Değerlendir:
  • 14 Oy - 2.71 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerimiz ve burçlar
Yazar Mesaj
Lajâ Çevrimdışı
.::скорпион::.
*****
Scorpio Vip
lt=
Mesajlar: 131
Üyelik Tarihi: Jan 2010

Rep Puanı: 44

Mesaj: #1
Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerimiz ve burçlar
Astroloji de hayatın birçok alanına ait yansımalar mevcuttur. Tabi bunların başında bizim kişisel özelliklerimiz ve fiziksel yapımızda gelir.

Bir yıldız haritasında, ruhsal ve fiziksel özelliklerimize ait yansımaları burçlar ve gezegenler vasıtasıyla taşırız. Yıldız haritası, oldukça komplike etkilerden oluşan ve birçok olasılığın astrolog tarafından okunabilmesiyle çözümlenebilen bir tür yol haritasıdır. Bu karışık olasılıklar gezegenler, burçlar, yıldızlar, evler gibi çeşitli teknik sentezlerin okunmasıyla elde edilir.

Fiziksel özelliklerimizin oluşumunda burçların etkileri kadar gezegenler ve evlerinde çeşitli yansımalarını taşırız. Diğer yandan Hint astrolojisinde Batı astrolojisinden farklı olarak takımyıldız dediğimiz yıldız etkileri de fiziksel görünümümüzde etkendirler.

Şimdi genel olarak Hint astrolojisinde fiziksel yansımalarımızda önemli yer tutan burç etkilerine göz atalım;

Koç burcu, Zodyak kuşağındaki ilk burç olarak yerini almıştır. Baharı ve coşkularımızı, hevesli ve çocuksu yanımızı temsil eder. Koç burcu enerjileri kendilerinde yüksek olan kişiler, genellikle daha büyük bir baş yapısına sahip, iri cüsseli bireyler oluyorlar. Özellikle kaş ve alın bölgeleri dikkat çekici bir keskinlikle oluşmuş olabiliyor. Bu kişilerin yüzlerinde iri hatları ve geniş gür kaşları dikkat çekiyor. Çabuk öfkelenen ve saman alevi gibi aniden parlayıp, çabuk sakinleşen ve oldukça hareketli yapıları vardır.

Boğalar ise, güçlü ama daha tıknaz bir yapıda olabiliyorlar. Yemeğe, içmeye ve hayatın güzel yönlerine düşkün olan Boğa burçları, genellikle metabolizmaları yavaş çalışan, Koç’ların aksine daha sakin bir yaradılışta bireylerdir. Gelişmiş bir vücutları olmakla birlikte çok iri yarı olmazlar. İştahları açık olduğu, üstüne de çok hareketten fazla haz etmedikleri için bilhassa yaşları ilerledikçe, diğer etkileri de destekliyorsa, kilo dertleri olabilir.

İkizlere gelince, kıvırcık veya dalgalı saçlar belirgin özellikleridir. Genellikle ince ve boylu bir yapıları vardır. Farklı bir etki almadılarsa kilo dertleri pek olmaz zira oldukça hareketlidirler. Merkür tarafından yönetilen İkizler, kişiyi esprili, neşeli ve sosyal etkilerle donatabilir. Hızlı çalışan zihinleri sürekli meşguldür. Pratik yapıları Boğa’nın tersine onları hızlı ve organize kılar. İnce bir kemik yapıları olur.

Yengeç de en az Boğa kadar yemeğe, içmeğe düşkün bir burçtur. Özellikle Ay burçları Yengeç de olan kadınların eğer bunu kısıtlayacak bir Satürn etkileri yoksa kilolarıyla başları dertte demektir. Yuvarlak hatlı ve iri göğüslü olurlar. Ailelerine olan düşkünlükleri herkesçe bilinen Zodyağın 4. burcu, kiloyu da genelde batın bölgesine ve mide çevresinden alır. Eğer Yengeç enerjisi yüksek kişilerin yıldız haritalarında diğer etkilerde destek veriyorsa, orta boylu bir yapıları ve hayatları boyunca uğraşmak zorunda oldukları bir göbek problemleri olabilir. Mideleri hassastır. Boğalarla benzer şekilde, yemeğe ve yemek yapmaya düşkün olmalarının yanı sıra, sindirim sistemleri ve genel özellikleri onlar kadar sağlam değildir. Çabuk hastalanma eğilimi gösterebilirler.

Aslanlar, saçlarıyla ve çok konuşmalarıyla bilinirler. “Aslan yelesi” tabiri zodyağın bu sosyal ve eğlence düşkünü burcunu da etkilemiş olmalı ki, genellikle güzel ve gür saçları olur. Ateş grubu olan Aslan burçları, hareketli ama ben merkezli yapıları ile bilinirler. Uzun boylu ve yapılı olabilirler. Yemeği içmeyi bu burç da çok sever ama kendi yapmaması şartıyla. Hizmet edilmesini sever, ev işi ve benzer konularda genellikle tembeldir. Aslan burcu astrolojide kraliyet ve otorite konumuyla temsil edilir. Dolayısı ile yıldız haritalarında Aslan enerjileri yüksek kişiler, gururlu ve kendilerine dönük olabilen etkileriyle de bilinirler. Hint astrolojisinde ateş enerjisi “pitta” olarak tanımlanır ve pitta vücut tipleri metabolizmaları hızlı çalışan kişilerdir. Bu nedenle diğer ateş gruplarında olduğu gibi, özellikle orta yaşa kadar olan dönemde hızlı çalışan metabolizmaları aslanları kilo derdinden korur diyebiliriz.

Başak burçları yıldız haritalarında yüksek olan kişiler, seçici, zor beğenen, eleştirel yaklaşımlarını yiyecek içeceğe de yansıtırlar. Tiziz ve temizdirler. İş hayatının çalışkan arılarıdır. Bu nedenle de genelde kilo sorunları olmaz, fazla iştahlı da değildirler. İnce bir yapıları olur. Metabolizmaları hızlı çalışır. Aşırı çekici olmasa da, ince ve zarif hatlarıyla yüzleri ve vücutları genellikle güzeldir. Merkür etkisi ile İkizler ve Başak burçlarının elleri oldukça güzel olabilir. Aşırı uzun boylu pek olmazlar, minyon veya orta boyda ama zayıfa yakın vücut hatları bulunur.

Terazi burçları, yöneticileri Venüs etkisi ile Boğa ile benzer özellikleri gösterir. Ancak ek olarak bilhassa Terazi burcu yükselenliler Venüs gezegeni etkisini belirgin şekilde aldılarsa, son derece güzel bir fiziğe, hatta çarpıcı bir seksapele sahip olabilirler. Müzmin bir tembellikleri vardır. Terazi, dinlenmeye, kendine vakit ayırmaya önem verir. Onların yavaşlığı hareketsizlikten ziyade, kendini yormaktan hoşlanmamak şeklinde görülür. Bel bölgesi kilo almaya eğilimlidir. Düz saç sıklıkla görülür. Özellikle ileriki yaşlarında belleri kalınlaşabilir. Uzun boylu olabilirler. Boğa’ların aksine sağlıkları çok sağlam değildir. Boğa’larla aynı gezegenle yönetilmelerine karşın, fiziksel olarak daha nazik bir yapıları vardır.

Akrepler de en belirgin özelliklerden birisi de delici bakışlardır. Eğer astrolojiden anlıyorsanız, yıldız haritasında yükseleni veya Ay burcu Akrep burcu olan birini gözlerinden tanırsınız. Bu insanların gözleri dikkat çekicidir. Bu çekicilik, her zaman güzellik şeklinde olmaz. Karşısındakinin adeta arkasını da görebilen bakışları vardır. Özellikle Akrep burcu kadınları genellikle geniş basenli, ince belli olurlar. Bel ve basen hatları yuvarlaktır. Orta boylu ama seksüel enerjisi yüksek kişilerdir. Erkek Akreplerde ise boy kadına göre daha uzun olabilir. Erkekleri düzgün bedenli ama kalın hatlı olabilirler. Akrep kadını uzun vadede basen bölgesine kilo almamak için dikkat etmelidir.

Yay burçları genellikle çekici bir yapıda, uzun boylu ve hareketli kişilerdir. Kalça ve uyluk bölgesini temsil eden Yay nedeniyle, bu burç etkisinde doğanların bacakların üst kısmı çok ince olmaz. Ancak Yay burçlarının yıldız haritalarında, tersini etkili kılan bir durum söz konusu değilse, genelde uzun boylu oldukları için güzel bir fizikleri olur. Ateş grubu içinde Koç’tan sonra en hareketli ve dışa dönük burçtur. Ancak bu hareketlilik, Koç gibi enerjisini kontrol edememekten ziyade hayatı tanıma, gezme, sürekli seyahat etme isteğiyle kendini gösterebilir. Bu nedenle gezginlerin çoğu Yay enerjisi yüksek kişilerdir. Yerinde durmayı, sabit olmayı sevmez. Her şeyden çabuk sıkılabilir. Dikkat dağınıklığı sorunu sıklıkla görülür.

Oğlak ise, sabitliğin, disiplinin düz ve doğru olanın temsilcisidir. Yöneticisi Satürn bu burca dayanıklı bir yapı ve uzun bir boy vermekte. Genellikle ufak tefek yapıda olmazlar. Özellikle diz bölgesi dikkat çekicidir. Ayaklar küçük ve naif olmaz. Kısacası özellikle diz, bacak ve ayaklar iridir. İlginç bir yürümeleri vardır. İradeleri çok kuvvetli olan Oğlaklar, kilo ile en iyi baş edebilen burçlar arasındadır. Hedefe yönelik yapısı ve zor şartların altından kalkabilme özelliğiyle kafasına koyduğunu yapabilir.

Kova burcu dolaşım sistemi, baldırlar daha doğrusu diz ile (bilekler dâhil) ayak arasındaki bölümü yönetir. Zodyağın bu özgür ruhlu burcuna düşen yükselen veya Ay’ınız varsa, farklı bir çekiciliğiniz var demektir. Genellikle orta boylu olmalarının yanında, açık renk ve dalgalı saçlı, farklı hatları ile dikkat çekici bir enerjiye sahiptirler. Bacakları güzel olur. Havadar yerlerde rahat ederler. Sosyaldirler. Varis, topuk dikeni, dolaşım bozukluğu sorunları dikkat etmeleri gereken hassas noktalarıdır. Aksi bir etki almadılarsa, genellikle aşırı yeme düşkünlükleri olmaz. Sağlıklı beslenme ve benzer konulara Başaklarla birlikte en takık olan burçtur. Kova enerjisi yüksek kişilerin çok azında beslenme bozukluğuna bağlı kilo problemi görülür. Genelde yemeğe değil, araştırmaya, bilgiye yönelik bir yapıları olur.

Balık burcuna gelirsek, Zodyağın son burcu ayakları temsil eder. Bu nedenle Balık enerjisi yüksek kişilerin ayaklarına dikkat etmeleri gerekir. Özellikle yükseleni Balık burcuna denk gelmiş kişilerin ufak tefek, kısa veya orta boylu bir yapıları, buğulu bakışları, kısa kol ve bacakları olur. Ağırlıklı olarak açık tenli, hatta açık renk gözlü olabilirler. Oldukça hassas bir yapıları vardır. Ay burcu Balıkta olanlarda, burcun duygusal etkileri daha yoğun görülür. Yükselen ise daha çok fiziksel etkilerimizi belirler. “Balıketi” tabiri adeta Balık burçları için çıkmıştır. Hafif tıknaz veya biraz kilolu olabilirler. Genelde Yengeç ve Boğa ile birlikte Balıklarında hayatları boyunca kilolarına dikkat etmeleri gerekebilir.

Yukarıda bahsettiğimiz burçlarla ilgili fiziksel etkiler elbette bir kişiyi oluşturan birçok unsurdan sadece birini temsil etmektedir. Kaldı ki bizi astrolojik olarak oluşturan etkenler ancak birden fazla kombinasyonla mümkündür. Burç etkileri bu kombinasyonun sadece bir ayağıdır. Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerde takımyıldızlarda oldukça önemli bir yer tutar. Hint astrolojisine göre özellikle yükselen ve Ay burçları kişinin hangi takımyıldızda ise, bu yıldızın fiziksel ve ruhsal etkilerini yoğun biçimde yaşarlar.

Örneğin, Koç burcunda yerleşen Aşwini takımyıldızında doğanların güzel çekici ve buğulu gözleri olduğu, Baharani de doğanların ise ortalama bir boyda, çekici gözler ve gür uzun kirpiklere sahip oldukları bilinir.

Boğa burcu takımyıldızı olan Krittika da doğan erkekler ise genellikle, orta boylu, eğer Satürn etkisinde ise daha uzun olabilirler. Bu yıldızın erkekleri kalın bir boyuna, iri ve dikkat çekici bir bedene ve adeta bir komutanı andıran duruşa sahip olurlar. Yıldız bilhassa erkeklerde çekici fiziki özellikler ve ışık verir. Bu yıldızda doğan kadınlar ise özellikle 27-28 yaşına kadar oldukça alımlı bir fiziğe sahip olmalarına karşın, orta yaşlarına doğru değişmeye ve gençlikte ki güzelliklerini kaybetmeye başlarlar. Ay’ı Krittika takımyıldızında olan ünlüler arasında en bilineni olarak eski Amerika başkanı Bill Clinton, Ronald Reagan, Bob Dylan sıralanabilir.

Takımyıldızlar içinde Boğa da bulunan Rohini takımyıldızı gerek erkek, gerekse kadın için en makbul olanıdır. Kişiye cinsel bir çekicilik, fiziksel güzellik ve hoş bir ışık verir. Haritasında Rohini takımyıldızı öne çıkan ünlüler arasında Marilyn Monroe, JFK, Clint Eastwood sıralanabilir.

Aslan burcunda bulunan Poorvapahalguni takımyıldızında Ay veya yükseleni olan kişilerin yüzlerinde gamzeleri bulunur. Shirley McClaine, John Travolta, Robert Redford bu yıldıza örnek olarak verilebilir.

Takımyıldızlar toplamda 27 tanedir ve Hint sisteminde yıldız haritası analizinde son derece önemli bir yerleri bulunur.

Diğer yandan fiziksel özelliklerin belirlenmesinde yıldız haritalarında “EV” olarak bahsettiğimiz alanlarında etkileri olurlar.

Buna göre yükselen genel fiziksel özelliklerimizi; yükselene denk gelen burç, yükselen yöneticisi, yöneticinin nerede bulunduğu gibi etkenlerle belirlerken, ikinci ev yüzümüzü ve yüzümüzün şeklini, yüz güzelliğini yansıtır. Bu evlere yani alanlara denk gelen gezegen ve burçlar bizim fiziksel etkilerimizde söz sahibi olurlar.

Diğer yandan gezegenlerin de fiziksel durumumuza yansımaları vardır. Örneğin yükselene gelen Satürn kişiyi uzun boylu ve kemikli bir yapıya büründürür. Böyle bir durumda kişi hangi burçta olursa olsun çok tıknaz bir yapıda olmaz. Öte yandan yükselene veya 2.eve denk gelen Satürn kişinin genel çekiciliğini, güzelliğini gölgeleyebilirde…

Yine yükselende bulunan Jüpiter kişiyi uzun boylu veya iri bir bedende yapılandırabilir. Yükselene, ikinci eve veya 6.eve denk gelen Jüpiter iştahı da arttırır. Kişi bu durumda ince bir bedene neden olan bir burçta bile olsa, en azında ileriki yaşlarında genişlemeye, kiloya eğilim gösterecektir.

Mars’ın yükselene gelmesi, koyu tenli, orta veya kısa boylu bireylere neden olur. Kişi atletik veya kaslı bir görüntüde olabilir ama bu durumda genelde çok uzun boylu veya açık tenli olmaz.

Venüs’ün özellikle yükselen derecesine yakın olması, çarpıcı bir güzellik verebilir. Venüs yükselende veya yüzü temsil eden 2. Evde yerleşmiş ise ve zararlı gezegenlerden görünüm almıyorsa kişiyi alımlı ve çekici kılacaktır.

Ay da keza Venüs gibi benzer etkiyi yapar. Ancak Ay bir yandan da hatları yuvarlayacağı için kilo eğilimi veya balıketi bir görünüm verebilir.



Sevgiyle kalın.

www.sebnemeksib.com.tr

Bizi başınızdan geçenler değil kafanızdan geçenler ilgilendirir..
. .. . . ... .. .. ...
.. .
. .. . ... .
. . ..
09-26-2010 06:31 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
anaksunamu Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #2
RE: Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerimiz ve burçlar
Paylaşımın için teşekkürler laja çiçek

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=r...opo=1&ast=
KONUŞSAM DİLİM YANAR,SUSSAM KALBİM
09-26-2010 07:05 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Daily Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 538
Üyelik Tarihi: Oct 2009

Rep Puanı: 3

Mesaj: #3
RE: Hint astrolojisinde fiziksel özelliklerimiz ve burçlar
çok güzel bilgiler.. diğer yıldızlar eklenecek mi?

Okyanusta ölmez de insan, gider bir kaşık ''sevda'' da boğulur...
Cemal Süreya...

Sadece susayanlar suyu aramaz. Su da susuzları arar durur.
RUMİ



http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?clang...y=13&go=Go
09-26-2010 09:21 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Hint astrolojisiyle 2011 Burçları neler bekliyor? trend 13 16,697 01-07-2011 01:38 PM
Son Mesaj: Félicé
  Hint Astrolojine Göre Yükselen Burcunuzu Bulun merakli 0 4,022 01-19-2010 12:44 PM
Son Mesaj: merakli
  Hint astrolojisinde yeni limanlar qulsah 2 5,526 01-10-2009 12:34 AM
Son Mesaj: qulsah
  Hint Astrolojisinde Evlilik Öncesi Uyum Analizi qulsah 0 15,700 10-22-2008 12:32 PM
Son Mesaj: qulsah
  Hint Astrolojisi ve Yorumlar yezda 0 3,658 06-07-2008 07:31 PM
Son Mesaj: yezda
  Hint Astrolojisine Göre İlişkiler! yezda 3 9,235 04-30-2008 09:05 PM
Son Mesaj: yezda

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir