunda

Kollektif Gezegenlerin özellikle evlerden geçişleri uzun yıllar süren bir süreci ifade eder.. Transit Plüto Oğlak burcuna gireli 1 yıl olmuştur ve daha Oğlak burcunun ilk dereclerindedir.
etkilerini hissettirmeye başlamış olmalı diye düşünüyorum , en azından kendi haritamda bunu hissettiğimi söyleyebilirim ;)
yinede yazılan değerlendirmeleri uzun vadeli ve ağır ağır gerçekleşen bir süreç olarak değerlendirmenizi öneririm çünkü ;
Kadersel planetler ZAMANI yani SATÜRNÜ aşmışlardır ve hiç aceleleri yoktur..
...............................................

Yükselen Oğlaklar için ;

Transit Plüto 1.evde = Kimliğin Dönüşümü.. bir takım krizler yaşayarak kişiliğin zorlanması , baskılanması ve iradenin güçlenmesi.. sezgilerin ön plana çıkması.. şüphecilik ve paranoya halleri.. kendisiyle ilgili bir şeyler duyma ihtiyacı.. gizemlilik.. mesafeli kimlik..
olumlu anlamda güçlü bir vizyoner kişilik + odaklanma yeteneği..

-----------

Yükselen Yaylar için ;

Transit Plüto 2. evde = Güçlü kişisel kaynaklar , güçlü finansman.. maddi kaynakları kontrol etme isteği.. parasal krizler yoluyla dönüşüm.. sahiplenme dürtüsünün artması.. harcama eğilimlerini disipline etme..

-----------

Yükselen Akrepler için ;

Transit Plüto 3. evde = Güçlü iletişim.. sözlerin arkasındaki gerçek bilgiye ulaşmak.. gizli bilgiyi sezinlemek.. Bilginin kontrolü.. Detayları öğrenme dürtüsü..
Güçlü eller.. şifacı eller.. araştırmacılık kapasitesinin artması..

----------

Yükselen Teraziler için ;

Transit Plüto 4. evde = Güçlü aile.. güçlü bir psikoloji.. Güçlü Temeller.. evin kontrolü ve yönetimi.. ebeveynlerle alakalı krizler.. güçlü ve saplantılı olabilecek bir içsellik..
evin güvenliği.. aile ve sevdiklerini kaybetme korkuları.. her hangi bir alanda sağlam bir alt yapı oluşturma..

Yükselen Başaklar için ;

Transit Plüto 5. evde = Tanınma ve popüler olma dürtüleri.. Güçlü performans.. Büyük yaratıcılık.. çocuklarla ilgili olası krizler.. Büyük kumar yada spekülasyonlar..
tutkulu aşklar yada aşkla bağlantılı krizler..

Yükselen Aslanlar için ;

Transit Plüto 6. evde = Çalışma koşullarında dönüşüm.. başkalarını didikleyerek onları dönüştürme dürtüsü.. yardım etme dürtüsü ve bir şeye adanma ihtiyacı.. kendini feda edercesine çalışma.. yıpratıcı koşullar.. sağlıkla ilgili olası krizler.. fiziksel ve kişisel arınma dönemi..

Yükselen Yengeçler için ;

Transit Plüto 7. evde = Güçlü ilişkiler.. krizler yoluyla , ilişkiler alanında güç kazanmak.. plütonik kişilerle ve olaylarla karşılaşma.. şüpheyi ve sahiplenme dürtüsünü ilişkiye yönlendirme.. eş ve ortakları dönüştürme ya da / ve de eş ve ortaklar vasıtasıyla dönüşüm..

Yükselen İkizler için ;

Transit Plüto 8. evde = Gizli Güç.. Büyük krizler yoluyla kişisel dönüşüm.. manipülasyon eğilimi.. korkularla yüzleşmek.. cinsellik ve ölüm üzerine yoğun deneyimler.. başkalarını manipüle etmeyi bırakıp kendi haline bırakmayı öğrenme ve huzur bulma..

Yükselen Boğalar için ;

Transit Plüto 9. evde = Güçlü inançlar.. Hayatın anlamını deşifre etme ihtiyacı.. fanatik fikirler.. vaaz verme dürtüsü.. Güçlü yurt dışı bağlantıları.. eğitim alanında olası krizler yada olumlu anlamda eğitim alanında yüksek konsantrasyon becerisi..

Yükselen Koçlar için ;

Transit Plüto 10. evde = Güçlü bir kariyer yapma dürtüsü.. otoriteye tahammülsüzlük.. en büyük olma dürtüsü.. mesleki alana odaklanma.. despotluk eğilimleri..

Yükselen Balıklar için ;

Transit Plüto 11. evde = Güçlü bir gelecek kurma dürtüsü.. güçlü toplumsal amaçlar.. güçlü arkadaş grupları.. güçlü organizasyonlar.. güçlü bir teknoloji.. teknolojiyi gizlice kullanma ve yükseltme..

Yükselen Kovalar için ;

Transit Plüto 12. evde = Güçlü bir Bilinçaltı.. derin rüyalar.. gizli ilimler.. derin bir inzivâ dönemi..

Yıldırım

10-09-2010 07:03 PM
« Önceki | Sonraki »

Konu Kapalı 


Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Uranüs Koç Burcunda astrosohbet 8 58,680 12-18-2012 03:10 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Uranüs Koç Burcunda-Değişime Hazır Mısın? Dinoo 65 77,239 09-29-2012 01:57 AM
Son Mesaj: perfect_wawe
  Transit Jüpiter İkizler Burcunda astrosohbet 72 91,281 09-20-2012 05:31 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Transit Satürn Terazi Burcunda ~ astrosohbet 2 9,844 06-26-2012 02:38 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Transit Venüs İkizler Burcunda astrosohbet 31 40,155 06-22-2012 03:11 PM
Son Mesaj: ateskızı
  İkizler Burcunda Güneş Tutulması zeynepece 20 29,007 05-24-2012 03:30 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Transit Mars Başak Burcunda astrosohbet 36 46,842 02-19-2012 08:46 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  Neptün Balık Burcunda Dinoo 15 71,444 02-05-2012 09:09 PM
Son Mesaj: tiyatral_gitarist
  Jüpiter Boğa Burcunda astrosohbet 9 19,478 12-25-2011 06:12 AM
Son Mesaj: astrosohbet
  4 Ocak Oğlak Burcunda ki Parçalı Güneş Tutulması ve Etkileri Dinoo 3 11,497 01-05-2011 03:43 AM
Son Mesaj: Dinoo

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir