Değerlendir:
  • 17 Oy - 3.65 Yüzde
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Rasputin
Yazar Mesaj
Luli Çevrimdışı
√īoℓэ†
**
Kayıtlı
lt=
Mesajlar: 740
Üyelik Tarihi: Aug 2008

Rep Puanı: 6

Mesaj: #1
Rasputin
[Resim: rasputin.jpg]
Ben ´´Plutonik´´im diye neredeyse haykıran bakışlar...Dün akşam, National Geograpic´teki ´´Gizli Dosyalar´´ programında tanıştım kendisiyle. Oldukça sıradışı bi´yaşam hikayesi olduğu söylenebilir. Pluto´nun elini uzatmaktan mahrum sürprizzz bırakmadığı bi´yükselen Akrep kişisi (pek tabii ki dil çýkarma). Wikipedia´dan kısa alıntılarla, yüzeysel ve küçük bi´değerlendirme yapmak istiyorum.
Alıntı:Bir gün babasının atı çalındı ve Rasputin hırsızların, gözüne kestirdiği kişiler olduğuna, kalabalığı doğaüstü gücüyle ikna etti ve linç edilmelerini sağladı.
Kova burcu, toplumsal kıstasların dışında, geleneksel duruşların karşısında yer alır. Pluto ise; güç odaklıdır. Pluto-Merkür sabit kare bağlantısı olan Rasputin, güç sahibi olabilmek adına zihinsel fonksiyonlarını özgün-alışılmadık (Kova) şekilde kullanan Plutonik Merkür kişilerinden biri. İnsanları, düşünsel yollarla manipüle etmek de, Pluto-Merkür kombinasyonunun en sık rastlanılan ifadelerinden olsa gerek.
Alıntı:Bir gün Çar'ın küçük oğlu Alexei'nin amansız hastalığını duydu. Alexei, hemofili hastasıydı, bu genetik hastalık ona büyük büyükannesi İngiltere kraliçesi Victoria'dan miras kalmıştı. Doktorlar çocuğun hastalığına çare bulamıyorlardı. Bir gün attan düşüp yaralanınca kanamasını bir türlü durduramadılar. Doktorlar tarafından ölmesi beklenen oğlunun bu durumu karşısında Çariçe, çaresiz kalmıştı. Arkadaşı Anna Vyrubova'dan bu gizemli şifacının methini duydu ve Rasputin'i saraya davet etti. Rasputin, çocuğun kanamasını, başında dua ederek ve elleriyle dokunarak durdurdu.
Okuduğum bi´çok kaynakta, Pluto´nun iyileştirme işlevine de dikkat çekiliyordu…elleriyle (Merkür) şifa verme yetisinin anlamlandırılması noktasında, Rasputin´in Pluto-Merkür bağlantısı aklıma düşen oldu. Şiron açılarını da taramadım değil aslında…fakat, Şiron´un birincil dereceden sıkı bağlantısı yok.
Alıntı:Bir kaç kez hırsızlık suçundan yakalanınca 18 yaşında üç ayını Verkhoturye Manastırı'nda geçirdi. Oradayken Meryem Ana'nın ona göründüğünü iddia etmeye başladı ve kendini seçilmiş bir aziz olarak tanıttı. Rus Ortodoks Kilisesi'nden kopan bir dini topluluk olan Khlistiler tarikatına katıldı. Khlististlere göre insan ancak acı çekerek ve günah işleyerek tanrıya ulaşabilirdi. Günah işleyerek günahtan çıkacaklarına inanan bu topluluk evlilik dışı cinsel ilişkiyi teşvik eder. Bu da Rasputin'in kadınlarla olan dillere destan hikayelerine bir açıklık getirebilir.
Ahlaki-felsefi tutumlar, dini görüşler ile temsil edilen 9. ev, Uranüs yerleşimiyle Yengeç´te. Dokuzuncu ev konularında Uranüs´ün bilinenden saptırma prensibinin en iyi çalıştığı örneklerden birisidir bence. Dokuzuncu ev yöneticisini, Dsc aksı üzerinde (güçlü yerleşim) Pluto ile kavuşum alırken görüyoruz. Dokuzuncu ev konuları üzerine (derinlikli ihtiyaçlarından birisi kapsamında) yoğunlaşma potansiyelini sağlamış. Mistik Kahin olarak lanse edilmiş mesleki etiketini ise; onuncu ev yöneticisinin Neptün ile oluşturduğu 75´lik (Quintile = Yetenek) açıya borçlu olduğu düşünülebilir.

Ölüm tarihi olan 22 Aralık 1916 transitlerine şöyle bi´göz atıldığında: Sekizinci ev yöneticisi olan Merkür´ün üzerinde Tr. Uranüs´ü görüyoruz. Ki; natalda Merkür-Uranüs arası kavuşmayan (150, Quincx) bağlantı mevcut. Bu açı adına defterime aldığım (bi´çok yabancı kaynaktan çevirmiş olduğum kümülatif) notlar şöyle: ´´Kayıp´´ın simgesi. Kişiye bir şeyleri bırakmasını anlatmak ister adeta, çünkü bu açı dengeden yoksundur. Bi´hikayedeki ´´fakat´´ olmayı simgelemektedir. Etkisi, her zaman ´´orantısız´´dır. Ölüm riskini de (yaşamı kaybetme) işaret edebilir.

Bi´de, dikkatimi çeken bi´başka transit; onuncu evde (yakınlaşan açıyla) sekizinci ev yöneticisi olan Merkür´e zıtlık oluşturmaya hazırlanmış Neptün. Ölümü ardında oluşmuş soru işaretlerine parmak basan olabilir...

* Bkz; Rasputin

.gif  astro_24gw_89_rasputin_19161229_hw.45725.11988.gif (Boyut: 79.25 KB / İndirme: 84)

05-07-2010 09:51 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #2
RE: Rasputin
Alıntı:SEKİZİNCİ EVDEKİ ÜÇÜNCÜ YÖNETİCİ:Ters etkiler erken doğumda kaybedilen bir kardeşi temsil eder.Hayat ve ölüm ile ilgili meselelere çok meraklısınız.Gizli sır taşıyan konulara karşı ilgi duyabilirsiniz.Günlük konuşmalarınız daha çok özlü söz tarzındadır.Çünkü siz boş gevezeliklerden hiç hoşlanmaz ve anlamlı,derin tartışmaları seversiniz.satranç ,tavla gibi çekişmeli oyunlar oynamayı tercih edersiniz.

tam majisyen. işin içinde neptün olsaydı derviş olurdu.gülücük

üstelik inanılmaz bir telkin kabiliyetinden bahsedilebilir.bir aralar sarayı elinde oynatmış.çariçenin aklına girip fikirlerini çok etkilediğine dair çok şey okumuştum.

3.evindeki ,plutodan kare alan merkür, sözlerini tesirini arttırmış olabilir.
üstelik ,merkür, 8.ev yöneticisi ,3.evde, ve plutodan kare almış.telkin ,büyü ve gizem konularına ilgisini sanırım anlatır.
05-07-2010 10:10 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
aeon
Kayıtsız

 
Mesaj: #3
RE: Rasputin
[Resim: rasputin2.jpg]


[Resim: rasputin.a.gif]

tam iblis :D
05-08-2010 11:28 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
pasifik
Kayıtsız

 
Mesaj: #4
RE: Rasputin
ÖLÜMÜ:Plan sarayda verilen bir yemek daveti ile başladı. Yussupov ve Rasputin beraberce yemeğe giderken Yussupov onu öncelikle sohbet etmek amacı ile bir odaya aldı. Burada önceden siyanürle hazırlanmış kurabiyeler bulunmaktaydı. Her ne kadar bir kurabiye içersindeki zehir dozu bir insanı öldürecek miktarda olsa da hazırlanan şarabın da içine siyanür konuldu. Rasputin iki kurabiye yedi ve şarapdan da bir bardak içti. Ancak zaman geçmesine rağmen herhangi bir etki görülmüyordu. Paniğe kapılan Yussupov odadan arkadaşlarının yanına çıktı ve planın işe yaramadığını söyledi. Bu defa da ona bir silah temin edildi. Yussupov Rasputin'in yanına geri döndü ve silahını bir el ateşledi. Rasputin yere yığılmıştı. Yussupov sevinç içinde arkadaşlarının yanına koştu ve işi başardığını söyledi. Arkadaşı ona bir bardak şarap verdi ve işin sona ermesini kutlayalım dedi. Ancak o esnada yussupov'un içerisinde bir endişe oluştu, sonra tekrar yerde yatan Rasputin'in yanına gitti. O esnada Rasputin yeşil gözleri ile yussupova baktı ve Yussupov'un gözlerine bakarak bir şeyler söyledi. O esnada odaya dalan yussupov'un arkadaşı kendi silahı ile rasputin'e ateş etti silahtan çıkan kurşun rasputin'nin sırtının alt kesimine girerep böbreğine saplandı. öldüğünü düşündükleri rasputin'i bir çarşafa sararak dışarda beklemekte olan araca doğru taşımaya başladılar muhtemelen arabada bekleyen rayner (ingiliz gizli servisinden bir ajan) kapıyı açmak için dışarı çıktı. o esnada rasputin'den bir hırıltı veyahut bir hareket oldu. Ölmediği anlaşılan rasputin'nin son ölümcül yarası ingiliz rayner tarafından Rasputin'nin alnın tam ortasından vurularak tamamlandı. Daha sonra araca yerleştirilen Rasputin'in bedenini buzlarla kaplı Neva nehrine attılar. Tam olarak 14 saat sonra Rasputin'in cesedi bulundu. Rasputin'in cesedi bulunduktan çok sonra fotoğrafları çekildiği için cesed yumuşamıştı halk arasında yanlış olarak bilinen nehire atıldıktan sonra canlı kalmış olmasıdır halbuki yapılan otopside alnından vurulduktan sonra öldüğü kesinleşmiştir. wikipedia
Adamın ölümü de bir garipmiş,zehir- siyanür olayı da enteresan akrebik panzehir mi üretiyor nedir ,korkunç bir yüz ifadesi var kelimelerin kifayetsiz olduğu bir yamyamın yemek saati adlı tablo gibi sanki:D
05-11-2010 10:15 AM
 Alıntı Yaparak Cevapla
capri Çevrimdışı
VIP Üye
****
VIP Üyeler
lt=
Mesajlar: 331
Üyelik Tarihi: May 2016

Rep Puanı: 19

Mesaj: #5
RE: Rasputin
İlk tarih sahnesine çıkışı çarın oğlunu iyileştirerek oluyor. Bakışları ve duruşu yükselen akrep zaten. Zamanla rus sarayında artan bi nüfuzu oluyor. Çar ve çariçeye yakın biri. İnsanları etkisi altına alabildiği izlenimi de çıkabilir bundan. Yükselen akrep kişiliğine bi vurgu da içki ve sekse düşkün olduğu biliniyor. Açıkçası akrep özellikleri çok net belli oluyor. Bu kadar belirgin olması da niye böyle diye sordurtuyor.
08-14-2016 07:13 PM
 Alıntı Yaparak Cevapla
« Önceki | Sonraki »



Forum'a Git:


Konuyu görüntüleyenler: 1 Misafir