Değerlendir:
  • 16 Oy - 2.75 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Gücün Karanlık Tarafı : Terazi
Yazar Mesaj
raisisset Çevrimdışı
Üye
**
Kayıtlı

Mesajlar: 25
Üyelik Tarihi: Aug 2010

Rep Puanı: 2

Mesaj: #1
Gücün Karanlık Tarafı : Terazi
Teraziler kararsızlık ve çabuk karar değiştirme konusunda kötü bir üne sahiptir . Doğru ya da yanlış. Çok Terazi gibi mi göründüm şimdi? Karar verememelerinin nedeni her seçeneğin iyi ve kötü taraflarını görebilmeleridir. Her şeyi tartarlar. Bu onların işidir ve bu yüzden Terazi burcudurlar. Avukatların da yaptığı budur. Bazen müşterilerinin suçlu olduğunu bilirler, ama onu savunmak için ellerinden geleni yapmaları gerekir. Genç, seksi ve inanılmaz akıllı bir avukat tanıyorum. Hırsızlık yaparken yakalanan müvekkilinin bir obez olduğunu ve suçu işlediği sırada son derece mutsuz olduğunu söyleyerek müvekkilini kurtarmıştı. Kadının hırsızlık yaptığına şüphe yoktu, ama avukat onun bunu yapma nedenini dengeleyen bir uç nokta bulmayı başarmıştı.

Teraziler çok konuşma eğilimindedir. İletişimin öncüleri oldukları için bu anlaşılabilir bir durumdur, sessizken kendilerini rahat hissetmezler. Ayrıca aşırı uçlar arasında gidip gelme eğilimine de sahiptirler ve bu hayatınızın Terazi'de bulunan alanında sorunlar yaşamanıza neden olabilir. Bir denge noktası bulmaya çalışırlar, ama her zaman aşırı bir uca doğru gitme ve daha sonra da bunu dengeleyebilmek için karşıt aşırı uca yönelme eğilimindedirler. Bu hayatlarının tüm yönlerini etkileyebilir.

Terazi'nin başa çıkması gereken bir başka konu da bağımlılıktır. Bağımlılığa karşı yatkınlıkları vardır. Kendi ilgi alanlarını eşlerininki ile dengeleme konusunda zorlanırlar ve diğerini memnun etmek için kendilerininkinden fedakarlık ederler.

Üstesinden gelmeleri gereken son şey de bizim 'Duvardaki Ayna Kompleksi' dediğimiz durumdur. Grimm kardeşlerin masalı Pamuk Prenses bir Terazi'dir. Bunu nereden biliyorum? Söyleyin, kaç cücesi vardı? Yedi, bildiniz. Üvey annesi de bir Terazi idi. Bunu nereden biliyorum? Başka kim bütün gün bir aynanın karşısında durur ve 'Ayna, ayna, güzel ayna, en güzel kim söyle bana' diye sorar ki? Üvey anne krallığındaki en güzel kadın olmak için bir sürü zalimlikler yaparak kendini alçaltmıştır. Çok iyi bilinen bir Terazi sorunu yüzünden acı çekmiştir, karşılaştırma. Pek çok Terazi bu kompleksin tuzağına düşer. Kendilerini sürekli karşılaştırırlar ve bu onlara büyük acı verir. 'Onun ne düşündüğünü düşündüğümü düşünüyor' ya da 'Ne hissettiğimi hissediyor?' vs. Bir aynadan ve bir aynadan ve bir aynadan yansıyan bir aynanın görüntüsü gibi sonsuz çerçeveler kurgusu içine hapsolabilirler. Bu kurguları sürdürmek için zihinsel bir yeteneğe sahiptirler. Ama biz değiliz!


----Alıntı yaptım, Gahl Sasson'un Işığın 12 Krallığı adlı kitabından.

[Resim: astro2gw01ceydatoksazhp.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us
08-23-2010 03:24 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
gullusutcu Çevrimdışı
Saturna Vip
*****
Saturna Vip
lt=
Mesajlar: 336
Üyelik Tarihi: Jul 2009

Rep Puanı: 27

Mesaj: #2
RE: Gücün Karanlık Tarafı : Terazi
Terazi Burcu ve Psikopatoloji


Terazi burcu ahenkli ve adil ikili ilişkiler kurma, yakın olma ve mahremiyet ihtiyaçlarını sembolize eder. Bir başka deyişle, Terazi burcu uzlaşma, iş birliği ve denge ile bağlantılıdır. Gelişim dönemi olarak, 26–35 yaş aralığına karşılık gelir. Bu dönem içerisinde, birey gençlik aşamasından yetişkinlik aşamasına doğru geçiş yapmaktadır. Bireyin yaşamında evlilik konuları ve evlenmenin önemli bir yer tutması olasıdır.

Bir doğum haritasında Terazi burcu aşırı vurgulandığında, harita sahibinin aşırı uzlaşmacı ve uysal olması olasıdır. Sonuç olarak, ikili ilişkilerin bozulmaması için, söz konusu birey kendi duygu, düşünce ve isteklerini yok sayabilir. Bu durumda gerçekçi bir paylaşıma dayanan bir ilişki ortaya çıkmayabilir, çünkü bireyin karşı tarafın isteklerine karşı koyabilmesi imkânsız bir hale gelebilir. Hatta bazen bu davranış tarzı, bireyin hiç istemediği bir sonuca sebep olabilir. Karşı taraf söz konusu kişiye karşı saygısını kaybedebilir, hatta daha agresif bir tavır içine girebilir. İlişki yüzeysel, yapay ve nihai olarak iki tarafı da tatmin etmeyecek bir şekle bürünebilir.

Bazı uç durumlarda, harita sahibinin “Bağımlı Kişilik Bozukluğu”ndan muzdarip olması da olasıdır. Bağımlı kişilik bozukluğuna sahip bir bireyin aşağıdaki özelliklere sahip olması muhtemeldir:

Başkalarından bol miktarda öğüt ve destek almadan karar vermede güçlük çekme
Aşırı uzlaşmacı olma
Kabul görmeme korkusu
Tasarıları başlatma ve kendi başına iş yapmada zorlanma
Tek başına kaldığında kendini rahatsız ve çaresiz hissetme
Yakın bir ilişkisi bittiğinde, derhal başka bir ilişki arayışı içine girme
Terazi burcunun aşırı vurgulandığı durumlarda, harita sahibi Terazi burcunun karşıt burcu olan Koç burcunun sembolize ettiği bazı özellikleri (bağımsız hareket edebilmek, kendini açık ve net ortaya koymak, inisiyatif almak, mücadele etmek vb.) kişiliği ile bütünleştirmeyi başarabilirse, bu sorunların üstesinden gelmek konusunda önemli bir adım atacaktır.

Yazan: Barış ÖZKIRIŞ
http://www.barisozkiris.com
ASTROLOJİ OKULU

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=1...;ast=&lang
09-28-2010 11:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Terazi Burcu Vurgusu ve Ünlüleri astrosohbet 19 38,958 01-16-2018 12:48 PM
Son Mesaj: esmerkuzen
  Terazi Burcu ve Terazilerin Bilinmeyen Yüzü Yakamoz 0 4,939 02-06-2015 02:19 AM
Son Mesaj: Yakamoz
  Terazi Burcu ve Özellikleri ay_se 16 21,213 10-08-2014 04:14 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Terazi Kadını yaren 19 26,266 02-05-2013 11:44 PM
Son Mesaj: ekinoks
  Terazi Burcunun 10 Temel Özelliği Jackal 1 5,687 10-17-2012 10:22 PM
Son Mesaj: Arkadaş
  Terazi Burcu Erkeği qulsah 4 9,190 07-14-2012 11:16 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Terazi Burcu & Vedud astrosohbet 39 52,421 04-07-2012 05:20 PM
Son Mesaj: Félicé
  Terazi Burcu ve İlişkiler ( Evlilik , Aşk ) astrosohbet 7 10,783 11-15-2011 01:20 AM
Son Mesaj: Mahinur
  Terazi'den Dersler Yargıç 4 6,852 02-08-2011 02:34 AM
Son Mesaj: Yargıç
  Diger Burclara Göre Terazi Mavisahram 3 6,724 10-09-2010 12:46 PM
Son Mesaj: Nâr

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir