Değerlendir:
  • 25 Oy - 2.72 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Aile Lanetleri
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Aile Lanetleri
Bir ailede jenerasyonlar boyu hep kadınlar ezilir, erkekler bir baltaya sap olamaz, sürekli yanlış evlilikler yapılır, her jenerasyon belli şekillerde şiddete maruz kalır ya da belli aralıklara yaşanan vakitsiz ölümlerle aileden sürekli cenaze çıkar. Sanki bir kader lanet olarak aile içinde dolaşır. Dışarıdan bakıldığında jenerasyonlar boyunca aktarılan lanetler masum kişilere yükleniyormuş gibi görünür, fakat bunlar farkedilmeyen, bilinçaltında gizlenen yaşanmamışlıklardan başka bir şey değildir.

Ailelerimizden sadece DNA larını miras almayız, onların duygusal ve mantıksal perspektiflerini, komplekslerini, hikayelerini de devralırız.

Aileler birer organizmadır, aile bilinci ve bilinçdışı vardır. Bir aile fertinin dile gelen veya gelmeyen problemi diğer fertlere, ebevynden çocuğa ve onun çocuğuna jenerasyonlar boyunca taşınabilir. Genellikle biri rahatsızlık hissedip profesyonel yardım alma gereğini duyana kadar bu aktarıla gelen aile kaderinin farkına varılmaz.

Bu kader olarak nitelendirdiğimiz aynı aileye mensup kişiler arasında spesifik günlerde yaşanan kritik olayları, aile içinde tekrarlanan patternlerin varlığını bugün psikoanalitik çevre de kabul ediliyor. Aile Sistemi, Hellinger Methodu ve Aile Terapisi Batıda artık sıklıkla psikolojik tedavilerde kullanılmaktadır.

Arketipsel ve psikolojik astrolojide aile bilinçaltının, kolektif bilinçaltının bir parçası olduğu kabul edilir. Bütün aile fertlerinin doğum haritalarında ortak problemi gösteren açıların mucizevi olarak tekrarlanmasının nasıl gerçekleştiğini hala bilmesek de, kişinin hayatının geçmişten gelen, gömülü komplekslerin etkisi altında olduğunu biliyoruz. Bu kompleksler kişisel olabileceği gibi kollektif de olabilir. Aile mirasları da bu kollektif kaderin parçası olarak doğum haritasında gözlemlenir.

Astrolojide 4., 8. 10. ve 12. evler, 10. ve 4. ev ekseni etrafında olan gezegenler (özellikle MC ve IC’ye 9. ve 3. evden birleşen gezegenler), Plüton’un açıları, 8. ve 12. evdelerdeki konumu, özellikle Güneş’e ve Ay’a yaptığı sert açılar da bu konununun analizinde çok etkilidir.

12. evde bulunan gezegenler özellikle atalarımız tarafından tam anlamı ile yaşanamamış potansiyeller, bitirilememiş işleri ifade eder. Bu bitirilmemiş işlere her zaman yıkıcı, kötü anlam yüklenmemelidir fakat bu evde bulunan gezegenleri layığı ile yaşamak ve pozitif şekilde ifade edebilmek için bu bitirilmemiş işlerin, çözülmemiş problemlerin farkına varılması gerekir. Bunu o gezegenin ifade ettiklerinin yardımı ile başarabiliriz.

İç ve dış dünya birbirini yansıtır, eğer iç dünyamız dış dünyada yaşadıklarımız ile değişip, gelişirse, insanın kaderi ile olan ilişkisi değişir.

Plüton 12. evde ise doğum öncesi kollektif ortama hassasiyet daha da artar. Plüton’un temsil ettiği arketip doğum ve ölüm gibi “doğanın kanunu”dur. Eğer Plüton doğum haritanızda kuvvetli ise aile mirasi ile yüzleşip, tekrarlanmaması için bu konuda gerekli içsel gelişmeyi yaşamamızı ister. Bu gerçekleşene kadar kapasitemizi tam anlamı ile kullanamayız, bütün enerjimizi ve potansiyelimizi farketmeden bu sorunlara harcarız.

Bu enerjileri pozitif alanlara yöneltmek için kişinin bilinç düzeyine ihtiyaç vardır. Bunlar eğer bilinçaltında kalırsa yıkıcı boyutlara ulaşabilir çünkü kader olarak görülen etkiler kişiyi kompulsif davranışlara yöneltebilir.

Sizinki küçük çapta bile olsa, geçmişin aile trajedileri ve sorunları devamlı tekrarlanır taki bunları farkedip, hellalleşip, halledecek bir çocuk aileye doğana kadar. Ancak ondan sonra bu yaşanmamışlık onun çocuklarına aktarılmaz. Eski mitolojik kaynaklara göre bu hellalleşme bir zamanlar Evrenin veya Tanrının bir hediyesini zamanla aptallık, kendini beğenmişlik veya bilinçsizlik ile deforme etmiş bir ailenin Evren ve Tanrı ile tekrar hellaleşmesidir.

Eğer geçmişin patternleri geleceğimizi şekillendiriyorsa kendimizi dalgalara bırakarak birşey elde edemeyiz. Plüton’u kuvvetli veya haritasinda Su grubu öne çıkan her kişi geçmişten gelen bu kuvveti anlayıp içselleştirebilecek kapasitededir. Fakat bu kişinin aile zihin yapısından kendini kurtaracak cesarete sahip olması gerekir. Aile ile veya herhangi bir kollektif ile körü körüne özdeşleşmek çok kolaydır fakat doğum haritasında yukarıda bahsedilen konfigürayona sahip kişiler için çok da akıllıca değildir. Bu kişilerin aile hayaletine safça veya kendini beğenmişce sarılmaları onların hayatlarını harcamalarına neden olur.

Aile bilincinde yaşanamamış hediyelerin yada kötü kullanılmış enerjilerin sizin ile birlikte yaratıcı formlara dönüşmesi dileği ile.




Pelin Hattatoğlu
Kaynak: Liz Greene, The Astrology of Fate, Weiser Books, Boston , MA

05-09-2010 12:38 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Aile Lanetleri
bizim aileden herhalde seri katil veya köle taciri falan çıkmış herhalde. çoğu mevcut :D

güzel yazı. 3.ev yengeç olmasın , bana başka bir yazıyı hatırlattı bulursam eklerim.
05-09-2010 12:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Aile Lanetleri
1. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/h...2010-03-07


2. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/h...2010-03-08



3. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/h...2010-03-19

4. http://hurarsiv.hurriyet.com.tr/goster/h...2010-04-28

mehmet zararsızoğlu diye arama yaparsanız netten bulursunuz.bana ilginç geldi.ayşe armanın röportajının linklerini koydum. başlığı katletmeyecek , konuyla ilgisi olan ve merakınızı çekecek bir yazı.:D
05-09-2010 01:05 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
ginka
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Aile Lanetleri
yazı için teşekkürler aprillios gülücük
8. evimdeki pluto 12. evimdeki ayıma kare.
12. evde jüpiter de var, 8. evimde mars da var. çok fena bi aile geçmişi demek oluyor sanki bu eyvah eyvah :D çok derin konular cidden hehee
05-09-2010 01:25 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #5
RE: Aile Lanetleri
Bizim ailede de(baba tarafımı kastediyorum) bir tür lanet olduğunu düşünüyorum.Hemen hemen herkes mutsuz.Bu mutsuzluğu çocuklarına aktarmakta da bir sakınca görmüyorlar.Eğlenmek,gülmek,mutlu olmak engellenilmeye çalışılan bir şey sanki.
Aile üyelerinin çoğunun Güneşleri Pluton ve/veya Satürnle, Aylarıysa Plutonla açı yapıyor.

Nin.Me.Sar.Ra
05-09-2010 01:58 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Félicé
Kayıtsız

 
Mesaj: #6
RE: Aile Lanetleri
Bizim sülalede de mükemmelliyetçilik, aşırı obsesyon ve hiperaktivite var...Herkesin manyak takıntıları var..Hiç biri normal değil..
05-09-2010 02:02 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Schatz Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 711
Üyelik Tarihi: May 2009

Rep Puanı: 0

Mesaj: #7
RE: Aile Lanetleri
Bazı ailelerde enerji olayı çok fazla işliyor...

Dedenin yediği erik misali...torunun dişleri kamışırmış ....

Bu haksız kazanılmış bir paranın çocuklara rahat vermemesi gibi kanlı para vs gibi..

Yada kadınlardaki arızalar...


Armut dibine düşecek...

Aynı frekans sonuçta....

Anasına bak kızını al diye boşuna demiyorlar..

Ataların ve eskilerin söyledikleri hiç boş değil ..

Tam kulak küpeleri..


Bizim ailede hiç deli yok...Alkolikte...

Dobro dolu ...İnsan bu kadarda açık sözlü olmamalı...

Taraftaryalıkta yoktur..

Biri küstü diye diğeri ona karışmaz...

Geniş bir sülale..

Bu işin en çok kalabalık sofralar kısmını seviyorumMMgülücük)
05-09-2010 02:10 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
Venüs
Kayıtsız

 
Mesaj: #8
RE: Aile Lanetleri
Yazı içeriği tam anlamıyla isabetli bana göre, paylaşımın için teşekkürler Aprilios... Bizim aile adına da sürekli farkında olduğum ve baba tarafımın hemen neredeyse her ferdinde vuku bulan bir tecelli olayı söz konusu, kadınları ve erkekleri farklı açılardan bu tezi destekleyecek bir yaşamı sürdürmekteler, umarım bundan sonraki nesillerimiz farkındalıklarını kullanıp geleceklerinde ki bu genetik lanetleri bertaraf edebilirler, tabi ki aynı dilekler kendi adıma da geçerli.... tekrar teşekkürler Aprilios....
05-09-2010 02:36 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
melis_bk
Kayıtsız

 
Mesaj: #9
RE: Aile Lanetleri
Fiziksel ve ruhsal olarak anne tarafıma çok benzerim ve hepsinde belirgin yapı ;sabit fikirli ,burunları düşse üstüne basar geçerler kadar abartılı anlamsız gurur,havada bulut var desen paslanacak bir alınganlık,adını seneler sonra koyabildiğim,doğru davranmak,prensipli olmak obsesyonu ve sürekli bunlarla yüzleşmelerini sağlayacak sivri bir evlat..Belki bahsi geçen yoğun su etkisinden onları gözlemleyerek kendimi düzeltme şansı buldum(en azından öyle umuyorum)..
05-09-2010 02:40 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
NinMeSarRa_ Çevrimdışı
Kıdemli Üye
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 664
Üyelik Tarihi: May 2008

Rep Puanı: 1

Mesaj: #10
RE: Aile Lanetleri
Aile laneti deyince ilk akla gelen (astro.comda da analizi yapılan) bir aile var ki eminim çoğunuz yaşadıkları trajediden haberdarsınızdır.Kennedy ailesinden söz ediyorum.1963'te bir suikaste kurban giden Amerika başkanı John F.Kennedy'nin ailesi.Kendisinin ölümünden bir kaç yıl sonra başkanlık yarışına giren kardeşi robert Kennedy'de yine bir suikast sonucu öldürüldü.John Kennedy'nin oğlu John Jr.da karısı ve baldızıyla çıktığı uçak yolculuğunda uçağıyla beraber denize çakılıp öldü.Ölümünün suikast olabileceği iddiası da ortaya atılmıştı zamanında.
astro.comda konuyla ilgili yazı: http://www.astro.com/astrology/in_oracle_e.htm

Yazıda verilen ilk harita John Kennedy'nin babasına, ikincisi John Kennedy'e üçüncüsü kardeşi robert'a dördüncüsü ise oğul john kennedy'e ait.

Nin.Me.Sar.Ra
05-09-2010 04:56 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir