Değerlendir:
  • 23 Oy - 3.48 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

GÜNEŞ
Yazar Mesaj
Mahinur Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler

Mesajlar: 900
Üyelik Tarihi: Jan 2011

Rep Puanı: 50

Mesaj: #11
RE: GÜNEŞ
Yönetici burç:Aslan
Yönetici ev:Beşinci ev

Güneş mizacınızın çekirdeğini oluşturan özellikleri nasıl yansıttığınızın yanında isteklerinizi gerçekleştirmek için aradığınız yolları ortaya koyar.Güneş'in bulunduğu burç potansiyelinizi gerçekleştirmek i ve bir birey olmak için seçtiğiniz yollar hakkında bilgi verir.Güneş'in konumlandığı evse özgüveninize,ifade yöntemlerinize,gelişim ve yaratıcılığınıza ait özellikleri en iyi yansıttığınız yaşam alanını gösterir.

Eğer Güneş burcunuzda konumlanmış gezegenlerin sayısı birden fazlaysa bu burcunuzun karakteristik özelliklerini hem Güneş hem de o bölgede bulunan diğer gezegenlerin yönettiği ifade biçimleri aracılığıyla yansıttığınızı gösterir.Eğe Güneşinizin konumlandığı evde Güneş'ten başka bir gezegen yoksa kendinizi ifade tarzınızın daha çok Yükselen burcunuzun karakteristik özellikleriyle ilişkili olduğunu söyleyebiliriz.Bu durumda bile mizacınız en güçlü şekilde Güneş'in konumlandığı burç tarafından yönetilecektir.

Güneş'in olumlu tarafları coşkuyu,hayata karşı pozitif bir yaklaşımı,güveni,sağlıklı bir egoyu,yaratıcı düşünce ve dışavurumları,yetenekleri ve sağlığı temsil eder.Zorlayıcı tarafları güven eksikliğinin ya da kibrin göstergesi olurken kendini ifade etmede zorlanmanın ve olayları dramatize etme eğiliminin de habercisi olabilir

Anahtar kelimeler:mizaç,potansiyel,ifade gücü,gelişim

Lisa Tenzin-Dolma Hayatınıza Astrolojiyle Yön Verin isimli kitabından..
11-29-2011 06:50 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Feslegen Dışarıda
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 214
Üyelik Tarihi: Dec 2017

Rep Puanı: 8

Mesaj: #12
RE: GÜNEŞ
Alıntı:...
Saglıklı ve kuvvetli bir ego, eleştirdiğimiz “Egosentrik” olmak ile karıştırılmamalıdır

Bilincimizin temeli egomuzdur. Kuvvetli ve sağlam bir egonun gelişmesi bütünlüğümüz için çok önemlidir. Sağlıksız bir ego ile bilinç ve bilinçaltından oluşan bütünlük ile birleşme mümkün değildir. Doğum haritası kendi içinde ne kadar kuvvetli olursa olsun, erken çocukluk ortamı egonun gelişimde yıkıcı olumuşsa, özellikle kendi Güneş’leri ile iletişimi kuramamış ebevynler tarafından çocuğun özbenliği sistematik olarak yıpratılırsa ve çocuğu aile sorumluluklarının kendi olmasından önce geldiğine inandırırlarsa, yaşadığı toplum ve kültür kendine has bir birey olmasını desteklemiyorsa kişinin Güneşi parıldayamaz.

Güneş’e zor açılar bir iç çatışmanın göstergesidir ve buna neden olarak baba ile sorunları da gösterebiliriz. Satürn gerilemesi ile anlatılmaya çalışılan düzen kurucu, kural koyucu, hedef belirleyici baba özelliklerinden mahrumiyet, Güneş’in zor konumu ile kahraman olarak görülen babanın çocuğa beklediklerini vermemesidir.
...
Güneş’e Uranüs, Plüton, Neptün’den gelen sert açılar ise kişini kollektif ile yani dış dünya ya açık olamama veya uyum problemine işaret edebilir ve kişinin birey olarak parlama ihtiyacından bahseder. Böyle bir konuma sahip kişilerin kendi kimliğini yaşarken, topluma hizmet verecek bir aracı bulmasını gerektirir. Herşeyin temeli dengedir ve hiçbir şeyin aşırısına kaçılmamalıdır.
...

Alıntı:Neptün ve Satürn ile açı yapması gücünü zayıflatır. Çünkü bu gezegenler egoyu ortadan kaldırır.

Bu konuyu okumam güzel oldu. Özellikle konunun 2. mesajı çok hoşuma gitti.
Ne kadar ilk bakışta güzel görünen bir aslan stelyumum olsa da, pek parlak değil, anca yetiyor gülücük Satürn ve neptün sert açılarım var, su ve toprak grubu yoğunluğu var, yüksek ego olmamasından memnun olsam da sağlıklı ego da olamadı, zamanla artıyor. Kiron da aslanda, satürnle ve ayla zıt. Bir gad yengeç ve ay-satürn kavuşumu olan biri olarak hep derim, aile çok önemli. Çok... Kolayca yıkılmayan bir öz güven çook önemli... Dengeli bir "ben" önemli...
Bir de merkür ve venüsüm baya alev alev ki yanık gezegenler özellikle aslandaki güneşin çevresindeyse daha çok yanarlarmış. Ama merkür kavuşum kendini bilme enerjisi verir denir, bu çok doğru, hep bildim ama ulaşamıyorum, bildiğimi de iyi gösteremiyorum... Babam; küçüklüğümle yok gibiydi, sıfır iletişim. Ben anneden yani aydan aslında satürnden kaçmaya çalışırken onunla iletişim için çabalamıştım, ben büyüdükçe biraz biraz arttı sayılır iletişimimiz. Yapı olarak da babama daha çok benziyorum aslında. Kendisinin tam doğum tarihini bilmiyoruz ama çok yüksek ihtimalle koç, o da istediği mesleği yapamamış, ben de(henüz diyelim)... İki uç; anne ile kötü iletişim(satürnüm 2. evin son 5 derecesi içinde ve 3. ev kabul ediliyormuş), baba ile hiç iletişim... Ha bir dönem, ben ilkokuldayken falan sanırım, benimle oturup çizgi film izler, atari oynardı onu hatırlıyorum. Zaten aslan yanımın en son baskın olduğu zamanlar ilköğretimdi.
Son zamanlarda özellikle tr jüpiter üçgeni aldığımdan beri aslan yönlerimi daha bir görmeye, düşünmeye başladım, genelde odağım oğlak, satürn tarafında oldu, önce şu zorlukları, hayat yolumu yani kad ı iyice tanıyayım diye düşündüm, 2. evi gerçekleştirdikçe güneşe yaklaşacağım hissi var. Tr satürn aslandan geçerken özellikle çok bastırdı beni, acaba zıtlığı beni tekrar aslana yaklaştırır mı diye düşünüyorum. Bakalım... Jüpiter yaydan çıkınca nasıl hissedeceğim onu da bilmiyorum ama hayırlısı artık gülücük

Bilgili değil, ilgili.
03-01-2019 08:01 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  (Haritanızda Güneş)En Parlak Işıldadığınız Yeri Bulmak : Güzellik Küresi raisisset 34 47,926 04-03-2018 06:35 PM
Son Mesaj: justicee
  Güneş 1.Evde-Tüm Haritalarda pinknilden 0 4,234 06-30-2017 08:36 PM
Son Mesaj: pinknilden
  Güneş Evlerde : uranus 85 121,008 09-02-2016 03:19 AM
Son Mesaj: Alejandro
  Güneş Merkezli Yaşamak astrosohbet 11 21,701 02-05-2015 11:24 PM
Son Mesaj: zorlamak
  Güneş ve altın arasındaki geleneksel ilişki Derin 0 3,803 12-16-2010 04:54 PM
Son Mesaj: Derin
  Güneş Burçlarda Anahtar Kelimeler Dinoo 3 10,155 11-23-2010 12:38 PM
Son Mesaj: Daily
  Güneş ve Ay astrosohbet 4 20,407 07-30-2010 05:07 PM
Son Mesaj: astrosohbet
  Güneş Devinimi qulsah 0 3,091 01-01-2009 05:11 AM
Son Mesaj: qulsah

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir