Değerlendir:
  • 29 Oy - 2.83 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Jüpiter Koç Burcunda
Yazar Mesaj
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #41
RE: Jüpiter Koç Burcunda
Jüpiter’in Güneş etrafında bir tur atması yaklaşık 12 yıl sürer. Jüpiter genel olarak her Zodyak burcunda 12 ay geçirir. Ama bu yıl aynen geçen yıl olduğu gibi, durum biraz daha farklı olacak. Jüpiter 22 Ocak tarihinde Koç burcuna geçiş yapacak, ancak adeta bir yere yetişmeye çalışırcasına 4 Haziran tarihinde Boğa burcuna geçiş yapacak. Ben bu yazımda, Jüpiter’in Boğa burcundaki yerleşiminin olası etkilerini bir başka yazıya bırakarak, Jüpiter’in Koç burcundaki yerleşiminin sırasıyla dünya ve burçlar üzerindeki olası etkilerinden bahsetmek istiyorum.



Jüpiter sembolik olarak bilgeleşme, iyimserlik, umut, yaşam coşkusu, macera duygusu, yüksek eğitim, seyahat, inanç, felsefe ve adalet ile ilintilidir. Jüpiter klasik astrolojide Koç burcunun üçlü yöneticilerinden biridir. Koç burcu Jüpiter’in rahat yerleşimde olduğu burçlardan biri olduğundan, Jüpiter’in sembolize ettiği büyüme, genişleme fonksiyonları ve macera duygusu burcunda yabancılık çekmez. Koç burcunun sembolize ettiği inisiyatif alma, girişimlerde bulunma ve mücadele etme ihtiyaçları, Jüpiter tarafından rahatlıkla işlevsel hale gelecektir.



Jüpiter dokunduğu her şeyi genişletir. 22.01.2011- 04.06.2011 tarihleri arasında, Jüpiter’in Koç burcunda olduğu dönemlerde, dünyada insanların büyük bir kısmının büyüme ve genişleme güdülerinin en çok yeni girişimler ve inisiyatif alma konularında tatmin olması olasıdır. Kısaca, pek çok kişinin elini taşın altına koymasının ve mücadele etmesinin tam zamanıdır. Bu dönem içerisinde, Uranüs’ün de Koç burcuna geçiş yapacak olması; kişilerin hayatlarında cesur girişimler sayesinde adeta kırılma noktalarının olacağına işaret etmektedir. Yeni ve cesur girişimler sayesinde; insanların değişmesi, aydınlanması ve geleceğe doğru emin adımlarla ilerlemesi mümkün olacaktır.



Bunların yanı sıra, aynı dönem içerisinde Satürn Koç burcunun karşıt burcu olan Terazi burcunda olacağından, her bireyin üzerinde çift kutuplu bir etki söz konusu olacaktır. Mesela, Jüpiter transiti doğum haritasının birinci evinde olan bir kişi yeni girişimlerinde avantajlar ve büyüme fırsatları elde ederken; aynı zamanda Satürn transiti yedinci evinde olacağı için, evlilik hayatı ve ortaklıklarında bazı zorlanmalar deneyimleyecektir. Özellikle Satürn’ün geri harekette olacağı dönem içerisinde (26.01.2011- 13.06.2011), bu zorlanmalar daha belirginleşecektir. Bu yüzden, Jüpiter’in Koç burcuna geçişinin burçlardaki etkileri, bu gerçek göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir. Jüpiter’in Koç burcunda olduğu dönemin (22.01.2011- 04.06.2011) burçlar üzerindeki olası etkileri ise şu şekildedir:

(ÖNEMLİ NOT: Eğer biliyorsanız yükselen burcunuza göre okumanız tavsiye edilir.)



KOÇ:



Kendinizi oldukça iyimser ve neşeli hissedeceğiniz bir dönemdesiniz. Geleceğe umut dolu bakacaksınız. Kişisel yeteneklerinizi farkına varacaksınız. Kendinize ve kâinata olan güveniniz artacak. Kişisel hedeflerinize ulaşmak adına harekete geçmek için uygun bir dönem sizi bekliyor. Ancak fazla iyimser olup, aşırı risk almaktan kaçınmalısınız. Bunun yanı sıra; ortaklıklarınız ve evlilik hayatınız ile ilintili konularda bazı zorluklar ve ekstra sorumluluklar karşı karşıya kalabilirsiniz.



BOĞA:

Spritüel temalarla her zamankinden daha fazla iç içe olabilirsiniz. Bunun yanı sıra hayal gücünüzün ve yaratıcılığınızın yüksek olduğu bir dönem içerisindesiniz. Bilinçdışınızdaki bastırılmış korkularınızla yüzleşmek ve farkındalık kazanmak için de uygun bir dönem. Jüpiter size spritüel korunma ve bütünlük vaat ediyor. Hiçbir karşılık beklemeden başkalarına yapacağınız yardımlar da bu çemberi tamamlama adına bir anahtar görevi görebilir. Ancak günlük rutin işleriniz ve yanınızda çalışan kişiler ile ilintili bazı zorluklar ve ekstra sorumluluklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.



İKİZLER:

Yeni arkadaş gruplarına, derneklere, kulüplere katılmanın tam zamanı! Arkadaşlarınızdan destek göreceğiniz bir dönem içerisindesiniz. Uzun vadeli planlarınızda ve gelecek ile ilgili umutlarınızda artış olacak. Gelecek ile planlar yapmanın keyfini çıkaracaksınız. Sosyal çevreler de daha aktif bir rol oynayacaksınız, ideallerinizi başkalarıyla paylaşacak ve onların desteğini hissedeceksiniz. Ancak aşk hayatınız ve çocuklarınızla ilgili bazı zorluklar ve ekstra sorumluluklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.



YENGEÇ:

İş hayatınızda artık iyi bir statü elde etmenin zamanı geldi. Kariyerinizde başarılı olabileceğiniz ve toplum tarafından tanınma elde edebileceğiniz bir dönem içerisindesiniz. Yeni iş fırsatları veya mevcut iş yerinizde yükselme fırsatları ile karşılaşabilirsiniz. Jüpiter sizi bu dönemde emeklerinizin karşılığında ödüllendirecek. Üstlerinizde olan ilişkilerinizde daha rahat akışlar söz konusu olacak. Ancak iş yerinizde kibirli olmaktan kaçınmalısınız. Bu transiti doğru değerlendirirseniz, kendini kariyerinizde daha üst noktalarda göreceksiniz. Ancak ailevi konular ve ev, emlak konularıyla bağlantılı bazı zorluklar ve ekstra sorumluluklar ile karşı karşıya kalabilirsiniz.



ASLAN:

Sınırlarınızı genişletebileceğiniz, yüksek eğitime başlayabileceğiniz, uzak ülkelere seyahatlere çıkabileceğiniz ve değişik kültürleri tanıma şansı elde edebileceğiniz bir dönem içerisindesiniz. Öğrenmeye ve entelektüel olmaya yatkın olacaksınız. Eğer devam eden bir yüksek eğitiminiz var ise, bu alanda rahat akışlar söz konusu olacak. Eğer çalışıyorsanız, ,işinizle ilintili olarak uzak ülkelere seyahatlere gitme ve yabancı kültürleri daha yakından tanıma şansı elde edebilirsiniz. Yayıncılık ve medya alanları ile ilintili meslek sahiplerini oldukça olumlu bir dönem bekliyor. Hukuki alanlarda da güzel sonuçlar elde etmek mümkün olacak. Ancak kardeşler, kuzenler ve komşular ile bağlantılı bazı sorunlar ve ekstra sorumluluklar ortaya çıkabilir.



BAŞAK:

Paylaşılan kaynaklar, krediler, miraslar ve spritüel dönüşüm açısından şanslı bir dönemdesiniz. Bu dönem içinde güç savaşlarına karşı daha az duyarlı olacaksınız. Bu konularda daha etkin taktikler uygulamanız mümkün olacak. Başkalarından maddi anlamda destek göreceksiniz. Spritüel anlamda gölge yanınızla yüzleşmek ve kişilik bütünlüğe giden yolda önemli adımlar atmanız olası. Bunun yanı sıra her şeyi derinlemesine araştırma ve gözlemleme yetenekleriniz artacak. Ancak kişisel kaynaklarınızı yeniden yapılandırılmanız gereken bir dönemdesiniz. Daha iyi bir finansal planlama yapmalısınız.



TERAZİ:

Evlenmek veya bir ortaklık kurmak için uygun bir dönemdesiniz. Ortaklıklar ve ilişkiler sayesinde kendinizi de daha iyi tanımanız mümkün olacak. Ortaklıklar sayesinde finansal kaynaklarınızda da artış olması muhtemel. Bazı durumlarda kendinizi bir danışman konumunda bulabilirsiniz ve siz de bir danışmanın desteğini görebilirsiniz. Özellikle halkla ilişkiler alanında çalışanları olumlu günler bekliyor. Ancak inisiyatif alırken ve yeni girişimlerde bulunurken zorlanabilirsiniz. Sağlınıza da ekstra özen göstermelisiniz.





AKREP:

Günlük rutin işleriniz ve sağlığınız açısından şanslı olacağınız bir dönemdesiniz. Problem çözme, analiz etme yeteneklerinizin artması olası. Günlük rutin işlerinizde kendinizi daha faydalı ve yetkin hissedeceksiniz. Ancak fazla detaycı olmamaya çalışmalısınız. Yanınızda çalışanlardan ve astlarınızdan yana şanslısınız. Günlük işlerinizi onların da desteğiyle daha keyifli bir şekilde halledeceksiniz. Evinize evcil bir hayvan almak için de uygun bir dönem. Ancak eğer evliyseniz, eşinizin sağlığına ekstra özen göstermesi gerekiyor. Eşinizin sağlık sorunlarıyla ilgilenmek zorunda kalabilirsiniz.



YAY:

Eğlence ve romantizm dolu bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde oldukça yaratıcı olmanız ve kendinizi orijinal bir şekilde ifade etmeniz mümkün olacak. Yeni ve yaratıcı projelerde görev alabilir ve başkalarının takdirini kazanabilirsiniz. Özel hayatınızda ise; sosyal hareketlilik, yeni ilişkiler veya mevcut sevgilinizle romantizm dolu dakikalar sizi bekliyor. Çocuklarınız var ise, onlarla olan ilişkileriniz de rahat akışlar söz konusu olacak. Eğer çocuklarınız yok ise, bu dönem içerisinde hamile kalmanız olası gözüküyor. Sanatçılar için de bir eser ortaya çıkarmak için uygun bir dönem. Ancak arkadaşlarınız ile bağlantılı bazı sorunlar ve ekstra sorumluluklar ortaya çıkabilir.



OĞLAK:

Kendinizi evde veya ailenizle huzurlu ve şanslı hissedeceğiniz bir dönemdesiniz. Evde daha çok vakit geçirmek isteyebilir ve bundan keyif alabilirsiniz. Eğer kendinize ait bir eviniz yok ise, bu dönem içersinde bir ev almanız veya mevcut evinizi yeniden dekore etmeniz olası. Hem evinizi hem de aile ilişkilerinizi iyileştirmek isteyeceksiniz. Aidiyet ve güvenlik güdüleriniz bu dönemde ön planda olacak. Uzun zamandır halledilemeyen ailevi sorunların da bu dönem içerisinde çözümlenmesi olası gözüküyor. Ancak kariyeriniz ve otorite figürleri ile bağlantılı bazı sorunlar ve ekstra sorumluluklar ortaya çıkabilir.



KOVA:

Eğitim ve iletişim konularında şanslı olduğunuz bir dönemdesiniz. Öğrenmek ve iletişim yeteneklerinizi geliştirmekten keyif alacaksınız. Yeni fikirler üretebileceksiniz. Eğer bir yazarsanız, yeni bir kitaba başlamanın tam zamanı. Kısa seyahat fırsatları da bu dönem içerisinde karşınıza çıkabilir. Sıkıştığınız konularda ise; yakın akrabalarınızdan (özellikle kardeşlerinizden) ve komşularınızdan destek göreceksiniz. Ancak hukuki konular ve dış ülkelerle yapılan işler ile bağlantılı bazı sorunlar ve ekstra sorumluluklar ortaya çıkabilir.



BALIK:



Kişisel finansal kaynaklar açısından şanslı bir dönemdesiniz. Maddi sorunların bu dönem içerisinde çözülmesi muhtemel görünüyor. Üretken olacağınız ve yaptığınız işlerden kâr elde edebileceğiniz günler sizi bekliyor. Para kazanma konusunda kendinize olan güveniniz artacak. Kendinizi daha değerli hissedeceksiniz. Ancak kişisel zevkleriniz ve tutkularınız adına aşırı para harcamaktan kaçınmalısınız. Krediler, borçlar, alacaklar ve eşinizin maddi durumu ile bağlantılı bazı sorunlar ortaya çıkabilir.



NOT: Jüpiter genişletme ve büyütme ile alakalı olduğundan dolayı odaklandığı alana bolluk getirir. Eğer bu alanda işler iyi gidiyorsa daha da iyi, ama eğer kötü gidiyorsa daha da kötü algılanması mümkündür. Bu yüzden Jüpiter transitlerini doğru değerlendirmek için, bireyin doğum haritası bir bütün olarak göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer birey doğum haritasındaki zaten problematik bir evden Jüpiter transiti alıyorsa, bu alanda kişinin yeni fırsatlar ile karşılaşma ve kendini daha şanslı hissetme ihtimali olmakla birlikte, mevcut sorunları daha da büyük olarak algılama ihtimali vardır. Özellikle kişi önüne çıkan bazı seçenekleri değerlendirmek için çok geç kalmış veya değerlendirmek için gerekli donanıma sahip değil ise; büyüme ve fırsatları değerlendirme isteği söz konusu bireyin üzerinde ekstra bir baskı üretecek ve belki de depresyona girmesine sebep olacaktır.



Şu unutulmamalıdır ki, hayatta hiçbir insanın tamamen kötü veya tamamen iyi olmadığı gibi, hiçbir transit tamamen olumlu ya da tamamen olumsuz değildir. Bir Satürn transitinin tüm etkilerinin olumsuz olmadığı gibi, bir Jüpiter transitinin de tüm etkileri olumlu değildir. Bunun yanı sıra her transit bir bireyi doğum haritası bağlantılı olarak, spesifik bir şekilde etkiler. Özetleyecek olursak, Jüpiter transitini hem bireyin doğum haritasını göz önünde bulundurarak hem de Jüpiter’in gölge yanlarını (körü körüne iyimser olmak, kabul edilemez riskler almak, dogmatizm, kibir ve abartı) göz önünde bulundurarak değerlendirmemiz gerekmektedir. Bu sebeplerden dolayı, yukarıda yazmış olduğum Jüpiter’in burçlar bazındaki olası etkilerini okurken, yazdıklarımın genel etkiler olduğunu ve size özel etkilerinin mutlaka doğum haritanız ile bağlantılı olarak değerlendirilmesi gerekliliğini göz önünde bulundurunuz.



YAZAN: BARIŞ ÖZKIRIŞ
01-12-2011 08:09 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Derin
Kayıtsız

 
Mesaj: #42
RE: Jüpiter Koç Burcunda
ben düşüncelerimi yazayım daha iyi bilen birisi ekleme gerekirse yapar aslında bu transitlerde bir gezegen üzerinde ilerleme gerileme yapıldı mı illa ki bişeylere işaret ediyor olabilir Allahtan bu jüpiter gözkýrpma kilo alma mevzuu olabilir kendimizi daha iyimser,mutlu hissedeceğimiz, fazlasıyla kendimize güvenebileceğimiz bir dönem olabilir ama bunun yanında güneş 2.evin yöneticisi 2.evin maddi anlamını düşünecek olursak belki parayla ilgili bir gelişme yaşanabilir ya da yatırım yapılabilinir belki de yatırım için uygun zaman olabilir
yani jüpiterin yabancı dillerle ilgili özelliğini düşünecek olursak yabancı bir dil öğrenmeye başlamak için uygun bir fırsat olabilir diye düşünüyorum ben

ama bu transitin olumsuz bir tarafı aşırı kibir ve aşırı güven dolayısıyla önümüze çıkan fırsatları göremeyebiliriz belki de fazla harcama yapabiliriz
04-06-2011 12:34 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
arzu Çevrimdışı
Jupiter Vip
*****
Jupiter Vip
lt=
Mesajlar: 139
Üyelik Tarihi: May 2010

Rep Puanı: 0

Mesaj: #43
RE: Jüpiter Koç Burcunda
ben kilo aldım ya jüpiter ahh ahh:(

[Resim: astro2gw32arzu333233226.th.gif]
04-06-2011 12:42 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Benzeyen Konular
Konu: Yazar Cevaplar: Gösterim: Son Mesaj
  Transit Jüpiter' in Doğum Haritasındaki Planetlerle Etkileşimi Yakamoz 16 105,809 12-04-2019 11:40 PM
Son Mesaj: merkür_yen
  Transit Jüpiter ve Köşe Noktalarından Geçişi astrosohbet 46 60,905 11-27-2019 01:22 PM
Son Mesaj: gullusutcu
  Transit Jüpiter Evlerde salmakis 65 140,912 07-08-2019 01:15 AM
Son Mesaj: Karpuzseverim
  Jupiter Akrep Dönemi Başlasın ! Alejandro 39 44,202 04-15-2018 02:13 AM
Son Mesaj: say24
  Jupiter Terazi dönemi başlasın ! Alejandro 94 101,685 07-08-2017 09:29 PM
Son Mesaj: gemini
  transit jüpiter günes mars merkür kavuşumu kartalyus 3 7,222 07-19-2016 11:17 PM
Son Mesaj: Alejandro
  Transit Jüpiter'in şans noktasından geçişi Reinarubia 6 14,522 12-23-2012 07:39 PM
Son Mesaj: Reinarubia
  jüpiter geri harekette!! ginka 46 56,458 10-05-2012 10:23 PM
Son Mesaj: arzu
  Jüpiter Balıkta astrosohbet 19 27,819 02-08-2010 03:55 AM
Son Mesaj: Mercan

Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir