Değerlendir:
  • 18 Oy - 3.67 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Ünlü Matematikçiler
Yazar Mesaj
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #1
Ünlü Matematikçiler
Sormak istediklerimiz konu başlığında matematiksel zekayı açıklayabilecek kombinasyonların neler olabileceği üzerine durulmuştu..Merkür-satürn bağlantılarının
tabiî ki de tek başına yeterli olmayacaklarını ifade ederek matematikçilerde olabileceğini ifade etmiştim…Kiminiz onaylarken, kiminiz bu açıya sahip olduğu halde matematikte zorlandığını ifade etti..Aslında Merkür= zeka, düşünme yeteneği, Satürn= kısıtlama, engelleme dersek…Düşünmede, konuşmada, kendini ifadede, zekada Satürn etkileri görülerek bırakın zekayı arttırmayı, zayıflatması gerekir..Zekaya güvensizliği...Satürnün dokunduğu prensibi şiddetle arzuladığını biliriz..Belki de bu açılara sahip kişiler, zeki olmayı arzulayarak, çok çalışarak matematiksel alanda zekalarını kullanabilir hale gelebilirler..Tabi uzun süreli, zihinsel olarak dayanıklılık gerektiren çalışmalarda, yüksek konsantrasyonda bu açı türevleri gerekli olabilir..
Birkaç matematikçi inceleyelim..Bazıları sadece matematikçi olarak anılırken, bazıları, hem düşünür, hem fizikçi, hemde matematikçi olarak tanınan kişiler..

Bence matematiksel zekayı, hava elementinde bi üçgen yada yoğunluk, aşırı uyarılmış merkür, kova-uranüs etkileri, merkür-pallas-uranüs-jüpiter-pluto etkileşimleri açıklayabilir..Hepsi zekada artış yapacaktır..Ama yüksek enerjili uranüs-jüpiter zekayı arttırırken, mesela dikkat eksikliği, konsantrasyon sorunları da yapar..Burada pluto, satürn, toprak elementi gereksinimi oluşabilir..
Grigori Perelman

Güneş-mars ikizleri…Güneşi Satürn,Uranüs,pluto ile kare almış..Merkür yengeci jüpiterle kavuşmuş..Jüpiterin dokunduğu yeri genişletme prensibi, merkürde zekayı arttırarak oluşabilir..İkizler etkisi, merkürün Jüpiter etkileşimi zekayı arttırabilir ama, yüksek zekayı
İfade etmede yetersiz gibi..Ama adam dünyanın en zor 7 probleminden birini çözmüş sonuçta. Pallasıda zeka ile ilişkilendiriyoruz ve merkürle karesi var amcamın
08-05-2010 10:44 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Ünlü Matematikçiler
John Forbes NASH, nobel ödülü kazanmış, şizofrenik matematikçi. Akıl Oyunları adlı sinema filmini herkes biliyordur heralde.

Merkür- pluto kavuşumuna uranüs karesi hem zekasını, hemde paranoyak yönlerini açıklayabilir. Yüksek zeka, yüksek konsantrasyon.. Satürn-güneş bağlantısı da var. Ve pallası kovada.Pallasın pluto 150liği dışında aktivitesi yok.

Nash
08-05-2010 10:51 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Ünlü Matematikçiler
Leibniz

Alman filozof ve matematikçi..Merkür ikizlerine pallas zıtlığı var..Merkür ikizler zeki bi yerleşimse, pallasın zıtlığı ile daha zeki bi merkür ikizleri oluyor..Ay kova, güneş-jüpi kavuşum yengeçte..Satürn ay karesi var sadece..Satürne de özellikle bakıyorum..Haritanın genelinde ne durumda diye..Dayanıklılık, konsantrasyon yüksek zekanın yanında, zekayı işlemek için bence gerekli;))
08-05-2010 11:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Ünlü Matematikçiler
Tabiki de ünlü matematikçilerin haritasından yola çıkarak her matematiği iyi olanda aynı şeyler olabilir diye düşünmemek lazım..Ünsüzdil çýkarma bi matematik öğretmeni olan ablamı da eklemek isterim. Vakti zamanında, çok iyi bi puanla boğaziçini bile tercih edebilecekken, anne baskısı ile sadece Sakarya üniversitesini yazan ablam, birincilikle girmişti..

Lunar kişilik

Aslan burcunda Güneş-satürn& satürn-merkür kavuşumu var...Disiplin ve kural manyağı, ağlak bi kişilik:D Pallası açısız bi şekilde ikizlerde yerleşmiş..Merküre 9 0rb çok fazla ama uranüs karesi de var..
Matematiksel zeka için hava elemntine yerleşmiş pallası ele alabiliriz..
08-05-2010 11:23 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #5
RE: Ünlü Matematikçiler
Newton

Merkürü yay'da, satürn quintile'si, uranüs 45'liği var..Pallas oğlakta..Ay-satürn kavuşumu balıkta..Jüpiteri kovada..Newton deyince daha bi aktif harita bekliyor insan..
08-05-2010 11:29 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Ünlü Matematikçiler
Masatoshi Gündüz ikeda

Japon asıllı, Türk Matematikçi..Güneş-merkür kavuşumu...İkizlerdeki pallasa merkür karesi var...(yine pallas)..Jüpiteri kovada...
08-05-2010 11:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #7
RE: Ünlü Matematikçiler
Daha eklemeler yapacağım...Sizlerinde çevresinde matematiği gerçekten iyi olan tanıdıklarınız varsa eklerseniz sevinirim..Ünlülerden de ekleyebilirsiniz.
08-05-2010 11:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Ünlü Matematikçiler
merkür oğlağın matematiğe kabiliyetli olduğunu çok defa duydum .mekanik , mühendislik , kesin sonuçların arandığı , yüksek konsantrasyon isteyen , kafa şişiren ,pozitif bilimlerde oğlakların sözü geçiyor.

zira bu mesleklerin hepsi gerçekleştirmeyle ve form vermeyle ilgili mesleklerdir.

tanıdığım ve matematik bölümünde okuyan birisi ; doğum saati net değil.

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?;lang...1281003952

tanıdığım bir makina mühendisliği öğrencisi ; d. saati net değil.
http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?lang=...r=2&nho2=1


tüm bunların dışında asc ve 3.evin konumu da zeka hakkında ip ucu veriyor.
ancak , oğlak ve başak burcu , akrep burcu kişilerinde çok fazla matematik kabilyieti gözlemlemişimdir.merkür pluto veya merkür satürn açıları kişiye iyi odaklanabilirme kapasitesi veriyor.
özellikle merkür oğlağın ve/veya merkür satürn açılarının matemati
k,pozitif bilimler ve mantıkla ilgilenmeleri ,kesinliğe ve güvenliğe duydukları ihtiyaçla ilgisi olabilir.yani ,pozitif bilimlerde kesin sonuçlar vardır, formüller vardır.oysa yoruma dayalı konularda bir kesinlik yoktur ve oğlak satürn burada güvensizlik duyar.oysa formüller , değişmez ve şaşmazdır , zamanında bir otorite tarafından onaylanmış ve güvenilirdir ; sonuç her zaman bir tanedir.




ve aeon ; . bir eşit ağırlıkçı için fena bir matematiği yoktu hergelenin :D . ancak, hepsini unuttuğu için , şuan kafadan toplama bile yapamayacak duruma geldi .
08-05-2010 02:35 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
anaksunamu Çevrimdışı
Katılımcı Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 34
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 1

Mesaj: #9
RE: Ünlü Matematikçiler
ve aeon ; . bir eşit ağırlıkçı için fena bir matematiği yoktu hergelenin :D . ancak, hepsini unuttuğu için , şuan kafadan toplama bile yapamayacak duruma geldi .

suna-bak koptum.w

http://www.astro.com/cgi/chart.cgi?cid=r...opo=1&ast=
KONUŞSAM DİLİM YANAR,SUSSAM KALBİM
08-05-2010 02:42 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #10
RE: Ünlü Matematikçiler
Matematik zekasında, merkür-ikizler-başak bence çok etkin ve dediğiniz gibi satürnünakıl dağınıklığını engellemesi için bağlantı yapması gerekiyor, ayrıca akrep-plüto etkileri de matematikte bence çok önemli olabilir, Uranüs-kova artı jüpiter bağlantısına da katılıyorum, uranüs etkisi zekayı inanılmaz etkilediği gibi, jüpiterin de arttırdığı es geçilemez.. Benim kendi adıma bakabileceğim en yakınlarımdan, oğlum ve 2 yeğenim var, bu çocuklar okullarında matematik alanında gözde çocuklar ve cidden zihinleri bu alanda çok işlevsel ve hızlı çalışıyor..
Üçünde de ilk etapta merkür yengeç yerleşimi var, Zaten uranüs kendi burcunda yani kovada..haritalarını eklemeye çalışırım
08-05-2010 04:32 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir