Değerlendir:
  • 26 Oy - 2.88 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ayşe Özyılmazel Vedic Analizi
Yazar Mesaj
Tuğçe Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 723
Üyelik Tarihi: Dec 2008

Rep Puanı: 30

Mesaj: #1
Ayşe Özyılmazel Vedic Analizi
Ayşe Özılmazel’in doğum saatini öğrenmeden önce yükselen burcunun dışa dönük ve hareketli burçlardan biri olduğunu düşünmüştüm. İlk şaşkınlığı bu aşamada yaşadım. Özyılmazel’in yükselen burcu Balık. Bize göstermediği duygusal bir yönü olduğunu düşünebiliriz. Uzun süredir yazılarını takip ediyorum. Satır aralarına dikkat edecek olursanız bu duygusallığı farkedeceksiniz. Hint astrolojisinde yükselen burcun en önemli yeri aldığını biliyoruz. Bu yüzden bu yazıda Ayşe Özyılmazel’in batı astrolojisine göre Akrep olması konusuna değinilmeyecek.

Balık burcunun yöneticisi Jupiter. Jupiter gezegeni en şanslı gezegen olarak kabul edilir. Jupiter insanları çevrelerine ışık saçarlar. Ayşe Özyılmazel de öyle değil mi? Yazıları hepimiz için neşe kaynağı ve hayata dair mutlu yaklaşımını takip edebiliyoruz. Jupiter dediğim gibi hayata mutlu ve pozitif bakmamızı sağlar. Aynı zamanda Jupiter’i kişiliği ile bağlantılı olan kişiler çevrelerine yardım etmeyi de severler. Yani yol gösterici ve çözüm getiren kişiler olurlar. Jupiter insanları çevrelerini kırmaktan da hoşlanmazlar. En olumlu iki gezegenin Venüs ve Jupiter olduğunu biliyoruz. Jupiter bu iki gezegenden manevi yönü daha fazla olanıdır. Bu yüzden Jupiter insanları için doğru davranış da çok önemlidir. Yazılarını takip edenler için Ayşe Hanım’ın yazıları da zaman zaman ilişki kılavuzu halini alabiliyor.

Ayşe Özyılmazel’in haritasında Jupiter’in altıncı evde yerleştiğini görüyoruz. Altıncı ev burda ilginç bir görev üstleniyor. Herşeyden önce altıncı ev çalışma evidir. Bu yerleşim Ayşe Özyılmazel’e çalışkanlık veriyor. Yani yaptığı işi ciddiye alarak ve tüm enerjisiyle yapıyor. Gazetelerde zaman zaman yapılan yorumlarda sanki yaptığı işin sadece gezmek, eğlenmek ve bu gördüklerini kağıda geçirmekten ibaret olduğunu sanabilirsiniz. Ancak horoskobu bunun böyle olmadığını söylüyor bize. Aslında astrolojide kişinin ne yaptığından çok o yaptıklarını nasıl yaşadığı daha önemlidir. Jupiter’in yanında bulunan Saturn kişinin hayatı ciddiye aldığını gösteriyor. Yani kişi gezerek de çalışabilir ama burda bu gezmeleri ciddi bir iş olarak algılayan bir kişiyle karşı karşıyayız.

Altıncı evle devam edelim. Bu evde bulunan Saturn Ayşe Özyılmazel’in hayata hem yardımcı olmasını sağlıyor hem de işinde disiplin veriyor. Aynı zamanda yaptığı işlerde sorumluluk almayı da sevdiğini söyleyebiliriz. Burda ister istemez konu meslekle bütünleşti, çünkü biraz da yaptı işle gündeme geldiği için horoskop analizi de mesleğe doğru yönlenmiş oldu. Saturn’den devam edelim öyleyse. Saturn Ayşe Yılmazel’e girdiği işin ağır işçiliğini de vermiş. Yani iş ayırmadan konuların içine dalıyor. Bu da tabii kendisi için sürekli yorucu ve yıpratıcı hale geliyor. İş seçerek sırtını geriye yaslayan ve olanı seyredenlerden değil ve hiç bir zaman olmayacak. Burda Jupiter ve Saturn’ün yanında Rahu’yu da görmekteyiz. Rahu da kişiyi çok çalıştırır. Ancak kişi sınırlarını zorlamamaya dikkat etmelidir. Zaman zaman yazılarından takip ettiğim kadarıyla da Ayşe Özyılmazel aşırı yorulmakta ve kendisine gerçek anlamda çok az zaman ayırmakta. Bu durum kişinin sinirlerinin yıpranmasına sebep olabilir. Zaten kişilik evinin yöneticisinin de altıncı evde olması kendisine endişeli bir kişilik de vermekte. Rahu’nun burda verdiği diğer bir önemli özellik ise kişinin toplumun uç noktalarında yaşamasıdır. Yani Rahu’nun kişiliği etkilediği durumlarda o kişi toplumun ona dikte ettiği çizgide yürümeyi sevmez, daha çok kendi yaşam çizgisini ve kendi tercihlerini belirler.

İsterseniz burda meslek evine geçiş yapabiliriz. Meslek evi hint astrolojisinde onuncu evden incelenir. Ancak kişilik evi de gözardı edilmemelidir. Burda incelediğimiz haritada onuncu evin ve yükselen burcun yöneticileri aynı. Jupiter meslek hayatında gazeteciliği veren mesleklerdendir. Burda Ayşe Özyılmazel’in doğru meslek seçtiğini söylemek yanlış olmaz. Ancak kendisini Türkiye’nin en çok okunan köşe yazarları arasında hangi etkilerin soktuğunu da incelememiz gerekiyor.

Astroloji teorisi açısından da astroloji okullarında incelenmesi gereken bir haritası var Özyılmazel’in. Haritada görüleceği gibi yıldız haritasında üç gezegen düşüş durumunda. Bu da prensipte bu gezegenlerin olumlu niteliklerini gösteremediklerini düşündürebilir. Bu gezegenler bu haritada Güneş, Ay ve Mars. Yine ilk bakışta bu gezegenlerin daha çok olumsuz yönleri ortaya çıktığını düşünebilir analizi yapan kişi. Ancak bu yanıltıcı olabilir. Hint astrolojisinde Neecha Bhanga Raja Yoga adını verdiğimiz bazı özel kurallar düşüşte bulunanan gezegenlerin bu durumunu dengeye getirebiliyor. Buna göre bu gezegenleri inceleyelim.

Ayşe Özyılmazel’in yıldız haritasında Ay ve Mars gezegenleri yer değiştirmiş. Ay beşinci ev gibi, başarı, eğitim ve yaratıcılık konularını temsil eden evin yöneticisi. Mars ise şans, ileri derece eğitim, hayat amacı ve ruhsal gelişim evinin yöneticisi olarak beşinci eve yerleşmiş. Bu iki gezegenin yöneticileri oldukları evleri değiş tokuş yapmaları çok güçlü bir raja yoga. Yani yukarda saydığım bu gezegenlerin temsil ettiği hayat alanları Ayşe Hanım’da çok güçlü olarak kendisini gösteriyor. Ancak bu iki gezegen de düşüş durumunda, yani ilk bakışta etkilerini yeterli kadar gösteremediklerini düşünebiliriz. Ancak bu yanıltıcı olacaktır. Çünkü hint astrolojisinde yukardaki paragrafta da değindiğim gibi Neecha Bhanga Raja Yoga adı verilen, bir tür gezegen yerleşimi bu yıldız haritasındaki düşüş durumunu ortadan kaldırıyor. Burda bunun teknik detaylarına girmeyeceğim.

Mars ve Ay gezegenlerinin yerleşimi hem bir zenginlik yogası hem de dokuzuncu ve beşinci evlerin arasında yüksek ilişki sağlayarak Ayşe Özyılmazel’e bir çok insanda bulunmayan bir şans veriyor. Burda şanstan hayatın kişiye verdiği desteği anlayabiliriz. Aynı zamanda bu haritada çok çalışan bir kişiyi görüyoruz. Yani burda şans bir bakıma kişinin kendi çabasıyla ulaştığı bir şans, yoksa boş tesadüfler yığını demek değil. Bu raja yoga dokuzuncu evi de içine aldığı için Ayşe Özyılmazel’in yüksek insani niteliklere sahip olduğunu düşünebiliriz.

Düşüş durumunda bulunan üçüncü gezegene geçmeden önce dokuzuncu evde bulunan bir diğer raja yoga’ya açıklamak istiyorum. Dokuzuncu evde Merkür ve Ay beraberliği bulunmakta. İşte bu beraberlik Özyılmazel’in kişiliği ile ilgili bize çok önemli bilgiler veriyor. Ay hint astrolojisinde çok önemli bir yere sahiptir. Bu yüzden Ay ile kavuşum yapmış olan Merkür Ayşe hanım’ı son derece aktif, hayata karşı meraklı ve bilgiye, öğrenmeye meraklı hale getiriyor. Merkür konuşmayı da temsil ettiği için, konuşmayı da sevdiğini düşünebiliriz. Aynı şekilde zihnimizi ve ruhsal durumuzu belirleyen Ay’ın Merkür’le yaptığı bu kavuşum, zihni öğrenmeye ve meraka açmış. Merkür yazmayı da temsil ediyor. Venüs’le beraber olsaymış belki Ayşe Özyılmazel’den iyi bir edebiyatçı olur diyebilirdik. Ama Merkür sadece Ay’dan destek alabilmiş. Aynı zamanda Merkür’ün derecesi de pek iyi değil , yani Ay ve Merkür beraberliği güçlü bir Raja Yoga oluşturmuş ve başarı vermiş ama Merkür’ün derecesinin zayıflığı bu konuları bir miktar sorunlu olarak vermiş denebilir. Burdaki sorunu bir konunun üstüne aşırı düşme ve aktivitenin ve hareketliliğin hayatında abartılması olarak yorumlayabiliriz. Ay ise burda Ayşe Özyılmazel’i geniş insan kitleleriyle birleşmesini sağlamış ve onlarla iletişimini güçlendirmiş. Aynı anda bu kavuşum çok arkadaş da vermiş kendisine. Ay ve Merkür’ün beraberliğinin bir başka yönü ise kişinin çok farklı konulara dikkatini dağıtması.

Düşüşte olan üçüncü gezegen ise Güneş. Güneş kişiliğimiz üzerinde de söz sahibi. Aynı zamanda egomuzu ve özgüvenimizi de temsil etmekte. Güneş Ayşe Özyılmazel’in haritasında sekizinci ev gibi zor bir evde yer almış ve düşüşte. Ne yazık ki diğer gezegenlerin konumları Güneş’in düşüşte olmasını düzeltemiyor. Burda Güneş’in debilite olmasını Ayşe Özyılmazel’in Güneş’in enerjileriyle hayatında tam baş edememesi olarak anlamak mümkün. Ya kendine çok güveniyor ya da bu etki zaman zaman geride kalıyor ve kendisiyle ilgili şüpheler de ortaya çıkıyor. Güneş’in yanında bulunan Venüs ise sanata olan ilgiyi vurgulamakta. Güneş ise daha çok sahne sanatlarıyla ilgili olduğundan sahnede yapılan gösteriye dönük konular hayatında ağır basabilir.

Burdan hazır sahne demişken Ayşe Özyılmazel’ın sanat ve müzik alanında neler yapabileceği üzerinde kafa yoralım. Sahne sanatlarına karşı ilgisi olduğundan bahsettim. Hint astrolojisinde müziği temsil eden gezegen ise Jupiter. Jupiter hem kişiliğini belirleyen yükselen burcun yöneticisi hem de meslek evinin yöneticisi olması bakımından müzik konusunda başarısını sürdürecektir. Aynı şekilde üçüncü evin yöneticisi olduğunu gördüğümüz Venüs’ün de sanatın gezegeni olduğunu biliyoruz. Bu bakımlardan müzik uğraşısı , sanat alanında çalışması ve sahne sanatlarında başarılı olması anlaşılabilir. Jupiter’in ve Venüs’ün altıncı ve sekizinci evler gibi zor evlerde olduğunu görüyoruz. Bu gezegenlerle ilgili yakalanabilecek bir Raja Yoga Ayşe Yılmazer’i müzik dünyasında en üst noktaya taşayabilecekti. Ama yine de müzik konusunda çalışamalarını başarıyla sürdürecektir. Burda gazeteciliğin ve iletişim alanındaki başarının daha ön planda olacağını söylemek mümkün.


Bu aşamada hint astrolojisindeki hayat devreleri dediğimiz dasa sistemini ve transitleri de vurgulamak uygun olacaktır. Ana hayat devresi olarak Ayşe Özyılmazel’in yaklaşık 2002 yılından bu yana Venüs ana devresinde bulunduğunu görmekteyiz. Venüs sanatı temsil eden gezegendir. Bu bakımdan her türlü sanat alanında çalışmak için uygun bir dönemde şu an. Venüs aynı zamanda bize hayatın güzel yönlerini de verir. Kişi daha çok maddi alanla ilgili hayatın güzel yönlerini yaşar. Venüs devrelerinde güzel yerlerde bulunuruz, gezmek hoşumuza gider, güzel kıyafetler ve lüks ilgimizi çeker. Venüs devreleri maddi bakımdan iyidir ama haitadaki duruma göre çok para da harcatabilir. Yukarda bahsettiğim sahne sanatları bakımından da güzel bir devre. Ayşe Özyılmazel’in üçüncü evinin de yöneticisi olan Venüs bu dönemde Ayşe Hanım’ı çok aktif hale getirmiş ve çok şey başarma arzusu içinde. Navamsa haritasında onuncu yani meslek evinde bulunan Venüs bu devre içinde mesleki başarıyı da sürdürmeye yardımcı olacak. Bu Venüs ana devresi 2022 yılına kadar bu etkiyi vermeye devam edecek.

Ana hayat devrelerinin bir de alt devreleri var bildiğiniz gibi. Ayşe Özyılmazel’in şu anda yaşadığı alt devre Rahu. Bu devre Özyılmazel için bir miktar tutarsız bir devre olabilir. Bu süre içinde hayatında bazı konuları tam oturtamadığı anlaşılıyor. Ancak çok çalıştığı da bir gerçek. Sinirlerini zorlarcasına ordan oraya koşturuyor. Rahu’nun bu aşamada kavuşum yaptığı gezegenler de ilginç. Jupiter ve Saturn’ün etkilerini de şu anda yaşadığını söyleyebiliriz. Mesleği önemli olduğu kadar, şansı da ona yardımcı oluyor. Çalışmalarının karşılığını alıyor ama aynı zamanda harcamaları da fazla. Saturn burda sinsi bir görev üstlenmiş hayatında. Rahu ve Jupiter’in hayatına taşıdıklarını Saturn daha sonuçlanmadan hayatından çıkartıp atıyor. Yani kayıpların da fazla olduğu bir dönem olabilir. Bu Rahu devresi 16 Kasım 2012’ya kadar sürecek. Daha sonra ise Venüs / Jupiter alt devresi başlıyor. Jupiter de Ayşe Özyılmazel için ilginç bir gezegen. Hem meslek etkilerini hem de kişiliğini temsil ediyor. Altıncı evde yerleşmiş olması ise bu devrede de çok çalışmaya devam edeceğini vurguluyor. Ancak Navamsa haritasında Jupiter’in Navamsa yükselende yücelmiş olması onu güleryüzlü bir insan haline getirmiş. Bu durum aynı zamanda şansını bir adım daha yükseltiyor. Venüs ana devresi ve Jupiter alt devresi Ayşe Yılmazel için nerdeyse bir altın devre olabilir. Sanat ve müzik bu dönemde birleşebileceği için eğer hedeflerse müzik alanında gerçek çıkışını Venüs / Jupiter devresinde gerçekleştirebilir. Mesleki alanda da başarısı bu devre de en üst seviyeye çıkacaktır. Tam tarihlerini de vermek gerekirse bu dönem Özyılmazel için 16 Kasım 2012’de başlayacak ve 18 Temmuz 2015’de sona erecek.

Daha önce yapmış olduğum yıldız haritası analizlerinde Jupiter devresine giren kadınların bu devrede evlendiklerini de sıkça şahit oldum. Bu yüzden Ayşe Özyılmazel’in hayatında da bu devrenin başlamasıyla evlilik konusu da gündeme gelebilir. Ana devresini yaşadığı Venüs zaten aşk gezegeni ve karşısına bir çok aday çıkarıyor. Şu an yaşadığı Rahu da aynı şekilde maddi alanda kendisine çok yardımcı ve bu dönemde de aşk hayatında karşısına aday çıkarması bakımından kısmetli bir devre olduğu düşünülebilir. Ancak Rahu’nun sorunu ilişkilerine stabilite kazandıramaması ve sürprizli bir aşk hayatı vermesi. Ancak bu konu Jupiter döneminde daha netlik kazanacak ve hayatındaki mutluluk düzeyi çok yükselecek. Ana haritadaki evlilik evi yöneticisi Merkür’ün Navamsa yükselende yücelmiş bir Jupiter’le kavuşum yapmış olması da Jupiter devresinin evlilik konusunda çok önemli bir rol oynayacağını vurguluyor.

Kısaca transitlere de değinmek isterim. Bildiğiniz gibi 02 Mayıs’dan itibaren Jupiter Balık burcundan transit yapmaya başladı. Bu durum, Ayşe Özyılmazel’in yıldız haritasında Jupiter’in yükselen burcundan transit yapması anlamına geliyor. Bu transit yaklaşık bir yıl sürecek. Bu çok olumlu etkileri olan bir transit. Ayşe Özyılmazel’in bu sene hayatının hemen her alanına canlılık geleceğini söyleyebiliriz. Özellikle müzik çalışmalarına devam edebilir ve bu konuda başarı da gelebilir. Hayatında karşısına çıkan sorunlar için bu sene şansını da arkasına alarak çözüm yolları geliştirebilir. Jupiter’in gazetecilik alanını da temsil etmesi bakımından bu sene mesleğinde de güzel gelişmeler beklenebilir. Jupiter’in karşı evinden transit yapan Saturn ilişkilerinde ya da aşk hayatında bir miktar yavaşlama getirebilir. Aşk hayatında Saturn bu evden ayrılmadan çok büyük beklentiler içine girmemesini söyleyebiliriz. Saturn bu evden 14 Kasım 2011’de ayrılacak.

Sonuç olarak bu yazıda başarılı bir kişinin yıldız haritasını gördük. Daha çok kişilik, meslek, sanat ve evlilik konularında kalmayı tercih ettim. Basından okuduğumuz konuların üzerinde mümkün olduğu kadarıyla durmamaya çalıştım. Ayşe Özyılmazel’in başarısının daha uzun yıllar gideceği anlaşılıyor. Doğru mesleği seçtiği ve haritasının başarı öngördüğü konulara dikkatini verdiği söylenebilir. Özellikle üç gezegenin düşüşte olması ancak bunlardan ikisinin çok güçlü etkilerle dengeye gelmesi bence haritasının en önemli özelliği. Yıldız haritasından da aldığı güçle Ayşe Özyılmaz hayatımıza renk vermeye devam edecek.

metin özenbaş
08-27-2010 09:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  MESSA NIN VEDİC HARİTASI VE ANALİZİ trend 41 58,650 11-29-2012 04:58 AM
Son Mesaj: Mavisahram
  ÜYELERİN VEDIC HARİTALARI El Auria 30 40,763 09-30-2012 02:41 PM
Son Mesaj: nisan15

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir