Değerlendir:
  • 16 Oy - 2.31 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Herbert George Wells
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Herbert George Wells
[Resim: herbert-george-wells.jpg]

( Tanımak İsteyenler İçin )

[Resim: astro2gw111herbertgeorg.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us

08-22-2010 11:57 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #2
Rebecca West
[Resim: Rebecca_West.jpg]

[Resim: astro2gw111herbertgeorg.th.gif]

Uploaded with ImageShack.us

+ "Feminizm" denilince, akla düşen astrolojik potansiyellerden Pallas; Mars ile kavuşum, Ay ile altmışlık görünümde.

08-23-2010 12:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Herbert George Wells
Haritalarını incelemeden önce söylemek istediklerimi yazıyorum, iki yazarın bunca yaş farkına ve adamın 20 küsür yaşla kadından büyük olmasına + kadının feminist olmasına karşın uzun süreli ilişkileri olması ve üstelik çocuklarının olması bu çifti merak etmeme sebep oldu diyebilirim, ancak düşünüyorum da kadın feminist akımın öncülerinden olmasına rağmen nasıl böyle kadın hakkına karşı haksızca bir yaklaşım da bulunabilmiş, o zamanlar da basın hiç deşifre etmeden, eleştiri bombardımanına tutmadan geri kalabilmiş olamaz heralde, böyle bir durumun ülkemizde cereyan ettiğini düşününce sonuçlarını ve medyada kopacak fırtınayı düşününce, vay bee diyorum..sürprizzz
08-23-2010 12:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Nâr Çevrimdışı
Venus Vip
*****
Venus Vip
lt=
Mesajlar: 341
Üyelik Tarihi: Jun 2009

Rep Puanı: 2

Mesaj: #4
RE: Herbert George Wells
bende sinastri yorumunu sabırszılıkla bekliyorum :D

Yüzde ısrar etme,doksan da olur.İnsan dediğinde
noksan da olur.Sakın büyüklenme,elde neler var,Bir ben varım deme,yoksanda olur!...

HZ Mevlana!!!

http://a1108.hizliresim.com/11/8/16/17364.gif
08-23-2010 12:35 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Herbert George Wells
Kadının haritasında terazide ki Satürn yaşça büyük birine işaret ediyor zaten, sonuçta güneşi ve ayıda oğlaktaymış, kadının ay burcu ve adamın oğlak jüpiteri sinastri haritalarını göz önünde bulundurursak kavuşum yapıyor, iç dünyasının derinliklerine inmeyi başarabilmiş biri ile karşılaşınca etkilenmesi çok olağan, ilişkilerinin uzun sürmesi zaten yaradılış olarak kanaatimce Rebecca West ile alakalı olsa gerek, oğlak sadakati ve bağımlılığı ifade ettiğine göre Satürna birinden kaynaklandığını düşünmek yalnış olmasa gerek.. İş hayatında başarılı iki yazar söz konusu olduğuna göre, potansiyelin kaynağına bakmakta da fayda var, Rebecca West in Merkürü yayda retro yapmış ve tam karşıt burcu olan ikizlerde ki Retro harekette olan Neptün-Plüton kavuşumuna zıt aksta, bu aspekt kadının dediğini esirgemeyen sivri diline işaret ediyor bence, ideallerinde oldukça hırslı ve yazarlık potansiyeli de bu aksın etkisinde.. Retro gezegenlerin açıları her seferin de dikkat ediyorum da potansiyeli azltacağına, etkileşimde olan tüm planetler retro olduğunda tam tersi etkisi oldukça yerinde oluyor ve hatta kuvvetide derinden oluyor gibi..
Herbert George Wells için ise Güneş ve Merkürünün başakta kavuşum yapması, üstelik bu kavuşumun oğlak Jüpiter ile olan trine açının da bu potansiyeli beslemesi yazarlığını elverişli şekilde ifade edebilmesini sağlayabilmiş diyebiliriz. H.George Wells ve R. West in haritalarında etkiyi arttıran birbirlrine çekilmelerine sebep olan diğer açılarda Venüs akreplerini ve Marslarını başrole alabiliriz, su gurubundan gelen bu etkileşim oldukça derin bir anlaşmayıda beraberinde getirmiş gibi, sinastrik haritalarını çıkartınca tekrardan bakacağım ancak, onlar için aşk ve çekim oldukça olağan gibi..gülücük Belki de sinastrilerinde bir su grubu şans üçgeni bile mevcut olabilir..
08-23-2010 12:54 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Herbert George Wells
(08-23-2010 01:20 AM)Sniper Yazılan:  Venüs, feminist olması kendinden yaşca büyük biriyle evlenmesine engel mi?? bu kadın haklarına haksızca bi yaklaşım mısürprizzz kendi seçimi olduktan sonra nasıl kadın haklarına haksızlık olur?? ben mi yanlış anladım yoksa??

Evet Sniper yalnış anladın, daha doğrusu ben eksik yazmışım, adam evli ve üstelik eşinden ayrılmadan 2. birlikteliğini devam ettirmiş, hatta bunu 2 tarafta kabullenmiş.. Durum bu olunca Feminizm nerede kalıyor diyorum bende??
08-23-2010 01:39 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Herbert George Wells
(08-23-2010 01:26 PM)Vena Yazılan:  Feminizm düşüncede kalıyor çünkü feminizm ile ikili ilişkiler farklı. Feminist olmayan kadın alttan alır, zor durumları da kabul eder, feminist olan asla gibi bir şey yok, kadınların sosyal alandaki durumları, eşitsizlikleri, siyasal hakları, hukuki hakları ile ilgili feminizm.

Yazdıklarına katılıyorum Vena, ancak ikili ilişkiler dahi söz konusu olsa bile bence bu kişinin oğlak özellikleri daha çok diğer kadını umursamazlıktan gelmesine sebep omuştur, hatta haritası egosunun herşeyden önce geldiğine işaret ettiğini bile düşünüyorum, Feminizm de kişi tüm kadınları düşünür, sonuçta birlikte yaşadığı Herbert G. Wells evliydi ve hakkı korunmayan bir kadın vardı ortada, feminizme öncülük eden biri için bu yalnış bir adımdır bence..
08-24-2010 05:30 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir